×
بین الملل
شناسه خبر : 237182
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 01:00
گزارش الاخبار در مورد چشم‌انداز همکاری روسیه، چین و ایران در مرحله پساجنگ

گزارش الاخبار در مورد چشم‌انداز همکاری روسیه، چین و ایران در مرحله پساجنگ

روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت با توجه به مشخص نبودن میزان احتمال بازگشت مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در آینده نزدیک، به‌دلیل رویکرد فریبنده واشنگتن و با فشارهای تهاجمی اسرائیل علیه تهران، به‌نظر می‌رسد ایران بیش از پیش بر تقویت اتحادهای راهبردی خود با «محور شرق» که به‌طور عمده شامل چین و روسیه است، تأکید دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل:تحولات سیاسی و اقدامات دیپلماتیک اخیر ایران نشان می‌دهد ایران برای شکستن فشارهای غربی و پر کردن شکاف ایجادشده در جریان جنگ ۱۲ روزه میان گفتمان سیاسی متحدان بزرگ ایران تلاش می‌کند.

در گزارش این روزنامه لبنانی آمده است: اگرچه این رویکرد به معنای کنار گذاشتن کامل مسیر دیپلماسی در پرونده هسته‌ای نیست- چرا که روسیه و چین همچنان از مذاکرات حمایت می‌کنند - اما نشان‌دهنده‌ی تلاش ایران برای تبدیل دستاوردهای سیاسی و نظامی‌اش در برابر آمریکا و اسرائیل به حمایت‌های ملموس‌تر نظامی از سوی مسکو و پکن است؛ حمایتی که در صورت آغاز دوباره‌ی حملات علیه ایران، پشتوانه‌ی مهمی خواهد بود.

در همین راستا، سفر یکشنبه گذشته «علی لاریجانی» مشاور مقام معظم رهبری به مسکو یکی از مهم‌ترین تحولات محسوب می‌شود. به گفته‌ی «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین، لاریجانی در این دیدار براساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، ارزیابی‌هایی درباره بحران در خاورمیانه و وضعیت برنامه‌ی هسته‌ای را به مقامات روسیه منتقل کرده است.

الاخبار در ادامه نوشت: طبق ارزیابی ناظران، سفر لاریجانی هم‌زمان شده با تمایل مسکو به «بهبود مواضع خود» که در جریان رویارویی ایران و اسرائیل آشکار شده بود و این ارزیابی با گزارش‌ها به نقل از محمود موسوی معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی ایران مبنی بر جایگزین شدن بخش‌هایی از سامانه‌های پدافند هوایی آسیب‌دیده و همچنین گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر فرود دست‌کم سه فروند هواپیمای باری نظامی روسی از نوع «ایل-۷۶» در فرودگاه‌های ایران طی هفته گذشته، تناسب دارد.

با این حال، برخی‌ها بر این باورند که ایران با وجود پایبندی به روابط خود با مسکو به‌عنوان یک شریک بین‌المللی اصلی، ممکن است به دنبال «تنوع‌بخشی به ائتلاف‌های راهبردی‌اش» - هرچند در چارچوبی محدود - یا حتی «بازنگری در برخی ابعاد همکاری با روسیه» باشد.

روزنامه لبنانی در این باره در گزارش خود آورده است: از طرفی با توجه به محدود بودن گزینه‌های ایران در این زمینه، به‌ویژه با تأکید «علی شمخانی»، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی، مبنی بر اینکه «دکترین دفاعی ایران نیازمند بازسازی ساختاری در حوزه هوایی است» و اینکه «همکاری با چین صرفاً یک انتخاب تاکتیکی نیست، بلکه یک تحول راهبردی به‌شمار می‌آید» چین به‌عنوان نامزد اصلی برای تأمین تسلیحات پیشرفته مطرح می‌شود.

الاخبار ادامه داد: بر اساس گزارش منتشرشده در روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» در تاریخ ۲۶ ژوئن (پنجم تیر) گذشته، چین با تحویل ۲۴ فروند جنگنده از نوع «J-10» از نسل چهارم، مجهز به فناوری‌های نسل پنجم، به ایران موافقت کرده است. این تحویل قرار است به‌صورت مرحله‌ای از پایان سال جاری آغاز شود. در صورت صحت این گزارش، این اقدام چین به‌منزله آغاز مرحله‌ای جدید از «دیپلماسی دفاعی» تلقی می‌شود؛ مرحله‌ای که بر اساس تحلیل منتشرشده از سوی مرکز مطالعات وابسته به وزارت دفاع آمریکا می‌تواند توازن سنتی قدرت را دگرگون کرده و سلطه واشنگتن بر امنیت خاورمیانه را به چالش بکشد.

برخی از محافل صهیونیستی نیز نگرانی‌های مشابهی را ابراز کرده‌اند؛ به‌طوری‌که وب‌سایت «ایندیا تودِی» به نقل از یک مقام سابق اطلاعات ارتش رژیم اشغالگر گزارش داد که این معامله «ممکن است شامل تبادل فناوری‌های نظامی حساس باشد». این مقام سابق صهیونیست گفت: «در اختیار داشتن جنگنده‌های J-10 توسط ایران می‌تواند در آینده حاشیه برتری هوایی اسرائیل را کاهش دهد».

به نوشته این روزنامه لبنانی، کارشناسان غربی در خصوص پیامدهای راهبردی این اقدام چین هشدار داده‌اند که معاملات احتمالی تسلیحاتی میان چین و ایران - که بنا بر گزارش وب‌سایت «میدل ایست آی» ممکن است شامل سامانه‌های پدافند هوایی «HQ-9» نیز باشد - می‌تواند «پیامی آشکار به واشنگتن باشد مبنی بر اینکه نفوذ چین در خاورمیانه دیگر محدود به پروژه‌های زیرساختی نیست، بلکه به ابزارهای بازدارندگی سخت نیز گسترش یافته است». آنان همچنین معتقدند که پکن در آستانه ورود به مرحله‌ای جدید از جای‌گیری ژئوپلیتیکی در خاورمیانه است و به‌عنوان یک بازیگر امنیتی غیر قابل انکار است


نظرات

آخرین اخبار
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
بسیاری از مردم و بسیجیان برای حضور در ایست‌های بازرسی داوطلب شدند
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک به بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است