×
اقتصادی
شناسه خبر : 238091
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/13 ساعت 11:37
اجرای آیین‌نامه واردات خودرو به دستور دیوان عدالت اداری تعلیق شد

اجرای آیین‌نامه واردات خودرو به دستور دیوان عدالت اداری تعلیق شد

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با صدور دستور موقت، اجرای آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو را متوقف کرد و تأکید کرد که واردات خودروها باید با حقوق ورودی 100 درصدی صورت گیرد.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌ با صدور دستور موقت از سوی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، اجرای آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو موضوع مصوبه هیأت وزیران متوقف شد.

بر اساس دادنامه صادره از سوی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره 140431390001117689 مورخ 11 مرداد 1404، اجرای کل ردیف مندرج در جدول تعرفه بند (هـ) تبصره 1 ماده 5 آیین‌نامه اجرایی قانون بودجه سال 1404 متوقف شد.
این دستور موقت در پی شکایت از مصوبه هیأت وزیران صادر شده است که در آن حقوق ورودی خودروهای وارداتی به‌صورت ترکیبی از حقوق گمرکی و سود بازرگانی و بعضاً کمتر از 100 درصد لحاظ شده بود. شاکیان با استناد به مفاد قانون بودجه سال 1404 که در آن تصریح شده حقوق ورودی خودرو باید 100 درصد محاسبه شود، خواستار ابطال این بخش از آیین‌نامه اجرایی شدند.

حقوق ورودی خودرو باید مطابق قانون 100 درصد باشد

بر اساس مفاد قانون بودجه سال 1404، واردات خودرو از محل ارز تخصیصی بند (هـ) تبصره یک این قانون تنها با اخذ حقوق ورودی 100 درصدی مجاز دانسته شده است. دیوان عدالت اداری نیز در دستور موقت خود تأکید کرده است که واردات خودروهایی که با تعرفه‌ای کمتر از این میزان صورت می‌گیرد، مغایر قانون بودجه بوده و تا رسیدگی نهایی به شکایت و صدور رأی قطعی، اجرای این ردیف متوقف می‌شود.

این رأی با امضای علی‌رضا خلیل‌زاده، رئیس هیأت تخصصی صنایع و بازرگانی دیوان عدالت اداری صادر شده و طی آن اعلام شده است که نظر به اهمیت موضوع و احتمال ورود خسارت غیرقابل جبران به منافع عمومی، تا رسیدگی نهایی به موضوع، اجرای آیین‌نامه مذکور متوقف می‌شود.

زمینه شکایت: تضاد بین مصوبه هیأت وزیران و قانون بودجه

مطابق دادخواست مطرح‌شده، بند مورد اعتراض از آیین‌نامه هیأت وزیران، نرخ حقوق ورودی خودرو را پایین‌تر از 100 درصد لحاظ کرده بود، در حالی که در قانون بودجه، این رقم به‌صراحت 100 درصد تعیین شده است. بنابراین، شاکیان استدلال کرده‌اند که مصوبه هیأت وزیران برخلاف نص صریح قانون بوده و لازم‌الابطال است.

دیوان عدالت اداری با بررسی اولیه موضوع، این استدلال را وارد دانسته و با صدور دستور موقت، به‌نوعی از اعمال مغایر با قانون تا زمان صدور رأی نهایی جلوگیری کرده است.

تأثیر این تصمیم بر بازار خودروهای وارداتی

با توجه به توقف اجرای آیین‌نامه جدید، واردات خودرو به کشور صرفاً مشمول حقوق ورودی 100 درصدی خواهد بود. این موضوع می‌تواند باعث تغییراتی در معادلات واردکنندگان خودرو شود و ممکن است برخی از سفارشات وارداتی نیاز به بازنگری یا تعلیق داشته باشند.

دستور موقت تا زمان رأی نهایی لازم‌الاجرا است

بر اساس رویه دیوان عدالت اداری، پس از صدور دستور موقت، هیأت عمومی دیوان باید در جلسه‌ای با حضور اعضا، به بررسی ماهوی شکایت بپردازد و در نهایت حکم قطعی صادر کند. تا آن زمان، هرگونه اقدام اجرایی بر اساس مصوبه‌ای که اجرای آن متوقف شده، فاقد وجاهت قانونی است.

تأکید دیوان بر اولویت تطبیق آیین‌نامه‌ها با مصوبات قانونی

این اقدام دیوان عدالت اداری نشان‌دهنده تأکید این نهاد بر رعایت کامل مصوبات قانونی در تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی توسط دولت است. در متن رأی صادره نیز آمده است که اختلاف میان قانون و آیین‌نامه‌ها باید در اسرع وقت توسط مراجع ذی‌ربط اصلاح شود تا از بروز اخلال در روند اجرای قانون و همچنین تعارضات حقوقی در آینده جلوگیری شود.

با این دستور، اجرای ردیف تعرفه مربوط به خودروهای وارداتی با نرخ کمتر از 100 درصد، تا بررسی نهایی و صدور حکم دیوان عدالت اداری متوقف شد.

طاهری عضو کمیسیون صنایع مجلس نیز با اشاره به اینکه، کاهش تعرفه واردات خودرو مغایر قانون بودجه است، گفته است، دیوان محاسبات نیز وارد بررسی موضوع شده و گمرک در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

آیین+نامه
 


اخبار مرتبط
دستورالعمل واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور مشخص شد+ جزئیات آیین نامه
جمعه 1404/06/14 ساعت 16:35
دستورالعمل واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور مشخص شد+ جزئیات آیین نامه
براساس آیین‌نامه اجرایی قانون بودجه 1404، ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌توانند در سال جاری یک دستگاه خودروی سواری نو یا کارکرده تا 5 سال ساخت وارد کنند.
نتایج قرعه‌کشی خودروهای وارداتی اعلام شد +لینک سایت
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 11:26
نتایج قرعه‌کشی خودروهای وارداتی اعلام شد +لینک سایت
مدیر طرح خودروهای وارداتی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه نتایج قرعه کشی اعلام شد گفت: ثبت نام کنندگان برای مشاهده نتایج به سایت جدید سامانه خودروهای وارداتی مراجعه کنند.
قائم مقام وزیر صمت: عرضه خودروهای وارداتی ادامه می یابد
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 21:30
قائم مقام وزیر صمت: عرضه خودروهای وارداتی ادامه می یابد
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در واکنش به دستور دیوان عدالت اداری برای توقف موقت اجرای جدول تعرفه خودروهای وارداتی گفت: تا مشخص شدن نتیجه نهایی، عرضه خودروهای وارداتی از طریق سامانه تخصیص خودرو انجام می شود ‌و واردات متوقف نشده است.
قیمت خودرو امروز دوشنبه 13 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 14:37
قیمت خودرو امروز دوشنبه 13 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
در حالی‌که بازار خودرو در 13 مرداد 1404 همچنان درگیر رکود عمیق است، قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی با کاهش محسوس همراه شده‌اند. داده‌های جدید نشان می‌دهند بسیاری از مدل‌های پرتقاضا با افت چند ده میلیونی قیمت مواجه شده‌اند؛ اتفاقی که نشان از بی‌رمقی تقاضا در روزهای گرم تابستان دارد.
حکم قطعی اعدام برای متهم ردیف اول پرونده رضایت خودرو
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 16:45
حکم قطعی اعدام برای متهم ردیف اول پرونده رضایت خودرو
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین اعلام کرد که رأی اعدام صادرشده برای متهم ردیف اول پرونده موسوم به «رضایت‌خودرو طراوت نوین» توسط دیوان عالی کشور تأیید و نهایی شده است.
قیمت خودرو امروز یکشنبه 12 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 15:45
قیمت خودرو امروز یکشنبه 12 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
در تاریخ 12 مرداد 1404، بازار خودرو شاهد کاهش قیمت‌هایی در برخی مدل‌ها به ویژه در خودروهای مونتاژی بود. طبق اعلام بنگاه‌های معاملاتی، برخی از خودروها تا 200 میلیون تومان افت قیمت را تجربه کرده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان هندی پلاستیک را به گرافن ارزشمند تبدیل کردند
وزیرخارجه لبنان: ما نمی پذیریم ایران به جای ما مذاکره کند!
تیراندازی در کارولینای جنوبی / زخمی شدن چندین نفر در مرکز خرید هیوود
انتقاد وزیر ارشاد از مواضع تفرقه‌افکنانه
ارتش اسرائیلی آماده توقف تجاوزات زمینی در لبنان شد
تحرکات تازه واشنگتن در یمن؛ نیروهای آمریکایی وارد حضرموت شدند
نیروگاه برق دیمونا در فلسطین اشغالی طعمه حریق شد
حمله سایبری محدود به چهار بانک؛ عدم افشای اطلاعات مشتریان+بیانیه
بقایی: دشمن با حمله به ایران سرافکنده شد
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
کانادا و ایرلند: آتش‌بس لبنان باید بخشی از توافق احتمالی ایران و آمریکا باشد
پایان محاصره دریایی ایران با بازگشایی تنگه هرمز
غریب‌آبادی: ایران پیروز نبرد یک‌ساله با متجاوزان است
حمله پهپادی حزب الله به مرکز فرماندهی ارتش اسرائیل
تاریخ‌سازی یوکی ایشیکاوا / سامورایی‌ها در صدر امتیازآوران جهان
گام جدید در شفافیت اقتصادی؛ سامانه «صورا» آغاز به کار کرد
معادل جدید کلمه «هدفون» تصویب شد
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید