×
سیاسی
شناسه خبر : 237326
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 19:05
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای

نورنیوز بررسی می کند؛

دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای

عملیات مرصاد نه تنها پایان توطئه‌ای سنگین علیه ایران بود، بلکه به الگوی راهبردی در فهم تهدیدات، تقویت انسجام ملی، و تقابل با روایت‌سازی دشمن بدل شد؛ الگویی که در دفاع مقدس 12 روزه نیز تکرار شد و ضرورت بازخوانی آن همچنان پابرجاست.

نورنیوز-گروه سیاسی:عملیات مرصاد، نه‌فقط واکنشی به تجاوز منافقین در سال ۱۳۶۷، بلکه نمادی از برهم‌زدن محاسبات دقیق دشمن بود. منافقین و حامیان غربی آن‌ها، با تصور پایان جنگ و تحلیل رفتن توان دفاعی ایران پس از قطعنامه ۵۹۸، در عملیاتی موسوم به «فروغ جاویدان» قصد تصرف دو روزه تهران را داشتند. اما ارتش و سپاه با محوریت دلاورانی چون شهید صیاد شیرازی، با بسیج سریع نیروها و انسجام ملی، این توطئه را نه‌فقط دفع بلکه به نقطه عطفی در تاریخ امنیت ملی تبدیل کردند. مرصاد ثابت کرد که توهم امنیت پس از توافقات بین‌المللی می‌تواند خود بسترساز حمله‌ای تازه باشد، و هوشیاری مستمر رمز بقاء و عزت ملی است.

غرب، شریک جنایت و حامی رسمی تروریسم

تحلیل عملکرد غرب در پیش و پس از مرصاد، اثباتی است بر یک حقیقت تلخ: آمریکا، فرانسه، انگلیس و دیگر شرکای‌شان نه‌تنها حامیان اطلاعاتی و لجستیکی منافقین بوده‌اند، بلکه پس از اخراج آن‌ها از عراق، با اشک تمساح و پشتیبانی رسانه‌ای در آلبانی و اروپا، همچنان مشروعیت سیاسی برای آن‌ها ساخته‌اند. جاوید رحمان و رسانه‌هایی چون BBC و ایران اینترنشنال، ویترین‌های جنگ روایت‌ها برای تطهیر جنایت‌کارانی هستند که ۱۷ هزار ایرانی را به خاک و خون کشیدند. استمرار این حمایت‌ها، مسئولیت حقوقی و اخلاقی مستقیم غرب را در جنایات گروهک منافقین تثبیت می‌کند.

دفاع ۱۲ روزه؛ بازتولید تجربه مرصاد با فناوری بومی

آنچه در مرصاد آغاز شد، در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه تجاوز اسرائیل و آمریکا، با قدرتی نوین بازتولید شد. دفاع هوشمند، فناوری‌های بومی، توان موشکی و سایبری و انسجام نیروهای مسلح، همه محصول تجربه تلخ اعتماد به آتش‌بس و امید واهی به نهادهای بین‌المللی بود. امروز، ایران نه‌تنها در سطح میدان بلکه در حوزه بازدارندگی فعال نیز نقش‌آفرینی می‌کند. تجربه مرصاد به ما آموخت که دل‌خوش کردن به توافقاتی نظیر برجام، بدون توان بازدارنده، خسارتی دوباره خواهد بود. مرصاد، نقطه‌عطفی در «امنیت برآمده از درون» شد، الگویی که در دفاع ۱۲ روزه تأیید شد.

مقابله با تحریف؛ مرصاد، سندی زنده در جنگ ادراکی

سالگرد مرصاد، فرصتی است برای مبارزه با تحریف‌ها و روایت‌سازی‌های دروغین دشمن. دشمن با واژه‌هایی چون «قربانیان ۶۷» و «دادخواهان دهه ۶۰»، تلاش دارد حقیقت جنایات منافقین را وارونه جلوه دهد. اما آنچه نیاز امروز است، تبیین صادقانه و واقع‌گرایانه‌ای از ماهیت گروهک منافقین، نقش غرب در پشتیبانی آن‌ها و عبرت‌های امنیتی مرصاد برای امروز است. این تبیین، وظیفه‌ای ملی در برابر جنگ رسانه‌ای گسترده‌ای است که برای فریب نسل جوان در جریان است. همان‌گونه که عملیات مرصاد با واقعیت، رویای دشمن را به کابوس بدل کرد، امروز نیز روایت صحیح آن، ابزار خنثی‌سازی جنگ شناختی دشمن است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
در جنگ 12 روزه اسرائیل علیه ایران، چند نفر از وزارت اطلاعات شهید شدند؟
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 22:27
در جنگ 12 روزه اسرائیل علیه ایران، چند نفر از وزارت اطلاعات شهید شدند؟
وزارت اطلاعات در بیانیه‌ی تبیینی به بررسی ابعاد «نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه» پرداخت.
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 19:00
نورنیوز قواعد ضروری روایت‌گری از جنگ 12 روزه را بررسی می‌کند؛
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
یکی از نخستین اصول روایت‌گری معقول از جنگ 12 روزه، پایبندی به انصاف در بازنمایی نقش‌ها، نیت‌ها و نتایج است. راوی آگاه، باید بداند که بزرگی نقش خود، با نفی نقش دیگران افزایش نمی‌یابد. وارونه‌سازی سهم‌ها یا نادیده‌گرفتن تلاش سایر بازیگران، نه‌تنها نشانه‌ای از ضعف اخلاقی روایت است، بلکه باعث خدشه در اعتبار خود راوی می‌شود.
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 16:05
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
عراقچی از سو تفاهم پیش آمده برای ساعت آتش‌بس گفت: «یک سوءتفاهم بین من و نیروهای مسلح پیش آمد؛ دوستان فکر کرده بودند که تا ساعت 4 به وقت گرینویچ است که تا ساعت 7.30 به وقت تهران حملات علیه رژیم را ادامه دادند. یک سوءتفاهم بعدازظهر همان روز پیش آمد که با یک تماس کنترل شد.»
نظرات

آخرین اخبار
رسانه آمریکایی سقوط اف35 در ایران را تایید کرد
اهداف جدید ترامپ علیه ایران از زبان لوکاشنکو
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به سه نقطه تهران/حمله به دانشگاه شهیدبهشتی
آخرین آمار شهدای کودک و نوجوان در حملات آمریکا
واکنش مسعود پزشکیان به ادعاهای اخیر ترامپ
اختصاصی/آخرین جزییات مربوط به وضعیت خلبان جنگنده ساقط شده در ایران
5 عامل مرتبط با موساد در آذربایجان غربی به دام افتادند
واکنش مشاور سابق اوباما به ادعای آکسیوس برای توجیه حمله به پل کرج
تجهیزات و اردوگاه نظامیان دشمن در اردن، کویت و بحرین هدف قرار گرفت
آغاز موج 92 عملیات وعده صادق 4/ سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری آمریکا هدف قرار گرفت
یک سوخت‌رسان آمریکایی دیگر دچار حادثه شد
نورویدیو | چرایی ایراد یک سخنرانی با حاصل جمع صفر
مدیرعامل بنادر: عملیات خروج کالاها به‌صورت شبانه‌روزی و بی‌وقفه در حال انجام است
تماس 138 هزار نفر با سامانه 4030 در شرایط جنگ
اعلام آخرین وضعیت ادارات تهران از فردا؛ پرداختی دورکاران تغییر می‌کند؟
وداع اروند با فرزند خروشانش؛ حماسه‌ای از جنس دریا و غیرت آبادان
جزییات اجرای طرح ترافیک تهران در روزهای 15 و 16 فروردین اعلام شد
قدرت بالنده ایران ماشین جنگی آمریکا را متوقف کرد
صنعت پتروشیمی در یکی از درخشان‌ترین دوره‌های خود
بقائی: خراب‌کردن پل‌های بزرگ، خرابکاران را بزرگ نمی‌کند
وزارت اقتصاد: تسهیلات ویژه گمرکی در شرایط اضطرار ادامه دارد
اسکان بیش از 5 هزار آسیب دیده از جنگ در 32 هتل تهران
موج 92 عملیات وعده صادق 4 /سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری دشمن هدف قرار گرفت
عصبانیت ترامپ از عملکرد وزیران کار و بازرگانی خود
بازداشت 28 تروریست تکفیری در جنوب شرق ایران
مشاور و دستیار رهبری به پویش جانفدا پیوست
تلاش شخصیت‌های اپوزیسیون رژیم صهیونیستی برای ممانعت از مداخله ترامپ در انتخابات این رژیم
آموزش‌های غیرحضوری تمامی دانش‌آموزان تا 31 فروردین
فرمانده نزاجا: سربازان شما را به ماقبل حجر می‌فرستیم
رئیس انستیتو پاستور: باوجود آسیب‌های جدی، تولید متوقف نشده است
انفجار در حیفا به دنبال حمله موشکی ایران
انهدام یک موشک کروز پیشرفته پنهان کار سرجنگی 1000 پوندی در آسمان زنجان
زلزله بی‌سابقه در پنتاگون؛ پشت پرده اخراجهای زنجیره ای ژنرالهای 4 ستاره
شاخص‌های ارزیابی عملکرد مدیران دستگاه‌ها در ایام جنگ ابلاغ شد
اخلال در زنجیره تامین آلومینیوم آمریکا با حمله ایران تایید شد
هشدار ایران به آمریکا درباره زیرساخت‌ها
در 24 ساعت گذشته کدام مناطق غیرنظامی هدف حملات دشمن قرار گرفت؟
مرحله جدید توزیع کالابرگ از فردا آغاز می‌شود
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا از خانواده کارکنان نیروهای مسلح تقدیر کرد
واشنگتن در حال اخراج ژانرال‌های آمریکایی
مدودف: کارزار آمریکا علیه ایران اختلافات عمیق درون ناتو را تشدید کرده است
اعلام تقویم آزمون‌های سال جدید
انتشار تصاویر هواپیمای منهدم شده آمریکا در عربستان
مشاور پیشین پنتاگون: آمریکا برای عملیات زمینی در ایران آماده نیست
آمریکا تحویل 400 موشک تاماهاوک به ژاپن را به تأخیر انداخت
شورای امنیت رای‌گیری درباره تنگه هرمز را به تاخیر انداخت
واکنش دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به حمله به «انستیتو پاستور»
اختلال یا قطع خدمات وب آمازون در بحرین پس از حمله ایران
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه