×
اقتصادی
شناسه خبر : 237972
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/12 ساعت 16:30
چگونه از کلاهبرداری‌های اینترنتی در سفر اربعین جلوگیری کنیم؟

چگونه از کلاهبرداری‌های اینترنتی در سفر اربعین جلوگیری کنیم؟

با نزدیک‌شدن به ایام اربعین حسینی(ع)، پلیس امنیت اقتصادی و بانک‌ها از افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی در پوشش فروش ارز و خدمات زیارتی هشدار دادند. زائران باید تنها از مراجع رسمی استفاده کنند تا از فریب کلاهبرداران جلوگیری کنند.

 نورنیوز - گروه اقتصادی :‌ با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی(ع) و اوج‌گیری سفرهای زیارتی به کربلای معلی، شاهد افزایش فعالیت سودجویان و کلاهبرداران اینترنتی هستیم که در پوشش فروش ارز اربعین یا ارائه خدمات جعلی زیارتی، قصد فریب زائران را دارند. ضمن هشدار جدی به عموم مردم و به‌ویژه زائران اربعین، بر لزوم هوشیاری و دقت در مواجهه با این تبلیغات فریبنده تأکید می‌شود.

در همین راستا، برخی بانک‌های کشور نیز با انتشار اطلاعیه‌هایی، ضمن ارجاع به هشدارهای پلیس امنیت اقتصادی، از مشتریان خود خواسته‌اند که مراقب کلاهبرداری‌های اینترنتی در قالب فروش ارز یا خدمات زیارتی اربعین باشند.

شگردهای رایج کلاهبرداران

فروش ارز اربعین با نرخ‌های وسوسه‌انگیز: کلاهبرداران با ایجاد کانال‌ها و صفحات جعلی در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها، اقدام به تبلیغ فروش ارز اربعین (دینار عراق یا دلار) با نرخ‌هایی به‌مراتب پایین‌تر از نرخ رسمی و بازار آزاد می‌کنند. پس از جذب قربانی، وجوه را دریافت می‌کنند و هیچ ارزی به وی تحویل نمی‌دهند.

ثبت‌نام کاروان‌های جعلی و خدمات اقامتی: برخی سودجویان با ادعای ثبت‌نام کاروان‌های ویژه اربعین، رزرو هتل و اقامتگاه در شهرهای مقدس عراق و ارائه خدمات جانبی نظیر بیمه و ویزا، مبالغی را از زائران دریافت می‌کنند، این در حالی است که هیچ‌گونه خدماتی در کار نیست و زائران پس از پرداخت وجه، متوجه کلاهبرداری می‌شوند.

تبلیغات تورهای لحظه‌آخری و بسته‌های ارزان‌قیمت: با وعده تورهای لحظه‌آخری و بسته‌های مسافرتی بسیار ارزان‌قیمت به‌مقصد عراق، کلاهبرداران سعی در جلب اعتماد زائران دارند. این تورها عموماً وجود خارجی ندارند و صرفاً ابزاری برای سرقت اطلاعات بانکی و مالی افراد هستند.

فیشینگ و سرقت اطلاعات بانکی: در برخی موارد، کلاهبرداران با ارسال لینک‌های جعلی تحت عنوان «سامانه ثبت‌نام اربعین» یا «پرداخت هزینه» زائران را به صفحات فیشینگ هدایت می‌کنند. با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی در این صفحات، اطلاعات حساب افراد به سرقت می‌رود و حسابشان خالی می‌شود.

توصیه‌های پلیس فتا و کارشناسان به زائران اربعین

تنها از مراجع رسمی اقدام کنید: هرگونه ثبت‌نام، خرید ارز یا دریافت خدمات مرتبط با اربعین را صرفاً از طریق سامانه‌های رسمی و مورد تأیید سازمان حج و زیارت، بانک مرکزی و کاروان‌های مجاز و دارای مجوز انجام دهید.

به تبلیغات وسوسه‌انگیز اعتماد نکنید: به‌هیچ‌عنوان به تبلیغات غیررسمی در فضای مجازی که نرخ‌های غیرمعمول برای ارز یا خدمات ارائه می‌دهند، اعتماد نکنید.

لینک‌های ناشناس را باز نکنید: از کلیک‌کردن به‌روی لینک‌های ارسالی از سوی افراد ناشناس یا منابع نامعتبر خودداری کنید، همیشه آدرس وب‌سایت‌ها را به‌صورت دستی وارد کنید.

از صفحات پرداخت امن استفاده کنید: هنگام پرداخت‌های آن‌لاین، مطمئن شوید که صفحه پرداخت دارای نماد شاپرک و آدرس https است.

اطلاعات بانکی خود را فاش نکنید: هرگز اطلاعات کارت بانکی، رمز دوم و رمز عبور خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.

نرم‌افزارهای امنیتی را به‌روز نگه دارید: از به‌روز بودن نرم‌افزارهای امنیتی روی گوشی و کامپیوتر خود اطمینان حاصل کنید.

توصیه می‌شود زائران اربعین حسینی با رعایت نکات امنیتی و افزایش هوشیاری، مانع از تحقق اهداف شوم کلاهبرداران شوند و سفری ایمن و به‌یادماندنی را تجربه کنند.


اخبار مرتبط
وزیر ارتباطات هم از وضعیت اینترنت ابراز نارضایتی کرد
یکشنبه 1404/05/19 ساعت 23:15
وزیر ارتباطات هم از وضعیت اینترنت ابراز نارضایتی کرد
وزیر ارتباطات امشب در نشست صمیمی با خبرنگاران اعلام کرد که کیفیت اینترنت کشور رضایت‌بخش نیست و قول داد ظرف یک ماه آینده گزارشی جامع و شفاف درباره وضعیت اینترنت ارائه کند.
قطار تهران-کربلا در اربعین برای ایرانیان فعال نیست
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 18:45
قطار تهران-کربلا در اربعین برای ایرانیان فعال نیست
قائم مقام شرکت راه‌آهن اعلام کرد که قطار تهران-کربلا در ایام اربعین فعال نیست و خدمات مختص زائران عراقی است. همچنین برنامه‌ریزی برای قطارهای فوق‌العاده به مقصد خرمشهر، کرمانشاه و همدان با رشد 19 درصدی ظرفیت نسبت به سال گذشته انجام شده است.
وزیر کشور خبر داد؛ خروج یک میلیون زائر  از کشور/ آمادگی کامل خوزستان برای استقبال زائران
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 18:16
وزیر کشور خبر داد؛ خروج یک میلیون زائر از کشور/ آمادگی کامل خوزستان برای استقبال زائران
وزیر کشور اعلام کرد تاکنون حدود یک میلیون زائر از کشور خارج شده‌اند و یک چهارم آنان به ایران بازگشته‌اند. خوزستان با آمادگی کامل، به استقبال زائران رفته و تمهیدات لازم برای تسهیل تردد در مرز شلمچه پیش‌بینی شده است.
ممنوعیت خروج مشمولان غایب از کشور حتی با گذرنامه
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 15:00
ممنوعیت خروج مشمولان غایب از کشور حتی با گذرنامه
سردار علیدوست اعلام کرد: مجوز خروج از کشور برای مشمولان غیر غایب برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی صادر می‌شود، اما مشمولان غایب حتی با گذرنامه اجازه خروج ندارند.
فعالیت رسمی موکب‌های اربعین از امروز آغاز شد
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 12:45
فعالیت رسمی موکب‌های اربعین از امروز آغاز شد
فعالیت رسمی موکب‌های اربعین از دهم صفر آغاز شد و در مسیرهای پیاده‌روی اربعین در ایران و عراق مستقر شده‌اند. امسال بیش از 3200 موکب برای خدمت‌رسانی به زائران حسینی آماده شده‌اند که حدود 909 موکب آن‌ها در خاک عراق مستقر هستند.
نوراینفو | نکات سلامتی و تغذیه‌ای بریا حضور در پیاده‌‌روی اربعین
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 16:20
نوراینفو | نکات سلامتی و تغذیه‌ای بریا حضور در پیاده‌‌روی اربعین
آیت‌الله سیستانی نصب تصاویرش در مسیر پیاده‌روی اربعین را منع کرد
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 14:15
آیت‌الله سیستانی نصب تصاویرش در مسیر پیاده‌روی اربعین را منع کرد
دفتر آیت‌الله سیستانی با صدور بیانیه‌ای رسمی، استفاده از تصویر این مرجع عالی‌قدر شیعیان را در فضاهای عمومی و تبلیغاتی، اقدامی ناپسند دانست و خواستار توقف فوری آن شد.
اعزام 8000 نیروی داوطلب هلال احمر برای عملیات اربعین
جمعه 1404/05/10 ساعت 17:44
اعزام 8000 نیروی داوطلب هلال احمر برای عملیات اربعین
رئیس جمعیت هلال‌احمر کشورمان با اشاره به اعزام حدود 8 هزار نیروی داوطلب عملیاتی امدادی و درمانی به کشور عراق، اضافه کرد: حدود 1800 داوطلب پزشکی و درمانی هلال‌احمر ایران همراه با کوله پشتی درمانی در طرح طبیب دوار در طریق الحسین (مسیر پیاده‌روی زائران از نجف به کربلا) مشغول خدمت‌رسانی سیار و به صورت پیاده به زائران اربعینی خواهند بود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گفتگوی یک میلیون کاربر چت جی پی تی با افکار خودکشی
نسل جدید قرص آهن با جذب بیشتر و عوارض کمتر
چین جوانترین فضانوردش را به فضا می برد
کشف ماده جوان‌کننده در جانور دریایی
گیاهان دارویی، قاتل چربی خون بالا
انقلاب در درمان مارگزیدگی
«دی‌ان‌ای» فقط شیمی نیست
عراقچی: آمریکا خطرناک‌ترین عامل اشاعه هسته‌ای در جهان است
مرگ مغزی صابر کاظمی تایید شد/ قائمی: خانواده کاظمی هنوز امیدوار است
کاروان ایران با 22 طلا چهارم آسیا شد
اعزام گروهی فرانسوی به سرزمین‌های اشغالی برای برنامه ریزی آتش بس
هشدار الجزایر به شورای امنیت درباره جنایت در سودان
هشدار حماس نسبت به شهرک‌سازی‌های جدید در کرانه باختری
در برابر نقض حقوق بین‌الملل ساکت نمانیم
سرمربی جدید یوونتوس کیست؟
روسیه: به همکاری‌مان با تهران ادامه می‌دهیم
تخصیص 1200 میلیارد تومان برای کارانه بهداشت
طلای دیگر برای شنای ایران
قطار توسعه از شلمچه می‌گذرد/ نفس خوزستان باید تازه شود
هشدار لاریجانی به برخی زعمای سیاسی
حمله خودرویی یک فلسطینی به پلیس رژیم صهیونیستی
تعیین راهکار موقت برای حمایت از کارکنان نیروهای شرکتی
تیم فوتسال جوانان ایران نایب قهرمان بازی‌های آسیایی شد
اژدر اتمی روسیه اروپا را نگران کرد
گوگل: هیچ هک جدیدی در جیمیل رخ نداده است
نورنما | قبرهای کوهی
حسین یزدانی به مدال برنز یک‌ضرب دست یافت
حراج اسناد محرمانه صنایع نظامی اسرائیل توسط هکرها
آواره شدن 400 هزار سوری در دوره حاکمیت جولانی
بانوی ایرانی برنده طلای جام جهانی پاراتیراندازی العین شد
قفل ترافیکی در آزادراه تهران–شمال
هواپیمای روسیه بر فراز دریای بالتیک رهگیری شد
چند درصد محصولات کشاورزی ارگانیک است؟
تست هسته‌ای آمریکا به تنش‌ها با چین و روسیه دامن می‌زند
بوکس بازی‌های آسیایی جوانان؛ شرافتمند نقره‌ای شد
هشدار معاون پدافند غیرعامل درباره افشای داده‌های آشکار
حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
جودو بازی‌های آسیایی؛ حکیمی و نوین برنز گرفتند
فاجعه خشکسالی؛ کاهش 82 درصد بارش‌های ایران
جدول لیگ برتر بعد از بازی پرسپولیس و تراکتور امروز
صرف صبحانه در ساعت اداری ممنوع اعلام شد
مهسا بهشتی در یکضرب فوق سنگین برنزی شد
حزب‌الله: تجاوز اسرائیل به شهرک بلیدا با چراغ سبز آمریکا انجام شد
مظنون اصلی سرقت از موزه لوور دستگیر شد
عشق دختر و پسر افغانستانی رنگ خون گرفت
رابرت مالی: ایران محدودیت‌های موشکی را نمی‌پذیرد
افغانستان؛ افغان مقیم ایران را ثبت هویت می کند
رایزنی تخت‌روانچی با وزیر خارجه عمان درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای
دو طلا و دو نقره برای کشتی ساحلی ایران
سفیران جدید ایران در ارمنستان و گرجستان معرفی شدند
X
آگهی تبلیغاتی