×
سیاسی
شناسه خبر : 237502
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 22:52
پزشکیان: گام اساسی در مبارزه با مواد مخدر، آگاهی‌سازی است

پزشکیان: گام اساسی در مبارزه با مواد مخدر، آگاهی‌سازی است

رئیس جمهور از تصویب طرح مدیریت سوءمصرف مواد مخدر با رویکرد کاهش آسیب‌های اجتماعی خبر داد که افراد مبتلا در چرخه‌ای امن قرار می‌گیرند تا از طرد اجتماعی جلوگیری و جرائم مرتبط کاهش یابد.

نورنیوز - گروه سیاسی: رئیس جمهور با اشاره به طرح مدیریت سوءمصرف مواد مخدر که رویکرد آن بر مدیریت و کاهش آسیب‌های اجتماعی متمرکز است، بیان کرد که افراد مبتلا تحت پوشش یک چرخه امن قرار می‌گیرند تا از طرد شدن در جامعه جلوگیری شود. این امر موجب افزایش امید به بهبود بیماران و کاهش چشمگیر جرائم خرد مرتبط با تأمین هزینه‌های اعتیاد می‌شود.

جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر، امروز چهارشنبه به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر دادگستری، دبیر ستاد و کارشناسان برگزار شد. در این جلسه، طرح مدیریت سوءمصرف مواد مخدر با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی تشریح و رئیس جمهور با کلیات آن موافقت و از تهیه‌کنندگان قدردانی کرد.

در ابتدای این نشست پیرو تصمیم اعضا در جلسه قبل برای تدوین «طرح مدیریت سوءمصرف مواد مخدر با رویکرد مدیریت و کاهش آسیب‌های اجتماعی»، طرح تهیه شده، تشریح شد و رئیس جمهور ضمن اعلام رضایتمندی و موافقت با کلیات این طرح، از زحمات تهیه کنندگان آن قدردانی کرد.

مسعود پزشکیان در ادامه با بیان اینکه اجرای این طرح به منابع مالی نسبتا زیادی احتیاج دارد، اظهار داشت: البته این پول در مقایسه با مجموع هزینه‌ای که در حال حاضر از محل قاچاق، توزیع و مصرف مواد مخدر و تبعات متعدد و متنوع آن به کشور وارد می‌شود، قابل توجه نیست.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه این طرح تقاضا را تحت مدیریت در می‌آورد و سپس عرضه کنترل و با موارد خلاف قانون برخورد قانونی شدید خواهد شد، افزود: تجربه نشان داده که هر اقدامی برای جلوگیری 100 درصدی از آسیب‌های اجتماعی از جمله ابتلا به سوءمصرف مواد مخدر قطعا با شکست مواجه خواهد شد، لذا بسیاری از کشورهای دنیا در راستای مدیریت سوءمصرف مواد مخدر اقدام کرده و موفقیت‌های چشمگیری نیز داشته‌اند.

 پزشکیان تصریح کرد:« بر اساس این طرح،‌ افراد مبتلا به سوءمصرف مواد مخدر در پوشش یک چرخه امن قرار می‌گیرند و این مسئله در وهله اول باعث می‌شود که آنها از محیط اجتماعی طرد نشوند. وقتی فرد از محیط اجتماعی طرد نشود، امید به بهبود او بسیار بیشتر خواهد بود و شاهد کاهش چشمگیر وقوع جرائم خردی خواهیم بود که عموما از سوی افراد مبتلا به سوءمصرف مواد برای تامین هزینه‌های اعتیادشان رخ می‌دهد.»

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در دوره فعالیت وی به عنوان وزیر بهداشت، اولین گام‌های جدی در راستای جرم‌زدایی از اعتیاد برداشته شد، گفت: « جمع‌بندی که در این جلسه ارائه شد بسیار نزدیک به طرحی است که بنده در زمان وزارت به دنبال اجرای آن بودم، آن زمان حتی لایحه مربوطه نیز تهیه و به مجلس ارائه شد، اما با پایان یافتن دوره وزارت ما به سرانجام مورد نظر نرسید.»

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه باور دارم با چنین رویکردی می‌توان تحولی اساسی در مسیر مدیریت سوءمصرف مواد مخدر ایجاد کرد، اظهار داشت:«باید بر اساس طرح تهیه شده یک مدل اجرایی با هدف تحول مدیریت سوءمصرف تهیه شود که دارای 5 ویژگی اساسی و ساختاری باشد؛ یعنی

1- کاهش آسیب با استفاده از همه راهکارها برای کاستن از مضرات و آسیب‌های سوءمصرف مواد مخدر با وجود حضور آن بیمار و قضاوت نکردن آن

2- پوشش کامل جغرافیایی

3- تدوین مقررات جامع برای تشدید مقابله با عرضه غیرقانونی مواد مخدر

4- تامین مواد و داروهای درمانی کافی با تنوع لازم و

5- چارچوب مدیریت اجرایی و نظارتی طرح و نیز منابع مالی، در آن لحاظ شده باشد.

رئیس جمهور ارائه آموزش و آگاهی‌سازی با کمک مدارس، دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و همه مراجع عمومی و اجتماعی را گام مکمل در کنار تهیه و اجرای طرح تحولی مدیریت سوءمصرف مواد مخدر دانست و خاطرنشان کرد: «همه لوازم موفقیت از جمله بسیج عمومی جامعه و نیز هم‌افزایی نیروهای درمانی، خدماتی و مشاوره‌ای در مسیر اجرا باید در طرحی که قرار است تهیه شود، لحاظ شوند. همچنین پیشنهادات لازم برای مواد قانونی که باید در این راستا اصلاح شوند، از جمله در مورد ماده 16 قانون فعلی مبارزه با مواد مخدر نیز تهیه و ارائه شوند.»

مسعود پزشکیان با اشاره به پیگیری دولت برای اجرای طرح محله‌محوری در زمینه تامین معیشت، آموزش، بهداشت، امنیت و دیگر نیازهای اجتماعی، آن را بهترین بستر برای اجرای طرح تحول در مدیریت سوءمصرف مواد مخدر عنوان کرد.


اخبار مرتبط
بزرگ‌ترین محموله شیشه در کرج توقیف شد
دوشنبه 1404/05/27 ساعت 18:18
بزرگ‌ترین محموله شیشه در کرج توقیف شد
فرمانده انتظامی استان البرز اعلام کرد که یک محموله بزرگ مواد مخدر به وزن یک تن و 200 کیلوگرم شیشه در این استان کشف و توقیف شده است.
80 درصد مصرف جهانی مواد مخدر مربوط به روان‌گردان‌ها است
سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 12:20
80 درصد مصرف جهانی مواد مخدر مربوط به روان‌گردان‌ها است
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه حدود 80 درصد مصرف مواد مخدر در دنیا مربوط به روان‌گردان‌هاست، گفت: «تفاوت قیمت مواد مخدر از مبدا تولید تا مقصد مصرف به 30 تا 40 برابر قیمت اولیه خود می‌رسد.»
پزشکیان: تهران در آستانه بحران جدی آب / چمن‌کاری ممنوع!
پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 13:03
نشست شورای برنامه ریزی استان زنجان
پزشکیان: تهران در آستانه بحران جدی آب / چمن‌کاری ممنوع!
در جلسه شورای برنامه‌ریزی آب استان زنجان، رئیس‌جمهور هشدارآمیز نسبت به وضعیت منابع آبی کشور، به‌ویژه پایتخت، واکنش نشان داد و گفت اگر کنترل مصرف در تهران اتفاق نیفتد، پاییز با کاهش جدی منابع پشت سدها مواجه خواهیم شد.
تا وقتی با هم هستیم، هیچ‌ قدرتی نمی‌تواند ما را زمین‌گیر کند
پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 10:48
پزشکیان در واکنش به تهدیدات خارجی:
تا وقتی با هم هستیم، هیچ‌ قدرتی نمی‌تواند ما را زمین‌گیر کند
رئیس‌جمهور با اشاره به اتحاد مردم ایران تأکید کرد: هیچ قدرتی قادر نیست ملت متحد را به زانو درآورد. وی با ستایش از عملکرد نیروهای مسلح در پاسخ به حمله صهیونیستی، این اقدامات را غرورآفرین و تاریخ‌ساز دانست.
نظرات

آخرین اخبار
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند