×
سیاسی
شناسه خبر : 234948
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/05 ساعت 10:00
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند

ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند

مشاور امور بین‌الملل رهبر انقلاب، در پیامی گفت: «امروز دشمنان با طرح‌هایی مانند دالان زنگه‌زور، در پوشش توسعه اقتصادی، در پی تهدید وحدت ملی و تمامیت ارضی ایران‌اند. اما ما با الهام از تاریخ پرافتخار خود، و با تأسی به سیره عارف بزرگ، شیخ صفی‌الدین اردبیلی، در برابر هرگونه توطئه و تجزیه‌طلبی ایستادگی خواهیم کرد.»

نورنیوز - گروه سیاسی :‌علی‌اکبر ولایتی مشاور امور بین‌الملل رهبر معظم انقلاب، در پیامی به مناسبت آیین نکوداشت شیخ صفی‌الدین اردبیلی، بر ضرورت حفظ وحدت ملی و مقابله با توطئه‌های دشمنان علیه تمامیت ارضی ایران تأکید کرد.

ولایتی تاکید کرد: دشمنان این مرز و بوم از وحدت ملت ایران ناخشنودند. آنان همواره در پی توطئه علیه تمامیت ارضی و نیز اصل ولایت فقیه، که یکی از ارکان هویت ملی ماست، بوده‌اند و طی قرون گذشته، آذربایجان بیش از بسیاری مناطق دیگر، آماج طمع‌ورزی بیگانگان بوده است.

ولایتی افزود: امروز، در دوران زعامت فقیهی بزرگ، شجاع و با تقوا، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، ایران توانسته به لطف خداوند، مقتدرترین ساختار سیاسی خود را پس از اسلام، در قالب نظام جمهوری اسلامی حفظ و تقویت کند. این نظام، که میراث ماندگار امام خمینی(ره) است، وحدتی کم‌نظیر در تاریخ ایران پدید آورده است؛ و طبیعی است که دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، بر فشارها علیه ایران بیفزایند.

پیام علی‌اکبر ولایتی به مناسبت آیین نکوداشت شیخ صفی‌الدین اردبیلی به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

سلام و درود بر مردم فرهیخته و غیور آذربایجان و اردبیل، و سپاس از همه عزیزانی که در بزرگداشت مقام شامخ شیخ صفی‌الدین اردبیلی، این شخصیت برجسته تاریخ ایران و تشیع، مراسمی باشکوه و با معنا برگزار کرده‌اند.

حضار ارجمند، مهمانان گرامی، علما و فرهیختگان محترم

مردم ایران در طول تاریخ، به‌ویژه در دوران معاصر و در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا، همبستگی و وحدتی بی‌نظیر از خود نشان داده‌اند. این اتحاد ریشه‌دار که برگرفته از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی است، همواره الهام‌بخش ملت‌های مسلمان جهان بوده است. فرهنگ ایران، دو ویژگی ممتاز دارد: یکی انسجام درونی میان اقوام گوناگون، و دیگری پیوستگی تاریخی که همچون تار و پود فرش ایرانی، تمدن کهن ما را درهم تنیده و یکپارچه ساخته است.

هویت ایرانی، بر پایه توحید استوار است. از اعصار باستان تاکنون، ایرانیان همواره پیرو ادیان الهی بوده‌اند. چنان‌که مورخان بزرگی چون شهرستانی و مسعودی نوشته‌اند، حتی شاهان ایران باستان خود را به حضرت ابراهیم(ع) منسوب می‌دانستند. با ظهور اسلام، ایرانیانی که پیش‌تر پیرو آیین زرتشت—دینی توحیدی—بودند، این دین آسمانی را با آغوش باز پذیرفتند. جالب آن‌که بنابر گزارش بسیاری از مورخان، زادگاه حضرت زرتشت سرزمین آذربایجان بوده است.

ایرانیان در طول تاریخ، همواره پرچمدار مبارزه با ظلم و بیدادگری بوده‌اند؛ از قیام ابومسلم خراسانی علیه بنی‌امیه، تا تلاش‌های خواجه نصیرالدین طوسی در عصر مغول، و نهضت‌های عدالت‌خواهانه شیعی پیش از صفویه، همه نشان از روح ایستادگی این ملت دارد. اوج این مسیر تاریخی، با تشکیل دولت صفوی رقم خورد؛ دولتی که به همت شاه اسماعیل صفوی و با الهام از تعالیم و میراث عرفانی و معنوی شیخ صفی‌الدین اردبیلی شکل گرفت.

