×
بین الملل
شناسه خبر : 234832
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/10 ساعت 15:20
چگونه اسرائیل آزادی فعالان کشتی حنظله را گروگان گرفت؟ +جزئیات بدرفتاری صهیونیست‌ها

چگونه اسرائیل آزادی فعالان کشتی حنظله را گروگان گرفت؟ +جزئیات بدرفتاری صهیونیست‌ها

مرکز حقوقی «عداله» اعلام کرد که کریستین اسمالز از آمریکا و حاتم عوینی از تونس، پس از پنج روز حبس در زندان گیوون، از طریق اردن به کشورهای خود بازگردانده شدند. این دو فعال در اعتراض به بازداشت غیرقانونی و ناعادلانه خود دست به اعتصاب غذا زده بودند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: رژیم اشغالگر اسرائیل روز پنج‌شنبه با اخراج دو فعال بازداشتی باقی‌مانده از کشتی امدادی «حنظله» که در تلاش برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به غزه بود، یک بار دیگر خشونت و ظلم خود را به نمایش گذاشت. اکنون تمامی ۲۱ سرنشین این کشتی آزاد شده‌اند؛ این افراد شامل نمایندگان پارلمان، پزشکان و داوطلبانی از کشورهای مختلف بودند که در راه کمک‌رسانی به مردم مظلوم غزه بازداشت شده بودند.

بر اساس گزارش خبرگزاری آناتولی، مرکز حقوقی «عداله» اعلام کرد که کریستین اسمالز از آمریکا و حاتم عوینی از تونس، پس از پنج روز حبس در زندان گیوون، از طریق اردن به کشورهای خود بازگردانده شدند. این دو فعال در اعتراض به بازداشت غیرقانونی و ناعادلانه خود دست به اعتصاب غذا زده بودند.

این بازداشت‌ها در حالی صورت گرفت که کشتی حامل مواد حیاتی مانند شیر خشک، دارو و مواد غذایی در روز ۲۶ جولای نزدیک سواحل غزه توسط نیروهای اسرائیلی توقیف شد. به گفته عداله، رفتار نیروهای اشغالگر اسرائیل نه تنها غیرقانونی بلکه با شرایطی سخت و تحقیرآمیز همراه بوده است.

طی ماه‌های گذشته، رژیم اسرائیل بارها کشتی‌های حامل کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه را در آب‌های بین‌المللی توقیف کرده است؛ از جمله کشتی «مادلین» در ژوئن و «وجدان» در ماه مه. این اقدامات ظالمانه در چارچوب محاصره ۱۸ ساله غزه و بسته نگه‌داشتن تمامی گذرگاه‌ها از دوم مارس، بحران گرسنگی در این منطقه را به حدی رسانده است که سازمان‌های بین‌المللی را به شدت نگران کرده است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۱۵۴ نفر، از جمله ۸۹ کودک بی‌گناه، جان خود را به دلیل گرسنگی از دست داده‌اند. این وضعیت فاجعه‌بار حاصل سیاست‌های سرکوب‌گرانه و غیرانسانی اسرائیل است که جامعه جهانی باید به آن واکنش نشان دهد.

حنظله
 

اسرائیلی‌ها خطاب به سرنشینان کشتی حنظله: «فلسطین وجود ندارد!»

گابریل کاتالا، عضو پارلمان فرانسه و یکی از سرنشینان کشتی «حنظله» که حامل کمک‌های بشردوستانه برای مردم تحت محاصره غزه بود، در اظهاراتی صریح و افشاگرانه، جزئیاتی تکان‌دهنده از نحوه بازداشت و برخورد نیروهای رژیم صهیونیستی را فاش کرده است.

او در گفت‌وگویی با شبکه الجزیره توضیح داد که نیروهای اشغالگر پس از تصرف کشتی، سرنشینان را مجبور کردند تا برگه‌ای را امضا کنند که در آن ادعا شده بود آن‌ها وارد یک منطقه ممنوعه نظامی شده‌اند. کاتالا گفت که برخی از همکارانش به‌دلیل امتناع از امضای این برگه، همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

این نماینده فرانسوی همچنین از رفتار نژادپرستانه و غیرانسانی نظامیان اسرائیلی پرده برداشت. به گفته او، سرنشینان کشتی به‌طور تحقیرآمیزی مورد خطاب قرار گرفته‌اند و با عباراتی نظیر «حشره» و «بی‌ارزش» توهین‌آمیز مواجه شده‌اند.

کاتالا شرح داد که او و تعدادی از خدمه، برای مدتی حدود یک ساعت درون یک کامیون نظامی بدون نور نگهداری شدند. او همچنین تأکید کرد که بارها در نقاط حساس بدن، به شکلی تحقیرکننده مورد بازرسی بدنی قرار گرفته و ساعت‌ها در مرکز پلیس بدون هیچ‌گونه پاسخ مشخصی منتظر بازجویی مانده است.

وی افزود: «در جریان بازجویی اعلام کردم که به‌دلیل اعتراض به جنایت نسل‌کشی اسرائیل در کشتی حضور داشتم، اما پاسخ آن‌ها این بود که «فلسطین وجود ندارد.»

کاتالا گفت در طول این مدت، هیچ‌یک از افراد اسرائیلی که با آن‌ها برخورد داشته، رفتاری غیرنژادپرستانه نداشته‌اند؛ به گفته او، همه به‌شکل آشکار نژادپرست بودند.

مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین نیز با بازنشر این سخنان، به نقل از کاتالا نوشت: «ما در حالی ربوده شدیم که کشتی در آب‌های بین‌المللی و حامل کمک‌های انسان‌دوستانه بود. این اقدام آشکارا مصداق یک جنایت بین‌المللی است.»

کشتی «حنظله» بخشی از ابتکار بین‌المللی برای شکستن محاصره نوار غزه بود و با همراهی فعالان صلح، نمایندگان پارلمان‌های اروپایی و برخی چهره‌های رسانه‌ای، از بندر سیراکوزا در ایتالیا به مقصد غزه حرکت کرده بود. این کشتی حامل کمک‌های نمادینی همچون شیرخشک برای نوزادان گرسنه غزه بود.

اما تنها دو شب پیش، درست در آب‌های بین‌المللی، نیروی دریایی رژیم صهیونیستی به این کشتی حمله کرد، ارتباطات آن را قطع کرد، تجهیزات تصویربرداری را مصادره و پخش زنده را متوقف نمود. تمامی سرنشینان بازداشت و به بندر اشدود منتقل شدند.

این اقدام، واکنش گسترده گروه‌های مقاومت فلسطینی و نهادهای حقوق بشری را به‌دنبال داشت و از سوی بسیاری، به‌عنوان «دزدی دریایی» و «نقض فاحش قوانین بین‌المللی» محکوم شد.

اعتصاب سرنشینان کشتی حنظله

خبرنگار شبکه الجزیره از اعتصاب غذای سرنشینان کشتی حنظله که توسط رژیم صهیونیستی در آب‌های بین المللی ربوده شده بود تا نتواند به غزه برسد خبر داد.

هویدا عراف، وکیلی که در کشتی حنظله حضور داشت در گفت‌وگو با الجزیره اعلام کرد: ما با تعهد دادن به مقامات صهیونیست مبنی بر اینکه دیگر وارد نوار غزه نشویم مخالفت کردیم. با این حال تل آویو این کشتی را در آب‌های بین المللی ربود.

بامداد روز گذشته نظامیان رژیم صهیونیستی به کشتی حنظله وابسته به ائتلاف ناوگان آزادی که ۱۳ ژوئیه از ایتالیا حرکت خود را با هدف شکستن محاصره نوار غزه آغاز کرد، حمله کردند. ائتلاف ناوگان آزادی برای شکستن محاصره نوار غزه اعلام کرد که نظامیان رژیم صهیونیستی در آب‌های بین المللی و در فاصله ۴۰ مایلی سواحل نوار غزه به کشتی حنظله حمله کردند.

نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در ساعات اولیه صبح یکشنبه به کشتی «حنظله» که در مسیر عبور از محاصره نوار غزه بود، حمله کرده و آن را تصرف کردند.

بر اساس گزارش‌ها، این کشتی در آب‌های بین‌المللی حرکت می‌کرد، اما نظامیان صهیونیست بدون توجه به قوانین بین‌المللی، به آن یورش بردند.

کشتی «حنظله» چند روز پیش از بندر گالیپولی در ایتالیا به سمت غزه حرکت کرده بود و بخشی از کمپینی برای شکستن محاصره نوار غزه است؛ جایی که جنگ نسل‌کشی و بحران گرسنگی همچنان ادامه دارد. روز گذشته سایت‌های فلسطینی گزارش دادند که کشتی حنظله بعد از حمله نظامیان صهیونیست و ربودن سرنشینان آن، وارد بندر اشدود شد.

«جیکوب برگر»، فعال حقوق بشر و بازیگر آمریکایی که همراه با این کشتی بود، در گفت‌وگو با المیادین اعلام کرد که ۲۱ نفر، شامل ۶ آمریکایی، در این حرکت شرکت داشتند.

او هدف این اقدام را پایان دادن به محاصره غیرقانونی غزه عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد که موفقیت این کشتی بتواند الهام‌بخش سایر کشورها و کشتی‌ها باشد.

برگر همچنین افشا کرد که کشتی «حنظله» دو بار هدف حمله قرار گرفته که احتمالاً تلاش‌هایی خرابکارانه برای متوقف کردن آن بوده است.

او افزود که روحیه اعضا بسیار بالاست و همه متعهد به حمایت از مردم فلسطین هستند.

در ژوئن سال جاری، کمپینی مشابه برگزار شد که کشتی «مادلین» با حضور فعالانی از چند کشور و حامل کمک‌های بشردوستانه، به قصد شکستن محاصره نوار غزه حرکت کرد. اما هنگامی که این کشتی به نوار غزه نزدیک شد، اسرائیل به ارتش دستور داد تا از رسیدن آن جلوگیری کند.

یگان کماندویی دریایی «شایتت ۱۳» به کشتی حمله کرده، آن را توقیف و فعالان را بازداشت کرد. سپس این نیروهای اشغالگر بازداشت‌شدگان را به فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو منتقل و آن‌ها را به کشورهایشان بازگرداندند.

 

 

مرورگر شما از ویدیو پشتیبانی نمی کند، شما می توانید از طریق این لینک ویدیو را دانلود نمایید.

 

 


 

 

سرنشین کشتی حنظله: کار در سازمان ملل نتیجه‌ای جز ازدست دادن اعتماد برایم نداشت

 

الجزیره گزارش می دهد که دختر جوان فرانسوی ایرلندی که یکی از سرنشینان«کشتی حنظله» است در اعتراض به ناتوانی سازمان ملل در مقابله با فاجعه غزه، از این سازمان استعفا کرد.

 

حنظله چیست؟

 

کمتر از دو ماه پس از توقیف کشتی «مادلین» توسط نیروهای اسرائیلی، این‌بار کشتی کوچک ۱۸ متری «حنظله» از بندر سیراکوز در سیسیل ایتالیا راهی آب‌های مدیترانه شده تا بار دیگر محاصره نوار غزه را به چالش بکشد.

 

این کشتی که بخشی از کارزار «ناوگان آزادی» است، حامل ۱۵ فعال و حامی فلسطین از ملیت‌های مختلف است. در میان سرنشینان آن، چهره‌هایی از پارلمان اروپا و پارلمان فرانسه، پزشکان داوطلب، روزنامه‌نگاران مستقل و کنشگران مدنی دیده می‌شوند. فضای داخلی کشتی با بسته‌های نمادین کمک بشردوستانه شامل دارو، اقلام سبک و پیام‌های همبستگی مردمی پر شده است.

 

گابرییل کاتالا، نماینده پارلمان فرانسه که در این مأموریت حضور دارد، دیروز در گفتگو با شبکه الجزیره گفت: « شب گذشته ۳۰ پهپاد بر فراز این کشتی به پرواز درآمدند. امیدواریم بدون حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه برسیم.»

 

او همچنین از ملت‌های جهان خواست با برگزاری تظاهرات علیه نسل‌کشی در نوار غزه، صدای مردم محاصره‌شده را منعکس کنند.

 

اما فورو، نماینده پارلمان اروپا نیز اظهار داشت: «به سواحل نوار غزه نزدیک می‌شویم و امیدواریم که توسط نظامیان اشغالگر بازداشت نشویم. تل‌آویو از ابزار گرسنگی دادن به‌عنوان وسیله‌ای برای نابود کردن فلسطینی‌ها استفاده می‌کند.»

 

نام این کشتی برگرفته از شخصیت نمادین «حنظله» است؛ کودک کارتونی خلق‌شده توسط ناجی العلی، کاریکاتوریست شهید فلسطینی که با پشت‌کردن به بی‌عدالتی‌های جهان، به نمادی ماندگار در دفاع از آرمان فلسطین بدل شد. اکنون همین نماد، بر عرشه‌ای واقعی ایستاده و به جهانیان پیام می‌دهد: غزه تنها نیست.

 

جهاد اسلامی اقدام رژیم صهیونیستی در توقیف کشتی حنظله را محکوم کرد

 

جنبش جهاد اسلامی فلسطین توقیف کشتی حنظله توسط ارتش رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرده و در مقابل تلاش مسوولان این کشتی برای در هم شکستن محاصره غزه را ستود.

 

 جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: به شدت عملیات دزدی دریایی ارتش اشغالگر و نازی اسرائیل با حمله به کشتی حنظله را محکوم می‌کنیم.

 

همچنین این جنبش دلاوری و روحیه انسان‌دوستی تمامی کسانی را که برای در هم شکستن محاصره ظالمانه علیه نوار غزه در تلاش هستند، ستود.

 

جهاد اسلامی فلسطین در ادامه نیز تاکید کرد: کاری که این قهرمانان انجام می‌دهند، در واقع حجت را بر تمامی افراد بی‌کفایت و ناتوان و همه کسانی تمام می‌کند که در برابر جنایات جنگی که علیه نوار غزه انجام می‌شود، سکوت کرده‌اند.

 

کشتی حنظله وابسته به ناوگان آزادی که در تلاش برای شکستن محاصره غزه، راهی این منطقه شده بود، در هفتمین روز از سفر خود که از ۲۲ تیرماه آغاز شده بود، مورد حمله نیروی دریایی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و توقیف شد، فعالانی که در این کشتی حضور داشتند نیز به بندر اشدود منتقل شدند.

 

این حمله در حالی رخ داد که کشتی در آب‌های بین‌المللی بود و پس از یک سری تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه خدمه کشتی، از جمله تهدید به توقیف اجباری آن در صورت ادامه حرکت به سمت سواحل غزه، توقیف شد.


اخبار مرتبط
اسرائیل بزرگ‌ترین دولت-ملت فاشیستی دوران ماست
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 14:05
امین بزرگیان:
اسرائیل بزرگ‌ترین دولت-ملت فاشیستی دوران ماست
بزرگیان نوشت: «بر اساس نظرسنجی اخیر روزنامه اسرائیلی ها ارتص، هشتاد و دو درصد از یهودیان اسراییلی از پاکسازی غزه حمایت می‌کنند، و شصت و پنج درصد خواهان قتل عام همه مردان زنان و کودکان فلسطینی هستند.»
رژیم صهیونیستی  تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 00:00
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
در حالی که کشتی «حنظله» حامل فعالان حقوق بشری با هدف شکستن محاصره غزه به سمت سواحل این منطقه پیش می‌رود، مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌اند که اجازه ورود این کشتی به غزه را نخواهند داد و در صورت عدم عقب‌نشینی سرنشینان، کشتی را توقیف خواهند کرد.
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: هیچ عذری برای آنچه در غزه می‌گذرد پذیرفتنی نیست
شنبه 1404/05/04 ساعت 13:30
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: هیچ عذری برای آنچه در غزه می‌گذرد پذیرفتنی نیست
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفت: «هیچ عذری برای آنچه در غزه می‌گذرد پذیرفتنی نیست. ابعاد رنج انسانی و میزان سلب کرامت از مردم، از همه معیارهای قابل قبول حقوقی و اخلاقی عبور کرده است.»
نهادهای فلسطینی-اروپایی: حمله به کشتی «حنظله» نقض آشکار حقوق بشر است
دوشنبه 1404/04/30 ساعت 18:37
نهادهای فلسطینی-اروپایی: حمله به کشتی «حنظله» نقض آشکار حقوق بشر است
نهادها و انجمن‌های فلسطینی در اروپا با محکوم کردن حملات سازمان‌یافته علیه کشتی «حنظله» و خدمه‌اش، این تعرض را جنایت جنگی خواندند. این کشتی که حامل فعالان حقوق بشر و کمک‌های بشردوستانه است، نمادی از مقاومت و همبستگی با مردم غزه محسوب می‌شود.
نظرات

آخرین اخبار
صدای انفجارها در سیریک مربوط به عملیات خنثی‌سازی است
تحریم‌های جدید آمریکا مقدمه بازگشت فاجعه‌بار به استعمار عریان است
عارف: باید مردم را توجیه کنیم که اکنون بخشی از درآمدهای کشور صرف تامین بنزین می‌شود
استراتژی جدید وزیر صمت برای صنایع شمال و جنوب کشور
تبعات هم پیمانی با آمریکا کسری بودجه قطر را 20 برابر کرد
زمان ثبت‌نام دکتری تخصصی و دستیاری دامپزشکی دانشگاه تهران اعلام شد
رشد چشمگیر قیمت نفت در هفته جاری؛ برنت 6 درصد و وست تگزاس 5 درصد صعودی شد
تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان؛ بیش از 8900 شهید و 30 هزار مجروح
قیمت موتورسیکلت 30 درصد گران شد/ کف قیمت موتورسیکلت دست دوم در بازار چند است؟
سقوط خرید نفت چین؛ آیا پکن دیگر ناجی قیمت‌های جهانی نیست؟
جنگ تجاری ترامپ با کانادا آغاز شد ؛ تعرفه 50 درصدی و تهدید به تلافی
سیلی جنجالی مسی به بازیکن فیلادلفیا؛ کمیته انضباطی وارد عمل شد
کلاس‌های دانشگاه سال تحصیلی جدید حضوری برگزار می‌شود+ زمان اعلام نتایج کنکور 1405
اسامی داوران هفته سوم لیگ برتر اعلام شد
حمله تند حکیم جفریز به ترامپ؛ چرا پول آمریکایی‌ها صرف جنگ در خاورمیانه می‌شود؟
پذیرش پزشکی بیشتر از ظرفیت دانشگاه‌ها؛ وزارت بهداشت زنگ خطر را به صدا درآورد
آخرین مهلت تأیید سوابق تحصیلی کنکور 1405 تا پایان امروز
وضعیت قرمز هوا در 3 شهر خوزستان؛ شاخص آلودگی از 150 عبور کرد
محاصره شدید اقتصادی بدون راهبرد و دیپلماسی؟
زمان پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی تغییر کرد
تصادف در محور مهریز یزد؛ مصدومان به بیمارستان منتقل شدند
جنگ، دو منطق، و سه سناریو برای پایان
جایزه پنج میلیارد تومانی برای هلاکت یا اسارت متجاوزان آمریکایی
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز شنبه 31 مرداد
چگونه ایران از محاصره، سکوی پرتاب قدرت ساخت
جنگ اقتصادی ترامپ و بازتولید فشار مرحله‌ای
تمدید تسهیلات ویژه گمرکی تا پایان شهریور؛ گشایش در ترخیص کالاهای اساسی
ثبت سفارش 155 میلیون جلد کتاب درسی انجام شد
جدول قیمت محصولات ایران خودرو امروز شنبه 31 مرداد
باب‌المندب در محاصره یک قمار ژئوپلیتیک
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - کرج - قزوین
هرمز «باز» است؛ پس چرا گاز و گازوئیل اروپا منفجر شد؟
شطرنج قدرت در اسرائیل
جدول قیمت محصولات سایپا امروز شنبه 31 مرداد
جدول پخش زنده مسابقات امروز 31 مرداد؛ از والیبال ایران - کوبا تا رقابت رئال مادرید
خودکشی ملوانان در ناو آبراهام لینکلن؛ پنتاگون صدای منتقدان را خفه کرد
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 31 مرداد اعلام شد + جدول
هشدار رئیس پلیس راهور درباره خرید خودروهای دستکاری‌شده؛ این 3 رکن را حتماً استعلام کنید
وضعیت آب و هوای امروز شنبه 31 مرداد 1405+ وضعیت استانها
قیمت دلار امروز شنبه 31 مرداد + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
برنامه قطعی برق کرمان امروز شنبه 31 مرداد + لینک
برنامه قطعی برق قزوین امروز شنبه 31 مرداد اعلام شد
برنامه قطعی برق گیلان امروز شنبه 31 مرداد اعلام شد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز شنبه 31 مرداد اعلام شد + جدول ساعات خاموشی
برنامه خاموشی برق چهارمحال و بختیاری امروز شنبه 31 مرداد اعلام شد+جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز شنبه 31 مرداد +لینک
قیمت طلا امروز شنبه 31 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
هشدار نسبت به مصرف خودسرانه استامینوفن تزریقی
افراد مُسن‌تر احساس پشیمانی کمتری دارند
عوارض مصرف الکل را جدی بگیرید؛ از التهاب معده تا هپاتیت الکلی