×
بین الملل
شناسه خبر : 237057
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/06 ساعت 06:00
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!

گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!

روزنامه گاردین در گزارشی تحلیلی نوشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ریاست‌جمهوری را نه به‌عنوان یک مسئولیت سیاسی، بلکه به‌مثابه یک معامله تجاری می‌بیند و تمام تصمیماتش را بر پایه منطق معامله‌گری و سود شخصی اتخاذ می‌کند.

نورنیوز - گروه بین الملل: روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به حرص بی‌پایان ترامپ برای ثروت، معامله‌گری و سود شخصی پرداخته است.

در این گزارش آمده است: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شخصیتی است که حرص و طمع مالی نه‌تنها ویژگی شخصی او، بلکه محور اصلی سیاست‌ورزی، برند‌سازی و استراتژی اقتصادی‌اش بوده است. برخلاف رهبران سنتی که قدرت را ابزاری برای تحقق ایده‌ها، نفوذ سیاسی یا اصلاحات اجتماعی می‌دانند، ترامپ آشکارا پول را هدف نهایی خود قرار داده است. تحلیل‌گران معتقدند که او حتی قدرت سیاسی را نیز صرفاً وسیله‌ای برای کسب ثروت بیشتر می‌بیند؛ از سیاست تعرفه‌ای گرفته تا سرمایه‌گذاری در رمزارزها».

ترامپ خود را «معامله‌گر بزرگ» معرفی می‌کند، کسی که با تکیه بر مهارت در چانه‌زنی و مذاکره، همواره پیروز میدان است. اما منتقدان می‌گویند این تصویر، بیشتر تبلیغاتی است تا واقعی.

ترامپ صرفا ادعای موفقیت در معاملات می‌کند

با این‌ حال، آنچه غیرقابل انکار است، نقشی است که معامله‌گری و نمایشِ موفقیت مالی در ساخت برند شخصی ترامپ ایفا می‌کند. او نیازی به معامله‌های موفق واقعی ندارد؛ صرفِ ادعای موفقیت کافی است تا برندش بدرخشد و حساب‌های بانکی‌اش پرتر شود.

طمع افراطی ترامپ فقط حول محور پول می‌چرخد

حرص ترامپ برای پول، نوعی خاص از «طمع» است که در سنت فکری مسیحی و اقتصاد کلاسیک به نام «avarice» شناخته می‌شود؛ طمعی افراطی، بی‌پایان و وسواس‌گونه نسبت به ثروت. برخلاف حرص عادی، که ممکن است اهداف مختلفی مثل قدرت، لذت یا غذا داشته باشد، طمع افراطی فقط و فقط حول محور پول می‌چرخد. ترامپ دقیقاً تجسم این نوع طمع است.

ظاهری موفق بیش از سود واقعی برای ترامپ مهم است

او از ابتدای دوران حرفه‌ای خود در معاملات ملکی پدرش در نیویورک، وارد دنیایی شد که در آن شهرت شخصی، پیش‌بینی آینده، و شستن سابقه‌های اقتصادی اهمیتی بیشتر از موفقیت‌های واقعی داشتند. در چنین دنیایی، آنچه اهمیت دارد «ظاهر موفقیت» است، نه لزوماً سود واقعی.

ترامپ از بازارهای واقعی خوشش نمی‌آید؛ بازارهایی که در آن رقابت، شفافیت و ارزیابی عملکرد مالی نقش کلیدی دارند.
او ترجیح می‌دهد در فضایی مبهم، فردی‌محور، و فاقد الزامات شفاف‌سازی فعالیت کند؛ جایی که «معامله» صرفاً یک تعهد لفظی یا رسانه‌ای است، نه قرارداد الزام‌آور قانونی. در این فضا، حتی شکست هم می‌تواند به شکل پیروزی نمایش داده شود.

از نگاه ترامپ، شکست در یک معامله لزوماً به معنای زیان نیست، چون او می‌تواند آن را به گردن طرف مقابل بیندازد و در رسانه‌ها همچنان پیروز معرفی شود.
در همین چارچوب، بسیاری از طرح‌های اقتصادی و سیاسی ترامپ — از جمله تحریم‌ها، تعرفه‌ها و مذاکرات دیپلماتیک نافرجام — بیشتر شبیه مانورهای تبلیغاتی بوده‌اند تا تلاش‌های واقعی برای رسیدن به توافقی پایدار.

طمع‌ورزی جدید ترامپ

اما آن‌چه رفتار ترامپ را در سال‌های اخیر به سطحی تازه از طمع‌ورزی رسانده، ورود پررنگ او به دنیای رمزارزهاست.
رمزارز اختصاصی او با نام $TRUMP به یکی از ابزارهای اصلی برای کسب درآمد هنگفت و دور زدن سازوکارهای قانونی تبدیل شده است.
این رمزارز نه‌تنها سرمایه‌گذاران خرد و بازنشستگان آسیب‌پذیر را هدف قرار داده، بلکه راهی برای فروش «دسترسی به ترامپ» در قالب بسته‌های شبه‌تبلیغاتی شده است.

ترامپ در بازی رمز ارز خود همیشه برنده است

تحقیقات رسانه‌ها نشان می‌دهد ترامپ و خانواده‌اش میلیاردها دلار از این مسیر به دست آورده‌اند، بدون آن‌که پاسخگوی تضاد منافع، شفافیت مالی یا پیامدهای اجتماعی آن باشند.
در واقع، رمزارز برای ترامپ تبدیل به «کازینویی» شده که در آن هم بازیکن است و هم صاحب بازی — و هرطور که شده، همیشه برنده است.

در حوزه سیاست‌گذاری نیز همین منطق حاکم است.
اصرار ترامپ بر تعرفه‌های تجاری بالا — با هدف احیای تولید داخل، کاهش قیمت‌ها و فشار به رقبای جهانی — هرچند از منظر اقتصادی پرابهام و متناقض است، اما از نگاه خودش ابزاری برای نمایش قدرت، چانه‌زنی و سودجویی شخصی محسوب می‌شود.

برای ترامپ، جهان صحنه‌ای است برای رقابت‌های حیثیتی، تورنمنت‌های شهرت، و مسابقاتی که در آن «برنده، همه چیز را می‌برد».
اما برخلاف رقابت‌های معمول که ممکن است به عزت نفس، فداکاری یا حس مسئولیت نیاز داشته باشند، ترامپ تنها به چیزی اهمیت می‌دهد که حساب بانکی‌اش را سنگین‌تر کند.

حتی مفاهیمی چون قدرت، افتخار، یا خدمت به کشور، در منظومه ذهنی ترامپ جایگاهی ابزاری دارند — همه چیز باید در نهایت به سود مالی ختم شود. و اگر سودی در کار نباشد، ارزش حضور ندارد.

هیچ هدفی فراتر از پول برای ترامپ وجود ندارد

در نهایت، آنچه ترامپ را از بسیاری رهبران سیاسی دیگر متمایز می‌کند، این است که او هیچ‌گاه وانمود نکرده که هدفی فراتر از پول دارد.
در دنیایی که بسیاری شعار عدالت و وطن‌دوستی می‌دهند و در عمل به منافع شخصی می‌اندیشند، ترامپ از ابتدا صریح بوده: پول، و فقط پول.

و شاید همین صداقتِ خام، راز جذابیت و در عین حال تهدید او باشد — برای آمریکا، و برای جهانی که هنوز نمی‌داند چگونه باید با رهبرانی روبه‌رو شود که حرص را فضیلت و طمع را استراتژی می‌دانند.


فارس
اخبار مرتبط
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 14:05
بی ادبی ترامپ همه مرزها را در نوردید؛
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
ترامپ در حضور کر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس، به شهردار لندن توهین کرد و گفت: فکر می‌کنم شهردار لندن عملکرد بسیار بدی داشته. من طرفدار شهردار شما نیستم! او آدم ناخوشایندی است. با این حال من از لندن بازدید می‌کنم.
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 00:00
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی جنجالی و توهین‌آمیز ادعا کرد: «ایران حق داشتن سلاح هسته‌ای ندارد اما همچنان درحال صحبت درباره غنی‌سازی اورانیوم است. این احمقانه است، به آن‌ها حق چنین چیزی را نخواهیم داد.» وی همچنین درباره غزه و روابط با اروپا سخن گفت.
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه  تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 17:16
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
نخست‌وزیر انگلیس قصد دارد در نشست فردا با دونالد ترامپ در اسکاتلند، او را برای تشدید تلاش‌ها جهت برقراری آتش‌بس در غزه تحت فشار قرار دهد؛ موضوعی که بنا به گزارش دیلی تلگراف، احتمال دارد منجر به تعارضی آشکار میان این دو رهبر غربی شود.
نظرات

آخرین اخبار
مراسم وداع و تدفین امیر دریاسالار شهید علی شمخانی برگزار شد
اعلام شرایط فروش فوق‌العاده ایران خودرو+ نوع خودرو و قیمت
گزارش تصویری | مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
ضربه پیش‌دستانه وزارت اطلاعات به 3 هسته از مزدوران دشمن آمریکایی صهیونی
پیشنهاد سومالی‌لند برای انتقال پایگاه‌های نظامی آمریکا در قطر و بحرین به بربره
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ انفجارهای پیاپی در تهران ، کرج ، کرمان و شهرهای دیگر
سه عضو دیگر تیم ملی فوتبال بانوان به ایران بازمی گردند
آغاز حذف و اضافه دانشجویان دانشگاه تهران
مواضع عجیب و غریب ترامپ در قبال ایران
سریال «بی‌مرز» از امشب پخش می‌شود
نورویدیو | مراسم وداع با دریاسالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج)تهران
فروش کسب‌وکار‌های اینترنتی کوچک نصف شد
اجرای موج 49 عملیات مقتدرانه وعده صادق4 ؛ حمله موشکی و پهپادی نیروی دریایی سپاه
رسانه اسرائیلی: خبرنگاران به پیاده‌نظام اداره سانسور تبدیل شده‌اند
الجزیره: رادار سفارت آمریکا در بغداد از کار افتاده است
وزیر نیرو: شبکه برق در آینده نزدیک هوشمندسازی می شود
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت سال مالی 1403 آغاز شد + جزئیات
آسیب جدی به بیش از 56 اثر جهانی، ملی، موزه و بنای تاریخی
رضایی: تنگه هرمز باز نخواهد شد
وزیر راه: 43 هزار واحد مسکونی و تجاری در جنگ رمضان آسیب دید
مشاور ترامپ خواستار نقشه راهی برای خروج از جنگ با ایران شد
آغاز ارزیابی ساختمان‌های آسیب دیده در جنگ
سخنگوی دولت: بیش از 42 هزار واحد غیرنظامی آسیب دیده است
دنیامالی: درخواست داده‌ایم بازی‌های ایران در مکزیک برگزار شود
کلمبیا، برزیل و مکزیک «آتش‌بس فوری در خاورمیانه» را خواستار شدند
آتش‌سوزی و توقف فعالیت قسمت‌هایی از بندر الفجیره امارات
معرفی برندگان جوایز تمشک طلایی 2026؛ آیس کیوب صدرنشین شد
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا
سخنگوی وزارت دفاع: راه و مکتب امیر شهید نصیرزاده ادامه دارد
هند تسلیم اراده ایران در تنگه هرمز شد
960 همت اعتبار برای کالابرگ در سال 1405 دیده شده است
قیمت کارخانه محصولات سایپا اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 اسفند 1404
وزارت بهداشت شهادت 2 مادر باردار در حملات ددمنشانه صهیونی- آمریکایی را محکوم کرد
پست مهم جورج گالوی درباره مرگ یا مجروحیت نتانیاهو
روایت ملتی که از بمب‌ها قوی‌تر است
جلالی: ایران رژیم صهیونیستی را به‌عنوان طرف مذاکره به‌رسمیت نمی‌شناسد
سردار موسوی: نرخ اصابت موشک‌های ایرانی دو برابر شد
تهدید علنی اسرائیل به هدف قرار دادن خودروهای امدادی در لبنان
عبور قیمت نفت از 103 دلار در پی تداوم اختلال در تنگه هرمز
نهایی شدن دستمزد کارگران تا پایان اسفند ماه
باغ کتاب باز است
سخنگوی قرارگاه خاتم: ایران مبدا شلیک موشک‌های آمریکایی در امارات را هدف قرار می‌دهد
هفته ناامیدکننده برای بورس آمریکا
کاظمی: آموزش حتی در شرایط جنگی متوقف نمی‌شود
چند دستگاه خودرو در 11 ماه تولید شد؟
تمدید اعتبار وکالت‌نامه‌های تعویض پلاک تا پایان شرایط جنگی
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 23 اسفند 1404
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 اسفند 1404
رسوایی ویدئوی جعلی از «بی بی»