×
سیاسی
شناسه خبر : 235012
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/05 ساعت 16:05
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران

ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران

عراقچی از سو تفاهم پیش آمده برای ساعت آتش‌بس گفت: «یک سوءتفاهم بین من و نیروهای مسلح پیش آمد؛ دوستان فکر کرده بودند که تا ساعت 4 به وقت گرینویچ است که تا ساعت 7.30 به وقت تهران حملات علیه رژیم را ادامه دادند. یک سوءتفاهم بعدازظهر همان روز پیش آمد که با یک تماس کنترل شد.»

نورنیو ـ گروه سیاسی: سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، در گفت‌وگویی به روند مذاکرات اخیر با آمریکا، جنگ 12روزه میان ایران و اسرائیل و ماجرای آتش بس پرداخت. شرح این گفت‌وگو را بخوانید؛

نظر شما و دولت درباره وعده‌صادق۲ چه‌بود؟

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران گفت : پس از ترور شهید هنیه، در شرایطی که تنها رئیس جمهور (آقای پزشکیان) سوگند یاد کرده و هنوز وزرای دولت جدید معرفی نشده بودند، جلسه‌ای ویژه به دعوت مقام معظم رهبری برگزار شد. این جلسه که در قالب شورای عالی امنیت ملی و با حضور رئیس‌جمهور جدید و برخی افراد دعوت‌شده دیگر از جمله بنده تشکیل شد، به بررسی واکنش جمهوری اسلامی ایران نسبت به این اقدام پرداخت. در جلسه، اتفاق نظر وجود داشت که این اقدام نمی‌تواند بی‌پاسخ بماند و ضرورت پاسخ دادن به آن تأیید شد.  با این حال، میان مقامات سیاسی و نظامی اختلاف نظرهایی درباره زمان و چگونگی پاسخ وجود داشت. عمده تردیدها درباره زمان واکنش، مطرح شد. چرا که نظامیان تأکید داشتند که هرگونه اقدام تلافی‌جویانه، مانند عملیات «وعده صادق ۲»، باید در زمانی انجام شود که اطمینان کامل از آمادگی کشور برای دفاع در صورت وقوع یک جنگ تمام‌عیار وجود داشته باشد.  در نهایت، تصمیم بر آن شد که ابتدا آمادگی‌های لازم دفاعی تقویت گردد و پس از آن، عملیات متقابل اجرا شود.


 

ماجرای شایعه مخالف پزشکیان با عملیات وعده صادق ۳

عراقچی از دفاع شهید باقری از رئیس جمهور و ماجرای شایعه مخالف پزشکیان با عملیات وعده صادق ۳ گفت: «در یکی از جلسات بحث شد که چرا وعده صادق ۳ اجرا نمیشه؛ چرا آقای رئیس جمهور مخالف هستند. زدر آن جلسه شهید باقری با اون فرد در خصوص برخورد کرد و گفت چرا همچین چیزی مطرح می‌کنی و من مسئول دفاع از کشورم و اون لحظه که مطمئن بشم می‌توانم از کشور در برابر تبعات حمله وعده صادق ۳ دفاع کنم کار خودم را انجام می‌دهم و من هنوز از آقای رئیس جمهور سوال نکردم و ایشان از رئیس جمهور دفاع کامل کرد.»


 

ماجرای ترور وزیر امورخارجه در طول جنگ ۱۲ روزه

عراقچی از ماجرای تهدید خود توسط اسرائیل گفت: «تلفنی به من از سمت رژیم صهیونیستی انجام نشد.»

وی ادامه داد : «در محل سکونتمان وسط جنگ یک بمب‌گذاری شد که خانه روبروی ما بود که دوستان گرفتند.  چندباره در مسیر رفت و برگشت به ترکیه اعلام می‌کردند که  پهپادا بالای سرمان هست که تلفن‌ها را خاموش کردند و اقدامات لازم را انجام دادند.»


 

آتش‌بس چطور اتفاق افتاد؟!

عراقچی در جواب این سوال که می‌گویند چرا وزیر خارج اعلام آتش‌بس کرد میگوید: «قبل از این که آتش بس که اعلام شود در شورای عالی امنیت ملی مصوب شده بود که اگر دشمن تقاضای آتش بس بدون پیش شرط کرد می‌پذیریم و در روز هفتم یا هشتم جنگ تصویب شد که این تصمیم کاملاً هوشمندانه و قدرتمندانه‌ای بود. »

وی ادامه داد: «بر اساس این مصوبه، چون ایران تنها دفاع از خود کرده و به‌دنبال تجاوز نبوده است، آتش‌بس بدون پیش‌شرط منطقی و معقول بود. تمامی مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید به تایید مقام معظم رهبری برسد تا اجرایی شود و در این مورد نیز مصوبه تایید و آماده ابلاغ بود.
ساعت ۱ صبح، تماس‌هایی مبنی بر آمادگی اسرائیل برای آتش‌بس دریافت شد. پس از دریافت این درخواست از سوی کشورهای مختلف، بنده به‌عنوان وزیر امور خارجه، بررسی‌هایی با فرمانده سپاه و دیگر نهادها انجام دادم تا از تطابق شرایط با مصوبه اطمینان حاصل شود.
پس از تایید نهایی، اعلام شد که ایران تنها در صورتی آماده توقف جنگ است که طرف مقابل حملات خود را متوقف سازد.»


 

ماجرای جالب سوءِتفاهم در تعیین زمان آتش‌بس ایران و رژیم اسرائیل چه بود؟!

عراقچی از سو تفاهم پیش آمده بین خودش و نیروهای مسلح برای ساعت آتش‌بس گفت: «یک سوء تفاهم بین من و نیروهای مسلح پیش آمد؛ دوستان فکر کرده بودند که تا ساعت ۴ به وقت گرینویچ است که تا ساعت ۷.۳۰ به وقت تهران حملات علیه رژیم را ادامه دادند.  یک سوءتفاهم بعدازظهر همان روز پیش آمد که با تماس‌ایی که گرفته شد، کنترل شد.»

وزیرامور خارجه ادامه داد: «بعدازظهر روز اول آتش بس رژیم ادعا کرد که ایران موشک زده و توافق را نقض کرده و هواپیمایشان را فرستادند برای حمله، من همانجا به وتیکاف پیام دادم که اسرائیل در حال بهانه گیری است و ایران را متهم به نقض آتش‌بس کرده و چنین نقضی صورت نگرفته است. اگر اقدامی کنند ما بلافاصله و شدیدتر از گذشته پاسخ می دهیم و ایران لبنان نیست. یعنی کاری که در لبنان کردند را نمی توانند اینجا تکرار کنند. که مرتبا نقض آتش‌بس به بهانه‌ای مختلف صورت بگیرد و ما از ترس پاسخ ندهیم. دیدید که ترامپ بعدش توئیت زد خلبانان برگردند و جلوی اسرائیل را گرفت و مشخص شد و دلیل دیگری بود برای اثبات این که از اول همه چیز با هماهنگی آمریکایی‌ها بوده است.»


 

ما در مذاکرات فریب خوردیم؟!

عراقچی شرح داد: «وقتی تصمیم به مذاکره می‌شود همه کشور(هم نظامیان و هم کل کشور ) تصمیمی گرفته که باید اجرا شود.  اینکه بگوییم وزارت خارجه فریب خورد این درست نیست که این تصمیم کشور بوده که این کار انجام شود. و هر کسی که از کار خودتخطی کند بایذ با آن برخورد شود و وزارت خارجه کارش را به دستور مدیریت نظام انجام داد. ما از انجام مذاکرات ضرر نکردیم بلکه خیلی نفع بردیم. منفعت ما این بود که حقانیت ما در نزد مردم ایران و جامعه بین الملل اثبات کرد.
کسی می‌تواند ادعا کند اگر مذاکره نمی‌کردیم جنگ نمی‌شد؛ حتماً می‌شود بلکه زودتر هم ممکن بود جنگ بشود.
چرا مردم در زمان جنگ اینقدر متحد و منسجم بودند؟  چون دیدند نظامشان برایشان همه کار کرده و کوتاهی نکرده در اینکه جلوی جنگ را بگیرد و پای مذاکره رفته و آن طرف بوده که اهل جنگ بوده است. و حالا مردم پشت نظام و دولت ایستادند.
منطق ما کاملاً قوی بود و نشانه اش هم این است که بیش از ۱۲۰ کشور از ما حمایت کردند و حمله به ایران را محکوم کردند.»


 

دولت در یک سال گذشته آرایش جنگی داشت؟! واقعاً آماده جنگ بودیم؟!

وزیر خارجه درباره آرایش و آمادگی نطامی ایران گفت:« نیروهای مسلح آرایش جنگی داشت و دولت  آمادگی جنگ را پیدا کرده بود. بار اول نبود برای ما و بعد از ترور شهید هنیه و عملیات وعده ۲ و سقوط سوریه و انتخاب ترامپ عقلا ۳ بار تا مرز جنگ رفتیم.  درنتیجه هم دولت و نیروهای مسلح آماده بودند و هم سیاست خارجه فعالیت زیاد داشت و با دیلپماسی ایجاد خوف و رجا در منطقه توانستیم جلوی جنگ تمام عیار را بگیریم.
 جنگ اخیری که اتفاق افتاد همه منتظر بودند بعد از وعده صادق ۲ اتفاق بیافتد و اسرائیلی‌ها پیام دادند پاسخ ما دردناک خواهد بود.»
وی ادامه داد: «با هدف اینکه دیپلماسی بتواند جلوی جنگ را بگیرد ۱۷ سفر منطقه‌ای داشتم.
 دیپلماسی همیشه راه کم خطرتر و کم هزینه تر برای رسیده به اهداف است و همیشه اولویت دارد.
پیام را به همه کشورها بردم که اگر بین ایران و اسرائیل رخ بدهد بین این دو کشور فقط محدود نخواهد شد نه اینکه ما کشورهای دیگر خواهیم جنگید.  اسرائیل تمام تلاشش را می کند آمریکا وارد جنگ شود؛ و وقتی آمریکا جنگ بشود موشک‌های ما به خاک آمریکا نمی رسد تعبیری که به برخی سران منطقه بکار بردم الحمدالله به اندازه کافی پایگاه آمریکایی‌ها در منطقه دارند که متاسفانه در خاک شماست که مجبوریم آن‌ها را بزنیم.»