شیخ صفی‌الدین اردبیلی، این عارف بزرگ و فقیه فرزانه که نسب شریفش به امام موسی کاظم(ع) می‌رسد، نه‌تنها بنیادگذار سلسله صفویه بود، بلکه با تلفیق عرفان، تشیع و غیرت ملی، توانست ایران را پس از قرن‌ها پراکندگی، به وحدت و اقتدار برساند. نهادهایی که او پایه‌گذاری کرد، همچنان در جان فرهنگ ایرانی زنده و پویاست.

امروز نیز همانند گذشته، باید یادآور شد که آذربایجان همواره خاستگاه باورهای توحیدی مردم ایران و سنگر اصلی تشیع در این سرزمین بوده است. این منطقه، پیشتاز حفظ و گسترش اندیشه‌های اهل بیت(ع) بوده و هست. بر ماست که قدر این میراث گران‌سنگ را بدانیم و از آن پاسداری کنیم.

دشمنان این مرز و بوم از وحدت ملت ایران ناخشنودند. آنان همواره در پی توطئه علیه تمامیت ارضی و نیز اصل ولایت فقیه—که یکی از ارکان هویت ملی ماست—بوده‌اند و طی قرون گذشته، آذربایجان بیش از بسیاری مناطق دیگر، آماج طمع‌ورزی بیگانگان بوده است.

امروز، در دوران زعامت فقیهی بزرگ، شجاع و با تقوا، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، ایران توانسته به لطف خداوند، مقتدرترین ساختار سیاسی خود را پس از اسلام، در قالب نظام جمهوری اسلامی حفظ و تقویت کند. این نظام، که میراث ماندگار امام خمینی(ره) است، وحدتی کم‌نظیر در تاریخ ایران پدید آورده است؛ و طبیعی است که دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، بر فشارها علیه ایران بیفزایند.

در چنین شرایطی، وظیفه مردم شریف و آگاه آذربایجان—که همواره در خط مقدم دفاع از ایران و انقلاب بوده‌اند—بسیار سنگین است، به‌ویژه در برابر توطئه‌هایی که با هدف برهم زدن امنیت منطقه قفقاز جنوبی طراحی شده‌اند. در سال‌های اخیر، برخی کشورهای منطقه تلاش کرده‌اند با بهانه‌هایی همچون ایجاد "دالان اقتصادی" در ارمنستان، ساختار بومی و اسلامی مردم آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل را دستخوش ناامنی کنند. اما هدف اصلی این طرح‌ها، فراهم‌سازی بستر نفوذ ناتو به قفقاز جنوبی، دریای خزر، آسیای مرکزی و ترکستان شرقی است—سناریویی که برخی سیاستمداران آمریکایی و پان‌ترکیست‌های ترکیه نیز به‌صراحت به آن اذعان داشته‌اند.

این طرح که در زمان دولت بایدن با عنوان "آلترناتیو اوکراین" مطرح شد، با هدف کشاندن دیواری نظامی در شمال ایران، متشکل از نیروهای ناتو، برای محاصره همزمان روسیه از جنوب و ایران از شمال، دنبال شده است. جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای امر در سال 1400، با صراحت در بالاترین سطوح با این پروژه مخالفت کرد و با استقرار نیروهای نظامی در مرزهای جمهوری آذربایجان و انجام رزمایش‌های بزرگ، پیام روشنی به دشمنان داد؛ رزمایش‌هایی که به یاد سردار شهید سپهبد باقری برگزار شد و گواهی بر این بود که «پیشگیری» بسیار مؤثرتر از «درمان» است.

