×
سیاسی
شناسه خبر : 237419
تاریخ انتشار :

سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، انجامش می‌دهیم

سفیر ایران در انگلیس با انتقاد از رفتار آمریکا و رژیم صهیونیستی در میانه مذاکرات، تأکید کرد: اگر مطمئن شویم مذاکره واقعی و صادقانه است، آماده گفت‌وگو هستیم. دیپلماسی نباید پوششی برای نیات متکبرانه یا ابزاری برای تقلب باشد.

نورنیوز - گروه سیاسی: سید علی موسوی سفیر ایران درانگلیس در گفت‌وگویی با برنامه مستند «فرانت‌لاین» شبکه پی‌بی‌اس که در ۱۵ ژوئیه انجام شده و صفحه سفارت ایران در شبکه اجتماعی ایکس بخش‌هایی از آن را منتشر کرده است، گفت: برنامه هسته‌ای ایران همواره تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برنامه‌ای صلح‌آمیز بوده و این در گزارش‌های آژانس تایید شده است.

موسوی در ادامه درباره زیاده‌خواهی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر «غنی‌سازی صفر» در خاک ایران گفت: غنی‌سازی حق تمامی کشورهای عوض پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی(ان‌پی‌تی) است. غنی‌سازی اورانیوم در ایران تحت نظارت آژانس قرار داشت و منحصرا برای اهداف صلح‌آمیز مانند تحقیق و توسعه و درمان برخی بیماری‌ها بود.

او با اشاره به خروج یکجانبه دولت اول ترامپ از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ به بهانه ناقص بودن آن و تلاش برای دستیابی به توافقی «بهتر و قوی‌تر» با ایران، گفت: ما توافقی در زمینه برنامه هسته‌ای داشتیم که برجام(برنامه جامع اقدام مشترک) بود. این توافق دستاورد بزرگی در تاریخ دیپلماسی و تمام جامعه بین‌المللی از آن استقبال کرد، اگرچه متاسفانه رئیس‌جمهور ترامپ این دستاورد را به‌کلی نابود کرد و کشورهای اروپایی نیز به مسئولیت‌های خود در آن عمل نکردند.

اظهارات موسوی در پی این مطرح می‌شود که مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن در زمینه توافقی هسته‌ای و لغو تحریم‌های ایران با حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران با چراغ سبز نشان دادن آمریکا و حمایت تمام‌عیار آن متوقف شد.

دولت آمریکا در ۲ تیر با بمباران تاسیسات اتمی ایران در اصفهان، نطنز و فردو مستقیما وارد این درگیری شد. این تاسیسات به گفته تهران آسیب جدی دیده‌اند اما آژانس گزارش داد که افزایش سطح تشعشعات خارجی درآن‌ها مشاهده نشده.

واشنگتن همچنان بر موضع غنی‌سازی صفر پافشاری می‌کند، اگرچه مقامات ایرانی تاکید کرده‌اند دانش هسته‌ای ایران بومی و تولید انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز و برخورداری از آن حق ایران است و قابل چشم‌پوشی نیست.

با وجود این که مقامات ایران اعلام کرده‌اند هیچ گاه از مذاکره رویگردان نبوده‌اند و حاضرند به روند دیپلماتیک برای حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران ادامه دهند، تاکید کرده‌اند این امر مستلزم دریافت تضمین‌هایی برای تکرار نشدن حملات متجاوزانه است.

گفت‌وگوی سفیر ایران با شبکه پی‌بی‌اس

1
 

از بین رفتن اعتبار دیپلماسی با حملات متجاوزانه به ایران در میانه مذاکرات تهران-واشنگتن

موسوی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در این باره بیان کرد: ما همواره به مذاکره و گفت‌وگو  باور داشته‌ایم. ما در میانه مذاکرات بودیم که رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا به ما حمله کرد. این رژیم و آمریکا اعتبار دیپلماسی را از بین بردند و نظام منع اشاعه تسلیحات اتمی را تخریب کردند.

سفیر ایران گفت: ما معتقدیم که دیپلماسی بهترین راه برای حل اختلافات است اما باید اطمینان داشته باشیم که دیپلماسی پوششی برای نیات متکبرانه واقعی یا ابزاری برای تقلب نباشد.

موسوی درباره ایستادگی ملت ایران در برابر دشمن متجاوز در جنگ تحمیلی اخیر و در دفاع از منافع ملی‌شان بیان کرد: محاسبات اشتباه رژیم صهیونیستی دربقاره ملت ایران، رویاهای آن‌ها را محقق نکرد. ما به اندازه کافی قدرتنمد هستیم تا از کشور، منافع ملی و ملت خود دفاع کنیم.

او همچنین گفت: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، مذاکره می‌کنیم. در عین حال، ملت و نیروهای نظامی ما کاملا آماده‌اند تا در برابر هر تجاوزی به کشورمان پاسخ دهند و با یاری خدا از خود دفاع کنند.

نیروهای مسلح ایران طی عملیات‌های جداگانه «وعده صادق ۳» و «بشارت فتح» با حمله به اهدافی معین در اراضی اشغالی و پایگاه «العدید» عراق به این تجاوزگری پاسخ داد.

آثار پاسخ نظامی ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی طی عملیات «وعده صادق ۳» علیه اراضی اشغالی

1
 

ایران از تمامی گروه‌های آزادی‌بخش جهان حمایت می‌کند

او درباره فعالیت گروه‌های مقاومت منطقه گفت: تمامی جنبش‌ها و گروه‌هایی مانند حماس، حزب‌الله و بقیه سازمان‌های مشروع آزادی‌بخشی هستند  که ریشه در تاریخ مبارزه با اشغالگری رژیم صهیونیستی دارند. ما از تمامی گروه‌های آزادی‌بخش بر اساس هنجارهای بین‌المللی حمایت می‌کنیم، نه‌‎تنها در منطقه، بلکه در آفریقای جنوبی، نامیبیا و سراسر جهان.

سفیر ایران در انگلیس گفت: سیاست ما روشن است؛ ما معتقدیم که همه مردم فلسطین، از جمله مسلمانان، یهودیان و بقیه باید از طریق یک همه‌پرسی دموکراتیک به حق تعیین سرنوشت خود دست پیدا کنند.

با این حال، او بیان کرد: گروه‌های آزادی‌بخش در منطقه نیروی نیابتی ما نیستند. آن‌ها به شکل مستقل عمل می‌کنند و در پی تعیین سرنوشت خود آزاد کردن کشورشان از اشغالگران هستند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
حماس: تا پایان اشغالگری، سلاح‌ها زمین گذاشته نخواهند شد
افشاگری بی‌سابقه پکن از نفوذ سایبری واشنگتن به اسرار نظامی چین
گرما ادارات سه شهرستان اردبیل را به تعطیلی کشاند
وزارت خارجه: شایعه تعطیلی سفارت‌خانه‌ها، پروژه جنگ روانی صهیونیست‌هاست
وزیر دادگستری: زمین کشاورزی مردم نباید به نام منابع طبیعی ثبت شود
بررسی حقوقی خروج ایران از ان‌پی‌تی در دستور کار است
3 مدال ارزشمند برای کاروان دوومیدانی ایران در قزاقستان
عراقچی: آژانس شیوه جدید همکاری را پذیرفته/ ما فناوری را دارا هستیم/ ما غنی سازی می کنیم
محکوم شدن رئیس‌جمهور سابق کلمبیا به 12 سال حبس خانگی
هند تسلیم نشد؛ پالایشگاه‌های بزرگ هند به خرید نفت روسیه ادامه می‌دهند
هشدار اطلاعات ملی ترکیه؛ اسرائیل به دنبال جذب جاسوس در آنکاراست
سخنگوی دولت: مذاکرات هسته‌ای با اروپا در شرایط پیچیده‌ای قرار دارد
چالش سالمندی در ایران؛ بحران جمعیت و فرصت راهبردی
سازمان بازرسی به احتکارکنندگان برنج هشدار داد
با استقبال نخست وزیر پاکستان؛ دکتر پزشکیان وارد اسلام‌آباد شد
ساپینتو در تمرین استقلال حاضر شد
ثبت‌نام‌ یک میلیون و 900 هزار نفر در سامانه سماح + صدور 780 هزار گذرنامه زیارتی
نتانیاهو، ترامپ را به بازدارندگی با ایران سوق می‌دهد
ثبت‌نام سفر حج عمره 1404 آغاز شد +‌جزئیات اعزام و قیمت
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز شنبه 11 مرداد 1404
مجوز رسمی برای فعالیت شبانه‌روزی مهرآباد صادر شد
مجلس وزیر نیرو را استیضاح می‌کند/65 امضا در سامانه مجلس ثبت شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 11 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
قیمت خودرو امروز شنبه 11 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
نورنما | معترضان به نتانیاهو با سیم خاردار به خیابان آمدند
هوشمندی حکمرانی
تصاویری از حملات راکتی مقاومت فلسطین به مقر فرماندهی ارتش اسرائیل
نوراینفو | اصول نگه‌داری خودرو در فصل‌های گرم سال
زاکانی: مسکن استیجاری برای 500 خانوار آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه تأمین شد + فیلم
مرغ سیاست تندروها
راه حل دو کشوری؛ خیال پردازانه یا امر ممکن؟
خبر قهر ساپینتو و عدم بازگشتش به تهران تکذیب شد
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(62)«بره‌سر»
حکم قصاص نفس در ملاءعام برای قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد +محل اجرای حکم
بهرامی: مناسبات تهران و اسلام‌آباد در آستانه چرخش راهبردی قرار دارد
راه‌اندازی سامانه ثبت سقط‌جنین‌های قانونی توسط وزارت بهداشت
دو موتور محرک رشد
حذف نام ترامپ از اسناد پرونده جفری اپستین توسط اف‌بی‌آی
خاخام صهیونیست: «همه کودکان غزه باید بمیرند!» +فیلم
حادثه در شهربازی کرمان با 12 مصدوم
بیرانوند چهار ماه از میادین محروم شد
تحلیلگر موساد: نتانیاهو می‌داند اگر جنگ تمام شود، دولتش به پایان می‌رسد +فیلم
آبادان، داغ‌ترین نقطه زمین؛ ایران در آتش موج گرما
مصر درخواست ترامپ برای عبور رایگان کشتی‌های آمریکایی از کانال سوئز را رد کرد
خرید آسان و اعتباری برای ایثارگران با کارت جدید «دیبا»
دیپلمات‌های اسرائیل از قطر فرار کردند!
سرلشکر موسوی: آمادگی نیروهای مسلح در سه سطح زمانی مدیریت می‌شود
دیپلماسی فعال همسایگی؛ سفر راهبردی پزشکیان به پاکستان
جزئیات ثبت‌نام تا تحویل سه محصول جدید جدید ایران‌خودرو
ثبت‌نام خودروهای وارداتی آغاز شد + جزئیات
X