×
اقتصادی
شناسه خبر : 238157
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/13 ساعت 19:46
مجوز پاکستان برای کشتیرانی به ایران صادر شد

مجوز پاکستان برای کشتیرانی به ایران صادر شد

پاکستان برای نخستین‌بار مجوز راه‌اندازی خط کشتیرانی در مسیر ایران را صادر کرد؛ اقدامی تاریخی که به‌گفته مقامات پاکستانی، فرصتی جدید برای توسعه گردشگری، کاهش فشار مسیرهای زمینی و افزایش مبادلات تجاری از طریق دریا فراهم می‌کند.

نورنیوز - گروه اقتصادی: وزیر امور دریانوردی پاکستان اعلام کرد که دولت با طرح صدور مجوز کشتیرانی به یک اپراتور کشتیرانی بین‌المللی (Sea Keepers) موافقت کرده و به این شرکت اجازه داده تا در مسیرهایی که پاکستان را به ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس متصل می‌کند، تردد کند.

این تصمیم پس از جلسه سطح بالای کمیته صدور مجوز، متشکل از مقامات وزارتخانه‌های امور دریایی، دفاع، امور خارجه و کشور به همراه نمایندگانی از شرکت ملی کشتیرانی پاکستان و مقامات بندر و کشتیرانی، اتخاذ و نهایی شد.

محمد جنید انور چودری وزیر امور دریانوردی پاکستان این اقدام را گامی تاریخی در راستای پیشبرد سیاست ملی دریایی دانست و گفت: فرصتی که این مجوز برای تقویت ارتباط منطقه‌ای، گردشگری مذهبی و فعالیت اقتصادی از طریق مسیرهای دریایی ایجاد می‌کند، بسیار حائز اهمیت است.

تیرماه سال گذشته خبرگزاری رسمی پاکستان اعلام کرده بود که این کشور برای تسهیل سفرهای زائران پاکستانی به جمهوری اسلامی ایران، راه اندازی خط کشتیرانی را در دستور کار قرار می‌دهد.

پیش‌بینی می‌شود سرویس کشتیرانی جدید سالانه به صدها هزار نفر به ویژه زائرانی که به ایران و عراق سفر می‌کنند، در کنار کارگران و گردشگرانی که به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس می‌روند، خدمات ارائه دهد.

وزیر دریانوردی پاکستان خاطرنشان کرد که این سرویس کشتیرانی، فشار بر مسیرهای زمینی را کاهش داده و هزینه‌های سفر را در مقایسه با حمل‌ونقل هوایی برای اتباع پاکستانی مقیم خارج و سفرهای زیارتی کاهش می‌دهد.

وی افزود: عملیات اولیه از بنادر کراچی و گوادر با استفاده از کشتی‌های مدرن مجهز به امکانات ضروری برای تضمین سفری ایمن و مقرون به صرفه آغاز خواهد شد. گسترش مسیرها و توقف در بنادر بر اساس تقاضا و توافقات دوجانبه برنامه‌ریزی شده است.

محمدجنید ابراز خرسندی کرد که راه‌اندازی خط کشتیرانی بخشی از استراتژی گسترده‌تر پاکستان برای توسعه اقتصاد دریامحور، بهبود زیرساخت‌های تجاری و ترویج گردشگری دریایی باشد که نشان دهنده تعهد مجدد به زیرساخت‌های حمل‌ونقل دریایی پایدار منطقه‌ای است.

پاکستان ایده راه‌اندازی خط کشتیرانی با ایران را از بیش از یک دهه گذشته مطرح کرده است.

پس از حملات تروریستی سال‌های اخیر در مسیر حرکت کاروان‌های زیارتی پاکستان در ایالت بلوچستان به طرف پایانه مرزی مشترک با ایران؛ دولت وقت اسلام آباد در سال ۱۳۹۳ برای اولین ابتکار راه‌اندازی خط کشتیرانی از بنادر پاکستان به مقصد چابهار و بندرعباس را مطرح کرد تا بتوان تردد زائران پاکستانی را به دور از سختی‌های سفر زمینی، تسهیل کرد.

کارشناسان اقتصادی و گردشگری، راه‌اندازی مسیر دریایی میان ایران و پاکستان را فرصتی مناسب برای رونق مبادلات تجاری، توسعه سهم دو کشور از گردشگری دریایی و افزایش اشتغالزایی عنوان می‌کنند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
توافق مخفیانه نظامی میان هلسینکی و تل‌آویو
تیم والیبال نوجوانان ایران قهرمان جهان شد؛ شکست فرانسه در فینال
پرسپولیس 3-0 ملوان/ عطش تند سرخپوشان برای پیروزی
شرط العامری برای واگذاری کامل سلاح به دولت عراق
چرا با سقوط اونس، قیمت‌ها در تهران بالا رفت؟
احضار سفیر اوکراین در آنکارا؛ هشدار ترکیه درباره امنیت دریانوردی
پرداخت 40 هزار میلیارد ریال خسارت به خودروهای آسیب‌دیده از جنگ
آمادگی مترو تهران برای جابه‌جایی شرکت‌کنندگان جشن «امت احمد»
نورویدئو | کنفرانس وحدت اسلامی در مسیر کارآمدی
پیش بینی قیمت دلار فردا یکشنبه 8 شهریور؛ دلار به 207 هزار تومان می‌رسد؟
نبیه بری: هیچ جایگزینی برای حضور بین‌المللی در جنوب لبنان وجود ندارد
رایزنی قطر و ترکیه برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای
پاسخ قالیباف به ادعاهای تحریمی وزیر خزانه‌داری ترامپ
تاتنهام 0-0 نیوکاسل/ترکیب متفاوت تاتنهام برای کسب سه امتیاز
نخست‌وزیر اسلواکی : صلح پایدار در اروپا بدون روسیه امکان‌پذیر نیست
باند خرید سکه با کارت ملی جعلی در سمنان متلاشی شد
هشدار فلسطین درباره تشدید فشار صهیونیست‌ها بر روستای المغیر
صف‌های بنزین در جنوب کرمان شکست
نورنما | بزرگداشت شهدای دولت، شهیدان رجایی و باهنر
بنزین بدون وقفه توزیع می‌شود؛ سوخت‌گیری غیرضروری نکنید
ضربه تازه ترامپ به دانشجویان خارجی و دانشگاه‌ها در آمریکا
80 درصد موقوفات سنددار شدند
نجات 118 گردشگر از غرق‌شدگی در گیلان
کارنامه آزمون‌های نهایی در سامانه «بینا» منتشر شد+ فرصت 3 روزه برای اعتراض
شروط گردان‌های سیدالشهداء برای همراهی با فرایند انحصار سلاح در عراق
جنگ ایران به «جنگ بی‌پایان» ترامپ تبدیل شده است
درخواست فلسطین برای توقف حملات شهرک‌نشینان
اروپا زیر موج گرما؛ کمبود بارش سلامت جنگل‌ها را تهدید می‌کند
اعتراض‌ها به توافق نظامی فنلاند و تل‌آویو
ممنوعیت تردد در مسیر جنوب به شمال چالوس و آزادراه تهران ـ شمال
آرایش پرسپولیس برای مقابله با ملوان
وزیر خارجه: ملت ایران با مقاومت خود شگفتی آفرید
والیبال زنان ایران از فینال آسیا بازماند
فراتر از یک «خدا قوت» به دولت
نورنما | میلاد نبی رحمت (ص) و امام صادق (ع)؛ مبارک باد، روزی که نور در نور شگفت
ادعای اوکراین؛ برنامه‌ریزی روسیه برای حمله زمینی به کی‌یف
کشف 1435 تخلف زمین‌خواری
آغاز نخستین لیگ برتر کشتی پهلوانی ایران در مهرماه
افزایش حمایت بیمه‌ای از حوادث طبیعی
تهران در انتظار باد و خیزش خاک؛ کاهش دما از سه‌شنبه
اقلیم کردستان: هر تصمیم دولت عراق درباره نفت را اجرا می‌کنیم
ادعای ترور یکی از فرماندهان القسام
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 7 شهریور 1405؛ دلار 3 هزار تومان گران شد
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 7 شهریور 1405+ جدول قیمت ها
5 هزار میلیارد تومان برای مدارس تهران
توقیف 2 میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در آب‌های هرمزگان
قالیباف: وحدت، رمز شکست دشمن بود
تحول در خدمت‌رسانی؛ پایان سرگردانی مردم در ادارات
توسعه همکاری تجاری و اقتصادی روسیه و بلاروس
بدهی 300 میلیون یورویی به شبکه بانکی