×
سیاسی
شناسه خبر : 234962
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/05 ساعت 11:15
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد

مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت لایحه‌ای که هدف آن مقابله با انتشار اخبار خلاف واقع در فضای مجازی است؛ اقدامی که موافقان آن را در جهت تأمین امنیت روانی جامعه می‌دانند و مخالفانش نسبت به ابهامات قانونی و تبعات اجتماعی آن هشدار می‌دهند.

نورنیوز - گروه سیاسی :‌ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کردند که از مجموع ۲۶۰ نماینده حاضر، ۲۰۵ نفر رأی موافق، ۴۲ نفر رأی مخالف و ۳ نفر رأی ممتنع دادند.

کاظم دلخوش معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس رئیس‌جمهور، در تشریح این لایحه گفت: این لایحه ۲۲ ماده دارد. ممکن است ایراداتی داشته باشد اما با تصویب دو فوریت و کلیات، در جزییات این ایرادات را با کمک نمایندگان برطرف خواهیم کرد.

وی با تاکید بر توسعه جریان اطلاعات و اخبار، اظهار کرد: هیچ کس با این فضا مخالفتی ندارد و حتی به عنوان ابزار اقتصادی استفاده می‌شود ولی ما شاهد یک سری تبعات منفی ناشی از اخبار تحریف شده، آسیب به امنیت جامعه، عوام فریبی در جامعه هستیم که باعث تضعیف انسجام ملی می‌شود.

معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید بین اخبار تفکیک صورت گیرد، بیان کرد: تفکیک اخبار صحیح از نا صحیح می‌تواند به انسجام جامعه کمک کند.

دیدگاه‌های موافقان و مخالفان

سید فریدالدین موسوی نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مخالفت با این دوفوریت، گفت: در شرایطی که کشور ما پس از جنگ تحمیلی بیش از هر چیزی نیازمند انسجام ملی، همدلی اجتماعی و اعتماد عمومی است، ارائه چنین لایحه‌ای با قید دو فوریت هم جای تعجب دارد و هم با مصالح کشور سازگار نیست.

وی افزود: محتوای این لایحه محل بحث است، آیا با مشکلات معیشتی و ضرورت شفاف‌سازی در همه سطوح اولویت ما مقابله با آن چیزی است که محتوای خبری غیرواقع نامیده می‌شود.

سید نجیب حسینی نماینده مردم مینودشت نیز در موافقت با این لایحه گفت: اسرائیل و امریکا در جنگ ۱۲ روزه نتوانستند پیروز شوند و شکست خوردند، اما اگر فضای مجازی را کنترل نکنیم ممکن است دنیای غرب و رژیم صهیونیستی در فضای مجازی پیروز شود.

علی آذری نماینده مردم قوچان و فاروج در مخالفت با دوفوریت این لایحه، بیان کرد: اینکه فضای مجازی باید ساماندهی شود یک اصل است اما باید بدانیم فضای مجازی فضایی مرکب از اجتماع، سیاست و فرهنگ است. این لایحه خام بوده و ایرادات بسیاری دارد.

وی افزود: در قانون‌نویسی نباید از واژگان مبهم استفاده کرد، شفاف نبودن واژگان یکی از ایرادات مهم است. به طور مثال استفاده از الفاظی مانند محتوای خلاف واقع، تشویش اذهان عمومی، ظن قوی، خسارت‌های شدید و میزان اثرگذاری دارای ابهام است.

زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه هم در موافقت با دوفوریت لایحه،  با بیان اینکه امنیت روانی جامعه بخشی از امنیت اجتماعی است، گفت: چرا این موضوع را به رسانه‌ها ربط می‌دهند. امروز هر فردی بدون مجوز یک رسانه است فیک نیوزها خبری را منتشر می‌کنند و این خبر را در صدها کانال منتشر می‌کنند؛ تکرار این موضوع واقعیت‌سازی می‌کند.


اخبار مرتبط
موافقت رئیس‌جمهور  با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 16:45
در صورت اجماع نخبگان صورت می گیرد؛
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
روزنامه شرق نوشت: در پی انتقادها به لایحه دو‌فوریتی «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» که اخیراً از سوی دولت به مجلس ارائه شده، دولت اعلام کرده است که تصمیم نهایی خود را بر پایه نظرات نخبگان و فعالان اتخاذ خواهد کرد.
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 15:30
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
مجلس شورای اسلامی در هفته منتهی به اربعین حسینی و هفته پس از آن، جلسه‌ای برگزار نمی‌کند و نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه خود خواهند رفت. این تعطیلی‌ها بخشی از تعطیلات تابستانی مجلس است که به تصمیم هیئت رئیسه مشخص شده است.
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 12:00
شهیندخت مولاوردی:
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
مولاوردی نوشت: «بر فرض و در صورت فشار بیرونی بر دولت، چرا از دی ماه 1403 که بررسی لایحه دو فوریتی «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» با تشکیل کمیته تخصصی در دولت با حضور نمایندگان قوه قضاییه شروع شده، بنا بر پنهانکاری و عدم شفافیت بوده و رسانه‌ای نشده است تا از افکار عمومی برای غنابخشی به آن کمک گرفته شود؟»
خلافِ واقع!
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 19:15
صابر گل عنبری:
خلافِ واقع!
مجلس شورای اسلامی امروز لایحه دولت برای مقابله با «انتشار محتوای خلاف واقع» در فضای مجازی را تصویب کرد و این قانون هم به جمع قوانینی اضافه شد که متعاقب جنگ 12 روزه اخیر تصویب شده است.
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 11:45
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
در پی تذکرات نمایندگان درباره ممنوعیت استفاده از تلفن همراه در صحن مجلس، رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که این تصمیم با هدف تمرکز بر وظایف قانون‌گذاری و با نظر هیأت رئیسه اتخاذ شده و حتی با رفع ملاحظات امنیتی، تغییر نخواهد کرد.
لایحه‌ای برای رواج خلاف‌گویی
شنبه 1404/05/04 ساعت 11:00
عباس عبدی:
لایحه‌ای برای رواج خلاف‌گویی
لایحه دو فوریتی تحت عنوان «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی» که در 30 تیر از سوی رییس‌جمهور به مجلس ارسال شد، بازتاب گسترده‌ای داشت و خیلی‌ها آن را حرکتی از سوی دولت برخلاف شعارهایش دانسته و محکوم کردند.
لایحه 2 فوریتی مقابله با انتشار اخبار جعلی در دستور کار مجلس
شنبه 1404/05/04 ساعت 02:00
لایحه 2 فوریتی مقابله با انتشار اخبار جعلی در دستور کار مجلس
عباس گودرزی، نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی‌، از بررسی لایحه 2 فوریتی «مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی»‌، خبر داد و گفت‌: «این لایحه فردا در صحن علنی مجلس اعلام وصول شده و درخواست 2 فوریت آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
نظرات