 


اخبار مرتبط
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده کل قوا: در سیستم دفاعی امنیتی باید تجدیدنظر کنیم
جمعه 1404/05/10 ساعت 21:12
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده کل قوا: در سیستم دفاعی امنیتی باید تجدیدنظر کنیم
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده معظم کل قوا گفت: پس از اتفاقات اخیر باید در سیستم دفاعی امنیتی و حفاظت از مرزها تجدیدنظر کنیم و اشراف اطلاعاتی خود را افزایش دهیم.
خسارت 1.5 میلیارد دلاری ایران به اسرائیل تایید شد
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 09:05
خسارت 1.5 میلیارد دلاری ایران به اسرائیل تایید شد
شبکه 12 تلویزیون اسرائیل اعلام کرد: خسارات مستقیم وارده به رژیم صهیونیستی در جریان جنگ 12 روزه با ایران حدود 1.5 میلیارد دلار بوده است. این رقم براساس آمار 41 هزار شکایت ثبت‌شده به شرکت‌های بیمه صهیونیستی ارائه شده است.
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
سه‌شنبه 1404/05/07 ساعت 19:05
نورنیوز بررسی می کند؛
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
عملیات مرصاد نه تنها پایان توطئه‌ای سنگین علیه ایران بود، بلکه به الگوی راهبردی در فهم تهدیدات، تقویت انسجام ملی، و تقابل با روایت‌سازی دشمن بدل شد؛ الگویی که در دفاع مقدس 12 روزه نیز تکرار شد و ضرورت بازخوانی آن همچنان پابرجاست.
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 19:00
نورنیوز قواعد ضروری روایت‌گری از جنگ 12 روزه را بررسی می‌کند؛
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
یکی از نخستین اصول روایت‌گری معقول از جنگ 12 روزه، پایبندی به انصاف در بازنمایی نقش‌ها، نیت‌ها و نتایج است. راوی آگاه، باید بداند که بزرگی نقش خود، با نفی نقش دیگران افزایش نمی‌یابد. وارونه‌سازی سهم‌ها یا نادیده‌گرفتن تلاش سایر بازیگران، نه‌تنها نشانه‌ای از ضعف اخلاقی روایت است، بلکه باعث خدشه در اعتبار خود راوی می‌شود.
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 23:31
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، از بررسی پیشنهاد تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دولت خبر داد و گفت این موضوع به‌منظور ایجاد رفاه اجتماعی پس از «جنگ 12 روزه» مطرح شده است. وی همچنین اعلام کرد تصمیم‌گیری درباره قیمت گندم در جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور نهایی می‌شود.
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
شنبه 1404/05/04 ساعت 15:45
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
معاون شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد: «در روزهای بحرانی، بیش از 600 جایگاه CNG در سراسر کشور به‌صورت داوطلبانه و بدون دستور رسمی، گاز طبیعی را رایگان عرضه کردند؛ حرکتی انسانی که نمونه‌ای از همدلی صنفی در شرایط اضطراری محسوب می‌شود.
جدیدترین موضع گیری لاوروف و بن فرحان درباره آتش بس تهران و تل آویو
جمعه 1404/04/13 ساعت 19:00
جدیدترین موضع گیری لاوروف و بن فرحان درباره آتش بس تهران و تل آویو
وزرای خارجه روسیه و عربستان سعودی در نشست خبری مشترک، مواضع خود را درباره تحولات ایران، رژیم صهیونیستی و روند صلح در خاورمیانه اعلام کردند. تأکید دو کشور بر راهکار دیپلماتیک، نشانه‌ای از تلاش منطقه‌ای برای مهار تنش‌ها است.
نظرات

آخرین اخبار
آبفا: 5353 روستا از آب پایدار بهره‌مند شدند
برنامه قطعی برق کرمان فردا پنجشنبه 12 شهریور+ لینک خاموشی کرمان
حمایت روسیه از کوبا جدیتر شد؛ هشدار به آمریکایی‌ها
سفر رئیس سومالی‌لند به آمریکا برای جلب حمایت واشنگتن
نشست تخصصی ارتش برای بررسی تحولات و ارتقای آمادگی و توان دفاعی ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ سکه 4 میلیون تومان گران شد
بورس قرمز شد؛ ریزش 80 هزار واحدی شاخص و خروج 5.6 همت پول حقیقی
چرایی بالا زدن رگ قیمتِ سیب‌زمینی
برنامه قطعی برق تهران فردا پنجشنبه 12 شهریور 1405 + جدول خاموشی مناطق تهران
بیانیه وزارت خارجه درباره دفاع مشروع ایران برابر پایگاه‌های آمریکایی
اردوغان: عضویت ترکیه در شانگهای به معنای پشت کردن به غرب نیست
پاسخ دانمارک به فشار ترامپ؛ نیروهای نظامی در گرینلند مستقر شدند
قالیباف: ایران و جبهه مقاومت در یک مسیر مشترک علیه استکبار قرار دارند
چرا قیمت میوه در بازار نوسان دارد؟
افزایش قیمت محصولات ایران خودرو از فردا 12 شهریور + جدول قیمت های جدید
ایران محور رایزنی گروسی با نماینده جدید آمریکا در آژانس
گوترش رژیم صهیونیستی را تهدید کرد؛ ارجاع پرونده به لاهه
تشکیل 832 پرونده در دادسرای جرایم اقتصادی؛ هشدار دادستان به اجاره‌ دهندگان کارت بازرگانی
قیمت نقره امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405 /جهش قیمت نقره در بازار+جدول قیمت ها
سفارت ایران در آلمان: سکوت غرب در برابر جنایات آمریکا، دفن حقوق بشر و دموکراسی است
میانگین مصرف روزانه بنزین از 148 میلیون لیتر گذشت
قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ دینار در بازار ایران گران شد
پوتین: با تروریست‌ها مذاکره نمی‌کنیم
برنامه خاموشی برق کرمانشاه پنجشنبه 12 شهریور 1405 + لینک جدول قطعی برق
آخرین اخبار دربی 107؛ از حضور هواداران تا حواشی استقلال و پرسپولیس ، چشم‌ها منتظر سوت آغاز
برنامه قطعی برق خوزستان فردا پنجشنبه 12 شهریور 1405؛ جدول خاموشی اهواز
مجلس دوفوریت طرح برخورد با ماینرهای غیرمجاز را تصویب کرد
زاخارووا: از تشدید تنش‌ها پیرامون ایران متأسفیم
چرخه حمله و درگیری!
نوراینفو | آمار اهدای خون در تهران؛ چند درصد تهرانی‌ها موفق به اهدای خون شدند؟
پشت پرده ادعای بی‌نیازی ترامپ از مذاکره چیست
قطعی برق مازندران فردا 12 شهریور اعلام شد؛ جدول خاموشی ساری
قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405 + لینک جدول خاموشی
برنامه قطعی برق گلستان فردا پنجشنبه 12 شهریور 1405+ لینک جدول خاموشی
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز چهارشنبه 11 شهریور؛ پژو 207 و دنا چند میلیارد شدند؟
قیمت سکه پارسیان امروز 11 شهریور؛ هر گرم به 22.5 میلیون تومان رسید
قیمت معاینه فنی خودرو در سال 1405 اعلام شد + جدول تعرفه‌ها
پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حملات آمریکا؛علی‌السالم، کمپ تیتین و شیخ عیسی هدف قرار گرفتند
نورویدئو | لارک؛ جایی که جنگ آمریکا با ایران وارد تله هزینه شد
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ جهش 5 هزار تومانی قیمت دلار
ترکیب احتمالی استقلال و پرسپولیس در دربی 107 اعلام شد + اسامی بازیکنان
دربی 107 استقلال و پرسپولیس؛ نبرد سرخابی‌ها در نقش جهان در سایه تحولات منطقه
واکنش پاکستان به تنش ایران و آمریکا؛ امیدوار به ازسرگیری مذاکرات هستیم
شهرداری تهران به دنبال نسخه جدید جبران خسارت جنگ؛ پای «تراکم مازاد» به میان آمد
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ شاهین، اطلس و کوییک چند شدند؟
قیمت گوشت قرمز امروز 11 شهریور 1405؛ نرخ گوشت گوسفندی و گوساله اعلام شد
شارژ کالابرگ شهریور و پاییز تغییر کرد؛ کدام کدهای ملی زودتر شارژ می‌شوند؟
هوا در ایران گرم‌تر شد؛ افزایش 1.8 درجه‌ای دمای کشور
جزئیات انفجار در ایستگاه قطار آگسبورگ آلمان
قالیباف در واکنش به حملات آمریکا: اگر مثل شیطان بکشی، شیطانی