×
بین الملل
شناسه خبر : 238122
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/13 ساعت 16:00
فروپاشی روایت‌سازی غرب در جنگ غزه

نورنیوز بررسی می‌کند؛

فروپاشی روایت‌سازی غرب در جنگ غزه

بیداری جهانی در حمایت از غزه، تظاهرات مردمی در سراسر جهان و شکست رژیم صهیونیستی در جنگ روایت‌ها نشان می‌دهد که مقاومت نه‌تنها در میدان نظامی بلکه در عرصه ادراکی نیز به پیروزی رسیده است؛ این تحولات، انحصار رسانه‌ای غرب را با فروپاشی روبرو کرده‌اند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: جنبش گسترده و خودجوش مردم جهان در دفاع از مردم غزه، رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن را با پدیده‌ای بی‌سابقه مواجه کرده است. برخلاف دهه‌های گذشته که موضوع فلسطین در دایره‌ای محدود به خاورمیانه باقی مانده بود، امروز فریاد حمایت از غزه از آفریقا تا اروپا و از آمریکای لاتین تا شرق آسیا طنین‌انداز شده است. مهم‌تر آنکه این حرکت‌ها کاملاً مردمی بوده و برخلاف گذشته به خواست دولت‌ها یا هدایت جریان‌های رسمی شکل نگرفته‌اند. این واقعیت گویای نوعی تحول سیاسی در وجدان جهانی است؛ جهانی که حاضر نیست در برابر نسل‌کشی، سکوت را بر حقیقت ترجیح دهد.

فروپاشی دیوار انحصار رسانه‌ای غرب

رژیم صهیونیستی همواره با اتکا به رسانه‌های غربی تلاش کرده تصویری وارونه از واقعیت فلسطین و مقاومت ارائه دهد. اما در جنگ اخیر علیه غزه، این راهبرد شکست سختی خورده است. پوشش ناقص، روایت‌های جانبدارانه و مظلوم‌نمایی از صهیونیست‌ها، دیگر افکار عمومی جهان را اقناع نمی‌کند. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت به نقل از دیپلمات‌های رژیم، اعتراف کرده که در هیچ‌زمانی وضعیت رسانه‌ای اسرائیل تا این حد وخیم نبوده است. اعتراضات گسترده علیه رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی، سندی از تغییر جدی در اعتماد جهانی به جریان‌های خبری غرب است.

افشای دروغ ناجی‌گری غرب و سازمان ملل

یکی از ابعاد مهم تحولات اخیر، فروپاشی گفتمان فریبنده «ناجی‌گری غرب» و نهادهای بین‌المللی است. این بازی دیرینه که دخالت نظامی را با شعار دفاع از حقوق بشر توجیه می‌کرد، دیگر کارایی ندارد. مردم جهان به عینه شاهد حمایت بی‌قید و شرط دولت‌های غربی از نسل‌کشی در غزه هستند. جنبش‌هایی چون تحریم اسرائیل (BDS)، تظاهرات در آمریکا و اروپا و حتی راه‌اندازی پویش‌های هنری و ورزشی علیه رژیم صهیونیستی، گواه بی‌اعتباری نهادهایی است که در نقش ناجی ظاهر می‌شدند اما در عمل شریک جنایت‌اند. این بیداری، روند شکل‌گیری یک نظم نوین جهانی مبتنی بر چندجانبه‌گرایی مقاومتی را سرعت بخشیده است.

از جنگ گرسنگی تا جنگ ادراک؛ پیروزی از غزه تا تهران

صهیونیست‌ها که در میدان نظامی و دیپلماتیک ناتوان مانده‌اند، در حوزه ادراک نیز متحمل شکستی استراتژیک شده‌اند. رسانه‌های غربی نتوانسته‌اند تصویر مقاومت را مخدوش کنند. بالعکس، ایستادگی مردم غزه، دیپلماسی فعال مقاومت و همراهی مردم دنیا، مشروعیت جهانی مقاومت را تثبیت کرده‌اند. از تظاهرات علیه حملات صهیونیستی در غزه تا حمایت از پاسخ دفاعی ایران در جنگ ۱۲ روزه اخیر، همه‌وهمه نشان می‌دهد که دیگر نه مذاکره بلکه مقاومت، عامل تعیین‌کننده در مناسبات بین‌المللی شده است. مقاومت، امروز نه‌تنها سیاست‌ساز بلکه افکار عمومی‌ساز است؛ پدیده‌ای که غرب ناگزیر از پذیرش آن شده است.


نظرات

آخرین اخبار
تحلیل نخست‌وزیر اسبق عراق از اقتصاد مقاومتی ایران
بحرین 3 نفر را به اتهام همکاری با ایران به حبس ابد محکوم کرد
ادعای سفیر آمریکا: امارات به «گنبد آهنین» مجهز شد
آلن ایر: ادعای ترامپ درباره ایران یا سوءتفاهم است یا دروغ
والدین مهم‌ترین عامل اضطراب کودکان هستند
ترس عجیب رئیس جمهور آمریکا ؛ ترامپ پرندگان را با پهپاد اشتباه گرفت
هشدار درباره پیامدهای ادامه بسته ماندن بورس
انتقاد بولتون از مدیریت ترامپ در بحران ایران و تنگه هرمز
وزیر کار: عدالت در دسترسی، شرط رونق مشاغل خانگی است
قطع انگشت به بهانه چشم چرانی در مهمانی خانوادگی
نابودی ویروس کرونا و آنفلوانزا با امواج صوتی
واگذاری 4500 کودک بی‌سرپرست در جنگ به خانواده‌ها
ثبت‌نام بیش از 500 هزار داوطلب در آزمون سمپاد 1405
گزارش وزارت کشور از حادثه اصفهان و تدابیر امنیتی در جلسه کمیسیون امنیت ملی
هشدار هواشناسی برای 27 استان
توقف موقت انتقال قطارهای چینی به ایران
قیمت گوشت ، مرغ و تخم مرغ امروز 22 اردیبهشت 1405 + جدول نرخ‌ها
تیم ملی وزنه‌برداری ایران راهی قهرمانی آسیا شد
بازیگر نامدار آثار شکسپیر و «جنگ ستارگان» درگذشت
بقایی: ایران بر مذاکرات با محوریت «پایان جنگ» تاکید دارد
تمدید خدمات رایگان مترو و اتوبوسرانی پایتخت تا 27 اردیبهشت‌
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 22 اردیبهشت 1405+ جدول
انتقاد نمایندگان از موج گرانی؛ مطالبه ورود قاطع دیوان محاسبات
جزئیات پرونده جنجالی همکاری شهردار کالیفرنیا با چین
کریدورهای جدید ایران در مسیر ارزآوری منطقه‌ای
حبس ابد برای شهروند شیعه در بحرین
قیمت نقره امروز 22 اردیبهشت 1405 / نقره گران شد + جدول
بازار کتاب، طرح نجات ملی می‌خواهد نه نمایشگاه مجازی!
ترامپ از پایان آتش‌بس هراس دارد
هشدار وزیر نیرو درباره الگوی مصرف آب
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 22 اردیبهشت / سقوط سکه به زیر 200 میلیون تومان + جدول
پیام نعیم قاسم به رزمندگان مقاومت : در برابر فشارها متوقف نخواهیم شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 22 اردیبهشت ؛ دلار ثابت ماند
نخستین ابتلا به ویروس هانتا در تل‌آویو تأیید شد
فروپاشی اعتبار آمریکا و ظهور چین در عرصه انرژی جهانی
سفیر ایران در چین: پیام تهران درباره تنگه هرمز به پکن منتقل شد
فهرست کامل پروازهای خارجی از فرودگاه امام (ره) به نقاط مختلف جهان
سخنگوی دولت: اینترنت پرو برای حمایت از کسب‌وکارها طراحی شده است
کشف چند جسد در واگن قطار باری ؛ هویت قربانیان مشخص نیست
توقیف املاک خبرنگار اینترنشنال با دستور قوه قضاییه
خداحافظی با مدارس دولتی ؛ همه مدارس هیات امنایی می شوند
نورنما | روایت دست هایی که دست ایران را پر کردند
استرالیا 7 فرد و 4 نهاد ایرانی را تحریم کرد
توضیح شهرداری درباره افزایش سفیدبالک‌ها در پایتخت
هوش مصنوعی وارد چیدمان داوران لیگ برتر شد
وزیر ارتباطات: اینترنت نیاز اساسی مردم است
تهدید موشکی ایران محور نگرانی تل‌آویو است
هشدار سازمان هواشناسی درباره هزینه‌تراشی با ادعای تاثیر انهدام رادارها بر وضعیت جوی
مرد اعدامی سردسته باند مأموران قلابی پایتخت بود
هشدار پزشکیان درباره سوءاستفاده اقتصادی در شرایط جنگی