مردم آذربایجان، از دیرباز در برابر دشمنان ایستادگی کرده‌اند. در برابر یورش رومیان، در برابر عثمانیان، در جنگ‌های ایران و روسیه، و در نهضت‌های مردمی، همواره پیشگام بوده‌اند. در جنگ‌های ایران و روسیه در سده نوزدهم، به‌ویژه در سال‌های 1813 و 1826، مردم این خطه با رشادت در برابر ارتش تزاری ایستادند. در آن دوران، علما و مراجع بزرگی چون سید محمد مجاهد، طباطبایی و کاشف‌الغطا، فتوای جهاد دادند و با حمایت مردمی، مقاومت جانانه‌ای شکل گرفت. هرچند به‌دلیل ضعف دربار قاجار، بخشی از سرزمین‌ها از دست رفت، اما غیرت مردم آذربایجان در تاریخ ثبت شد.

در دوران اشغال ایران پس از جنگ جهانی دوم نیز، مردم آذربایجان با رهبری آیت‌الله سید یونس اردبیلی، به مبارزه با فرقه دموکرات برخاسته و نقشه‌های بیگانگان را نقش بر آب کردند.

امروز نیز دشمنان با طرح‌هایی مانند دالان زنگه‌زور، در پوشش توسعه اقتصادی، در پی تهدید وحدت ملی و تمامیت ارضی ایران‌اند. اما ما با الهام از تاریخ پرافتخار خود، و با تأسی به سیره عارف بزرگ، شیخ صفی‌الدین اردبیلی، در برابر هرگونه توطئه و تجزیه‌طلبی ایستادگی خواهیم کرد. همان‌گونه که او در عصر خود با تفرقه و تشتت مقابله کرد، ملت ایران نیز با وحدت و بصیرت خود، توطئه‌های دشمنان را خنثی خواهد ساخت.

یاد و نام شیخ صفی‌الدین اردبیلی گرامی باد،

علی‌اکبر ولایتی»


اخبار مرتبط
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
شنبه 1404/05/18 ساعت 19:01
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
علی‌اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل، در واکنش به طرح آمریکایی برای ایجاد کریدور زنگه‌زور و ادعای اجاره آن توسط دونالد ترامپ، تاکید کرد که ایران به هر نحوی، چه با حمایت روسیه و چه بدون آن، مانع تهدیدات امنیتی در قفقاز جنوبی خواهد شد.
روابط ایران و جمهوری آذربایجان؛ تهدیدها و فرصت‌ها
سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 12:10
بهرام امیراحمدیان:
روابط ایران و جمهوری آذربایجان؛ تهدیدها و فرصت‌ها
امیراحمدیان نوشت: «جمهوری آذربایجان همسایه شمال غربی ایران، که دارای 759 کیلومتر مرز مشترک زمینی و رودخانه‌ای با جمهوری اسلامی ایران در منطقه شمال غرب است؛ یکی از سه جمهوری قفقاز جنوبی است که پس از جنگ 44 روزه در ماه نوامبر 2020 توانست با بیرون راندن ارامنه از مناطق اشغالی قره باغ، تمامیت ارضی خود را تثبیت کند.»
مانورهای نظامی ایران و جمهوری آذربایجان؛ همکاری امنیتی یا پیام های راهبردی ؟
یکشنبه 1404/03/04 ساعت 18:45
مانورهای نظامی ایران و جمهوری آذربایجان؛ همکاری امنیتی یا پیام های راهبردی ؟
در یک تحول قابل توجه در منطقه قفقاز، ایران و جمهوری آذربایجان رزمایش‌های نظامی مشترکی را با نام «ارس 2025» آغاز کردند؛ اقدامی که نشان دهنده بهبود روابط دوجانبه پس از یک دوره رکود و تنش سیاسی است.
رد قاطع شایعات درباره دالان زنگزور؛ تاکید ایروان بر ثبات و همکاری
یکشنبه 1404/02/28 ساعت 15:38
رد قاطع شایعات درباره دالان زنگزور؛ تاکید ایروان بر ثبات و همکاری
دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان در اظهاراتی مهم تأکید کرد که طرحی با عنوان «دالان زنگزور» وجود خارجی ندارد و ارمنستان نیز از چنین اصطلاحی استفاده نمی‌کند. او افزود اراده‌ای قوی بین تهران و ایروان برای گسترش همکاری، صلح و ثبات منطقه‌ای شکل گرفته است.
مداردیپلماسی | دالان موهوم زنگزور
جمعه 1404/01/01 ساعت 10:00
مداردیپلماسی | دالان موهوم زنگزور
نظرات

آخرین اخبار
موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خرمشهر و خیبر شکن
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش