×
سیاسی
شناسه خبر : 234962
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/05 ساعت 11:15
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد

مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت لایحه‌ای که هدف آن مقابله با انتشار اخبار خلاف واقع در فضای مجازی است؛ اقدامی که موافقان آن را در جهت تأمین امنیت روانی جامعه می‌دانند و مخالفانش نسبت به ابهامات قانونی و تبعات اجتماعی آن هشدار می‌دهند.

نورنیوز - گروه سیاسی :‌ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کردند که از مجموع ۲۶۰ نماینده حاضر، ۲۰۵ نفر رأی موافق، ۴۲ نفر رأی مخالف و ۳ نفر رأی ممتنع دادند.

کاظم دلخوش معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس رئیس‌جمهور، در تشریح این لایحه گفت: این لایحه ۲۲ ماده دارد. ممکن است ایراداتی داشته باشد اما با تصویب دو فوریت و کلیات، در جزییات این ایرادات را با کمک نمایندگان برطرف خواهیم کرد.

وی با تاکید بر توسعه جریان اطلاعات و اخبار، اظهار کرد: هیچ کس با این فضا مخالفتی ندارد و حتی به عنوان ابزار اقتصادی استفاده می‌شود ولی ما شاهد یک سری تبعات منفی ناشی از اخبار تحریف شده، آسیب به امنیت جامعه، عوام فریبی در جامعه هستیم که باعث تضعیف انسجام ملی می‌شود.

معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید بین اخبار تفکیک صورت گیرد، بیان کرد: تفکیک اخبار صحیح از نا صحیح می‌تواند به انسجام جامعه کمک کند.

دیدگاه‌های موافقان و مخالفان

سید فریدالدین موسوی نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مخالفت با این دوفوریت، گفت: در شرایطی که کشور ما پس از جنگ تحمیلی بیش از هر چیزی نیازمند انسجام ملی، همدلی اجتماعی و اعتماد عمومی است، ارائه چنین لایحه‌ای با قید دو فوریت هم جای تعجب دارد و هم با مصالح کشور سازگار نیست.

وی افزود: محتوای این لایحه محل بحث است، آیا با مشکلات معیشتی و ضرورت شفاف‌سازی در همه سطوح اولویت ما مقابله با آن چیزی است که محتوای خبری غیرواقع نامیده می‌شود.

سید نجیب حسینی نماینده مردم مینودشت نیز در موافقت با این لایحه گفت: اسرائیل و امریکا در جنگ ۱۲ روزه نتوانستند پیروز شوند و شکست خوردند، اما اگر فضای مجازی را کنترل نکنیم ممکن است دنیای غرب و رژیم صهیونیستی در فضای مجازی پیروز شود.

علی آذری نماینده مردم قوچان و فاروج در مخالفت با دوفوریت این لایحه، بیان کرد: اینکه فضای مجازی باید ساماندهی شود یک اصل است اما باید بدانیم فضای مجازی فضایی مرکب از اجتماع، سیاست و فرهنگ است. این لایحه خام بوده و ایرادات بسیاری دارد.

وی افزود: در قانون‌نویسی نباید از واژگان مبهم استفاده کرد، شفاف نبودن واژگان یکی از ایرادات مهم است. به طور مثال استفاده از الفاظی مانند محتوای خلاف واقع، تشویش اذهان عمومی، ظن قوی، خسارت‌های شدید و میزان اثرگذاری دارای ابهام است.

زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه هم در موافقت با دوفوریت لایحه،  با بیان اینکه امنیت روانی جامعه بخشی از امنیت اجتماعی است، گفت: چرا این موضوع را به رسانه‌ها ربط می‌دهند. امروز هر فردی بدون مجوز یک رسانه است فیک نیوزها خبری را منتشر می‌کنند و این خبر را در صدها کانال منتشر می‌کنند؛ تکرار این موضوع واقعیت‌سازی می‌کند.


اخبار مرتبط
موافقت رئیس‌جمهور  با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 16:45
در صورت اجماع نخبگان صورت می گیرد؛
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
روزنامه شرق نوشت: در پی انتقادها به لایحه دو‌فوریتی «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» که اخیراً از سوی دولت به مجلس ارائه شده، دولت اعلام کرده است که تصمیم نهایی خود را بر پایه نظرات نخبگان و فعالان اتخاذ خواهد کرد.
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 15:30
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
مجلس شورای اسلامی در هفته منتهی به اربعین حسینی و هفته پس از آن، جلسه‌ای برگزار نمی‌کند و نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه خود خواهند رفت. این تعطیلی‌ها بخشی از تعطیلات تابستانی مجلس است که به تصمیم هیئت رئیسه مشخص شده است.
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 12:00
شهیندخت مولاوردی:
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
مولاوردی نوشت: «بر فرض و در صورت فشار بیرونی بر دولت، چرا از دی ماه 1403 که بررسی لایحه دو فوریتی «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» با تشکیل کمیته تخصصی در دولت با حضور نمایندگان قوه قضاییه شروع شده، بنا بر پنهانکاری و عدم شفافیت بوده و رسانه‌ای نشده است تا از افکار عمومی برای غنابخشی به آن کمک گرفته شود؟»
خلافِ واقع!
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 19:15
صابر گل عنبری:
خلافِ واقع!
مجلس شورای اسلامی امروز لایحه دولت برای مقابله با «انتشار محتوای خلاف واقع» در فضای مجازی را تصویب کرد و این قانون هم به جمع قوانینی اضافه شد که متعاقب جنگ 12 روزه اخیر تصویب شده است.
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 11:45
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
در پی تذکرات نمایندگان درباره ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در صحن مجلس، رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که این تصمیم با هدف تمرکز بر وظایف قانون‌گذاری و با نظر هیأت رئیسه اتخاذ شده و حتی با رفع ملاحظات امنیتی، تغییر نخواهد کرد.
لایحه‌ای برای رواج خلاف‌گویی
شنبه 1404/05/04 ساعت 11:00
عباس عبدی:
لایحه‌ای برای رواج خلاف‌گویی
لایحه دو فوریتی تحت عنوان «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» که در 30 تیر از سوی رییس‌جمهور به مجلس ارسال شد، بازتاب گسترده‌ای داشت و خیلی‌ها آن را حرکتی از سوی دولت برخلاف شعارهایش دانسته و محکوم کردند.
لایحه 2 فوریتی مقابله با انتشار اخبار جعلی در دستور کار مجلس
شنبه 1404/05/04 ساعت 02:00
لایحه 2 فوریتی مقابله با انتشار اخبار جعلی در دستور کار مجلس
عباس گودرزی، نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی‌، از بررسی لایحه 2 فوریتی «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی»‌، خبر داد و گفت‌: «این لایحه فردا در صحن علنی مجلس اعلام وصول شده و درخواست 2 فوریت آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
نظرات

آخرین اخبار
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران
انگلیس بخشی از ذخایر اضطراری نفت خود را آزاد کرد
3 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
منابع نظامی اسرائیل: هدف ما هرگز تغییر نظام ایران نبوده است
قطر مدعی شد: اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نداده‌ایم