×
اقتصادی
شناسه خبر : 237404
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 11:12
فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد

فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد

با وجود انتشار اطلاعیه رسمی درباره آغاز عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه، روند فروش به‌دلیل ناهماهنگی بین نهادهای تصمیم‌گیر و اختلاف بر سر قیمت‌گذاری متوقف شده است. بن‌بست فعلی، بازار را دچار سردرگمی و رکود کرده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی: با گذشت بیش از دو هفته از انتشار اطلاعیه رسمی مبنی بر آغاز عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه، همچنان روند ثبت‌نام و فروش این خودروها متوقف مانده و بازار خودروهای وارداتی در وضعیت بلاتکلیف قرار گرفته است.

در تاریخ ۲۴ تیرماه، اطلاعیه‌ای در سامانه یکپارچه عرضه خودرو منتشر شد که خبر از آغاز مرحله نخست عرضه خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۴ می‌داد. طبق این اطلاعیه، متقاضیان باید از ۲۵ تیر تا ۴ مرداد، مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان را در حساب‌های وکالتی خود نزد بانک‌های عامل مسدود و سپس از ۲۸ تیر تا ۱۰ مرداد اقدام به ثبت‌نام می‌کردند.

اما تنها ساعاتی پس از این اطلاعیه، مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه، اعلام کرد: «هنوز هیچ برنامه قطعی برای فروش خودروهای وارداتی وجود ندارد و وکالتی‌کردن حساب‌ها فعلاً متوقف شده است.»

در همین راستا، مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو در وزارت صمت، نیز اعلام کرد: «انتشار این اطلاعیه ناشی از خطای سیستمی بوده و زمان عرضه خودروهای وارداتی متعاقباً اعلام خواهد شد.»

در شرایطی که هنوز فروش رسمی آغاز نشده، انجمن واردکنندگان خودرو با انتشار نامه‌ای، از ناهماهنگی‌ها در تصمیم‌گیری‌های کلان گلایه کرده است. در این نامه آمده است: «بر اساس مصوبه شورای رقابت در جلسه ۷۳۰ مورخ ۲۱ اسفندماه، خودروهای وارداتی از شمول قیمت‌گذاری دستوری خارج شده‌اند و این مقررات صرفاً شامل خودروهای تولیدی و مونتاژی می‌شود.»

با این حال، مداخله مجدد ستاد تنظیم بازار باعث شده عرضه این خودروها به سامانه یکپارچه و قیمت‌گذاری تحت نظارت سازمان حمایت مشروط شود. از سوی دیگر، تشکیل کمیته خودرویی وزارت صمت نیز به‌دلیل عدم حضور سه معاون کلیدی معلق مانده و عملاً روند صدور مجوزهای پیش‌فروش متوقف است.

در بخش دیگری از این نامه تأکید شده که از اسفند سال گذشته تاکنون، فروش خودروهای وارداتی به‌طور کامل متوقف بوده و مجوزهای پیش‌فروش نیز صادر نشده است. این موضوع به گفته واردکنندگان، منجر به حبس منابع مالی شرکت‌ها، سردرگمی متقاضیان و برهم‌خوردن تعادل بازار شده است.

انجمن واردکنندگان در پیشنهاد خود خواستار بازگشت به مدل سابق شده و اعلام کرده: «عرضه خودرو باید در سامانه اختصاصی شرکت‌های واردکننده و تحت نظارت سازمان حمایت انجام شود و مجوز پیش‌فروش نیز از سوی اداره کل خودرو و نیرو محرکه یا مدیر پروژه واردات خودرو صادر شود.»

در حال حاضر، نبود تصمیم مشخص از سوی نهادهای متولی و اختلاف‌نظر جدی در سازوکار قیمت‌گذاری، فروش خودروهای وارداتی را در حالت تعلیق نگه داشته است. به نظر می‌رسد تا زمان بازنگری در فرآیندهای اجرایی، امکان ازسرگیری فروش در سامانه یکپارچه وجود نداشته باشد.


تسنیم
اخبار مرتبط
ایران‌خودرو 3 خودروی جدید را به لیست فروش با تحویل 30 روزه خود اضافه کرد
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 10:15
ایران‌خودرو 3 خودروی جدید را به لیست فروش با تحویل 30 روزه خود اضافه کرد
ایران‌خودرو در تازه‌ترین مرحله فروش محصولات خود، سه خودروی جدید شامل سورن گازسوز با مخزن 75 لیتری، پژو 207 دستی با فرمان هیدرولیک و پژو 207 دستی با سقف شیشه‌ای و رینگ فولادی را به لیست فروش فوری با تحویل 30 روزه اضافه کرد.
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 15:50
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو در بازار امروز 8 مرداد 1404، با نوسانات معناداری همراه بود؛ در حالی که تیگو7 پرومکس AWD حدود 100 میلیون ارزان‌تر شد، خانواده شاهین با شکاف قیمتی تا 300 میلیون تومان بین کارخانه و بازار معامله می‌شود؛ کاهش تولید نیز بر این اختلاف دامن زده است.
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 19:45
دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد؛
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
دادستان عمومی و انقلاب تهران با تأکید بر نقش کیفیت خودروهای داخلی در کاهش تصادفات جاده‌ای، از بازدید میدانی خود از شرکت خودروسازی سایپا خبر داد. وی بر ضرورت حمایت از تولید داخلی، ارتقاء کیفیت محصولات و رعایت حقوق مصرف‌کنندگان تأکید کرد و خواستار همکاری دستگاه‌های مختلف برای رفع موانع تولید شد.
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404+ جدول قیمت‌ها
سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 11:12
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404+ جدول قیمت‌ها
بازار خودرو در روز 7 مرداد 1404 با کاهش قیمت قابل‌توجه در برخی خودروهای پرفروش همراه شد. دیگنیتی پرستیژ با 70 میلیون تومان کاهش صدرنشین ریزش قیمت‌ها بود و رانا پلاس نیز 6 میلیون تومان ارزان‌تر شد تا روند نزولی در معاملات امروز مشهود باشد.
نظرات

آخرین اخبار
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت