×
بین الملل
شناسه خبر : 238295
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 17:54
اتهام‌سازی هماهنگ غرب علیه ایران؛ ابعاد و پیامدها

نورنیوز بررسی می‌کند،

اتهام‌سازی هماهنگ غرب علیه ایران؛ ابعاد و پیامدها

اتهام اخیر 12 کشور اروپایی به همراه آمریکا و کانادا علیه ایران، در قالب ادعای ترور و آدم‌ربایی در خاک غرب، بخشی از یک راهبرد فشار چندلایه است که اهدافی فراتر از امنیت داخلی این کشورها را دنبال می‌کند و در حوزه‌های دیپلماسی، امنیت منطقه‌ای و جنگ روانی معنا می‌یابد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اعلام هم‌زمان اتهامات علیه ایران از سوی ۱۲ کشور عضو اتحادیه اروپا به‌همراه آمریکا و کانادا، نشانه‌ای آشکار از هماهنگی امنیتی و دیپلماتیک غرب است. این اقدام، با ادبیات حقوقی و امنیتی طراحی شده تا افکار عمومی را متقاعد کند که ایران تهدیدی فراسرزمینی است. در چارچوب جنگ ترکیبی، این نوع اتهام‌زنی بخشی از پروژه «برندسازی منفی» علیه ایران محسوب می‌شود که هدف آن، مشروعیت‌بخشی به اقدامات تحریمی، انزوای سیاسی و حتی اقدام‌های تهاجمی در آینده است. سابقه چنین اقداماتی در پرونده‌های ساختگی علیه کشورهای دیگر، به‌ویژه در خاورمیانه، نشان می‌دهد که این سناریوها اغلب با اهداف ژئوپلیتیکی و اقتصادی گره خورده‌اند.

تضعیف جایگاه منطقه‌ای ایران از مسیر امنیت‌سازی معکوس

ایران در سال‌های اخیر توانسته است با گسترش روابط راهبردی با کشورهای همسایه و بازیگران مهمی مانند روسیه و چین، موقعیت خود را در معادلات امنیتی و اقتصادی تقویت کند. اتهام‌زنی‌های اخیر، با هدف تخریب این تصویر و القای «ایران ناامن» به متحدان بالقوه و بالفعل طراحی شده است. مفهوم «امنیت‌سازی معکوس» به معنای ایجاد تصویر تهدید از یک قدرت منطقه‌ای، ابزاری است که غرب در مواجهه با بازیگران غیرهمسو به‌کار می‌گیرد. نتیجه این تصویرسازی می‌تواند کاهش همکاری‌های امنیتی و اقتصادی و ایجاد فضای تردید در میان شرکای ایران باشد.

بستر حقوقی‌سازی فشار؛ آماده‌سازی افکار عمومی برای اقدامات جدید

استفاده از ادبیات «تروریسم دولتی» و «آدم‌ربایی» در اتهامات اخیر، علاوه بر کارکرد تبلیغاتی، زمینه را برای اقدامات جدید حقوقی و سیاسی علیه ایران فراهم می‌کند. این اتهامات می‌تواند در مجامع بین‌المللی مانند شورای امنیت و پارلمان اروپا به‌عنوان مستندات طرح شود تا تصویب قطعنامه‌ها یا تحریم‌های جدید توجیه‌پذیر شود. تجربه نشان داده که غرب در صورت نیاز به اقدام تهاجمی یا محدودکننده، ابتدا بستر افکار عمومی و حقوقی را از طریق رسانه‌ها و بیانیه‌های مشترک آماده می‌کند. از این منظر، اقدام اخیر را باید بخشی از فرآیند «مشروعیت‌سازی فشار» دانست.

پاسخ راهبردی ایران؛ از دیپلماسی فعال تا مدیریت جنگ روایت‌ها

ایران برای مواجهه با این موج اتهام‌زنی، نیازمند رویکردی چندلایه و حساب‌شده است. در عرصه دیپلماسی رسمی، می‌تواند با فراخواندن سفرای این کشورها، ارائه اعتراض کتبی و درخواست مستندات روشن، اعتبار این اتهامات را به چالش بکشد. در میدان رسانه‌ای، روایت دقیق و مستند از بی‌پایه بودن این ادعاها و افشای اهداف سیاسی آن، می‌تواند افکار عمومی بین‌المللی را تحت‌تأثیر قرار دهد. هم‌زمان، ایران باید با بهره‌گیری از «جنگ روایت‌ها» گذشته مداخله‌جویانه غرب، از ترور دانشمندان هسته‌ای تا حمایت از گروه‌های تروریستی در منطقه، را به یاد جهان بیاورد. چنین رویکردی، با اتکا بر همکاری کشورهای غیرمتعهد و ابزارهای حقوق بین‌الملل، قادر است سناریوی اتهام‌سازی هماهنگ غرب را بی‌اعتبار کرده و ابتکار عمل را در میدان دیپلماسی و افکار عمومی بازگرداند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تقوی: برق گرفتگی صابر کاظمی رد شد/ منتظر گزارش پلیس هستیم
اصلاح قانون مناطق آزاد پس از 32 سال/از سر گیری واردات خودرو و تخصیص ارز تولیدی‌ها
افزایش حق بیمه اوباماکر و آغاز ثبت نام آزاد؛ آیا میلیون‌ها آمریکایی محروم می‌شوند؟
اکران آنلاین فیلم «پیرپسر»متوقف شد/ علت و توضیحات ساترا + واکنش کارگردان
بازگشت آدان به ترکیب اصلی
مقام عربستانی از غیر ممکن بودن عادی سازی روابط با اسرائیل تا پایان سال خبر داد
برنامه بازی‌های کشورهای اسلامی اعلام شد
ولایتی حکم ریاست رنجبر بر دانشگاه آزاد را ابلاغ کرد
وزیر جهاد کشاورزی: «ترک فعل» در موضوع ثبت سفارش نهاده ها نادرست است
نگرانی تاجیکستان از تحریم شدن بانک هایش از سوی اتحادیه اروپا
بسته جامع حمایت از پرستاران تدوین شد
خبر جلسه محرمانه و برکناری یکی از وزرای دولت تکذیب شد
گزارش تصویری | رنگ های پاییز
مسدودسازی 8 سایت فاقد مجوز فروش بلیت الکترونیکی هواپیما
جولانی به آمریکا سفر می‌کند
افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی/ عیادت وزیر ورزش/تقوی: برق‌گرفتگی کاظمی منتفی است
هوای سرد در راه تهران
حالت غیر عادی راننده پرشیا جان 4 پاکبان را گرفت + جزئیات
عکس های منتخب ایران، شنبه 10 آبان1404
کشف یک سکه منحصربه‌فرد 2200 ساله در «لایپزیگ» آلمان
معاون وزیر بهداشت خبر داد؛ افزایش 2.5 برابری اضافه‌کار
تونل نیایش امشب مسدود است
پیشکسوتان پرسپولیس چقدر دریافت می کنند؟
با خلع سلاح حزب‌الله، مشکلی بین لبنان و اسرائیل وجود نخواهد داشت
استان‌ها دیگر منتظر تصمیم «مرکز» نمی‌مانند
یک دادگاه فدرال دستور داد؛ کوپن غذای آمریکایی ها متوقف نشود
عربستان اف-35 می‌خواهد نه عادی‌سازی روابط با اسرائیل
تمدید مهلت ثبت‌نام تکمیل ظرفیت داوطلبان آزمون استخدامی ایثارگران
مژده دایی درگذشت
عراقچی: آنچه با جنگ به دست نیامده، نمی‌تواند با سیاست داده شود
شایعه دستگیری سردار آزمون تکذیب شد/واکنش سردار به این شایعه
جاده چالوس یکطرفه می‌شود
اوباما خطاب به ترامپ: میلیون‌ها آمریکایی با خطر گرسنگی مواجه‌اند
وزیر کشاورزی: برنج وارداتی به مردم گران فروخته می‌شود!
تحویل 3 جسد بی‌نام رژیم صهیونیستی از سوی القسام
زلزله خانقین عراق حوالی قصرشیرین را هم لرزاند/فرماندار کرمانشاه:زلزله خسارتی نداشت
شرایط فروش وانت نیسان جدید اعلام شد + جدول
عمان: ایران همواره برای مذاکرات سازنده آمادگی نشان داده است
یکنفر از کادر فنی پرسپولیس جدا شد
مقتدی صدر کشتارها در سودان را محکوم کرد
وزیر خارجه بحرین: امنیت منطقه با حل دیپلماتیک پرونده هسته‌ای ایران ممکن است
تقدیر از دانشمندی که اسلام شناسی را در اتریش نهادینه کرد
آیا شروین حاجی‌پور در «بن‌سای» حضور می یابد؟
عارف: هوش مصنوعی باید در همه خدمات کشور جایگاه خود را پیدا کند
طرح قاهره برای حل تنش بین لبنان و رژیم صهیونیستی
اکوادور: هیچ پایگاه نظامی آمریکایی در جزایر گالاپاگوس ایجاد نخواهد شد
پیام تبریک وزیر امور خارجه به همتای الجزایری خود
شترهای خطرناک+فیلم
راه‌اندازی و ارتقاء 200 سایت ارتباطی همراه اول در آذربایجان شرقی از ابتدای دولت چهاردهم
بازار خودرو داخلی با ریزش سنگین هفته را آغاز کرد؛ کاهش تا 45 میلیون تومان + جدول قیمت ها
X
آگهی تبلیغاتی