×
سیاسی
شناسه خبر : 237537
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 09:15
شرط ازسرگیری مذاکرات با آمریکا/ برای برنامه هسته‌ای ایران راه‌حل نظامی وجود ندارد

عراقچی عنوان کرد:

شرط ازسرگیری مذاکرات با آمریکا/ برای برنامه هسته‌ای ایران راه‌حل نظامی وجود ندارد

عباس عراقچی شرط اصلی ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با آمریکا را جبران خسارات جنگ، ارائه تضمین‌های مشخص و به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی عنوان کرد. او تأکید کرد تهران تسلیم فشار و تهدید نخواهد شد.

نورنیوز - گروه سیاسی:  سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرد که ایران تنها در صورت جبران خسارات جنگ اخیر، دریافت تضمین برای عدم تکرار حمله و به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی، وارد مذاکره با آمریکا خواهد شد. او تصریح کرد که مسیر نظامی برای برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد و تنها راه، مذاکره واقعی بر اساس احترام و منافع مشترک است.

در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز، عراقچی تأکید کرد که آمریکا باید پیش از هر مذاکره‌ای، خسارات وارده را جبران کند. به گفته او، تهران پس از درگیری ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی دیگر مذاکره بدون تضمین را نمی‌پذیرد.

او در مصاحبه‌ای در تهران گفت: «آنان باید توضیح دهند که چرا در میانه مذاکرات به ما حمله کردند و باید تضمین دهند که در آینده این کار را تکرار نخواهند کرد. همچنین باید بابت خساراتی که وارد کرده‌اند، غرامت بدهند.»

عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران، گفت که در طول جنگ و پس از آن با «استیو ویتکاف» نماینده آمریکا، پیام‌هایی رد و بدل کرده‌اند و به او گفته که باید یک راه‌حل برد-برد برای پایان دادن به بن‌بست چندین ساله بر سر برنامه هسته‌ای ایران یافت.

او گفت: «راه مذاکره باریک است اما غیرممکن نیست. باید مقامات بالادستی‌ را قانع کنم که اگر مذاکره کنیم، طرف مقابل با اراده واقعی برای یک توافق برد-برد وارد می‌شود.»

عراقچی گفت که ویتکاف تلاش کرده او را قانع کند که ازسرگیری مذاکرات ممکن است و چنین پیشنهادی هم داده، اما این دیپلمات باسابقه ایرانی افزود: «ما به اقدامات واقعی اعتمادساز از سوی آن‌ها نیاز داریم.»

او گفت که این اقدامات باید شامل غرامت مالی و تضمین‌هایی باشد مبنی بر اینکه ایران در حین مذاکرات بار دیگر هدف حمله قرار نخواهد گرفت، هرچند جزئیاتی ارائه نکرد.

عراقچی گفت: «پیام من به ویتکاف خیلی پیچیده نیست. گفتم تجاوز اخیر نشان داد که برای برنامه هسته‌ای ایران راه‌حل نظامی وجود ندارد، اما می‌توان به راه‌حلی از طریق مذاکره رسید.»

این جنگ تحمیلی اخیر از ۱۳ ژوئن آغاز شد، زمانی که رژیم متجاوز صهیونیستی ۴۸ ساعت پیش از دور ششم مذاکرات غیرمستقیم میان عراقچی و ویتکاف، حملات هوایی گسترده‌ای علیه ایران انجام داد و تمامیت ارضی کشورمان را نقض کرد.

به گفته مقامات ایرانی، رژیم صهیونیستی علاوه بر هدف قرار دادن سایت‌های هسته‌ای، تعدادی از فرماندهان ارشد نظامی و دست‌کم ۱۳ دانشمند هسته‌ای را ترور نمود و بیش از ۱۰۰۰ غیرنظامی بی‌گناه را به قتل رساند. ایران در پاسخ، با عملیات موشکی قدرتمند و پهپادهای متعدد، رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد که به گفته مقامات این رژیم، ۲۹ کشته و خسارات مالی هنگفتی بر جای گذاشت.

