×
اجتماعی
شناسه خبر : 238128
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/13 ساعت 16:20
آمار نگران‌کننده از کاهش ثبت‌نام دانش‌آموزان در برخی مناطق کشور

آمار نگران‌کننده از کاهش ثبت‌نام دانش‌آموزان در برخی مناطق کشور

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از روند کاهشی ثبت‌نام دانش‌آموزان در برخی مناطق کشور و پیش‌بینی بازنشستگی قریب‌الوقوع 63 هزار فرهنگی تا سال 1404 خبر داد. همچنین تأکید کرد که ظرفیت آزمون استخدامی امسال به 29 هزار نفر رسیده و کمبود معلم در سال تحصیلی جدید وجود ندارد.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش امروز در یک نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانش‌آموز، از کاهش ثبت‌نام دانش‌آموزان در برخی مناطق کشور و مشکلات ناشی از آن خبر داد. به گفته علی فرهادی، طی جنگ اخیر ۳۴ دانش‌آموز به شهادت رسیدند که همگی الگویی از مقاومت و ایثار برای نسل‌های آینده کشور هستند. 

وی افزود: کسانی که در راه خدا شهید شدند هرگز مرده نیستند، بلکه زندگی جاودانه دارند و نزد خداوند همواره زنده و پایدارند.

وی با اشاره به شهادت ۳۴ دانش‌آموز در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، تأکید کرد: «پرونده تحصیلی ۳۴ دانش‌آموز بسته شد، اما پرونده قهرمانی و الگو بودن آنها برای نسل‌های آینده همیشه باز است.»

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با محکوم کردن جنایات گروه تروریستی و دولت جعلی صهیونی، ضمن اشاره به حمایت ایران اسلامی از مظلومان در برابر ظلم رژیم‌های کودک‌کش، اظهار کرد: شهدا و به ویژه شهدای دانش‌آموز، الگوهای زندگی و مقاومت برای همه ملت ایران هستند و وزارت آموزش و پرورش با افتخار راه آنان را ادامه می‌دهد تا پرچم پرافتخار اسلام و ایران هر روز بلندتر و درخشان‌تر برافراشته شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش بر ضرورت الگوسازی شهدا در نظام تعلیم و تربیت کشور تأکید کرد و با اشاره به ارزش والای شهدای دانش‌آموز گفت: این کوله‌پشتی خاکی آن‌ها، ارزشمندتر از تمام امکانات نظامی است که دشمنان ما از اربابان خود گرفته‌اند، هرچند نتوانستند به اهداف خود برسند.

وی با بیان اینکه به عنوان معلم و ایرانی به شهدای دانش‌آموز افتخار می‌کنیم و این افتخار را باید به نسل‌های آینده منتقل کنیم افزود: فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، ریشه در خانواده‌های مقدس دارد و شهدای دانش‌آموز الگویی بی‌بدیل برای همه دانش‌آموزان خواهند بود که توصیف آن‌ها دشوار است.

فرهادی با بیان اینکه وظیفه داریم بیش از گذشته شهدای دانش‌آموز، از جمله ۳۶ هزار دانش‌اموز شهید و شهدای تازه را به دانش‌آموزان معرفی کنیم تاکید کرد: هیچ عذر و بهانه‌ای در معرفی زندگی شهدای دانش‌آموز پذیرفته نخواهد بود.

فرهادی از معلمان خواست که پیش از هر درس و مشق، دلیل شهادت این دانش‌آموزان را در کلاس‌ها بیان کنند و سرداران و دانشمندان شهید کشور را نیز در آموزش‌های مدرسه بگنجانند.

سخنگوی آموزش و پرورش تاکید کرد: ایران هرگز از مواضع دینی، انسانی و ارزشی خود عقب‌نشینی نخواهد کرد و مسیر پیشرفت را با قدرت ادامه می‌دهد.

وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و اهمیت تربیت نسل آینده، ادامه داد: فرهنگ ایثار و شهادت باید بیش از پیش در میان دانش‌آموزان نهادینه شود و یاد و خاطره شهدای دانش‌آموز در نظام آموزشی زنده بماند.

هیچ موردی از لو رفتن سوالات نداشتیم

فرهادی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره برخی ادعاها درباره انتشار سوالات آزمون‌های نهایی و سمپاد، با تأکید بر حساسیت موضوع و اهمیت سلامت آزمون‌ها گفت: آموزش و پرورش با همکاری نهادهای امنیتی و قضایی، تمام تلاش خود را برای حفظ سلامت و امنیت آزمون‌ها به کار بسته است. آزمون‌های نهایی تقریباً به همان اندازه حساسیت و پیچیدگی آزمون کنکور سراسری را دارند و پروسه طراحی، قرنطینه و توزیع سوالات با پیشرفته‌ترین شیوه‌ها انجام می‌شود. سوالات چند دقیقه پیش از برگزاری آزمون در حوزه‌ها تحویل و همان جا چاپ می‌شود تا به دست دانش‌آموزان برسد. تا به امروز هیچ موردی از لو رفتن سوالات نداشتیم.

وی با اشاره به انتشار برخی ادعاها در فضای مجازی مبنی بر فروش سوالات آزمون‌ها با دریافت هزینه افزود: این ادعاها بیشتر به یک پدیده کلاهبرداری و فریب غیرواقعی در سطح جامعه شباهت دارد. ممکن است برخی افراد به بهانه داشتن سوالات مشابه آزمون، اقدام به سوءاستفاده کنند، اما این امر به معنای لو رفتن سوالات نیست. تاکنون هیچ شکایت رسمی و مکتوبی در این زمینه به وزارت آموزش و پرورش ارائه نشده است.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش کاملاً آماده همکاری با نهادهای نظارتی و امنیتی است و اگر هرگونه سند و مدرکی در اختیار باشد، آن را بررسی و پیگیری خواهد کرد ادامه داد: هیچ بحث محرمانه‌ای با مردم نداریم و سلامت آزمون‌ها برای ما اهمیت بسیار بالایی دارد.

سال تحصیلی جدید با ۱۶.۵ میلیون دانش آموز

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش به وضعیت تامین نیروی انسانی در سال تحصیلی پیش رو پرداخت و گفت: «جمعیت دانش‌آموزی ما در سال جاری به بیش از ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. البته این عدد خطی و ثابت نیست بلکه موجی سینوسی است و بالا و پایین می‌شود. پیش‌بینی می‌کنیم که در سال ۱۴۱۲ جمعیت دانش‌آموزی به زیر ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر کاهش یابد.»

وی درباره روش‌های تامین معلم افزود: «ابتدا معلمان موظف و رسمی به کار گرفته می‌شوند و سپس اضافه تدریس به معلمان شاغل که توانمندی علمی و تجربه کافی دارند، داده می‌شود. گروه بعدی معلمان بازنشسته هستند که سن بازنشستگی آنها بین ۴۸ تا ۵۲ سال است و این معلمان از نظر ما کاملاً توانمند و با تجربه‌اند. چهارمین گروه نیز معلمان آزاد و خرید خدمات هستند که قبلاً تحت پوشش موسسات خصوصی فعالیت داشتند و اکنون به صورت مستقیم توسط وزارت آموزش و پرورش حقوق دریافت می‌کنند.»

فرهادی با بیان اینکه تعداد معلمان آزاد در حال حاضر بیش از ۲۲ هزار نفر است که بخش زیادی از نیازهای نیروی انسانی ما را تامین می‌کنند گفت:« در مهر ۱۴۰۳ هیچ دانش‌آموز بدون معلم و هیچ معلم بدون کلاس نداشتیم. این نشان‌دهنده مدیریت درست نیروی انسانی است.»

وی درباره استخدام‌های جدید گفت: «تراز مثبت استخدام‌های جدید ۲۰ هزار نفر است که در سال‌های اخیر حدود ۱۸ هزار نفر فارغ‌التحصیل دانشگاه فرهنگیان و رجایی داریم که به عنوان نیروی انسانی جدید به مجموعه آموزش و پرورش اضافه می‌شوند. همچنین حدود ۱۷ هزار نفر از پذیرفته‌شدگان آزمون‌های استخدامی سال گذشته و سال قبل، در حال گذراندن دوره‌های توانمندسازی هستند. مجموعاً این دو گروه حدود ۳۵ هزار نفر نیروی جدید هستند.»

ظرفیت آزمون استخدامی امسال

فرهادی ادامه داد: «ظرفیت آزمون استخدامی در سال جاری ۲۹ هزار و ۷۵۰ نفر است که پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۲۵ هزار نفر جذب شوند. همچنین برآورد ما از بازنشستگی فرهنگیان تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ حدود ۴۰ هزار نفر است که با احتساب استمرار خدمت حدود ۲۳ هزار نفر، مجموعاً حدود ۶۳ هزار نفر مشمول بازنشستگی می‌شوند.»

وی ادامه داد: «با جذب نیروهای جدید و استفاده از استمرار خدمت معلمان با تجربه، تراز نیروی انسانی مهر ۱۴۰۴ نسبت به مهر ۱۴۰۳ حدود ۲۰ هزار نفر مثبت است و کمبودی وجود ندارد.»

فرهادی گفت: تلاش می‌کنیم بدون ایجاد انبار نیروی انسانی و با توجه به تغییرات جمعیت دانش‌آموزی، به صورت هوشمندانه نیروی انسانی را مدیریت کنیم. همچنین تمامی معلمان آزاد که در سال تحصیلی جاری به کار گرفته شده‌اند، در سال تحصیلی آینده نیز به کار گرفته خواهند شد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

روند کاهشی ثبت‌نام نسبت به سال‌های گذشته 

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول برای سال تحصیلی گفت: روند ثبت‌نام از اوایل سال ۱۴۰۴ آغاز شده، فرایند ثبت‌نام همچنان در حال انجام است و تاکنون نزدیک به یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانش‌آموز ثبت‌نام کرده‌اند. روند ثبت‌نام نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته که این موضوع نگران‌کننده است و نیاز به پیگیری فوری دارد.

وی با بیان اینکه ثبت‌نام‌ها بر اساس داده‌های سازمان ثبت احوال و به تفکیک مناطق و شهرستان‌ها در حال انجام است، افزود:« در برخی مناطق، نرخ ثبت‌نام بیش از ۱۰۰ درصد گزارش شده که به دلیل جابه‌جایی‌های جمعیتی و مهاجرت رخ داده است. در مقابل، مناطقی نیز وجود دارد که آمار ثبت‌نام کمتر از ۱۰۰ درصد است. این کاهش ممکن است ناشی از چند عامل از جمله مهاجرت معکوس، بازماندگی از تحصیل یا دانش‌آموزان خاصی باشد که هنوز تحت پوشش کامل آموزش و پرورش قرار نگرفته‌ است. با تجمیع و پالایش نهایی اطلاعات، آمار شفاف‌تری ارائه خواهد شد.»

وی تأکید کرد:« آمار فعلی قطعی نیست و آمار دقیق و نهایی در شهریورماه مشخص خواهد شد.»

فرهادی عنوان کرد: «در سراسر کشور  ۵۰۰۰ مدرسه با دانش آموز کمتر از ۱۰ نفر داریم و بیش از ۴۰۰ مدرسه با یک دانش آموز و تا سه دانش آموز داریم.»


نظرات

آخرین اخبار
همتی: خرید با کارت بانکی ایرانی در روسیه به‌زودی امکان‌پذیر می‌شود
سازمان ملل: توافق ایران و آمریکا می‌تواند نقطه عطف صلح یمن باشد
حکیم: انحصار سلاح به معنای تضعیف الحشد الشعبی نیست
«باید برخاست»، شعار محوری و «مشت گره‌کرده»، نشان رسمی مراسم «بدرقه آقای شهید ایران»
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز چهارم
بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان؛4 شهید و زخمی
نخست‌وزیر عراق از توافق آمریکا و ایران استقبال کرد
هریس: ما در نهایت به برجام برمی‌گردیم
سی‌ان‌ان: ایران توان بستن تنگه هرمز را در اختیار دارد
اکران خصوصی «نیم‌شب» با حضور رئیس‌جمهور و خانواده شهدای سلامت برگزار شد
تحلیلگر اسرائیلی: احساس شکست در اسرائیل عمیق‌تر از جنگ33 روزه است
پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه 27 خرداد 1405
ادعای رسانه اسرائیلی: تل‌آویو از مفاد توافق ایران و آمریکا بی‌خبر است
ایران نیوزلند در جمع 4 بازی پرتماشاگر جام جهانی
تأکید عراقچی و البوسعیدی بر ثبات دریایی در تنگه هرمز
رئیس جمهور: ایران خود را برای همه گزینه‌ها آماده کرده است
ترامپ در حال بررسی برکناری مقامات ارشد به دلیل مخالفت با توافق ایران
پزشکیان: مأموریت نظام سلامت فراتر از درمان بیماری‌هاست
برنامه آزمون‌های نهایی تیر و مرداد 1405 اعلام شد
قیمت نقره امروز سه شنبه 26 خرداد 1405 +جدول
پیش‌ بینی قیمت دلار چهارشنبه 27 خرداد 1405 / دلار در مسیر از دست‌دادن خطوط حمایت
لاوروف: عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا می‌تواند به فروپاشی این اتحادیه منجر شود
توافق ایران و آمریکا در سوئیس امضا می‌شود
سردار ابن‌الرضا: در جریان جنگ تولید سلاح‌های پیشرفته متوقف نشد
سیاست خارجی اروپا میان ادعا و واقعیت
پلاک منطقه آزاد تهران به چه کسانی می‌رسد؟
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 26 خرداد 1405 +جدول
سوگ جهانی، پیام بیداری
نورنما | رفع عطش عشق فقط نام حسین است
یک گام تا جاودانگی؛ دویستمین بازی ملی مسی در جام جهانی
تداوم انسداد محور کرج ـ چالوس
زمان برگزاری آزمون MSRT وزارت علوم اعلام شد
ویژه‌برنامه‌های محرم شبکه‌های سیما اعلام شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هشتم
هشدار وزیر خارجه ترکیه؛ تل‌آویو برای تخریب توافق تهران و واشنگتن تلاش می‌کند
یک رأی، سه مدعی؛ پرسپولیس در انتظار معجزه استیناف
آخرین جزئیات از اختلال خدمات بانکی ؛اطلاعات مالی مشتریان کاملاً محفوظ است
عضو کمیسیون امنیت ملی:تفاهم اخیر حاصل اقتدار ایران در میدان و دیپلماسی است
پیام ویژه نعیم قاسم به قالیباف : ایران نماد عزت و شرافت است
مرگ مشکوک بازیگر سریال های ترکیه ای؛پلیس به دنبال سرنخ در دوربین های مداربسته
استارمر بازگشایی تنگه هرمز را حیاتی خواند
آماده‌سازی قطر برای افزایش سریع تولید گاز طبیعی مایع
ترامپ حمله اسرائیل به بیروت را وحشیانه خواند
عارف در گفت‌وگو با جانباز هوافضا: فداکاری رزمندگان دفاع مقدس سوم مایه افتخار ملت است
تأکید تهران و بیروت بر اجرای تعهدات و توقف جنگ لبنان
توافق؛ راهی برای خروج آمریکا از جنگ پرهزینه و نامحبوب
واکنش رضاییان به شیطنت خبرنگار: مسائل داخلی ایران به تو ربطی ندارد
قیمت مرغ در میادین میوه و تره‌بار چند؟
تخصیص 1.6 میلیارد دلار ارز به خودروسازان و واردکنندگان
سریلانکا در آستانه تبدیل شدن به مرکز جرایم سایبری جهان