×
اجتماعی
شناسه خبر : 237550
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 09:50
صدور کارت ملی برای نوزادان در آستانه تصویب نهایی +فیلم

صدور کارت ملی برای نوزادان در آستانه تصویب نهایی +فیلم

رئیس سازمان ثبت احوال کشور از صدور کارت ملی برای نوزادان، راه‌اندازی سامانه رصد جمعیت و الکترونیکی شدن صدور گواهی انحصار وراثت خبر داد؛ تحولی که به حذف مراجعات حضوری و افزایش دقت و شفافیت در داده‌های جمعیتی منجر خواهد شد.

نورنیوز - گروه اجتماعی:  هاشم کارگر، رئیس سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد که صدور کارت ملی برای نوزادان در مراحل نهایی قانونی قرار دارد و پس از تصویب دولت، اجرایی خواهد شد. به گفته کارگر، مراحل مربوطه در وزارت کشور به پایان رسیده است.

در گفت‌وگویی تلویزیونی با شبکه خبر، رئیس ثبت احوال از تحولات گسترده در فرآیندهای مربوط به ولادت و هویت نوزادان خبر داد. وی اعلام کرد با همکاری وزارت بهداشت، گواهی ولادت به‌صورت الکترونیکی صادر می‌شود و نیازی به مراجعه حضوری والدین نخواهد بود.

هاشم کارگر همچنین از راه‌اندازی سامانه تعاملی "نام" خبر داد که والدین می‌توانند پس از دریافت گواهی ولادت، به‌صورت آنلاین نام فرزند خود را انتخاب کنند. پس از تأیید نهایی، شناسنامه نوزاد صادر و به آدرس خانواده ارسال می‌شود.

وی این اقدامات را گامی مؤثر در تسهیل خدمات ثبت احوال دانست و گفت:

«با اجرای این طرح، والدین دیگر دغدغه‌ای بابت مراجعه حضوری در شرایط حساس پس از تولد نخواهند داشت.»

رفع ممنوعیت خدمات برای بیش از ۲۳۰ هزار نفر

یکی دیگر از تحولات مهم، رفع ممنوع‌الخدمتی برای بیش از ۲۳۰ هزار نفر است. رئیس ثبت احوال در این‌باره گفت:

«برای نخستین‌بار با همکاری قوه قضائیه و سایر نهادها، کد ملی افرادی که به دلایل مختلف از خدمات هویتی محروم بودند، آزادسازی شد.»

به گفته او، برخی از این ممنوعیت‌ها برخلاف قانون اعمال شده بودند و با همراهی قوه قضائیه، این مشکل برطرف شده است.

حرکت به سوی شناسنامه و کارت ملی الکترونیکی

کارگر از صدور شناسنامه الکترونیکی به‌جای نسخه فیزیکی خبر داد. این نوع شناسنامه امنیت بالا، قابلیت اصالت‌سنجی و کاربری آسان‌تری دارد. همچنین کارت ملی هوشمند نیز دستخوش تغییراتی خواهد شد.

او اعلام کرد که کارت ملی مجازی پیش از کارت فیزیکی صادر خواهد شد تا شهروندان بتوانند خدمات مختلف را بدون نیاز به کارت فیزیکی دریافت کنند. در این راستا، تصویر کارت ملی مجازی با امنیت بالا در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

سامانه سهیم؛ درگاه خدمات دیجیتال ثبت احوال

سامانه «سهیم» اکنون درگاه رسمی خدمات الکترونیکی ثبت احوال کشور است. این سامانه، بیش از ۲۵ خدمت از جمله مشاهده اطلاعات هویتی، دریافت شناسنامه دیجیتال و ویرایش اطلاعات را ارائه می‌دهد.

ورود به این سامانه تنها از طریق احراز هویت امن در سامانه «هدی» امکان‌پذیر است تا امنیت اطلاعات کاربران حفظ شود.

صدور کارت ملی برای نوزادان در سه مرحله سنی

طبق اعلام رسمی، کارت ملی برای نوزادان در سه رده سنی صادر می‌شود:

تولد تا ۶ سال

۶ تا ۱۵ سال

۱۵ سال به بالا

همچنین، همزمان با صدور کارت ملی نوزاد، شناسنامه الکترونیکی او نیز صادر خواهد شد.

از سوم مرداد ۱۴۰۴، صدور گواهی انحصار وراثت طبق قانون برنامه هفتم توسعه، از قوه قضائیه به ثبت احوال منتقل می‌شود. این فرایند، کاملاً الکترونیکی و خودکار خواهد بود.

پس از ثبت فوت، گواهی طی ۲۰ روز صادر و در سامانه‌های ابلاغ و سهیم منتشر می‌شود. پیامک اطلاع‌رسانی نیز برای وراث ارسال خواهد شد.

در صورت اعتراض، وراث می‌توانند ظرف ۱۰ روز به‌صورت الکترونیکی اعتراض کنند. بررسی نیز به‌صورت الکترونیک انجام می‌گیرد.

آمار تولد و ازدواج در دوره بحران

کارگر با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر گفت که خدمات ثبت احوال بدون وقفه ادامه یافت و بیش از ۵۰۰ هزار خدمت هویتی به مردم ارائه شد.

در همین دوره، ثبت احوال موفق به ثبت ۳۱۶۵۳ ولادت و ۱۵۸۲ ازدواج شد که به گفته او، نشان‌دهنده تاب‌آوری بالای مردم ایران در شرایط بحرانی است.

یکی از اقدامات کلیدی ثبت احوال، ایجاد مرکز رصد جمعیت کشور بوده است. این مرکز برخلاف مرکز آمار، بر پایه داده‌های ثبتی و لحظه‌ای فعالیت می‌کند و اطلاعات آن بر خط و دقیق است.

کارگر تأکید کرد:« پشت هر داده‌ای یک کد ملی قرار دارد و این موضوع دقت اطلاعات را تضمین می‌کند.»

کاهش پرونده‌های قضایی و افزایش شفافیت در ارث

سالانه بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون پرونده انحصار وراثت در دستگاه قضا تشکیل می‌شود. با واگذاری این مسئولیت به ثبت احوال، ضمن تسریع فرایند، شفافیت اطلاعات و کاهش خطاهای انسانی نیز محقق خواهد شد.

برای متوفیان پیش از سوم مرداد ۱۴۰۴ نیز، امکان ثبت درخواست از طریق سامانه سهیم وجود دارد.

برای صدور دقیق گواهی‌ها، ثبت احوال با ۲۳ نهاد و دستگاه اجرایی از جمله سازمان ثبت اسناد، بانک مرکزی، وزارت بهداشت و سازمان امور مالیاتی همکاری دارد. این اطلاعات به‌صورت الکترونیکی دریافت و تبادل می‌شود تا احتمال بروز خطا به حداقل برسد.


اخبار مرتبط
عقب ماندگی 6 میلیونی در صدور کارت هوشمند ملی
شنبه 1404/10/06 ساعت 15:35
وزیر کشور:
عقب ماندگی 6 میلیونی در صدور کارت هوشمند ملی
وزیر کشور با تأکید بر عقب ماندگی در صدور کارت هوشمند ملی اعلام کرد که 6 میلیون نفر هنوز کارت خود را دریافت نکرده‌اند و این عدد برای سازمان ثبت احوال قابل قبول نیست. او خواستار ارائه برنامه کوتاه‌مدت و بهره‌گیری کامل از ظرفیت‌های انسانی سازمان شد و همزمان بر اهمیت توجه به سبک زندگی فرزندآوری برای مقابله با کاهش جمعیت تأکید کرد.
تولد نوزاد عجول در آمبولانس
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 13:28
تولد نوزاد عجول در آمبولانس
در یک عملیات امدادی موفق، نوزاد دختری در مسیر انتقال مادر باردار به بیمارستان، در آمبولانس اورژانس حویق به دنیا آمد. سخنگوی اورژانس گیلان با اعلام این خبر گفت: اقدامات سریع و حرفه‌ای تیم امداد موجب شد مادر و نوزاد با سلامت کامل به بیمارستان شهید بهشتی آستارا منتقل شوند.
دولت حساب نوزادان را شارژ کرد
دوشنبه 1404/07/21 ساعت 11:18
دولت حساب نوزادان را شارژ کرد
چند ماه پس از آغاز اجرای طرح اعطای سهام به نوزادان متولد سال 1400 به بعد، حساب نوزادان متولد سال 1402 با 2 میلیون و 300 هزار تومان سهام شارژ شد و خانواده‌ها شاهد آغاز مرحلهٔ تازه‌ای از طرح اعطای سهام به نوزادان هستند.
اتصال کد ملی به کدپستی در دستور کار سازمان ثبت احوال
دوشنبه 1404/06/03 ساعت 11:47
اتصال کد ملی به کدپستی در دستور کار سازمان ثبت احوال
رئیس سازمان ثبت احوال کشور از آغاز صدور شناسنامه الکترونیک برای نوزادان خبر داد و گفت که این سازمان در راستای هوشمندسازی خدمات، گواهی انحصار وراثت را به صورت الکترونیکی صادر خواهد کرد و از همکاری شرکت ملی پست برای اتصال کد ملی به کدپستی خبر داد.
ممنوعیت نام کوروش شایعه است و مادر می‌تواند برای فرزندش شناسنامه بگیرد
چهارشنبه 1404/05/15 ساعت 10:30
ممنوعیت نام کوروش شایعه است و مادر می‌تواند برای فرزندش شناسنامه بگیرد
شایعاتی مبنی بر ممنوع شدن استفاده از نام «کوروش» برای نوزادان و اعمال محدودیت برای صدور شناسنامه توسط مادران، در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود. این اخبار هنوز به‌طور رسمی تأیید نشده است و بررسی‌ها خلاف آن را نشان می‌دهد.
اگر کارت ملی هوشمند خود را  تمدید نکردید، بخوانید
پنج‌شنبه 1404/03/15 ساعت 10:18
اگر کارت ملی هوشمند خود را تمدید نکردید، بخوانید
رئیس سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد که اعتبار تمام کارت‌های هوشمند ملی منقضی‌شده تا پایان سال 1405 به‌صورت خودکار تمدید شده است. به گفته او، این اقدام برای سهولت در ارائه خدمات و کاهش مراجعه شهروندان به دفاتر پیشخوان دولت صورت گرفته است.
خداحافظی با کارت ملی قدیمی!
شنبه 1404/01/30 ساعت 09:38
خداحافظی با کارت ملی قدیمی!
کارت‌های ملی هوشمند متحول می‌شوند! رئیس سازمان ثبت احوال از بازطراحی این کارت‌ها با هدف ارتقاء کارایی و ارائه خدمات بهتر خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
توافق تهران و واشنگتن؛ سناریویی که جایگاه نتانیاهو را متزلزل می‌کند
نفت در آستانه 100 دلار؛ تنش‌های خلیج فارس بازار انرژی را ملتهب کرد
اعتراض مخالفان محیط زیست علیه پروژه لوکس داماد ترامپ در آلبانی
قیمت قطعی خودروهای وارداتی خرداد 1405 اعلام شد+ مبلغ بلوکه و زمان تحویل
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405
وزیر جهاد کشاورزی: 85 درصد نیاز غذایی کشور از طریق تولیدات داخلی تأمین می‌شود
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 13 خرداد ؛ طلا افت کرد+ جدول
ستاد کل نیروهای مسلح: دشمنان آمریکایی و صهیونیستی چاره‌ای جز تسلیم ندارند
سزارین در ایران به 60 درصد رسید؛ چرا مادران کمتر زایمان طبیعی را انتخاب می‌کنند؟
بازگشت ساعت معاملات بورس تهران از 16 خرداد به شکل گذشته
دیپ‌سیک در مسیر جذب 7.4 میلیارد دلار سرمایه
وزیر نیرو از رشد 4 برابری ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد
نورنما | کلیپ فدراسیون فوتبال برای معرفی بازیکنان حاضر در جام جهانی 2026
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405
خیابان انقلاب میزبان جشن غدیر شد
بازی ایران و مالی پشت درهای بسته برگزار می‌شود
چین خواستار پایبندی ایران و آمریکا به آتش‌بس شد
پیگیری پرداخت بدهی رتبه‌بندی معلمان ادامه دارد
معمای 80 ساله خورشید؛ چرا تاج خورشید میلیون‌ها درجه داغ‌تر از سطح آن است؟
احکام اجرایی 32 راهبرد مدیریت بحران آب به دستگاه‌های مسئول ابلاغ شد
3100 میلیارد تومان برای احداث و بهسازی مدارس تهران تخصیص یافت
اخطار محیط زیست به 25 واحد مسکونی در تهران
قاتل شهید امنیت در همدان اعدام شد ؛ جزئیات شهادت محمدجواد بخشیان
آمریکا به دنبال تغییر ساختار حمایت مالی از اسرائیل پس از سال 2028
جزئیات مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) اعلام شد
فعالیت 12 هنجارشکن سایبری متوقف شد
پشت پرده سفر هیأت‌های اسرائیلی به ابوظبی فاش شد
واشنگتن در گرداب تناقض؛ جنگ یا توافق با ایران
محکومیت شدید حملات تجاوزکارانه آمریکا علیه نفتکش ایرانی و دکل مخابراتی در قشم
جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال از ساعت 10 یکطرفه شد
آتش‌سوزی مرگبار در هتل دهلی؛ 21 نفر جان باختند
جنگ ایران چگونه معادلات دفاعی ناتو را تغییر داد؟
فرنگی‌کاران ایران راهی مغولستان شدند
جزئیات جدید از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا؛ قالیباف به آمریکایی‌ها چه گفت؟
زمان امتحانات پایان ترم دانشگاه آزاد تغییر کرد + جزئیات
آسوشیتدپرس: انتصاب جنجالی در رأس اطلاعات ملی؛ پولت تجربه امنیتی ندارد
اعتبار دومین مرحله خرید کارت «امید مادر» شارژ شد+ جزئیات
اشتراکات فکری امام فقید و امام شهید
قیمت گوشت قرمز امروز 13 خرداد 1405 + جدول
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 13 خرداد1405
ابهام در پرداخت حقوق خرداد بازنشستگان؛ افزایش حقوق چرا باز هم عقب افتاد؟
پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه 13 خرداد 1405 + جدول
بازگشت به قانون
عراقچی: روابط ایران و آذربایجان در مسیر پیشرفت و توسعه است
ایران و آمریکا؛ شروط و اختلافات
بحران سوخت، برنامه پروازی ایرلاین‌های بزرگ را تغییر داد
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 13 خرداد 1405؛ اونس نزولی شد
روح‌الله
گزارش تازه از هزینه جنگ‌افروزی آمریکا علیه ایران
پشت پرده استعفای جنجالی رئیس بخش عملیات ارتش اسرائیل