دو روز پیش از برقراری آتش‌بس، واشنگتن سایت‌های اصلی غنی‌سازی اورانیوم ایران یعنی فردو و نطنز و اصفهان را بمباران کرد و همچنین به تاسیساتی جداگانه در اصفهان موشک شلیک نمود که به تخریب شدید تجهیزاتی منجر شد.

عراقچی گفت تأسیسات سوم و جدید غنی‌سازی در نزدیکی اصفهان نیز هدف حمله قرار گرفت؛ سایتی که تهران چند روز پیش از جنگ اعلام کرده بود در پاسخ به گزارش انتقادی مغرضانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، فعال خواهد شد.

وزیر خارجه ایران گفت: «تا جایی که من اطلاع دارم، آمادگی‌ها برای غنی‌سازی انجام شده بود، اما این سایت هنگام حمله فعال نبوده است.»

او گفت جنگ اخیر باعث افزایش مخالفت‌ها با مذاکرات در میان بدنه حاکمیت شده و برخی نیز خواستار مسلح‌سازی برنامه هسته‌ای شده‌اند؛ که نشان‌دهنده چالش‌های پیش‌روی ازسرگیری دیپلماسی است.

وزیر خارجه کشورمان تأکید کرد که نظام جمهوری اسلامی به برنامه‌ای صلح‌آمیز و غیرنظامی پایبند است، دکترین خود را تغییر نمی‌دهد و همچنان به فتوای بیست ساله رهبر انقلاب که تولید سلاح هسته‌ای را حرام اعلام کرده، پایبند خواهد بود.

اما عراقچی گفت این جنگ فقط بی‌اعتمادی به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را بیشتر کرده است؛ کسی که در دوره اول ریاست‌جمهوری خود از توافق سال ۲۰۱۵ میان ایران، دولت اوباما و قدرت‌های جهانی خارج شد.

عراقچی گفت: «احساسات ضد مذاکره بسیار بالاست. مردم به من می‌گویند وقتت را تلف نکن، فریب آن‌ها را نخور... اگر به مذاکره بیایند، فقط برای پوشاندن نیات دیگرشان است.»

در حالی که پیش از جنگ، هر دو طرف یعنی ایران و آمریکا اعلام کرده بودند که مذاکرات در حال پیشرفت است، اما بر سر خواسته ترامپ برای توقف کامل غنی‌سازی داخلی اورانیوم دچار اختلاف بودند؛ درخواستی که تهران آن را رد کرد. مقامات ایرانی از آن زمان موضع خود را تقویت کرده‌اند و می‌گویند تهران به عنوان عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) حق غنی‌سازی دارد.

اگرچه ایران پس از جنگ تحمیلی اخیر همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را موقتا تعلیق کرد، اما عراقچی گفت انتظار دارد ماه آینده مذاکراتی درباره «الگوی جدید همکاری» با این نهاد انجام دهد.

مقام‌های غربی می‌گویند که هرچند برنامه هسته‌ای ایران به‌شدت آسیب دیده، اما نابود نشده است و ایران بخشی از ذخایر خود را حفظ کرده است. عراقچی گفت نمی‌داند این ذخایر کجاست، اما افزود که تهران همچنان توانایی غنی‌سازی اورانیوم را دارد.

سید عباس عراقچی گفت: «ساختمان‌ها را می‌توان بازسازی کرد. ماشین‌آلات را می‌توان جایگزین کرد، چون فناوری آن موجود است. ما دانشمندان و تکنسین‌های فراوانی داریم که قبلاً در تأسیسات ما کار می‌کردند. اما اینکه چه زمانی و چگونه غنی‌سازی را از سر بگیریم، به شرایط بستگی دارد.»

عراقچی تأکید کرد تا زمانی که ترامپ خواهان غنی‌سازی صفر از سوی ایران باشد، توافقی در کار نخواهد بود، اما گفت واشنگتن باید نگرانی‌هایش را از طریق مذاکره مطرح کند. سید عباس عراقچی گفت: «ما می‌توانیم مذاکره کنیم، آن‌ها استدلال‌شان را ارائه دهند و ما هم استدلال خود را. اما با غنی‌سازی صفر، هیچ چیز برای ما باقی نمی‌ماند.»

