×
اجتماعی
شناسه خبر : 237343
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 00:00
7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت انتقال آب به تهران و کرج

7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت انتقال آب به تهران و کرج

طرح بزرگ انتقال آب از سد طالقان به تهران و کرج با اعتبار 7 هزار میلیارد تومان، تا پایان مرداد ظرفیت انتقال آب تهران را دو برابر می‌کند و با تکمیل پروژه در مهرماه، ظرفیت انتقال به 10 متر مکعب بر ثانیه خواهد رسید. این پروژه که در مراحل نهایی لوله‌گذاری و نصب تجهیزات قرار دارد، نقش کلیدی در تأمین پایدار آب شرب کلانشهرهای تهران و کرج ایفا می‌کند.

نورنیوز - گروه اجتماعی: احسان استحمامی، مدیر امور مهندسی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، در جریان بازدید خبرنگاران از تصفیه‌خانه کرج به روند پیشرفت طرح انتقال آب از سد طالقان به تهران اشاره کرد. وی اعلام کرد که در حال حاضر پروژه در کیلومتر ۵۴ خط انتقال قرار دارد، جایی که از مجموع پنج متر مکعب آب انتقالی، دو و نیم متر مکعب سهم استان البرز به تصفیه‌خانه شماره دو البرز تحویل داده می‌شود.

تاکنون از ۵۴ کیلومتر طول کل خط انتقال، حدود ۵۳ کیلومتر لوله‌گذاری انجام شده و نصب شیرآلات در حال تکمیل است. استحمامی با تأکید بر اهمیت ایستگاه کاهش فشار مستقر در این بخش گفت: «این ایستگاه فشار خط را از ۱۲ بار به حدود دو بار کاهش می‌دهد تا آب قابلیت تصفیه در محدوده تصفیه‌خانه شماره دو را پیدا کند.»

پس از این ایستگاه، مسیر ۸ کیلومتری تا آبگیر بیلقان باقی مانده است که در آنجا دو و نیم متر مکعب سهم تهران به ظرفیت خط اضافه می‌شود و تعهد انتقال پنج متر مکعب بر ثانیه به طور کامل محقق خواهد شد.

مدیر امور مهندسی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران توضیح داد: «هدف مرحله نخست، رساندن آب به تصفیه‌خانه شماره دو و تقویت سهم تهران از طریق آزادسازی ظرفیت خط قدیم است.» وی افزود: «پیش‌بینی می‌کنیم در پایان مردادماه، با تزریق دو و نیم متر مکعب سهم البرز از خط جدید، همین میزان به سهم تهران اضافه شود.»

وی همچنین درباره مرحله دوم پروژه گفت: «با تکمیل مسیر تا آبگیر بیلقان که برنامه‌ریزی شده مهرماه به بهره‌برداری برسد، دو و نیم متر مکعب سهم تهران نیز به ظرفیت خط اضافه خواهد شد و مجموع ظرفیت انتقال آب از سد طالقان به شهرهای تهران و کرج به حدود ۱۰ متر مکعب بر ثانیه خواهد رسید.»

استحمامی درباره وضعیت تأمین اعتبار این پروژه بزرگ عنوان کرد: «کل پروژه حدود ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار دارد که تاکنون ۵ هزار میلیارد تومان آن جذب شده است. در حال حاضر مشکل خاصی از نظر منابع مالی نداریم و با ادامه این روند، پروژه بدون محدودیت مالی به سرانجام خواهد رسید.»

در پایان وی تأکید کرد: «با بهره‌برداری مرحله نخست در پایان مردادماه، ظرفیت انتقال آب به تهران از دو و نیم متر مکعب به پنج متر مکعب خواهد رسید و با تکمیل خط در مهرماه، امکان تأمین پایدار آب شرب برای تهران و کرج با ظرفیت کامل فراهم می‌شود.»


اخبار مرتبط
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 11:30
کیومرث اشتریان:
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
اشتریان نوشت: «مشکل کم‌آبی و فرونشست زمین را «احساس» می‌کنیم اما بر سر «صورت‌بندی مسئله» توافق نداریم و هر یک به دیگری حواله می‌دهد. اینجا این قدرت سیاسی است که باید فصل‌الخطاب شود، که نیست! در طبقه دوم ساختمان سیاست‌گذاری همین اختلاف وجود دارد چون هریک از ساکنان این طبقه راه‌حل‌های معطوف به منافع و نیازهای خود را ارائه می‌دهند.»
78 درصد خانوارهای تهرانی بیش از دو برابر حد مجاز آب مصرف می‌کنند
جمعه 1404/05/03 ساعت 22:50
رئیس آبفای جنوب شرق استان تهران:
78 درصد خانوارهای تهرانی بیش از دو برابر حد مجاز آب مصرف می‌کنند
در شرایطی که خشکسالی شدید و کاهش بی‌سابقه بارندگی‌ها منابع آبی کشور را با بحران مواجه کرده، آمارهای رسمی نشان می‌دهد بخش زیادی از خانوارهای تهرانی چندین برابر الگوی مصرف مجاز، آب استفاده می‌کنند؛ موضوعی که زنگ خطر جدی برای مدیریت منابع آبی پایتخت به‌صدا درآورده است.
مدیرعامل آبفای تهران: تنها 9 درصد آب کشور در منازل مصرف می‌شود! +فیلم
جمعه 1404/05/03 ساعت 17:10
مدیرعامل آبفای تهران: تنها 9 درصد آب کشور در منازل مصرف می‌شود! +فیلم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران با اشاره به مصرف بالای آب در بخش کشاورزی، صرفه‌جویی 20 درصدی در مصرف را تنها راه‌حل عبور از بحران کم‌آبی در پایتخت دانست. او همچنین بر ضرورت واقعی شدن قیمت آب تأکید کرد.
نظرات

آخرین اخبار
چربی‌های سالم و ناسالم در رژیم غذایی
وزیر امور خارجه اتریش: برای برنامه هسته‌ای ایران تنها راه‌حل دیپلماتیک وجود دارد
نشریه آتلانتیک: نگرانی جی دی ونس برای کاهش چشمگیر ذخایر موشکی آمریکا
وزیر دفاع روسیه : تهران و مسکو به حمایت از یکدیگر ادامه خواهند داد
قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ مجددا به رای گذاشته می‌شود
روسیه از حق ایران درباره تنگه هرمز دفاع کرد
پیام تبریک سید عمار حکیم برای انتخاب نخست وزیر جدید عراق
سه عملیات با استفاده از هواگردهای انتحاری علیه مواضع صهیونیست‌ها در لبنان
موسویان: کشورهای دارای سلاح هسته‌ای از انجام تعهدات خود در خلع سلاح کوتاهی کرده‌اند
تهدید جدید آمریکا علیه شرکت‌های همکار با خطوط هوایی ایران
مهمترین علل چرب شدن کبد چیست؟
اقدامات آمریکا در توقیف کشتی‌ها نقض حقوق بین‌الملل و مصداق اعمال تجاوزکارانه است
یونایتدی ها برنتفورد را بردند و به سهمیه نزدیک شدند
هشدار گوترش درباره افزایش کلاهک‌های هسته‌ای در جهان
تلگراف: نگاه جهان به قیمتِ اشتباهِ نفت است
ایروانی: مسوولیت اختلال در حمل و نقل دریایی خلیج فارس به عهده امریکاست
تاکید سفیر پاکستان: تنگه هرمز شریان تجارت جهانی است
تاکید قائم‌پناه بر بازسازی سریع «توفیق دارو» و تقویت توان دارویی کشور
ضارب ضیافت ترامپ به «تلاش برای ترور رئیس‌جمهور آمریکا» متهم شد
مصدومیت شدید پسر زیدان/ آیا او ضربه مغزی شده است؟
روزبه چشمی: قهرمانان واقعی ایران، مردم هستند
رامین رضاییان: هویت این سرزمین از مردم ایران معنا می‌گیرد
چارلز سوم و همسرش وارد آمریکا شدند
چین: عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علت اصلی بحران تنگه هرمز
اعلام مهلت ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی
برنامه ویژه استقلالی‌ها در پل طبیعت همزمان با روز ملی خلیج فارس+ جزئیات
بقایی: غارت کشتی‌های حامل نفت ایران دزدی دریایی است
پیروزی 3–2 السد مقابل الشمال؛ سومین قهرمانی متوالی قطری‌ها
تردید ونس نسبت به روایت پنتاگون از وضعیت تسلیحات آمریکا
گروسی:دوران اجماع جهانی در شورای امنیت پایان یافته است
خیز قیمت‌ها در دخانیات و ارتباطات/مسکن و قبوض چقدر رشد کردند
تاکید نتانیاهو بر ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
ناتو به دنبال جلوگیری از رویارویی پرتنش با آمریکا
برگزاری مرحله دوم تمرینات تیم ملی فوتبال با هدایت قلعه‌نویی
سخنگوی کاخ سفید: هیچ رئیس‌جمهوری مانند ترامپ با چنین سوءقصدهایی مواجه نشده است
توقف تردد قطار مترو در ایستگاه‌های قیام و 17 شهریور/خدمات جایگزین ارائه شد
بقائی خطاب به اروپا: ژست‌های نمایشی برایتان ذره‌ای اعتبار خلق نخواهد کرد
توافق«چارچوب هماهنگی» بر سر نامزدی الزیدی برای نخست‌وزیری عراق/او کیست؟
چالش جهانی در کشت گندم با جهش قیمت کود
ورود عربستان برای کمک به پاکستان
نفتکش‌های دزدیده شده ایرانی به مقصدی نامعلوم حرکت کردند
درخواست آمریکا از جامعه جهانی برای بازگشایی تنگه هرمز
اعترافات صدراعظم به یک خطای فاحش محاسباتی
روبیو: مشروط کردن بازگشایی تنگه هرمز برای آمریکا غیرقابل قبول است
فهم راهبردی لاریجانی از محور مقاومت در حافظه‌ تاریخی مردم جاوانه خواهد ماند
اژه‌ای: غرب از درک قدرت ایمان مردم ایران عاجزند
دهلی‌نو: موضوع بندر چابهار با ایران و آمریکا در حال بررسی است
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 7 اردیبهشت 1405
بغداد: هرگونه حمله از خاک عراق علیه همسایگان «اقدام تروریستی» تلقی می‌شود
ماکرون: هدف ما دریانوردی بدون عوارض در تنگه هرمز است!