×
سیاسی
شناسه خبر : 238141
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/13 ساعت 22:52
عارف: ارمنستان در «سیاست همسایگی» ایران جایگاه ویژه‌ای دارد

عارف: ارمنستان در «سیاست همسایگی» ایران جایگاه ویژه‌ای دارد

معاون اول رئیس‌جمهور به منظور شرکت در سومین کنفرانس کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی وارد آوازه شد. عارف در دیدار با رئیس جمهور ارمنستان با تأکید بر توافقات دوجانبه میان تهران و ایروان گفت: ارمنستان در «سیاست همسایگی» جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه‌ای دارد.

نورنیوز - گروه سیاسی: «محمدرضا عارف» عصر امروز دوشنبه ۱۳ مرداد ماه به وقت محلی و به منظور شرکت در سومین کنفرانس کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی وارد فرودگاه بین‌المللی ترکمن باشی در آوازه شد و در بدو ورود مورد استقبال معاون رئیس‌جمهور ترکمنستان قرار گرفت.

گفتنی است معاون اول رئیس‌جمهور پیش از عزیمت به ترکمنستان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از موقعیت استثنایی در بخش ترانزیت در منطقه برخوردار است، گفت: راهبرد دولت چهاردهم توسعه وسیع و گسترده همکاری با کشورهای همسایه و منطقه است.

عارف: ارمنستان در «سیاست همسایگی» ایران جایگاه ویژه‌ای دارد

معاون اول رئیس جمهور در دیدار با رئیس جمهور ارمنستان با تأکید بر توافقات دوجانبه میان تهران و ایروان گفت: ارمنستان در «سیاست همسایگی» جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه‌ای دارد.

محمدرضا عارف عصر امروز دوشنبه به وقت محلی و در حاشیه سومین کنفرانس کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی در دیدار با «واهاکن خاچاطوریان» رئیس‌جمهور ارمنستان با بیان اینکه خوشبختانه در سال‌های اخیر پیوندهای عمیق تاریخی و فرهنگی باعث شده روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روندی پویا داشته باشد و سیر صعودی طی کند، گفت: رایزنی میان مقامات دو کشور در سطح مطلوب و رضایت‌بخشی قرار دارد و ما از رایزنی‌های مستمر مقامات دو کشور استقبال می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سفر به ارمنستان و شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا و همچنین رایزنی‌های دوجانبه تصریح کرد: توافقات و اقدامات ارزشمندی در راستای منافع مشترک دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله حمل و نقل، انرژی، زیرساخت، تجارت، کشاورزی، علم و فناوری، آموزش، فرهنگ و ارتباطات مردمی آغاز کرده‌ایم که باید گام به گام عمیق‌تر کنیم.

وی به افزایش حجم تجارت دو کشور اشاره و تصریح کرد: با اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا می‌توانیم حجم مبادلات تجاری را افزایش دهیم.

وی با اشاره به دستاوردهای ارزشمند دانشمندان و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در حوزه‌های فناوری‌های نوین و بویژه هوش مصنوعی و با بیان اینکه شرکت‌های ایرانی با استفاده از دانش و تجربه بالا، مزیت همسایگی و نزدیکی جغرافیایی می‌توانند در اجرای طرح‌های زیرساختی ارمنستان در حوزه حمل و نقل، ساخت سد و مدارس و شهرک‌های مسکونی نقش مهم ایفا کند افزود: ایران به عنوان پنجمین کشور جهان در زمینه سد سازی توانایی‌های بالایی دارد که می‌تواند در پروژه‌های سدسازی ارمنستان حضور داشته باشند.

معاون اول رئیس‌جمهور با استقبال از مذاکرات صلح در منطقه و بین همسایگان و حل و فصل اختلافات از طریق مذاکره خاطرنشان کرد: ما از برقراری صلح و ثبات پایدار در منطقه و بین کشورهای همسایه استقبال می‌کنیم و صلح را به نفع همه کشورهای منطقه می‌دانیم و حل مسائل منطقه‌ای باید بدون دخالت کشورهای خارجی انجام شود.

وی افزود: رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران حمایت از عضویت کشورهای دوست در سازمان‌های منطقه‌ای است و ایران از عضویت ارمنستان در سازمان همکاری‌های شانگهای حمایت می‌کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با قدردانی از ابراز همدردی دولت و ملت ارمنستان در جریان حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، گفت: این حمله در میانه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا انجام شد که ماهیت رژیم غاصب صهیونیستی را نشان داد و آمریکا نیز به تجهیزات صلح آمیز هسته‌ای ایران علیرغم همه تعهدات بین‌المللی حمله کرد.

وی افزود: اطمینان داریم سفر دکتر پزشکیان به ارمنستان در آینده نزدیک به گسترش و تعمیق روابط دو کشور منجر می‌شود و فصل جدیدی در روابط دو کشور بوجود خواهد آورد.

«واهاکن خاچاطوریان» رئیس جمهور ارمنستان نیز در این دیدار با اشاره به پیوندهای عمیق تاریخی دولت و ملت‌های ایران و ارمنستان بیان کرد: پس از استقلال ارمنستان دوره جدیدی از روابط فی مابین بوجود آمده است و روابط دو کشور در سال‌های گذشته در همه زمینه‌ها رو به جلو بوده است.

وی با اشاره به حضور مؤثر شرکت‌های ایرانی در ارمنستان، تاکید کرد: در زمینه فناوری‌های نوین دانشمندان ایران شهره هستند و در نمایشگاه‌ها و همایش‌های مختلف بین‌المللی قابلیت‌های خود را به نمایش می‌گذارند.

رئیس‌جمهور ارمنستان با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به ایران، ادامه داد: تمام منازعات باید از طریق راه‌های صلح‌آمیز، خردمندانه و دیپلماتیک حل و فصل شود و آغازگران جنگ همواره در اشتباه هستند.

وی بر لزوم گسترش همکاری‌های دو کشور تاکید کرد و با بیان اینکه در نظرسنجی‌های انجام شده طی سالیان اخیر مردم ارمنستان نگاه ویژه‌ای به ایران دارند، گفت: بی‌صبرانه منتظر سفر دکتر پزشکیان به ارمنستان هستیم و فرصتی طلایی برای تقویت همه جانبه روابط است.

عارف: در سفر به ترکمنستان با گوترش دیدار می کنم

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در آستانه سفر به ترکمنستان اعلام کرد که در حاشیه سومین کنفرانس کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی، با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل دیدار خواهد داشت و با مسئولان ارشد ترکمنستان گفتگو می‌کند.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور برای شرکت در سومین کنفرانس کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی عازم ترکمنستان شد.

عارف علاوه بر سخنرانی در این کنفرانس، دیدارهای دوجانبه‌ای نیز با تعدادی از مقامات کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس خواهد داشت.

وی پیش از عزیمت، در فرودگاه مهرآباد تهران طی سخنانی با بیان اینکه "هدف سفر من شرکت در سومین کنفرانس کشورهای در حال توسعه محصور در خشکی است."، اظهار داشت: 32 کشور در حال توسعه جهان محصور در خشکی هستند و به آب‌های آزاد دسترسی ندارند که هشت مورد از این کشورها در منطقه ما هستند.

معاون اول رئیس‌جمهور با ابراز اینکه "خوشبختانه با راهبردی که در دولت چهاردهم برای توسعه حتی‌الامکان روابط با این کشورها داشتیم، اکنون روابط خوبی داریم."، خاطرنشان کرد: البته طبیعی است هدف از شرکت در این اجلاس، مرور همکاری‌هایی است که می‌توانیم با همه کشورهای در حال توسه محصور در خشکی به‌خصوص با این هشت کشور، داشته باشیم.

عارف گفت: این کنفرانس توسط سازمان ملل برگزار می‌شود. هر بار میزبانی کنفرانس به‌عهده یکی از کشورهای محصور در خشکی است که ما مراودات خوبی با این کشورها داریم.

وی در ادامه سفر پزشکیان به پاکستان را بسیار خوب و پربار و به‌نفع توسعه روابط منطقه و دنیای اسلام تلقی کرد و افزود: ایرانی یک موقعیت استثنایی در بخش ترانزیت دارد و ما محور اتصال سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا هستیم، به‌همین دلیل اولویت جدی ما توسعه کریدورهایی است که سه قاره را به‌هم متصل می‌کند.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: این به‌نفع منطقه است و بارها اعلام آمادگی کرده‌ایم که با سازوکارهای منطقه‌ای در فضای دوستانه ارتباط کشورهای محصور در منطقه را به آب‌های آزاد وصل کنیم؛ در این سفر نیز این موضع را اعلام خواهیم کرد.

عارف اضافه کرد: در حاشیه این کنفرانس نیز دیداری با آقای گوترش دبیرکل سازمان ملل خواهم داشت؛ مسائل مورد نظر منطقه و دنیا را با او مرور خواهیم کرد، هم‌چنین با مسئولان ارشد کشور ترکمنستان دیدارهایی انجام خواهد گرفت.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
حزب‌الله: رهبر انقلاب پیامی به شیخ نعیم قاسم ارسال کردند
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران