×
سیاسی
شناسه خبر : 238017
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/12 ساعت 20:46
برای پاسخ به فعال‌سازی مکانیسم ماشه با چین و روسیه هماهنگ هستیم

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس:

برای پاسخ به فعال‌سازی مکانیسم ماشه با چین و روسیه هماهنگ هستیم

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به گزارش معاون حقوقی وزارت خارجه گفت: «اروپایی‌ها حقی برای فعال‌سازی اسنپ‌بک ندارند»؛ غریب‌آبادی از هماهنگی ایران با چین و روسیه برای پاسخ به این اقدام خبر داده و بر اجرای قانون تعلیق همکاری با آژانس تأکید کرده است.

نورنیوز - گروه سیاسی: ابراهیم رضایی با اشاره به جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: این جلسه با حضور کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه برای ارائه گزارشی از نشست استانبول با تروئیکای اروپایی و سفر اخیرش به نیویورک تشکیل شد.

وی توضیح داد:  غریب آبادی اشاره کرد به موضوع فعال سازی مکانیسم ماشه یا اسنپ بک و اقداماتی که وزارت خارجه انجام داده، مواضعی که گرفته و کارهایی که انجام داده است؛ از جمله اینکه نامه‌ای با امضای وزیر امور خارجه به دبیرکل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت ارسال شده و اعلام کردیم که فعال‌سازی اسنپ بک غیرقانونی و غیر حقوقی است.

رضایی ادامه داد: غریب آبادی گفت که اروپایی‌ها حقی برای فعال سازی اسنپ بک ندارند؛ چرا که به تعهدات خود در تفاهم هسته‌ای عمل نکردند البته با چین و روسیه برای پاسخ به فعال‌سازی فرایند اسنپ بک هماهنگ هستیم و نشست سه جانبه داشتیم. معاون وزیر با تاکید بر اجرای قانون مجلس یعنی قانون تعلیق همکاری با آژانس گفت که قانون مجلس در مورد تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی لازم الاجراست و به آن پایبند هستیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: غریب آبادی گزارشی از نشست استانبول داد و گفت در نشست استانبول به مواضع سه کشور اروپایی در مورد تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به کشورمان و حمله به تاسیسات هسته‌ای و همینطور عدم محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا اعتراض کردیم.

وی افزود: غریب آبادی گفت که طرف اروپایی پیشنهاد تمدید ۶ ماهه قطعنامه ۲۲۳۱ را با برخی شروط داد، اما ما پیشنهاد کردیم که در مورد خاتمه اسنپ بک و قطعنامه ۲۲۳۱ باید گفت‌وگو کنیم. همینطور گفت که سه کشور اروپایی حق فعال سازی اسنپ بک را ندارند و قطعنامه ۲۲۳۱ باید در موعد خودش منقضی شود و تاکید بر این شد که متناسب با منافع و امنیت ملی تصمیم گیری خواهد شد.

رضایی اظهار کرد: غریب آبادی گفت که تلاش ما در جهت جلوگیری از فعال کردن اسنپ بک است؛ البته از جنبه تحریمی چیزی به تحریم‌های فعلی اضافه نمی‌شود و اگر اسنپ بک فعال شود، از جنبه تحریمی چیزی به تحریم‌های فعلی اضافه نمی‌شود اما آثار روانی خاص خودش را دارد که باید آن را مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: در ارتباط با مباحثی که مطرح می‌شود در رابطه با گفت‌وگو یا مذاکره با آمریکایی‌ها هم گفت که در این رابطه هیچ اتفاق جدیدی رخ نداده و اصول ما برای مذاکره مشخص و ثابت است؛ باید حقوق ملت ایران از جمله حق غنی‌سازی و رفع تحریم‌ها و همینطور جبران خسارات وارد و جلب اعتماد ایرانیان محترم شمرده شود.

رضایی گفت: اعضای کمیسیون نیز در این جلسه بر لزوم تکیه بر توان داخل و تقویت قدرت ملی، استفاده از ظرفیت‌های چین و روسیه و مدیریت فضای روانی کشور تاکید کردند. همچنین محدودیت برجام شدیدتر از قطعنامه‌های شورای امنیت است؛ لذا نباید جامعه را از بابت فعال‌سازی اسنپ بک ترساند، تاکید شد بر اینکه غرب و اروپایی ها به تعهداتشان پایبند نیستند و قابل اعتماد نیستند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همچنین  گفت: در این جلسه ایردات شورای نگهبان طرح «تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» با حضور یکی از اعضای شورای نگهبان بررسی و ایرادات رفع شد و برای رسیدگی نهایی در صحن علنی مجلس، تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد.


ایسنا
اخبار مرتبط
با فعالیت دیپلماتیک مکانیسم ماشه پاشنه‌آشیل نیست!
سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 15:35
نصرت‌الله تاجیک؛
با فعالیت دیپلماتیک مکانیسم ماشه پاشنه‌آشیل نیست!
تاجیک نوشت: سیاست خارجی ایران در شرایط کنونی دو وظیفه حیاتی دارد: 1- تضمین تداوم آتش‌بس و جلوگیری از شروع جنگ و 2- جلوگیری از اجرای مکانیسم ماشه!
رزمایش چین و روسیه؛ تمرین همگرایی در برابر غرب
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 12:15
نورنیوز بررسی می‌کند؛
رزمایش چین و روسیه؛ تمرین همگرایی در برابر غرب
رزمایش دریایی چین و روسیه در دریای ژاپن تنها یک تمرین نظامی نیست؛ بلکه حلقه‌ای از زنجیره تحولات راهبردی بریکس برای مقابله با تهدیدات غرب و بازتعریف نظم نوین جهانی است. این رزمایش، نشانه‌ای از درک مشترک تهدیدات و نمایش اقتدار در برابر فشارهای آمریکا است.
ماشه و سناریوهایِ پیش‌رو
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 11:30
متین فارابی:
ماشه و سناریوهایِ پیش‌رو
فارابی نوشت: «اگرچه دامنه تحریم‌های سازمان ملل نسبت به تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اروپا محدودتر است، اما به‌دلیل چندجانبه بودن، ظرفیت فشار روانی و دیپلماتیک بالاتری دارد. از سوی دیگر، به‌دلیل تفسیرپذیری عبارات تحریمی، کشورهای عضو بسته به اراده سیاسی خود می‌توانند این تحریم‌ها را به صورت شدید یا ضعیف اجرایی کنند.»
رئیس دوره‌ای شورای امنیت: مکانیزم ماشه علیه ایران هنوز فعال نشده است
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 00:00
رئیس دوره‌ای شورای امنیت: مکانیزم ماشه علیه ایران هنوز فعال نشده است
رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به ادامه نظارت بر همکاری ایران با آژانس اتمی گفت: «هنوز هیچ نشانه رسمی از فعال شدن مکانیزم ماشه علیه ایران دیده نمی‌شود»، اما احتمال آن را رد نکرد.
مخالفت ایران و روسیه با تمدید مهلت مکانیسم ماشه + فیلم
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 03:02
بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی:
مخالفت ایران و روسیه با تمدید مهلت مکانیسم ماشه + فیلم
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد که ایران با پیشنهاد اروپایی‌ها برای تمدید 6 ماهه مهلت استفاده از مکانیسم ماشه در مذاکرات استانبول مخالفت کرده است. روسیه نیز با این درخواست همراهی نکرده است.
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 19:45
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد؛
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از بررسی طرحی خبر داد که در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط غرب، دولت موظف به خروج از معاهده NPT خواهد شد. همچنین طرح تقویت مرزبانی جمهوری اسلامی نیز در نشست کمیسیون با حضور نمایندگان نیروهای مسلح بررسی شد.
نظرات

آخرین اخبار
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز شنبه 28 شهریور + جدول
شرط افزایش بیشتر مستمری بازنشستگان اعلام شد؛ جزئیات فرمول 90 درصد
حکم اعدام حسین پدران اجرا شد؛ جاسوس موساد در پرونده سایت‌های موشکی اصفهان
ایران 24-26کویت ؛ شروع تلخ هندبال ایران در بازی‌های آسیایی 2026؛ کویت در دقایق پایانی برد
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار وارد کانال 166 هزار تومان شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد
کالابرگ کد ملی 7 تا 9 چه زمانی شارژ می‌شود؟ اعلام زمان واریز اعتبار شهریور 1405
پیش‌فروش بلیت قطار مهرماه 1405 آغاز شد؛ زمان و نحوه خرید بلیت قطار اعلام شد
کافه فرهنگ | بفرمایید تئاتر با بلیت 5 میلیون تومنی!
فارن‌پالیسی: آمریکا با هر معیاری در جنگ با ایران در حال شکست است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 28 شهریور 1405 ؛ بارش پراکنده در شمال کشور + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 شهریور؛ ساعت مسابقه هندبال ایران و کویت و 5 دیدار مهم فوتبال
امروز برق کدام مناطق کرمان قطع می‌شود؟+زمان‌بندی جدید خاموشی
6 مورد رفتار نگران‌کننده مدل‌های هوش مصنوعی؛ گزارش تازه اوپن‌ای‌آی
نشستن طولانی چه بلایی سر ستون فقرات می‌آورد؟+ فیلم
چگونگی فعال‌سازی نانوحباب‌ها برای تولید آمونیاک
کشف شگفت‌انگیز در غار چهل دخترون؛ از نقاشی‌های باستانی تا حوضچه‌های سنگی
چرا تغییر رفتار هوش مصنوعی کاربران را دچار اضطراب و غم می‌کند؟
یافته جدید درباره داروهای پوکی استخوان؛ کاهش خطر آلزایمر در سالمندان
بوریس جانسون، خواستار اعمال نفوذ انگلیس برای آزادی عمران خان شد
جزئیات جدید قتل عام خانوادگی در پونک؛ راز 5 جسد در چاه چه بود؟/ تصاویر قربانیان جنایت
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 28 شهریور+برنامه خاموشی
مرگ 17 کوهنورد در بهمن ؛ عملیات جست‌وجو پس از یک هفته پایان یافت + فیلم حادثه
پشت‌پرده 5 ادعای جنجالی اخیر
افشاگری رسانه‌های عبری‌زبان از پرونده امنیتی جاسوسی برای ایران
ورود این رسانه ها با دستور ترامپ به کاخ سفید ممنوع شد
حمله تند هانتر بایدن به نتانیاهو
اختلاف تجاری واشنگتن و اتاوا بالا گرفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: زبان فارسی ضامن هویت ملی است
ماجرای عروسی خونین در خراسان شمالی؛ 5 نفر کشته و زخمی شدند
آغاز تمرین تیم ملی ایران برای دیدار با روسیه و ازبکستان
افتخار جهانی برای بانوی ایرانی در بسکتبال با ویلچر
پاسخ قالیباف به دن کین: دوران شکار F-35 و F-15های آمریکا آغاز شده است
300 حمله هوایی عربستان به یمن در یک هفته
گوترش: جهان در بحران‌های بی‌سابقه است/ محورهای کفت‌وگو با ترامپ
رکورد تازه قیمت سوخت در فرانسه
ایران، حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
دستگیری عاملان قتل زن جوان در باغ ژاله سنندج ؛ راز این جنایت چه بود؟
جنایت جنگی صهیونیست‌ها در حنوب لبنان
جنگ ربات‌ها در تهران؛ قهرمانان معرفی شدند
درخشش بدمینتون‌بازان ایران در سنگال
تحولات جنگ ایران و آمریکا؛هرمز همچنان مسدود،ترامپ درانتظار توافق،پاسخ قالیباف به ژنرال کین
کشف محموله «گل» در ارتفاعات اصفهان
رسوایی امنیتی جنگنده F-35؛ قطعات محرمانه سر از هنگ‌کنگ درآورد
استقلال و پرسپولیس لیگ زنان را طوفانی آغاز کردند
تلگراف: ایران معادلات آمریکا در منطقه را تغییر داد
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا شنبه 28 شهریور
تعیین اعضای جدید شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
تب کریمه کنگو در یزد جان زن جوانی را گرفت؛ ماجرای گوشت غیرمجاز چه بود؟
هشدار نفتی آمریکا؛ واشنگتن برای مهار قیمت‌ها سراغ ذخایر راهبردی می‌رود