×
اجتماعی
شناسه خبر : 234916
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/05/05 ساعت 00:15
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است

تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است

شرکت آب منطقه‌ای تهران شایعات در مورد پرآبی سدهای تأمین‌کننده آب پایتخت، از جمله سدهای لتیان و امیرکبیر، را تکذیب کرد و از کاهش شدید ذخایر آب این سدها به دلیل خشکسالی و افت بارندگی‌ها خبر داد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: شرکت آب منطقه‌ای تهران شایعات اخیر در خصوص پرآبی سدهای تامین‌کننده آب پایتخت، مانند سدهای لتیان و امیرکبیر، که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود را تکذیب کرد. این شرکت اعلام کرد که حجم آب موجود در این سدها به شدت کاهش یافته است و وضعیت منابع آبی تهران در شرایط بحرانی قرار دارد.

در توضیحات این شرکت آمده است:

با توجه به کاهش نزولات آسمانی و پشت سرگذاشتن ۵ سال خشکسالی‌ و بالطبع کاهش ورودی سدهای تامین کننده آب تهران حجم سدهای تهران از جمله امیرکبیر و لتیان به عنوان دو سد مهم تامین آب تهران به شدت کاهش یافته است. حجم آب موجود اکثر سدهای تامین کننده شرب تهران با توجه به کاهش نزولات آسمانی و استمرارخشکسالی ۵ساله چیزی در حدود نصف سال گذشته است و بر این اساس در شرایط پر تنش آبی به سر می‌بریم. از طرفی میزان آبی که در پشت سد دیده می‌شود به طور کامل قابل بهره برداری نبوده، چرا که  بخشی به عنوان رسوبات بوده و بخشی تحت عنوان حجم پایداری سد به هیچ وجه قابل استفاده نیست.  

لازم به توضیح است، به طور کلی، میزان ذخایر آب سدهای تهران در مقایسه با سال‌های گذشته و میانگین درازمدت، کاهش چشمگیری داشته و به حدود ۲۱ درصد ظرفیت مخازن رسیده که بدون در نظر گرفتن ذخایر سد طالقان (به دلیل محدودیت ظرفیت خط انتقال آب شرب طالقان به بیلقان جهت مصارف شرب استان های تهران و البرز و عدم امکان انتقال آب مازاد) این میزان ۱۲ درصد می باشد.

 این کاهش ذخایر آب، با افت بارندگی‌های فصلی و سالانه در استان تهران مرتبط است. بررسی وضعیت منابع آبی استان تهران نشان می‌دهد که شرایط سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت، نسبت به سال‌های گذشته دستخوش تغییراتی قابل توجه شده است. تازه‌ترین ارزیابی‌ها حاکی از آن است که سهم قابل استفاده از مخازن سدهای استان در سطحی پایین‌تر از معمول قرار دارد. همچنین افت سطح آب‌های سطحی و زیرزمینی در سطح استان نیز به عنوان یکی از نشانه‌های تداوم خشکسالی‌های سال‌های اخیر مطرح شده و بر اساس تحلیل روندها، سال جاری در زمره سال‌های با کمترین ورودی آب به مخازن سدها قرار گرفته است.

همچنین با توجه به گرمای زودهنگام و بالارفتن دمای هوا نسبت به سال گذشته از ابتدای خردادماه در نتیجه استفاده حداکثر از آب شرب با توجه به کاهش میزان ورودی سدها این موضوع تامین آب شرب را با مشکلاتی همراه نموده است.

توجه به مصرف بهینه، کاهش ۲۰ درصدی مصرف شهروندان و همکاری در کاهش مصارف خانگی، به عنوان یکی از راهکارهای مدیریت وضعیت موجود مطرح می‌شود، در غیر این صورت  با عدم صرفه جویی مردم تامین آب با شرایط بسیار دشوارتری روبرو خواهد شد و چه بسا سدهای تهران را نیز از دست خواهیم داد.

در انتها از هموطنان عزیز تقاضا می شود، صرفا اخبار صادقانه و مورد تایید را از کانال‌های رسمی دریافت نموده و به اخبار نادرستی که با اهداف تشویش اذهان عمومی پخش می‌شود توجه نکنند و بدانند همکاران شرکت آب منطقه ای تهران شبانه روزی در تلاشند که بتوانند آب شرب سالم و مطمئن را  برای همشهریان عزیز تامین نمایند.


اخبار مرتبط
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
شنبه 1404/05/04 ساعت 15:00
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
ذخایر آبی سد کرج با کاهش نگران‌کننده‌ای مواجه شده و به 62 میلیون مترمکعب رسیده، در حالی که در زمان مشابه سال گذشته این رقم 160 میلیون مترمکعب بود. کارشناسان هشدار می‌دهند اگر روند فعلی برداشت و مصرف ادامه یابد، ذخایر سد تا مهرماه دوام نخواهد آورد.
استاندار تهران: 87 درصد سدهای تهران خالی است
چهارشنبه 1404/05/01 ساعت 11:30
استاندار تهران: 87 درصد سدهای تهران خالی است
استاندار تهران با اشاره به منابع آبی استان تهران و با بیان اینکه به غیر از سد طالقان، 87 درصد از سدهای چهارگانه ای که وظیفه تامین آب شرب تهران را بر عهده دارند، خالی است، گفت: این درحالیست که 21 برابر میانگین کشور، بارگذاری جمعیتی در استان تهران داریم.
کاهش نگران‌کننده ذخایر سدهای تهران؛ احتمال خروج سد ماملو از مدار
پنج‌شنبه 1404/04/26 ساعت 10:17
کاهش نگران‌کننده ذخایر سدهای تهران؛ احتمال خروج سد ماملو از مدار
وضعیت منابع آبی در استان تهران بحرانی‌تر از سال‌های گذشته ارزیابی می‌شود و گزارش‌های رسمی از افت محسوس ذخایر سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت حکایت دارد.
2 سد کشور خشک شده و 7 سد در حال خشک شدن هستند
یکشنبه 1404/04/22 ساعت 17:28
2 سد کشور خشک شده و 7 سد در حال خشک شدن هستند
وضعیت منابع آبی ایران به مرز بحرانی رسیده است. پس از گذشت 10 ماه از سال آبی جاری، هفت سد کشور زیر 10 درصد ظرفیت خود آب دارند و 2 سد نیز کاملاً خشک شده‌اند. با بارش‌های اندک و کاهش شدید ذخایر آبی، نگرانی‌ها درباره تأثیر این بحران بر بخش‌های مختلف کشور افزایش یافته است.
نظرات

آخرین اخبار
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما