×
بین الملل
شناسه خبر : 238216
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 14:20
هشدار روسیه به ناتو: محدودیت موشکی تمام شد، منتظر اقدامات بعدی باشید

هشدار روسیه به ناتو: محدودیت موشکی تمام شد، منتظر اقدامات بعدی باشید

در پی لغو محدودیت استقرار موشک‌های هسته‌ای میان‌برد و کوتاه‌برد توسط روسیه، دیمیتری مدودف ناتو را مسئول این تصمیم دانست و هشدار داد که «منتظر اقدامات بعدی باشید.» ترامپ نیز در واکنشی نمایشی، دو زیردریایی هسته‌ای را به منطقه اعزام کرد.

نورنیوز - گروه بین الملل: دیمیتری مدودف معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه، روز دوشنبه کشورهای ناتو را مقصر لغو مهلت قانونی استقرار موشک‌های هسته‌ای کوتاه‌ و میان‌برد دانست و اعلام کرد مسکو در پاسخ، گام‌های بیشتری برخواهد داشت.

مدودف که در شبکه‌های اجتماعی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مشغول رد و بدل کردن پیام‌های تند و تیز بوده، این سخنان را پس از آن مطرح کرد که وزارت خارجه روسیه اعلام کرد مسکو دیگر خود را متعهد به مهلت استقرار موشک‌های هسته‌ای کوتاه‌ و میان‌برد نمی‌داند.

دیمیتری مدودف که سابقا نخست‌وزیر روسیه هم بوده، در پیامی به زبان انگلیسی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بیانیه وزارت خارجه روسیه درباره لغو مهلت استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد، نتیجه سیاست ضدروسی کشورهای ناتو است.»

او افزود: «این یک واقعیت جدید است که همه دشمنان ما باید آن را در نظر بگیرند. منتظر اقدامات بعدی باشید.»

مدودف که اکنون نایب رئیس شورای امنیت قدرتمند روسیه است، جزئیات بیشتری ارائه نکرد. با این حال، پیام کنونی او مستقیما خطاب به ترامپ نیست.

آمریکا در سال ۲۰۱۹ با استناد به عدم پایبندی روسیه، از پیمان نیروهای هسته‌ای میان‌برد موسوم به «آی‌ان‌اف» (INF) خارج شد. روسیه از آن زمان اعلام کرد تا زمانی که واشنگتن چنین تسلیحاتی مستقر نکند، خود نیز از این اقدام خودداری خواهد کرد.

با این حال، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دسامبر گذشته هشدار داد که مسکو باید به آنچه «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» آمریکا و ناتو در حوزه راهبردی خواند، پاسخ دهد.

روز دوشنبه وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با توجه به اینکه وضعیت به سمت استقرار واقعی موشک‌های زمین‌پایه آمریکایی میان‌برد و کوتاه‌برد در اروپا و منطقه آسیا-اقیانوسیه پیش می‌رود، شرایط برای حفظ مهلت یک‌جانبه در استقرار چنین سلاح‌هایی از بین رفته است.»

پیمان آی‌ان‌اف که در سال ۱۹۸۷ میان میخائیل گورباچف، رهبر وقت شوروی و رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت آمریکا امضا شد، به حذف کامل یک دسته از سلاح‌ها انجامید؛ یعنی موشک‌های زمین‌پایه با برد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر.

مدودف که در ابتدا در غرب به عنوان یک میانه‌رو و اصلاح‌طلب بالقوه دیده می‌شد، اکنون به یکی از صداهای انتقادی در میان مقامات ارشد سیاست خارجی در مسکو تبدیل شده است.

به گزارش رویترز، ترامپ روز جمعه گذشته اعلام کرد که در واکنش به اظهارات مدودف درباره خطر جنگ میان دشمنان هسته‌ای، دستور داده ۲ زیردریایی هسته‌ای به «مناطق مناسب» منتقل شوند.


اخبار مرتبط
احتمال بروز درگیری بین آمریکا و روسیه
سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 15:12
بهرام امیراحمدیان؛
احتمال بروز درگیری بین آمریکا و روسیه
امیراحمدیان نوشت: درگیری بین ایالات متحده آمریکا و روسیه از اوت سال 2008 آغاز شد؛ زمانی که آمریکا و ناتو با حمایت از جدایی طلبان کوزوو، تمامیت ارضی صربستان، متحد روسیه در بالکان را خدشه دار کرده بودند.
رزمایش چین و روسیه؛ تمرین همگرایی در برابر غرب
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 12:15
نورنیوز بررسی می‌کند؛
رزمایش چین و روسیه؛ تمرین همگرایی در برابر غرب
رزمایش دریایی چین و روسیه در دریای ژاپن تنها یک تمرین نظامی نیست؛ بلکه حلقه‌ای از زنجیره تحولات راهبردی بریکس برای مقابله با تهدیدات غرب و بازتعریف نظم نوین جهانی است. این رزمایش، نشانه‌ای از درک مشترک تهدیدات و نمایش اقتدار در برابر فشارهای آمریکا است.
بولتون: ترامپ حتی نمی‌داند زیردریایی‌های هسته‌ای چگونه کار می‌کنند!
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 14:40
بولتون: ترامپ حتی نمی‌داند زیردریایی‌های هسته‌ای چگونه کار می‌کنند!
مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا، در انتقاد از تهدید هسته‌ای ترامپ گفت او هیچ درکی از نحوه عملکرد زیردریایی‌های هسته‌ای ندارد و اقدام ترامپ را بسیار خطرناک خواند.
نظرات

آخرین اخبار
زلزله سیاسی در راست‌گرایان اسرائیل؛ طرح تشکیل حزب جدید علیه نتانیاهو
45 درصد شهدای جنگ اخیر غیرنظامی هستند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ بازار طلا درجا زد
جنوب لبنان زیر آتش؛ آغاز حمله پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل
طرح مدیریت راهبردی تنگه هرمز در پیچ بررسی کمیسیون‌ها
صعود فوتبال ساحلی به مرحله حذفی با عبور از عربستان
هشدار پلیس به افزایش کلاهبرداری «بیعانه» در سایت‌های آگهی
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
عوامل تیراندازی در میدان آزادی کرمان دستگیر شدند
آسیا تایمز: آسه‌آن در مسیر کاهش وابستگی دفاعی به آمریکا
504 همت یارانه برای گندم و نان در بودجه 1405
رایزنی عراقچی و پادشاه عمان درباره تحولات منطقه در مسقط
انفجار کنترل‌شده مهمات فرسوده در اندیمشک
نفر بعدی در لیست اخراجی ترامپ کیست؟
میدری: انسجام و اقتصاد قوی زمینه‌ساز عزت و استقلال است
قهرمانی دوباره الاهلی در آسیا و کسب جایزه 12 میلیون دلاری
ثبت بیش از 1.8 میلیون دامنه فارسی در کشور
هشدار سپاه درباره انفجار کنترل‌شده مهمات در زنجان
پیش بینی قیمت طلای جهانی ؛ همه چیز تحولات خاورمیانه وابسته شد
نوراینفو | پنج تداخل دارویی شایع اما مرگبار
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
لندن در شوک جنگ؛ هشدار درباره اختلال در تنگه هرمز
جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ
تشدید محدودیت‌های چین بر سرمایه‌گذاری آمریکا در فناوری‌های حساس
مسی بهترین بازیکن زمین، اینترمیامی همچنان بدون سرمربی