آخرین اخبار
مرگ 10 زائر در تصادفات مسیر مهران؛ 465 نفر مصدوم شدند
فرش قرمز بغداد برای ناتو!
بوفون: به جای مانچینی باید کونته سرمربی ایتالیا می‌شد
نیلوفر اردلان سرمربی تیم فوتبال بانوان پرسپولیس شد
نابغه پینگ‌پنگ ایران رقیب هندی را شکست داد و قهرمان شد
بحران آتش در یونان؛ برخورد دو بالگرد امدادی در غرب آتن
پیام اربعینی نواب، مقاومت را عامل عزت ملت‌ها دانست
دومین مدال طلای عباسی در شنای غرب آسیا
حمله انتحاری خونین در پاکستان
آغاز نخستین جشنواره گیاهان دارویی حکیم هزاره‌ها در همدان
برنامه جدید وزارت علوم برای همکاری با ایرانیان خارج از کشور
نتایج قرعه‌کشی ایران خودرو اعلام شد+لینک استعلام
عضو کابینه امنیتی نتانیاهو: باید کنترل کامل غزه را در دست بگیریم
درخواست روس‌ها از گروسی در مورد حمله به زاپرویژیا
انتقاد از سکوت مشکوک دولت «عون»
موج بازگشت زائران آغاز شد؛ اتوبوس‌ها کافی نیستند
2 فینالیست ایران در کشتی آزاد نوجوانان جهان
خداحافظی رسمی پرسپولیس با دو بازیکن باسابقه
کدام استان‌ها این هفته تعطیل یا دورکار شدند؟
لهستان قهرمان لیگ ملت های والیبال شد؛ آمریکا باز هم در حسرت قهرمانی ماند
اعلام محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های کشور در آستانه ایام اربعین
تیپ 401 ارتش اسرائیل از جنوب لبنان عقب‌نشینی کرد
بغداد و پاریس خواستار پایان تنش‌ها در منطقه شدند
مجلس یمن: ریاض به‌جای تشدید تنش، مسیر صلح را در پیش بگیرد
پایان زمان قطعی برق خانگی اعلام شد
نورنما | صحنه هایی در راهپیمایی اربعین که قابل وصف نیست
افشای اختلاف ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران و غزه
حضور متفاوت داریوش فرضیایی با اکسیر
توطئه خلع سلاح حماس از هم‌اکنون شکست خورده است
پایان تلخ شنا در زاینده‌رود؛ مرد 30 ساله جان باخت
هیچ‌یک از اموال سردار آزمون رفع توقیف نشده است
اسموتریچ خواستار اشغال کامل غزه و حکومت نظامیان شد
ترامپ صلح می‌خواهد یا پوشاندن شکست‌های پرهزینه خود؟
افزایش تعرفه پارکینگ اربعین تخلف است
اوپک‌پلاس با افزایش 188 هزار بشکه‌ای تولید نفت موافقت کرد
تفنگدار سابق آمریکا: ایران در حال شکست دادن امپراتوری اپستین است
جزئیات قتل تاجر پارچه در تهرانپارس ؛ اعتراف تکان‌دهنده همسر سوم
افشای دستمزد نجومی اینفانتینو در طرح خصوصی‌سازی جام جهانی
دلیل عدم توافق سعید دقیقی برای هدایت صنعت نفت آبادان چه بود؟
برنامه بازی‌های تیم امید ایران در ناگویا مشخص شد
رد پای رژیم صهیونیستی در انفجار بیروت
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا دوشنبه 12 مرداد 1405؛ آیا ریزش امروز ادامه دار خواهد بود؟
قهرمان مردان آهنین درگذشت؛ علت فوت چه بود؟
ایهود باراک: ترامپ دیگر نتانیاهو را در مذاکرات غزه به حساب نمی‌آورد
هشدار زرد هواشناسی برای کرمان؛ وزش باد شدید و طوفان شن
رایزنی تهران و دوحه درباره امنیت منطقه و تقویت همکاری‌ها
قیمت دینار در عراق امروز یکشنبه 11 مرداد 1405 چقدر است؟
خدمات شهرداری تهران به شرکت‌کنندگان مراسم جاماندگان اربعین
پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 12 مرداد 1405؛ دلار فردا ارزان تر می شود؟
پرواز مستقیم ارومیه – مشهد برقرار شد؛ جزئیات برنامه جدید فرودگاه ارومیه