×
بین الملل
شناسه خبر : 235018
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/05 ساعت 16:13

نورنیوز بررسی می کند،

از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ

درحالی‌که دونالد ترامپ با شعار «پایان جنگ‌های بی‌پایان» دوباره به کاخ سفید بازگشته، آمارها از افزایش کم‌سابقه حملات هوایی آمریکا در خاورمیانه، آسیای مرکزی و آفریقا خبر می‌دهند؛ پدیده‌ای که ناظران، آن را نمونه‌ای روشن از تناقض گفتار و رفتار ترامپ می‌دانند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی خود بارها از «پایان دادن به جنگ‌های بی‌پایان» سخن گفت و خود را رئیس‌جمهوری صلح‌طلب معرفی کرد. اما تنها طی پنج ماه نخست ریاست‌جمهوری جدیدش، داده‌های موسسه پروژه ثبت رویدادهای درگیری مسلحانه (ACLED) نشان می‌دهد که ایالات متحده تحت  فرمان او، ۵۲۹ حمله هوایی در ۲۴۰ نقطه مختلف انجام داده است. این رقم حیرت‌انگیز، تقریباً معادل تمام حملات هوایی دولت بایدن طی چهار سال است و آشکارا نشان می‌دهد که صلح‌طلبی ترامپ، صرفاً در حد شعار باقی مانده است.

هدف: بازتعریف قدرت با نمایش تهدید

بیشتر این حملات در مناطق بحرانی همچون عراق، سوریه، سومالی، یمن، پاکستان و شمال آفریقا صورت گرفته‌اند. این اقدامات بیش از آن‌که در چارچوب «مبارزه با تروریسم» تفسیر شوند، در واقع بخشی از استراتژی تهدیدآفرینی نوین آمریکا برای مهار رقبای راهبردی مانند ایران، چین و روسیه هستند. تحلیلگران بر این باورند که دولت ترامپ با بهره‌گیری از ابزار نظامی، به دنبال بازتعریف معادلات امنیتی منطقه‌ای و تثبیت مجدد هژمونی آمریکا بر بستر بی‌ثباتی است؛ مسیری که نه‌تنها راه گفت‌وگو را مسدود می‌کند، بلکه به تشدید رقابت‌های تسلیحاتی و آشفتگی ژئوپلیتیکی دامن می‌زند.

بازگشت به دکترین یک‌جانبه‌گرایی

افزایش کمّی و کیفی حملات، یادآور دکترین نومحافظه‌کارانه دولت بوش در دهه ۲۰۰۰ است؛ دکترینی که با حمله پیش‌دستانه به عراق، کل منطقه را در آتش افراط و تروریسم فرو برد. ترامپ نیز اکنون، با نادیده گرفتن تجارب پرهزینه گذشته، همان مسیر را با شدت بیشتری دنبال می‌کند. در چنین چارچوبی، جایگاه حقوق بین‌الملل، نهادهای چندجانبه، و اصول منشور سازمان ملل به حاشیه می‌روند و سلطه‌جویی جایگزین همکاری می‌شود. این بازگشت به یک‌جانبه‌گرایی تهدیدی جدی برای نظام بین‌الملل مبتنی بر قواعد محسوب می‌شود.

حمله به تأسیسات صلح‌آمیز؛ عبور از تمام خطوط قرمز

افزایش حملات هوایی آمریکا در مناطق مختلف، نه‌تنها با واکنش افکار عمومی و نهادهای حقوق بشری مواجه شده، بلکه نشانه‌هایی خطرناک از گسترش بحران دارد. در همین راستا، دونالد ترامپ طی دور جدید ریاست‌جمهوری خود، در تاریخ ۱ تیر ۱۴۰۴ (۲۲ ژوئن ۲۰۲۵) رسماً اعلام کرد که در جریان عملیاتی با عنوان «چکش نیمه‌شب»، نیروی هوایی و دریایی ایالات متحده به چندین تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران از جمله فردو، نطنز و اصفهان حمله کرده‌اند. این عملیات با استفاده از بمب‌افکن‌های رادارگریز B-2 و بمب‌های سنگرشکن GBU-57A/B و موشک‌های تاماهاوک از زیردریایی‌ها انجام شده است. ترامپ در اظهاراتی علنی، با افتخار از «نابودی توان هسته‌ای ایران» سخن گفت. این اقدام، آشکارا ناقض حقوق بین‌الملل و تهدیدی صریح علیه صلح منطقه‌ای و جهانی است؛ اقدامی که زمینه‌ساز تشدید درگیری‌های گسترده‌تر در منطقه غرب آسیا شده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
آغاز نشست مطبوعاتی سخنگوی وزارت خارجه با اصحاب رسانه
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
زلنسکی وارد واشنگتن شد/زلنسکی بر حفظ کریمه و دونباس تأکید کرد
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
X
آگهی تبلیغاتی