به گزارش فایننشال تایمز، یک مقام آمریکایی هم گفت واشنگتن «آماده مذاکره مستقیم با ایرانی‌هاست.»

با این حال، دولت ترامپ روز چهارشنبه با اعمال تحریم‌های جدید علیه یک شبکه حمل‌ونقل نفتی، بر قصد خود برای ادامه کمپین شکست‌خورده «فشار حداکثری» علیه ایران تأکید کرد.

عراقچی از بریتانیا، فرانسه و آلمان - امضاکنندگان اروپایی توافق ۲۰۱۵ - انتقاد کرد؛ کشورهایی که هشدار داده‌اند اگر تهران مذاکرات با واشنگتن و همکاری با آژانس را از سر نگیرد، مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌های سازمان ملل را در پایان اوت فعال خواهند کرد.

عراقچی گفت اگر این کشورها چنین اقدامی کنند، تهران مذاکرات با قدرت‌های اروپایی را پایان خواهد داد و آن‌ها را به عدم پایبندی به تعهداتشان در توافق ۲۰۱۵ متهم کرد.

او گفت: «در حال حاضر دلیلی برای مذاکره با اروپایی‌ها وجود ندارد، چون نه می‌توانند تحریم‌ها را بردارند و نه کاری از دستشان برمی‌آید. اگر مکانیسم بازگشت تحریم‌ها را فعال کنند، یعنی برای آن‌ها دیگر راهی باقی نمانده است.»


اخبار مرتبط
آمریکا: به ایران غرامت نمی‌دهیم اما مذاکره می‌کنیم!
جمعه 1404/05/10 ساعت 14:50
آمریکا: به ایران غرامت نمی‌دهیم اما مذاکره می‌کنیم!
در واکنش به اظهارات وزیر خارجه ایران درباره جبران مالی و تضمین امنیتی برای ازسرگیری مذاکرات، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درخواست غرامت را «مضحک» خواند و ادعا کرد: «توپ در زمین ایران است.»
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 17:08
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در مراسم بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی تاکید کرد که هنوز برنامه مشخصی برای مذاکرات تنظیم نشده اما هرگاه وارد مذاکرات شویم، هدف اصلی دفاع از خون شهدا و آرمان‌هایی است که آن‌ها برایشان جان خود را فدا کردند.
عراقچی: اگر تجاوز تکرار شود، بدون تردید واکنشی قاطع‌تر نشان خواهیم داد
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 21:15
وزیر امور خارجه به تهدیدات اخیر مقامات آمریکایی واکنش نشان داد
عراقچی: اگر تجاوز تکرار شود، بدون تردید واکنشی قاطع‌تر نشان خواهیم داد
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ایران دقیقاً می‌داند در جریان تجاوز اخیر آمریکایی-اسرائیلی چه بر سر ما و چه بر سر دشمنانمان آمده است — از جمله میزان ضرباتی که هنوز سانسور می‌شوند. اگر این تجاوز تکرار شود، بدون تردید واکنشی قاطع‌تر نشان خواهیم داد؛ واکنشی که دیگر امکان پنهان‌کردنش وجود نخواهد داشت.
توضیحات عراقچی درباره اقدامات ایران برای جلوگیری از جنایات اسرائیل در غزه
شنبه 1404/05/04 ساعت 10:45
توضیحات عراقچی درباره اقدامات ایران برای جلوگیری از جنایات اسرائیل در غزه
وزیر امور خارجه توضیح داد: دیروز چندین تماس تلفنی صورت گرفت که اقدامات هماهنگ را صورت دهیم برای جلوگیری و توقف جنایات در غزه و استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح و نگهداشتن مردم در محاصره غذایی و دارویی که امتیازات سیاسی در مذاکرات مربوط به آتش‌بس بگیرند که با مقاومت مردم غزه در این موضوع هم ناکام ماندند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ساخت دستگاه ضربان‌ساز قلب در ابعاد نانویی
چهار راهکار ساده برای جلوگیری از ریزش مو
آزادی مشروط دو تبعه فرانسوی
مقاومت جسد یک اسیر صهیونیست را تحویل داد
پایان مرخصی تاج‌زاده و انتقال او به زندان
انتخابات انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی برگزار شد
مدارس و دانشگاه‌های کدام یک از شهرستان خوزستان فردا غیرحضوری شد؟
نورنما | حادثه‌ای که با یک معجزه ختم به‌خیر شد!
بایرن 2-1 پاری‌سن‌ژرمن | دیاز اخراج شد اما باواریایی‌ها پیروز شدند
لیورپول 1-0 رئال مادرید؛ شب درخشش مک‌آلیستر و شکست تلخ آلونسو
احیای سپاهان در واپسین ثانیه؛ محرم در آسیا ماند
برگزاری کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان
امیرآبادی: در قرعه‌کشی تقلب نشد؛ استقلال متخصص قهرمانی در جام‌حذفی است
اختلاف جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس ستاد کل ارتش
ارتباط هواداران آشوب گر تیم فوتبال اسرائیلی با ارتش رژیم صهیونیستی فاش شد
توقف فعالیت فرودگاه واشنگتن به دلایل امنیتی
آمریکا تحریم‌هایی جدید علیه کره شمالی وضع کرد
نخست‌وزیر آلبانی: روسیه به هیچ کشور اروپایی دیگری حمله نخواهد کرد
اعلام نتایج آزمون دفتریاری دفتر اسناد رسمی 1404
اهانت ترامپ به یهودیان طرفدار «ممدانی» در انتخابات نیویورک
تهدید بمب‌گذاری در حوزه‌های انتخاباتی نیوجرسی آمریکا
ورود جهان به عصر جدیدی از تسلیحات اتمی
عارف: اقتدار غذایی پیش‌نیاز اقتدار ملی است
پزشکیان: مساجد بهترین کانون برای ساماندهی امور اجتماعی هستند
«پوتین» دستور توسعه مراکز لجستیک در مرز با چین و کره شمالی را صادر کرد
تایید گزارش خالی فروشی 22 هزار میلیاردی توسط رییس قوه قضاییه+فیلم
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون انتخاب حسابدار رسمی سال 1404
حکم حبس رئیس جمهور سابق موریتانی تأیید شد
واکنش وزیر امور خارجه به تمجید برنده نوبل صلح از جنایاتکاران صهیونیستی
سپاهان (2)- آخال (2) | تساوی شاگردان نوید کیا مقابل رقیب ترکمنستانی + خلاصه بازی
هشدار رسانه عبری نسبت به اتحاد نظامی قاهره و ریاض
بکهام، شوالیه شد
ابعاد جدید از جنایت در سودان
دستور عارف برای توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی
سید عبدالملک الحوثی: آمریکا و اسرائیل سرمنشا شر هستند
رئیس جمهور لبنان: مذاکره گزینه من برای پایان اشغالگری است
دستگیری کلاهبردار 5000 میلیاردی در یزد
اعلام زمان برگزاری دیدارهای مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی/پرسپولیس-تراکتور 30 آبان
آب سد لتیان به زیر 10درصد رسید
ترامپ در حال تکرار اشتباه بایدن است!
خط قرمزی که به زندگی رسید
لهستان به دنبال احداث دیوار پهپادی مستقل از اروپا
هوای تهران سه درجه گرم می‌شود
عراقچی: ایران آماده کمک‌رسانی فوری به زلزله‌زدگان افغانستان است
کشف جسد یکی دیگر از نظامیان اشغالگر
اعلام اسامی محرومان هفته دهم لیگ برتر فوتبال
هشدار دادستان تهران به ارسال‌کنندگان پیامک جعلی ثبت شکایت
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرویی در نبطیه لبنان
زلزله 4.5 ریشتری تنب بزرگ را لرزاند
واکنش ستادکل نیروهای مسلح به ادعای همکاری نظامی با دیگر کشورها
X
آگهی تبلیغاتی