×
اجتماعی
شناسه خبر : 237378
تاریخ انتشار :

به طور میانگین سالی 4200 موتوسوار فوت می‌کنند

در بازه زمانی 10 ساله، 42 هزار و 685 موتورسوار در کشور جان خود را از دست داده‌اند. گزارش پژوهشی پزشکی قانونی، مرگبار بودن تصادفات موتور و آسیب‌پذیری بالای جوانان را در این سوانح برجسته می‌کند. بیش از نیمی از قربانیان زیر 30 سال سن داشته‌اند.

نورنیوز - گروه اجتماعی: بر اساس گزارش رسمی سازمان پزشکی قانونی، طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، مجموعاً ۴۲ هزار و ۶۸۵ نفر از موتورسواران کشور در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند. ۹۵.۶ درصد از این قربانیان مرد و تنها درصد کمی از آنان زن بوده‌اند. این آمار تکان‌دهنده، زنگ هشداری جدی برای ایمنی معابر و ضرورت توجه به مخاطرات استفاده از موتورسیکلت در کشور است.

در مقاله‌ای با عنوان «بررسی اپیدمیولوژی تصادفات مجر به مرگ در موتورسواران ایرانی» که توسط سازمان پزشکی قانونی منتشر شده، زوایای گوناگون مرگ و میر موتورسواران در ایران بررسی شده است. در این مقاله آمده است: «تصادفات جاده‌ای نهمین عامل مرگ و میر در جهان و دومین عامل مرگ و میر در ایران پس از بیماری‌های قلبی-عروقی محسوب می‌شوند.»

در ادامه مقاله تأکید شده که موتورسواران ۳۴ درصد بیشتر از سایر سرنشینان وسایل نقلیه در معرض مرگ در حوادث ترافیکی قرار دارند. همچنین در ۹۰ درصد تصادفات موتورسیکلت، سرنشین یا راکب دچار آسیب جدی یا مرگ می‌شود.

مطالعه سن قربانیان نشان می‌دهد که بیش از نیمی از تلفات در گروه سنی کمتر از ۳۰ سال بوده‌اند. به‌طور مشخص، ۵۳.۶ درصد از کشته‌شدگان، یعنی ۲۲ هزار و ۷۹۷ نفر، جوانان زیر ۳۰ سال بوده‌اند. استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و البرز بیشترین میزان تلفات در این گروه سنی را به خود اختصاص داده‌اند.

این یافته‌ها با گزارش‌های بین‌المللی نیز هم‌راستا هستند. به عنوان نمونه، در مطالعه‌ای در برزیل میانگین سنی موتورسواران حادثه‌دیده ۲۷.۷۸ سال گزارش شده و در پژوهشی در سنگاپور، بیشترین آسیب‌دیدگان در رده سنی ۱۶ تا ۲۵ سال بوده‌اند.

از سوی دیگر، نتایج پژوهش حاکی از آن است که بیشترین آمار فوت‌شدگان، مردان جوان با شغل آزاد و تحصیلات زیر دیپلم بوده‌اند.به همین دلیل، متخصصان پیشنهاد می‌کنند علاوه بر اجرای سخت‌گیرانه قوانین، آموزش استفاده صحیح از موتورسیکلت و ارتقای آگاهی عمومی در دستور کار قرار گیرد. در بخش دیگری از مقاله آمده است که ۵۴.۶ درصد از مرگ‌ها در تصادفات موتورسواران به علت ضربه به سر بوده است.

این موضوع، نقش حیاتی استفاده از کلاه ایمنی استاندارد برای موتورسواران و سرنشینان را برجسته می‌کند. از نظر جغرافیایی نیز، ۴۷.۳ درصد حوادث در راه‌های برون‌شهری و ۳۹ درصد در مسیرهای درون‌شهری رخ داده‌اند. همچنین ۵۱.۲ درصد از فوتی‌ها، پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داده‌اند.

گرچه طبق داده‌های ارائه‌شده، آمار تلفات تصادفات موتورسیکلت در سال ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۰ کاهش ۲۳.۵ درصدی داشته است، اما از سال ۱۴۰۰ به بعد، با افزایش مجدد تلفات جاده‌ای، نگرانی‌ها نسبت به افزایش دوباره مرگ و میر موتورسواران نیز بالا گرفته است. با توجه به محدودیت‌های آماری، از سال ۱۴۰۱ به بعد اطلاعات تفکیکی تلفات موتورسیکلت‌سواران در دسترس نیست.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انفجار نخستین موشک ماهواره‌بر استرالیا تنها 14 ثانیه پس از پرتاب +فیلم
تهدید هوایی از یمن با نفوذ پهپاد به اراضی اشغالی
آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران وضع کرد
ثبت‌نام سفر عمره 1404 از 11 مرداد آغاز می‌شود + جزئیات اعزام
زمان و مکان آزمون عملی هنر در کنکور 1404 اعلام شد + جزییات
قیمت جهانی طلا در سراشیبی
تحرکات نظامی تازه در غرب عراق /درگیری عشایر با دروزیها
عنوان قهرمانی جهان به تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان ایران رسید
پزشکیان: گام اساسی در مبارزه با مواد مخدر، آگاهی‌سازی است
گزارش قالیباف از اجلاس ژنو: تمرکز بر بحران غزه و دیپلماسی منطقه‌ای
«وزیر سابق اطلاعات» قائم‌مقام معاونت امور مجلس ریاست جمهوری شد
آغاز ثبت‌نام خودروهای وارداتی از 11 مرداد + جزییات
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 8 مرداد 1404
نوری قزلجه: تجارت کشاورزی ایران و چین به دو برابر افزایش می‌یابد
خبر افزایش 50 درصدی قیمت اینترنت همراه ایرانسل تکذیب شد
ایروانی: نوار غزه به ویرانه تبدیل شده و جنایت علیه مردم ادامه دارد
آینده نیمکت مدیریتی استقلال در گرو تصمیم شنبه باشگاه
اعزام 50 نیروی امدادی برای مهار آتش‌سوزی در گیسکان
آذر ماه، قرعه‌کشی جام جهانی 2026 در لاس‌وگاس
از سرگیری دوباره واردات بنزین سوپر
شیخ نعیم قاسم دبیر کل حزب الله لبنان : احدی از ما نخواهد که تسلیم شویم
پیشروی یا عقب‌نشینی؟
اخذ گواهی دانش‌بنیان برای سه پروژه فناورانه همراه اول
زائران اربعین تا چه زمانی باید ارز مازاد خود را بازگردانند؟
اقتصادنگار | تورم تیرماه، شلیک به سفره‌ی مردم
رأی پرونده قتل الهه حسین‌نژاد صادر شد/ 20 روز مهلت فرجام خواهی
امکان واریز و برداشت پول برای گردشگران خارجی فراهم شد
افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران غیرقابل قبول است
طبیعی اما مرگ‌آور؛ افسانه سیگارهای دست‌ساز زیر ذره‌بین علم
لایحه پهپادهای غیرنظامی زیر ذره‌بین شورای نگهبان
افزایش احتمال تغییرات قریب‌الوقوع در برخی نهادهای عالی امنیتی
رییس جمهور شکایتی از کاریکاتوریست ندارد
آمادگی 3200 موکب ایرانی برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین + فیلم
پزشکیان: تعطیل کردن کشور برای حل بحران کم‌آبی پاک کردن صورت مسئله است
پورجمشیدیان: به اتباع غیرمجاز خدمات اربعین ارائه نمی‌شود
صرفه‌جویی 67 درصدی مصرف برق در حرم امام رضا(ع) +تصاویر
سهام عدالت در آستانه بازگشت به بورس قرار گرفت
رشد اقتصادی ایران در پیش‌بینی جدید IMF دو برابر شد
عذرخواهی هادی ساعی بابت بی‌احترامی به استاد پیرهادی
سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، انجامش می‌دهیم
پایان «دیوانه کویر»؛ انهدام باند مسلح در عملیات مشترک پلیس
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
ترامپ: فشار بر اسرائیل یعنی پاداش دادن به حماس + فیلم
دین و دانش؛ نیازمند روش های نو
محدودیت ارز اربعین برطرف شد
تعداد افرادی که در سامانه سماح ثبت‌نام کردند از یک میلیون و 400 هزار نفر گذشت +لینک‌سایت
خطر حلقه‌های ضعیف زنجیر
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404
X
آگهی تبلیغاتی