×
سیاسی
شناسه خبر : 234948
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/05 ساعت 10:00
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند

ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند

مشاور امور بین‌الملل رهبر انقلاب، در پیامی گفت: «امروز دشمنان با طرح‌هایی مانند دالان زنگه‌زور، در پوشش توسعه اقتصادی، در پی تهدید وحدت ملی و تمامیت ارضی ایران‌اند. اما ما با الهام از تاریخ پرافتخار خود، و با تأسی به سیره عارف بزرگ، شیخ صفی‌الدین اردبیلی، در برابر هرگونه توطئه و تجزیه‌طلبی ایستادگی خواهیم کرد.»

نورنیوز - گروه سیاسی :‌علی‌اکبر ولایتی مشاور امور بین‌الملل رهبر معظم انقلاب، در پیامی به مناسبت آیین نکوداشت شیخ صفی‌الدین اردبیلی، بر ضرورت حفظ وحدت ملی و مقابله با توطئه‌های دشمنان علیه تمامیت ارضی ایران تأکید کرد.

ولایتی تاکید کرد: دشمنان این مرز و بوم از وحدت ملت ایران ناخشنودند. آنان همواره در پی توطئه علیه تمامیت ارضی و نیز اصل ولایت فقیه، که یکی از ارکان هویت ملی ماست، بوده‌اند و طی قرون گذشته، آذربایجان بیش از بسیاری مناطق دیگر، آماج طمع‌ورزی بیگانگان بوده است.

ولایتی افزود: امروز، در دوران زعامت فقیهی بزرگ، شجاع و با تقوا، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، ایران توانسته به لطف خداوند، مقتدرترین ساختار سیاسی خود را پس از اسلام، در قالب نظام جمهوری اسلامی حفظ و تقویت کند. این نظام، که میراث ماندگار امام خمینی(ره) است، وحدتی کم‌نظیر در تاریخ ایران پدید آورده است؛ و طبیعی است که دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، بر فشارها علیه ایران بیفزایند.

پیام علی‌اکبر ولایتی به مناسبت آیین نکوداشت شیخ صفی‌الدین اردبیلی به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

سلام و درود بر مردم فرهیخته و غیور آذربایجان و اردبیل، و سپاس از همه عزیزانی که در بزرگداشت مقام شامخ شیخ صفی‌الدین اردبیلی، این شخصیت برجسته تاریخ ایران و تشیع، مراسمی باشکوه و با معنا برگزار کرده‌اند.

حضار ارجمند، مهمانان گرامی، علما و فرهیختگان محترم

مردم ایران در طول تاریخ، به‌ویژه در دوران معاصر و در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا، همبستگی و وحدتی بی‌نظیر از خود نشان داده‌اند. این اتحاد ریشه‌دار که برگرفته از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی است، همواره الهام‌بخش ملت‌های مسلمان جهان بوده است. فرهنگ ایران، دو ویژگی ممتاز دارد: یکی انسجام درونی میان اقوام گوناگون، و دیگری پیوستگی تاریخی که همچون تار و پود فرش ایرانی، تمدن کهن ما را درهم تنیده و یکپارچه ساخته است.

هویت ایرانی، بر پایه توحید استوار است. از اعصار باستان تاکنون، ایرانیان همواره پیرو ادیان الهی بوده‌اند. چنان‌که مورخان بزرگی چون شهرستانی و مسعودی نوشته‌اند، حتی شاهان ایران باستان خود را به حضرت ابراهیم(ع) منسوب می‌دانستند. با ظهور اسلام، ایرانیانی که پیش‌تر پیرو آیین زرتشت—دینی توحیدی—بودند، این دین آسمانی را با آغوش باز پذیرفتند. جالب آن‌که بنابر گزارش بسیاری از مورخان، زادگاه حضرت زرتشت سرزمین آذربایجان بوده است.

ایرانیان در طول تاریخ، همواره پرچمدار مبارزه با ظلم و بیدادگری بوده‌اند؛ از قیام ابومسلم خراسانی علیه بنی‌امیه، تا تلاش‌های خواجه نصیرالدین طوسی در عصر مغول، و نهضت‌های عدالت‌خواهانه شیعی پیش از صفویه، همه نشان از روح ایستادگی این ملت دارد. اوج این مسیر تاریخی، با تشکیل دولت صفوی رقم خورد؛ دولتی که به همت شاه اسماعیل صفوی و با الهام از تعالیم و میراث عرفانی و معنوی شیخ صفی‌الدین اردبیلی شکل گرفت.

شیخ صفی‌الدین اردبیلی، این عارف بزرگ و فقیه فرزانه که نسب شریفش به امام موسی کاظم(ع) می‌رسد، نه‌تنها بنیادگذار سلسله صفویه بود، بلکه با تلفیق عرفان، تشیع و غیرت ملی، توانست ایران را پس از قرن‌ها پراکندگی، به وحدت و اقتدار برساند. نهادهایی که او پایه‌گذاری کرد، همچنان در جان فرهنگ ایرانی زنده و پویاست.

امروز نیز همانند گذشته، باید یادآور شد که آذربایجان همواره خاستگاه باورهای توحیدی مردم ایران و سنگر اصلی تشیع در این سرزمین بوده است. این منطقه، پیشتاز حفظ و گسترش اندیشه‌های اهل بیت(ع) بوده و هست. بر ماست که قدر این میراث گران‌سنگ را بدانیم و از آن پاسداری کنیم.

دشمنان این مرز و بوم از وحدت ملت ایران ناخشنودند. آنان همواره در پی توطئه علیه تمامیت ارضی و نیز اصل ولایت فقیه—که یکی از ارکان هویت ملی ماست—بوده‌اند و طی قرون گذشته، آذربایجان بیش از بسیاری مناطق دیگر، آماج طمع‌ورزی بیگانگان بوده است.

امروز، در دوران زعامت فقیهی بزرگ، شجاع و با تقوا، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، ایران توانسته به لطف خداوند، مقتدرترین ساختار سیاسی خود را پس از اسلام، در قالب نظام جمهوری اسلامی حفظ و تقویت کند. این نظام، که میراث ماندگار امام خمینی(ره) است، وحدتی کم‌نظیر در تاریخ ایران پدید آورده است؛ و طبیعی است که دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، بر فشارها علیه ایران بیفزایند.

در چنین شرایطی، وظیفه مردم شریف و آگاه آذربایجان—که همواره در خط مقدم دفاع از ایران و انقلاب بوده‌اند—بسیار سنگین است، به‌ویژه در برابر توطئه‌هایی که با هدف برهم زدن امنیت منطقه قفقاز جنوبی طراحی شده‌اند. در سال‌های اخیر، برخی کشورهای منطقه تلاش کرده‌اند با بهانه‌هایی همچون ایجاد "دالان اقتصادی" در ارمنستان، ساختار بومی و اسلامی مردم آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل را دستخوش ناامنی کنند. اما هدف اصلی این طرح‌ها، فراهم‌سازی بستر نفوذ ناتو به قفقاز جنوبی، دریای خزر، آسیای مرکزی و ترکستان شرقی است—سناریویی که برخی سیاستمداران آمریکایی و پان‌ترکیست‌های ترکیه نیز به‌صراحت به آن اذعان داشته‌اند.

این طرح که در زمان دولت بایدن با عنوان "آلترناتیو اوکراین" مطرح شد، با هدف کشاندن دیواری نظامی در شمال ایران، متشکل از نیروهای ناتو، برای محاصره همزمان روسیه از جنوب و ایران از شمال، دنبال شده است. جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای امر در سال 1400، با صراحت در بالاترین سطوح با این پروژه مخالفت کرد و با استقرار نیروهای نظامی در مرزهای جمهوری آذربایجان و انجام رزمایش‌های بزرگ، پیام روشنی به دشمنان داد؛ رزمایش‌هایی که به یاد سردار شهید سپهبد باقری برگزار شد و گواهی بر این بود که «پیشگیری» بسیار مؤثرتر از «درمان» است.

مردم آذربایجان، از دیرباز در برابر دشمنان ایستادگی کرده‌اند. در برابر یورش رومیان، در برابر عثمانیان، در جنگ‌های ایران و روسیه، و در نهضت‌های مردمی، همواره پیشگام بوده‌اند. در جنگ‌های ایران و روسیه در سده نوزدهم، به‌ویژه در سال‌های 1813 و 1826، مردم این خطه با رشادت در برابر ارتش تزاری ایستادند. در آن دوران، علما و مراجع بزرگی چون سید محمد مجاهد، طباطبایی و کاشف‌الغطا، فتوای جهاد دادند و با حمایت مردمی، مقاومت جانانه‌ای شکل گرفت. هرچند به‌دلیل ضعف دربار قاجار، بخشی از سرزمین‌ها از دست رفت، اما غیرت مردم آذربایجان در تاریخ ثبت شد.

در دوران اشغال ایران پس از جنگ جهانی دوم نیز، مردم آذربایجان با رهبری آیت‌الله سید یونس اردبیلی، به مبارزه با فرقه دموکرات برخاسته و نقشه‌های بیگانگان را نقش بر آب کردند.

امروز نیز دشمنان با طرح‌هایی مانند دالان زنگه‌زور، در پوشش توسعه اقتصادی، در پی تهدید وحدت ملی و تمامیت ارضی ایران‌اند. اما ما با الهام از تاریخ پرافتخار خود، و با تأسی به سیره عارف بزرگ، شیخ صفی‌الدین اردبیلی، در برابر هرگونه توطئه و تجزیه‌طلبی ایستادگی خواهیم کرد. همان‌گونه که او در عصر خود با تفرقه و تشتت مقابله کرد، ملت ایران نیز با وحدت و بصیرت خود، توطئه‌های دشمنان را خنثی خواهد ساخت.

یاد و نام شیخ صفی‌الدین اردبیلی گرامی باد،

علی‌اکبر ولایتی»


اخبار مرتبط
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
شنبه 1404/05/18 ساعت 19:01
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
علی‌اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل، در واکنش به طرح آمریکایی برای ایجاد کریدور زنگه‌زور و ادعای اجاره آن توسط دونالد ترامپ، تاکید کرد که ایران به هر نحوی، چه با حمایت روسیه و چه بدون آن، مانع تهدیدات امنیتی در قفقاز جنوبی خواهد شد.
روابط ایران و جمهوری آذربایجان؛ تهدیدها و فرصت‌ها
سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 12:10
بهرام امیراحمدیان:
روابط ایران و جمهوری آذربایجان؛ تهدیدها و فرصت‌ها
امیراحمدیان نوشت: «جمهوری آذربایجان همسایه شمال غربی ایران، که دارای 759 کیلومتر مرز مشترک زمینی و رودخانه‌ای با جمهوری اسلامی ایران در منطقه شمال غرب است؛ یکی از سه جمهوری قفقاز جنوبی است که پس از جنگ 44 روزه در ماه نوامبر 2020 توانست با بیرون راندن ارامنه از مناطق اشغالی قره باغ، تمامیت ارضی خود را تثبیت کند.»
مانورهای نظامی ایران و جمهوری آذربایجان؛ همکاری امنیتی یا پیام های راهبردی ؟
یکشنبه 1404/03/04 ساعت 18:45
مانورهای نظامی ایران و جمهوری آذربایجان؛ همکاری امنیتی یا پیام های راهبردی ؟
در یک تحول قابل توجه در منطقه قفقاز، ایران و جمهوری آذربایجان رزمایش‌های نظامی مشترکی را با نام «ارس 2025» آغاز کردند؛ اقدامی که نشان دهنده بهبود روابط دوجانبه پس از یک دوره رکود و تنش سیاسی است.
رد قاطع شایعات درباره دالان زنگزور؛ تاکید ایروان بر ثبات و همکاری
یکشنبه 1404/02/28 ساعت 15:38
رد قاطع شایعات درباره دالان زنگزور؛ تاکید ایروان بر ثبات و همکاری
دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان در اظهاراتی مهم تأکید کرد که طرحی با عنوان «دالان زنگزور» وجود خارجی ندارد و ارمنستان نیز از چنین اصطلاحی استفاده نمی‌کند. او افزود اراده‌ای قوی بین تهران و ایروان برای گسترش همکاری، صلح و ثبات منطقه‌ای شکل گرفته است.
مداردیپلماسی | دالان موهوم زنگزور
جمعه 1404/01/01 ساعت 10:00
مداردیپلماسی | دالان موهوم زنگزور
نظرات

آخرین اخبار
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا
آخرین آمار مجروحان جنگ تا امروز
آغاز واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری و فولاد
کرملین مدعی است اطلاعاتی با ایران به اشتراک نگذاشته‌ است
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
تکذیب عبور کشتی نفتی با اسکورت آمریکا
نورنما | ادای احترام مردم برلین مقابل سفارت ایران
رهبر اقلیت سنا: ترامپ یک دروغگوست
تاج: پلیس استرالیا مقابل گیت گفته باید پناهنده شوید!
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران هدر دادن روزانه یک میلیارد دلار است
واشنگتن به دنبال طرح صلح سه‌جانبه میان لبنان، سوریه و اسرائیل
درگیری ایران جهانی می‌شود
تا زمان شکست ترامپ، ایران به مبارزه ادامه می‌دهد
هزینه مراکز روزانه، نگهداری فرزندان بهزیستی واریز شد
سردار شکارچی: آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند