×
بین الملل
شناسه خبر : 237057
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/05/06 ساعت 06:00
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!

گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!

روزنامه گاردین در گزارشی تحلیلی نوشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ریاست‌جمهوری را نه به‌عنوان یک مسئولیت سیاسی، بلکه به‌مثابه یک معامله تجاری می‌بیند و تمام تصمیماتش را بر پایه منطق معامله‌گری و سود شخصی اتخاذ می‌کند.

نورنیوز - گروه بین الملل: روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به حرص بی‌پایان ترامپ برای ثروت، معامله‌گری و سود شخصی پرداخته است.

در این گزارش آمده است: «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شخصیتی است که حرص و طمع مالی نه‌تنها ویژگی شخصی او، بلکه محور اصلی سیاست‌ورزی، برند‌سازی و استراتژی اقتصادی‌اش بوده است. برخلاف رهبران سنتی که قدرت را ابزاری برای تحقق ایده‌ها، نفوذ سیاسی یا اصلاحات اجتماعی می‌دانند، ترامپ آشکارا پول را هدف نهایی خود قرار داده است. تحلیل‌گران معتقدند که او حتی قدرت سیاسی را نیز صرفاً وسیله‌ای برای کسب ثروت بیشتر می‌بیند؛ از سیاست تعرفه‌ای گرفته تا سرمایه‌گذاری در رمزارزها».

ترامپ خود را «معامله‌گر بزرگ» معرفی می‌کند، کسی که با تکیه بر مهارت در چانه‌زنی و مذاکره، همواره پیروز میدان است. اما منتقدان می‌گویند این تصویر، بیشتر تبلیغاتی است تا واقعی.

ترامپ صرفا ادعای موفقیت در معاملات می‌کند

با این‌ حال، آنچه غیرقابل انکار است، نقشی است که معامله‌گری و نمایشِ موفقیت مالی در ساخت برند شخصی ترامپ ایفا می‌کند. او نیازی به معامله‌های موفق واقعی ندارد؛ صرفِ ادعای موفقیت کافی است تا برندش بدرخشد و حساب‌های بانکی‌اش پرتر شود.

طمع افراطی ترامپ فقط حول محور پول می‌چرخد

حرص ترامپ برای پول، نوعی خاص از «طمع» است که در سنت فکری مسیحی و اقتصاد کلاسیک به نام «avarice» شناخته می‌شود؛ طمعی افراطی، بی‌پایان و وسواس‌گونه نسبت به ثروت. برخلاف حرص عادی، که ممکن است اهداف مختلفی مثل قدرت، لذت یا غذا داشته باشد، طمع افراطی فقط و فقط حول محور پول می‌چرخد. ترامپ دقیقاً تجسم این نوع طمع است.

ظاهری موفق بیش از سود واقعی برای ترامپ مهم است

او از ابتدای دوران حرفه‌ای خود در معاملات ملکی پدرش در نیویورک، وارد دنیایی شد که در آن شهرت شخصی، پیش‌بینی آینده، و شستن سابقه‌های اقتصادی اهمیتی بیشتر از موفقیت‌های واقعی داشتند. در چنین دنیایی، آنچه اهمیت دارد «ظاهر موفقیت» است، نه لزوماً سود واقعی.

ترامپ از بازارهای واقعی خوشش نمی‌آید؛ بازارهایی که در آن رقابت، شفافیت و ارزیابی عملکرد مالی نقش کلیدی دارند.
او ترجیح می‌دهد در فضایی مبهم، فردی‌محور، و فاقد الزامات شفاف‌سازی فعالیت کند؛ جایی که «معامله» صرفاً یک تعهد لفظی یا رسانه‌ای است، نه قرارداد الزام‌آور قانونی. در این فضا، حتی شکست هم می‌تواند به شکل پیروزی نمایش داده شود.

از نگاه ترامپ، شکست در یک معامله لزوماً به معنای زیان نیست، چون او می‌تواند آن را به گردن طرف مقابل بیندازد و در رسانه‌ها همچنان پیروز معرفی شود.
در همین چارچوب، بسیاری از طرح‌های اقتصادی و سیاسی ترامپ — از جمله تحریم‌ها، تعرفه‌ها و مذاکرات دیپلماتیک نافرجام — بیشتر شبیه مانورهای تبلیغاتی بوده‌اند تا تلاش‌های واقعی برای رسیدن به توافقی پایدار.

طمع‌ورزی جدید ترامپ

اما آن‌چه رفتار ترامپ را در سال‌های اخیر به سطحی تازه از طمع‌ورزی رسانده، ورود پررنگ او به دنیای رمزارزهاست.
رمزارز اختصاصی او با نام $TRUMP به یکی از ابزارهای اصلی برای کسب درآمد هنگفت و دور زدن سازوکارهای قانونی تبدیل شده است.
این رمزارز نه‌تنها سرمایه‌گذاران خرد و بازنشستگان آسیب‌پذیر را هدف قرار داده، بلکه راهی برای فروش «دسترسی به ترامپ» در قالب بسته‌های شبه‌تبلیغاتی شده است.

ترامپ در بازی رمز ارز خود همیشه برنده است

تحقیقات رسانه‌ها نشان می‌دهد ترامپ و خانواده‌اش میلیاردها دلار از این مسیر به دست آورده‌اند، بدون آن‌که پاسخگوی تضاد منافع، شفافیت مالی یا پیامدهای اجتماعی آن باشند.
در واقع، رمزارز برای ترامپ تبدیل به «کازینویی» شده که در آن هم بازیکن است و هم صاحب بازی — و هرطور که شده، همیشه برنده است.

در حوزه سیاست‌گذاری نیز همین منطق حاکم است.
اصرار ترامپ بر تعرفه‌های تجاری بالا — با هدف احیای تولید داخل، کاهش قیمت‌ها و فشار به رقبای جهانی — هرچند از منظر اقتصادی پرابهام و متناقض است، اما از نگاه خودش ابزاری برای نمایش قدرت، چانه‌زنی و سودجویی شخصی محسوب می‌شود.

برای ترامپ، جهان صحنه‌ای است برای رقابت‌های حیثیتی، تورنمنت‌های شهرت، و مسابقاتی که در آن «برنده، همه چیز را می‌برد».
اما برخلاف رقابت‌های معمول که ممکن است به عزت نفس، فداکاری یا حس مسئولیت نیاز داشته باشند، ترامپ تنها به چیزی اهمیت می‌دهد که حساب بانکی‌اش را سنگین‌تر کند.

حتی مفاهیمی چون قدرت، افتخار، یا خدمت به کشور، در منظومه ذهنی ترامپ جایگاهی ابزاری دارند — همه چیز باید در نهایت به سود مالی ختم شود. و اگر سودی در کار نباشد، ارزش حضور ندارد.

هیچ هدفی فراتر از پول برای ترامپ وجود ندارد

در نهایت، آنچه ترامپ را از بسیاری رهبران سیاسی دیگر متمایز می‌کند، این است که او هیچ‌گاه وانمود نکرده که هدفی فراتر از پول دارد.
در دنیایی که بسیاری شعار عدالت و وطن‌دوستی می‌دهند و در عمل به منافع شخصی می‌اندیشند، ترامپ از ابتدا صریح بوده: پول، و فقط پول.

و شاید همین صداقتِ خام، راز جذابیت و در عین حال تهدید او باشد — برای آمریکا، و برای جهانی که هنوز نمی‌داند چگونه باید با رهبرانی روبه‌رو شود که حرص را فضیلت و طمع را استراتژی می‌دانند.


فارس
اخبار مرتبط
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 14:05
بی ادبی ترامپ همه مرزها را در نوردید؛
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
ترامپ در حضور کر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس، به شهردار لندن توهین کرد و گفت: فکر می‌کنم شهردار لندن عملکرد بسیار بدی داشته. من طرفدار شهردار شما نیستم! او آدم ناخوشایندی است. با این حال من از لندن بازدید می‌کنم.
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 00:00
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی جنجالی و توهین‌آمیز ادعا کرد: «ایران حق داشتن سلاح هسته‌ای ندارد اما همچنان درحال صحبت درباره غنی‌سازی اورانیوم است. این احمقانه است، به آن‌ها حق چنین چیزی را نخواهیم داد.» وی همچنین درباره غزه و روابط با اروپا سخن گفت.
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه  تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 17:16
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
نخست‌وزیر انگلیس قصد دارد در نشست فردا با دونالد ترامپ در اسکاتلند، او را برای تشدید تلاش‌ها جهت برقراری آتش‌بس در غزه تحت فشار قرار دهد؛ موضوعی که بنا به گزارش دیلی تلگراف، احتمال دارد منجر به تعارضی آشکار میان این دو رهبر غربی شود.
نظرات

آخرین اخبار
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ جزئیات حمله به فولاد مبارکه
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک
آماده‌باش شهرداری تهران برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده
پیام وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین
راهنمای اعلام خسارات جنگ در سامانه 1811
قدردانی رهبر انقلاب از پیام‌های علما و شخصیت‌های دینی داخلی و خارجی
ابراز نگرانی پوتین از تخریب زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه
ضرورت مخالفت با جنگ ایران بنا به دلایل سیاسی و اخلاقی
ترامپ به خروج از ناتو فکر می‌کند
پرده برداشتن نتانیاهو از طرح «اسرائیل بزرگ»
وقتی دلتنگی باعث شد که شاهین فرهت با عجله به کشور بازگردد
کمالوندی: حمله به تاسیسات تحت نظارت پادمان جنایت جنگی است
عارف: ذخایر استراتژیک دارو در وضعیت مطلوب است
هدف آمریکا در ایران شکست خورد