×
اقتصادی
شناسه خبر : 237404
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 11:12
فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد

فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد

با وجود انتشار اطلاعیه رسمی درباره آغاز عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه، روند فروش به‌دلیل ناهماهنگی بین نهادهای تصمیم‌گیر و اختلاف بر سر قیمت‌گذاری متوقف شده است. بن‌بست فعلی، بازار را دچار سردرگمی و رکود کرده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی: با گذشت بیش از دو هفته از انتشار اطلاعیه رسمی مبنی بر آغاز عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه، همچنان روند ثبت‌نام و فروش این خودروها متوقف مانده و بازار خودروهای وارداتی در وضعیت بلاتکلیف قرار گرفته است.

در تاریخ ۲۴ تیرماه، اطلاعیه‌ای در سامانه یکپارچه عرضه خودرو منتشر شد که خبر از آغاز مرحله نخست عرضه خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۴ می‌داد. طبق این اطلاعیه، متقاضیان باید از ۲۵ تیر تا ۴ مرداد، مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان را در حساب‌های وکالتی خود نزد بانک‌های عامل مسدود و سپس از ۲۸ تیر تا ۱۰ مرداد اقدام به ثبت‌نام می‌کردند.

اما تنها ساعاتی پس از این اطلاعیه، مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه، اعلام کرد: «هنوز هیچ برنامه قطعی برای فروش خودروهای وارداتی وجود ندارد و وکالتی‌کردن حساب‌ها فعلاً متوقف شده است.»

در همین راستا، مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو در وزارت صمت، نیز اعلام کرد: «انتشار این اطلاعیه ناشی از خطای سیستمی بوده و زمان عرضه خودروهای وارداتی متعاقباً اعلام خواهد شد.»

در شرایطی که هنوز فروش رسمی آغاز نشده، انجمن واردکنندگان خودرو با انتشار نامه‌ای، از ناهماهنگی‌ها در تصمیم‌گیری‌های کلان گلایه کرده است. در این نامه آمده است: «بر اساس مصوبه شورای رقابت در جلسه ۷۳۰ مورخ ۲۱ اسفندماه، خودروهای وارداتی از شمول قیمت‌گذاری دستوری خارج شده‌اند و این مقررات صرفاً شامل خودروهای تولیدی و مونتاژی می‌شود.»

با این حال، مداخله مجدد ستاد تنظیم بازار باعث شده عرضه این خودروها به سامانه یکپارچه و قیمت‌گذاری تحت نظارت سازمان حمایت مشروط شود. از سوی دیگر، تشکیل کمیته خودرویی وزارت صمت نیز به‌دلیل عدم حضور سه معاون کلیدی معلق مانده و عملاً روند صدور مجوزهای پیش‌فروش متوقف است.

در بخش دیگری از این نامه تأکید شده که از اسفند سال گذشته تاکنون، فروش خودروهای وارداتی به‌طور کامل متوقف بوده و مجوزهای پیش‌فروش نیز صادر نشده است. این موضوع به گفته واردکنندگان، منجر به حبس منابع مالی شرکت‌ها، سردرگمی متقاضیان و برهم‌خوردن تعادل بازار شده است.

انجمن واردکنندگان در پیشنهاد خود خواستار بازگشت به مدل سابق شده و اعلام کرده: «عرضه خودرو باید در سامانه اختصاصی شرکت‌های واردکننده و تحت نظارت سازمان حمایت انجام شود و مجوز پیش‌فروش نیز از سوی اداره کل خودرو و نیرو محرکه یا مدیر پروژه واردات خودرو صادر شود.»

در حال حاضر، نبود تصمیم مشخص از سوی نهادهای متولی و اختلاف‌نظر جدی در سازوکار قیمت‌گذاری، فروش خودروهای وارداتی را در حالت تعلیق نگه داشته است. به نظر می‌رسد تا زمان بازنگری در فرآیندهای اجرایی، امکان ازسرگیری فروش در سامانه یکپارچه وجود نداشته باشد.


تسنیم
اخبار مرتبط
ایران‌خودرو 3 خودروی جدید را به لیست فروش با تحویل 30 روزه خود اضافه کرد
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 10:15
ایران‌خودرو 3 خودروی جدید را به لیست فروش با تحویل 30 روزه خود اضافه کرد
ایران‌خودرو در تازه‌ترین مرحله فروش محصولات خود، سه خودروی جدید شامل سورن گازسوز با مخزن 75 لیتری، پژو 207 دستی با فرمان هیدرولیک و پژو 207 دستی با سقف شیشه‌ای و رینگ فولادی را به لیست فروش فوری با تحویل 30 روزه اضافه کرد.
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 15:50
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو در بازار امروز 8 مرداد 1404، با نوسانات معناداری همراه بود؛ در حالی که تیگو7 پرومکس AWD حدود 100 میلیون ارزان‌تر شد، خانواده شاهین با شکاف قیمتی تا 300 میلیون تومان بین کارخانه و بازار معامله می‌شود؛ کاهش تولید نیز بر این اختلاف دامن زده است.
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 19:45
دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد؛
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
دادستان عمومی و انقلاب تهران با تأکید بر نقش کیفیت خودروهای داخلی در کاهش تصادفات جاده‌ای، از بازدید میدانی خود از شرکت خودروسازی سایپا خبر داد. وی بر ضرورت حمایت از تولید داخلی، ارتقاء کیفیت محصولات و رعایت حقوق مصرف‌کنندگان تأکید کرد و خواستار همکاری دستگاه‌های مختلف برای رفع موانع تولید شد.
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404+ جدول قیمت‌ها
سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 11:12
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404+ جدول قیمت‌ها
بازار خودرو در روز 7 مرداد 1404 با کاهش قیمت قابل‌توجه در برخی خودروهای پرفروش همراه شد. دیگنیتی پرستیژ با 70 میلیون تومان کاهش صدرنشین ریزش قیمت‌ها بود و رانا پلاس نیز 6 میلیون تومان ارزان‌تر شد تا روند نزولی در معاملات امروز مشهود باشد.
نظرات

آخرین اخبار
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
گزارش استهلال ماه رمضان المبارک 1447 ه.ق
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (0) + فیلم گل مردود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !