×
اجتماعی
شناسه خبر : 237610
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 18:55
تابش پرتوی فرابنفش در چه ساعاتی شدیدتر است؟

تابش پرتوی فرابنفش در چه ساعاتی شدیدتر است؟

بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، ساعت 12 و 30 دقیقه زمانی است که طی دو روز آینده پرتو فرابنفش به بالاترین حد خود می‌رسد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: جدیدترین گزارش پیش‌ بینی سه‌ روزه شاخص پرتو فرابنفش کشور موسوم به UV بر مبنای خروجی مدل TUV پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور تولید و ارائه شد. خروجی مدل نشان می‌ دهد که در ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه روز جمعه (۱۰ مرداد) مقدار شاخص پرتو فرابنفش برای تمام استان‌های کشور در محدوده کوچک‌تر از ۲ قرار خواهد گرفت. در ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه در نیمه شرقی کشور و ارتفاعات شمال تهران، البرز و شرق کهگیلویه ‌و بویراحمد مقدار این شاخص در محدوده ۷ تا ۱۱ و در سایر استان‌ها در محدوده ۵ تا ۷ قرار خواهد گرفت.

در ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه مقدار شاخص پرتو فرابنفش در بیشتر استان‌های کشور به بیش از ۱۱ خواهد رسید. در گلستان، سواحل شرقی مازندران، گیلان، اردبیل، شرق خراسان رضوی، شمال غربی خراسان شمالی، سواحل جنوبی سیستان‌ و بلوچستان و هرمزگان، آذربایجان شرقی، جنوب ایلام، بوشهر، خوزستان، شمال قم و نیمه جنوبی تهران مقادیر شاخص بین ۷ تا ۱۱ مشاهده خواهد شد.

در ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه مقدار شاخص نسبت به ساعات قبل کاهش خواهد یافت و در بیشتر استان‌ها به محدوده ۲ تا ۵ خواهد رسید. در نیمه شمالی آذربایجان شرقی و غربی، ایلام و نیمه غربی کرمانشاه مقادیر بین ۵ تا ۷ مشاهده خواهد شد.

وضعیت تابش پرتوی فرابنفش طی شنبه

بر اساس پیش‌ بینی صورت گرفته، در ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه روز شنبه (۱۱ مرداد) مقدار شاخص پرتو فرابنفش برای تمام مناطق کشور کوچک‌تر از ۲ خواهد بود. شاخص پرتو فرابنفش در ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه در استان‌های نیمه شرقی و مرکزی کشور همراه با ارتفاعات شمال تهران، البرز و نیمه شرقی کهگیلویه‌ و بویراحمد در محدوده ۷ تا ۱۱ و در سایر استان‌های در محدوده ۵ تا ۷ قرار خواهند گرفت.

مقدار شاخص پرتو فرابنفش در ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه در بیشتر استان‌های کشور افزایش خواهد یافت و در محدوده بزرگ‌تر از ۱۱ پیش ‌بینی می ‌شود. در شمال شرقی کشور، سواحل شرقی مازندران، گیلان، نیمه شمالی اردبیل، خوزستان، غرب بوشهر و سواحل سیستان ‌و بلوچستان مقادیر شاخص بین ۷ تا ۱۱ مشاهده خواهد شد.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، در ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه مقدار این شاخص کاهش خواهد یافت و در بیشتر استان‌ های کشور بین ۲ تا ۵ پیش‌بینی می‌شود. با این‌ حال در آذربایجان شرقی و غربی، نیمه جنوبی اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، نیمه شمالی ایلام و همدان مقادیر بین ۵ تا ۷ مشاهده خواهد شد.

 شاخص فرابنفش بر اساس استانداردهای بین‌المللی در ۱۱ طبقه دسته‌بندی می‌شود. مقادیر بین صفر تا ۳ در محدوده ایمن یا «سبز» قرار دارند و قرار گرفتن در معرض تابش در این بازه، حتی برای تولید ویتامین D نیز مفید است اما از عدد ۴ به بالا، توصیه می‌شود افراد از کرم ضدآفتاب، عینک آفتابی و کلاه لبه‌دار استفاده کنند. شاخص‌های ۶ و ۷ تابشی شدید را نشان می‌دهند که می‌تواند موجب آفتاب‌سوختگی و آسیب پوستی شود و از شاخص ۸ به بالا خطرات جدی برای سلامت انسان به همراه دارد و عدد ۱۱ نیز خطرناک‌ترین میزان برای سلامت انسان است.


نظرات

آخرین اخبار
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
عوامل تیراندازی در میدان آزادی کرمان دستگیر شدند
آسیا تایمز: آسه‌آن در مسیر کاهش وابستگی دفاعی به آمریکا
504 همت یارانه برای گندم و نان در بودجه 1405
رایزنی عراقچی و پادشاه عمان درباره تحولات منطقه در مسقط
انفجار کنترل‌شده مهمات فرسوده در اندیمشک
نفر بعدی در لیست اخراجی ترامپ کیست؟
میدری: انسجام و اقتصاد قوی زمینه‌ساز عزت و استقلال است
قهرمانی دوباره الاهلی در آسیا و کسب جایزه 12 میلیون دلاری
ثبت بیش از 1.8 میلیون دامنه فارسی در کشور
هشدار سپاه درباره انفجار کنترل‌شده مهمات در زنجان
پیش بینی قیمت طلای جهانی ؛ همه چیز تحولات خاورمیانه وابسته شد
نوراینفو | پنج تداخل دارویی شایع اما مرگبار
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
لندن در شوک جنگ؛ هشدار درباره اختلال در تنگه هرمز
جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ
تشدید محدودیت‌های چین بر سرمایه‌گذاری آمریکا در فناوری‌های حساس
مسی بهترین بازیکن زمین، اینترمیامی همچنان بدون سرمربی
رسانه عبری: تصور نابودی ایران و حزب‌الله یک خطای راهبردی است
سانچز: اسرائیل به قوانین بین‌المللی احترام نمی‌گذارد
وزارت دادگستری آمریکا تحقیقات درباره رئیس فدرال رزرو را متوقف کرد
روایت حماس از 195 روز آتش‌بس در غزه
افشای هویت و انگیزه عامل تیراندازی در مراسم کاخ سفید
جزئیات جدید از فرصت دوباره برای جاماندگان کالابرگ + زمان اعتبار کالابرگ
معاون وزیر جهادکشاورزی: افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ گرانفروشی نیست