×
بین الملل
شناسه خبر : 238254
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 13:35
تعرفه‌های ترامپ علیه هند؛ از توطئه فروپاشی بریکس تا شکست هژمونی دلار

نورنیوز بررسی می‌کند؛

تعرفه‌های ترامپ علیه هند؛ از توطئه فروپاشی بریکس تا شکست هژمونی دلار

تهدیدات تعرفه‌ای ترامپ علیه هند، نه صرفاً یک منازعه اقتصادی، بلکه بخشی از راهبرد واشنگتن برای مهار قدرت‌های نوظهور و تخریب همگرایی بریکس است؛ مسیری که با بدعت خطرناک اروپا و همراهی برخی کشورها، به باج‌خواهی گسترده آمریکا مشروعیت داده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: دونالد ترامپ که در آغاز ریاست‌جمهوری خود از تعرفه علیه ۱۸۵ کشور سخن گفت، با مقاومت جهانی عقب نشست؛ اما تداوم باج‌خواهی اقتصادی آمریکا امروز نتیجه سکوت و همراهی برخی کشورهاست. اروپا با توافقی که بیشتر شبیه قرارداد کاپیتولاسیون است، خود را متعهد به تأمین انرژی و سلاح از آمریکا کرده و تعرفه‌های تحمیلی واشنگتن را پذیرفته است. رفتار مشابه کره جنوبی و ژاپن نیز به تشدید توهم قدرت مطلق در کاخ سفید دامن زده و واشنگتن را به سمت نابودی هر اقتصاد مستقل سوق داده است.

اشتباهات راهبردی دهلی نو در اعتماد به غرب

هند با تکیه بر جمعیت، موقعیت جغرافیایی و توان علمی، می‌خواست قدرتی نوظهور شود، اما وابستگی اقتصادی و گرایش سیاسی به غرب و رژیم صهیونیستی، مسیرش را منحرف ساخت. عدم محکومیت نسل‌کشی غزه و تلاش برای جلب رضایت غرب، منافع کوتاه‌مدت ولی هزینه‌های بلندمدت برای هند داشت. غرب و تل‌آویو پذیرای قدرت‌یابی هند نیستند و هر خواسته‌شان مقدمه مطالبه‌ای تازه است. واکنش مودی در برابر تعرفه‌های ترامپ و انتقاد از دوگانگی آمریکا در روابط با چین و روسیه، نشانه‌ای از تغییر رویکرد دهلی نو به سمت مقاومت به جای سازش‌کاری است.

تعرفه‌های ضد هند؛ سندی بر فرسایش سلطه واشنگتن

ترامپ تعرفه‌های ضد هند را نشانه قدرت دلار می‌داند، اما واقعیت اقتصاد جهانی خلاف این ادعاست. هم‌زمان با نشست بریکس، تهدیدات ترامپ علیه اعضا، با مقاومت آنها روبه‌رو شد. روسیه بی‌اثر شدن تحریم‌ها را تجربه کرده، برزیل از تمرد خبر داده و چین و ایران با همگرایی توانسته‌اند تهدیدات را خنثی کنند. حتی آفریقای جنوبی سازوکار مقابله با تعرفه‌های واشنگتن را اعلام کرده است. این روند نشان می‌دهد تعرفه علیه هند بخشی از جنگ اقتصادی آمریکا با بریکس است و شکست طرح‌های مشابه علیه دیگر اعضا، الگوی تکرارشده‌ای در مورد هند خواهد بود.

راهکار مقابله با باج‌خواهی تعرفه‌ای

سیاست تعرفه‌ای آمریکا، ریشه در عدم واکنش قاطع گذشته کشورها دارد. اگر در برابر تحریم‌ها ایستادگی می‌شد، امروز تعرفه به ابزار سلطه تبدیل نمی‌گشت. راهکار مقابله، همگرایی اعضای نظم نوین جهانی، گسترش روابط دوجانبه و چندجانبه، کاهش وابستگی به دلار و عبور از توهم برتری اقتصادی غرب است. همانگونه که حمایت جهانی از مردم غزه امروز به نمایش گذاشته شده، این همگرایی می‌تواند الگوی مقابله با سرمایه‌داری سلطه‌جو باشد.


اخبار مرتبط
هزینه تعرفه‌های ترامپ را آمریکایی‌ها می‌پردازند
چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 01:02
هزینه تعرفه‌های ترامپ را آمریکایی‌ها می‌پردازند
نتایج تحقیقات گسترده یک مؤسسه پژوهشی نشان می‌دهد که تمام هزینه تعرفه‌های آمریکا را مردم این کشور می‌پردازند.
هند به هدف قرار دادن ناعادلانه این کشور توسط ترامپ اعتراض کرد
سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 08:35
هند به هدف قرار دادن ناعادلانه این کشور توسط ترامپ اعتراض کرد
هند با انتقاد شدید از اظهارات ترامپ اعلام کرد که هدف‌گیری این کشور به دلیل واردات نفت از روسیه ناعادلانه است. سخنگوی وزارت خارجه هند تأکید کرد که دهلی‌نو منافع ملی و امنیت اقتصادی خود را در اولویت قرار داده و تجارت با روسیه همچنان ادامه خواهد داشت.
تعویق اجرای تعرفه‌های تلافی‌جویانه اتحادیه اروپا بر کالاهای آمریکایی
سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 03:00
تعویق اجرای تعرفه‌های تلافی‌جویانه اتحادیه اروپا بر کالاهای آمریکایی
اتحادیه اروپا اجرای تعرفه‌های تلافی‌جویانه خود بر کالاهای آمریکایی را به تعویق انداخت تا نشان دهد توافق سیاسی با آمریکا در حال شکل‌گیری است، هرچند برخی جزئیات مهم همچنان در حال مذاکره است.
ترامپ تهدید کرد: تعرفه‌ها علیه هند را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهم
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 20:50
ترامپ تهدید کرد: تعرفه‌ها علیه هند را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهم
دونالد ترامپ با حمله‌ای تازه به دهلی‌نو، از افزایش قابل توجه تعرفه‌ها علیه هند به دلیل خرید نفت از روسیه خبر داد. وی تأکید کرد هند با فروش نفت روسیه در بازار آزاد، به جنگ اوکراین دامن می‌زند و این اقدام را غیرقابل قبول خواند.
نظرات

آخرین اخبار
ژنو، دو مذاکره و یک بازنده مشترک
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین
اقتصادنگار | دستمزد ناچیز کارگران برای سبد گران معیشت
واتیکان: در هیات موسوم به «صلح غزه» رئیس جمهور آمریکا شرکت نخواهیم کرد
نخست‌وزیر مجارستان: امید سران کشورهای اروپایی به پیروزی کی‌یف بر مسکو، توهم‌آمیز است
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 29 بهمن + پخش زنده
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است