×
اجتماعی
شناسه خبر : 237506
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 04:04

رمز گشایی از یک اشتباه رایج؛

نقش نوشابه‌های رژیمی در ایجاد دیابت نوع 2

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه یک قوطی نوشابه رژیمی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 38 درصد افزایش می‌دهد و این موضوع نگرانی‌هایی درباره سلامت مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است.

نورنیوز - گروه اجتماعی: مطالعات جدید نشان می‌دهد که نوشابه‌های حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهند. در این تحقیق جامع، تاثیر مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر (SSB) و نوشیدنی‌های دارای شیرین‌کننده مصنوعی (ASB) مورد بررسی قرار گرفته است.

طبق گزارشی از نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه موناش و دانشگاه RMIT با بررسی داده‌های سلامت 36,608 نفر از افراد 40 تا 69 سال به مدت میانگین 13.9 سال، دریافتند که مصرف روزانه نوشابه رژیمی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 38 درصد بالا می‌برد.

شرکت‌کنندگان در این مطالعه براساس میزان مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده به چند دسته تقسیم شدند: هرگز یا کمتر از یک بار در ماه، یک تا سه بار در ماه، یک تا شش بار در هفته و بیش از یک بار در روز. سپس ارتباط بین این الگوهای مصرف و ابتلا به دیابت نوع 2 بررسی شد.

نتایج به‌وضوح نشان داد که نوشابه رژیمی به اندازه یک قوطی در روز، بیشتر از نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر که خطر ابتلا را 23 درصد افزایش می‌دهند، ریسک دیابت را بالا می‌برد. پروفسور «باربارا دِ کورتن»، نویسنده ارشد این تحقیق، می‌گوید:«شیرین‌کننده‌های مصنوعی معمولاً به‌عنوان جایگزینی سالم برای افراد در معرض دیابت توصیه می‌شوند، اما یافته‌های ما نشان می‌دهد خود این مواد ممکن است خطراتی برای سلامتی داشته باشند.»

تحلیل‌های آماری نشان می‌دهد که وقتی شاخص توده بدنی (BMI) و نسبت دور کمر به باسن در نظر گرفته می‌شود، رابطه بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر و دیابت از بین می‌رود که نشان‌دهنده نقش چاقی به عنوان عامل واسطه‌ای است. اما در مورد نوشابه رژیمی این موضوع صادق نیست و حتی پس از تعدیل داده‌ها بر اساس شاخص‌های چاقی، خطر 38 درصدی همچنان باقی می‌ماند. این نکته به احتمال وجود تأثیرات متابولیکی مستقل از چاقی مانند تغییرات میکروبیوم روده یا اختلال در تنظیم قند خون اشاره دارد.

اگرچه این تحقیق به شیرین‌کننده‌های خاصی اشاره نکرده، اما احتمال می‌رود ترکیباتی مانند آسپارتام، ساخارین، سوکرالوز و آسه‌سولفام پتاسیم در این روند نقش داشته باشند. تحقیقات پیشین نشان داده‌اند که برخی از این شیرین‌کننده‌ها می‌توانند پاسخ انسولینی پس از غذا را تحریک کنند و ترکیب باکتری‌های روده را تغییر دهند.

یکی از فرضیات مطرح شده این است که طعم شیرین غیرطبیعی این مواد، بدن را به دریافت کالری شیرین عادت می‌دهد که می‌تواند به اختلال در تنظیم اشتها، حساسیت انسولینی و فرآیندهای متابولیکی منجر شود.

نویسندگان مقاله تأکید می‌کنند که نتایج این مطالعه نشان می‌دهد شیرین‌کننده‌های مصنوعی الزاماً گزینه‌ای سالم‌تر از شکر نیستند و باید در سیاست‌های بهداشتی و توصیه‌های تغذیه‌ای، با دقت بیشتری بررسی شوند.

این تحقیق در ژورنال Diabetes & Metabolism منتشر شده است.


اخبار مرتبط
فرمول نوشابه کوکاکولا در آمریکا تحت فشار دولت ترامپ تغییر کرد
پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 03:04
فرمول نوشابه کوکاکولا در آمریکا تحت فشار دولت ترامپ تغییر کرد
کوکاکولا تصمیم گرفته است فرمول نوشابه‌های خود در بازار آمریکا را با استفاده از شیرین‌کننده نیشکر به جای شربت ذرت تغییر دهد. این اقدام پس از فشارهای دولت دونالد ترامپ و حمایت‌های سیاسی وی صورت گرفته است تا گزینه‌ای طبیعی‌تر و نزدیک‌تر به ذائقه مصرف‌کنندگان آمریکایی ارائه شود.
از عوارض زیانبار نوشابه بر کودکان چه می‌دانید؟
سه‌شنبه 1403/08/01 ساعت 15:04
از عوارض زیانبار نوشابه بر کودکان چه می‌دانید؟
مصرف زیاد نوشابه می‌تواند عوارض زیان‌باری را برای کودکان به دنبال داشته و تاثیرات مخربی برای رشد آن‌ها به همراه آورد که از جمله آن می‌تون به خطر پوسیدگی دندان، سردرد، تهوع و واکنش‌های آلرژیک، چاقی، بلوغ زودرس و ... اشاره کرد.
مصرف این نوشابه‌ها چه عوارضی دارد؟
جمعه 1402/12/18 ساعت 14:09
مصرف این نوشابه‌ها چه عوارضی دارد؟
دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشتاعلام کرد: مصرف نوشیدنی‌های حاوی قند بالا می‌تواند منجر به افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری‌ های قلبی عروقی و نقرس شود.
نظرات

آخرین اخبار
آیین‌نامه جدید بانک مرکزی درباره تحول در سیستم وثیقه‌گذاری بانکی
طرح مجلس برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به دولت فرستاده شد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 12 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
پزشکیان: روابط تجاری ایران و پاکستان به‌سوی هدف 10 میلیارد دلاری حرکت می‌کند
ایران و پاکستان 12 سند همکاری در حوزه‌های مختلف امضا کردند
نتانیاهو با خلبانان اسرائیلی جنگ 12 روزه عکس گرفت؛ ایران نام و آدرس آن‌ها را منتشر کرد
4 مورد از تسهیلات ارزی برای واردات کالاهای اساسی اعلام شد +جزئیات
یاسر آسانی به استقلال پیوست
تصاویر منتشرنشده از حمله اسرائیل در مستند «به وقت اوین»؛ شهادت سربازان 18 تا 19 ساله
بولتون: ترامپ حتی نمی‌داند زیردریایی‌های هسته‌ای چگونه کار می‌کنند!
بن‌گویر در کنار تعرض‌ شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی +فیلم
آیت‌الله سیستانی نصب تصاویرش در مسیر پیاده‌روی اربعین را منع کرد
فرصت‌‌های همکاری با اسلام‌آباد
کاهش تعداد برگه‌های دسته چک؛ حرکت به‌ سوی حذف چک‌های کاغذی
ایران‌هراسی نسخه انگلیسی؛ فریب افکار عمومی با دروغ هسته‌ای
رهبر معظم انقلاب با درخواست استعفای صدیقی از اقامه نماز جمعه موافقت کردند
جامعه جهانی در سراشیبی هرج و مرج و سقوط اخلاقی
فعالیت‌های مرز خسروی از امروز تا 25 مرداد تعطیل شد
تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ممنوعیت ثبت‌نام نکردن دانش‌آموزان به دلیل افت تحصیلی
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 12 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
مدودف خطاب به ترامپ: فیلم‌های هرزگی تو فقط دست FBI نیست؛ پس حد خودت را بدان!
جنگ شناختی
دبیری: تخلفات فروشگاه‌ها باعث مسدود شدن کد کالابرگ آن‌ها می‌شود
از فرمانده شهید غلامعلی رشید چه می‌توان گفت؟
رژه‌ای با صدای اقتدار؛ رمز صداهای عجیب سربازان پاکستانی در استقبال از پزشکیان +فیلم
تعداد ثبت‌نام کنندگان در سامانه سماح از 2 میلیون و 100 هزار نفر گذشت! +جزئیات ثبت‌نام
فرصت ثبت نام خودروهای وارداتی تا چهارشنبه +جزئیات
پزشکیان در پاکستان: برادری بین کشورهای اسلامی فراتر از سیاست است
معاون وزیر خارجه تایوان: چین آماده حمله به کشور ما است و به تنهایی از پس آن بر نمی‌آییم
پزشکیان کدام اشعار را در دفتر یادبود اقبال لاهوری نوشت؟
دولت موظف به کمک به ایرانیان خارج از کشور در شرایط اضطراری شد
ایران‌خودرو 3 خودروی جدید را به لیست فروش با تحویل 30 روزه خود اضافه کرد
آل‌کثیر استقلالی ماند!
بریتانیا برای اسرائیلی‌های ساکن در امارات هشدار امنیتی صادر کرد
رئیس جمهور لایحه جنجالی فضای مجازی را به مجلس پس فرستاد
اقبال لاهوری، گرانیگاه دیپلماسی فرهنگی ایران و پاکستان
حادثه در مسیر زائران
تصاویری از حمله هوایی رژیم‌صهیونیستی به مقر هلال احمر در خان‌یونس
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 12 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
چین تعرفه‌های ترامپ را نمی پذیرد
شرکت ماسک به جریمه محکوم و نقره داغ شد
افشای برنامه ریزی برای حمله به حماس در چت‌جی‌پی‌تی
پلنگ ایرانی، یک صهیونیست را درید
ماجرای «جعفر ول‌کن» چه بود؟
انقلاب در ذخیره‌سازی انرژی پاک
رئیس دوره‌ای شورای امنیت: مکانیزم ماشه علیه ایران هنوز فعال نشده است
بقایی: بیانیه‌ بس است، جهان برای نجات غزه وارد عمل شود
وزیر صمت: توافقنامه تجارت آزاد بین ایران و پاکستان فردا امضاء می‌شود
وزیر خارجه انگلیس: صلح‌آمیز بودن غنی‌سازی ایران را قبول ندارم
غیبت 9 بازیکن در تمرین تیم امید؛ دو پرسپولیسی اختصاصی دویدند!
X
آگهی تبلیغاتی