نورنیوز ـ گروه بینالملل: نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در ساعات اولیه صبح یکشنبه به کشتی «حنظله» که در مسیر عبور از محاصره نوار غزه بود، حمله کرده و آن را تصرف کردند.
بر اساس گزارشها، این کشتی در آبهای بینالمللی حرکت میکرد، اما نظامیان صهیونیست بدون توجه به قوانین بینالمللی، به آن یورش بردند.
کشتی «حنظله» چند روز پیش از بندر گالیپولی در ایتالیا به سمت غزه حرکت کرده بود و بخشی از کمپینی برای شکستن محاصره نوار غزه است؛ جایی که جنگ نسلکشی و بحران گرسنگی همچنان ادامه دارد.
«جیکوب برگر»، فعال حقوق بشر و بازیگر آمریکایی که همراه با این کشتی بود، در گفتوگو با المیادین اعلام کرد که ۲۱ نفر، شامل ۶ آمریکایی، در این حرکت شرکت داشتند.
او هدف این اقدام را پایان دادن به محاصره غیرقانونی غزه عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد که موفقیت این کشتی بتواند الهامبخش سایر کشورها و کشتیها باشد.
برگر همچنین افشا کرد که کشتی «حنظله» دو بار هدف حمله قرار گرفته که احتمالاً تلاشهایی خرابکارانه برای متوقف کردن آن بوده است.
او افزود که روحیه اعضا بسیار بالاست و همه متعهد به حمایت از مردم فلسطین هستند.
در ژوئن سال جاری، کمپینی مشابه برگزار شد که کشتی «مادلین» با حضور فعالانی از چند کشور و حامل کمکهای بشردوستانه، به قصد شکستن محاصره نوار غزه حرکت کرد. اما هنگامی که این کشتی به نوار غزه نزدیک شد، اسرائیل به ارتش دستور داد تا از رسیدن آن جلوگیری کند.
یگان کماندویی دریایی «شایتت ۱۳» به کشتی حمله کرده، آن را توقیف و فعالان را بازداشت کرد. سپس این نیروهای اشغالگر بازداشتشدگان را به فرودگاه بنگوریون در تلآویو منتقل و آنها را به کشورهایشان بازگرداندند.
سرنشین کشتی حنظله: کار در سازمان ملل نتیجهای جز ازدست دادن اعتماد برایم نداشت
الجزیره گزارش می دهد که دختر جوان فرانسوی ایرلندی که یکی از سرنشینان«کشتی حنظله» است در اعتراض به ناتوانی سازمان ملل در مقابله با فاجعه غزه، از این سازمان استعفا کرد.
حنظله چیست؟
کمتر از دو ماه پس از توقیف کشتی «مادلین» توسط نیروهای اسرائیلی، اینبار کشتی کوچک ۱۸ متری «حنظله» از بندر سیراکوز در سیسیل ایتالیا راهی آبهای مدیترانه شده تا بار دیگر محاصره نوار غزه را به چالش بکشد.
این کشتی که بخشی از کارزار «ناوگان آزادی» است، حامل ۱۵ فعال و حامی فلسطین از ملیتهای مختلف است. در میان سرنشینان آن، چهرههایی از پارلمان اروپا و پارلمان فرانسه، پزشکان داوطلب، روزنامهنگاران مستقل و کنشگران مدنی دیده میشوند. فضای داخلی کشتی با بستههای نمادین کمک بشردوستانه شامل دارو، اقلام سبک و پیامهای همبستگی مردمی پر شده است.
گابرییل کاتالا، نماینده پارلمان فرانسه که در این مأموریت حضور دارد، دیروز در گفتگو با شبکه الجزیره گفت: « شب گذشته ۳۰ پهپاد بر فراز این کشتی به پرواز درآمدند. امیدواریم بدون حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه برسیم.»
او همچنین از ملتهای جهان خواست با برگزاری تظاهرات علیه نسلکشی در نوار غزه، صدای مردم محاصرهشده را منعکس کنند.
اما فورو، نماینده پارلمان اروپا نیز اظهار داشت: «به سواحل نوار غزه نزدیک میشویم و امیدواریم که توسط نظامیان اشغالگر بازداشت نشویم. تلآویو از ابزار گرسنگی دادن بهعنوان وسیلهای برای نابود کردن فلسطینیها استفاده میکند.»
نام این کشتی برگرفته از شخصیت نمادین «حنظله» است؛ کودک کارتونی خلقشده توسط ناجی العلی، کاریکاتوریست شهید فلسطینی که با پشتکردن به بیعدالتیهای جهان، به نمادی ماندگار در دفاع از آرمان فلسطین بدل شد. اکنون همین نماد، بر عرشهای واقعی ایستاده و به جهانیان پیام میدهد: غزه تنها نیست.
جهاد اسلامی اقدام رژیم صهیونیستی در توقیف کشتی حنظله را محکوم کرد
جنبش جهاد اسلامی فلسطین توقیف کشتی حنظله توسط ارتش رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرده و در مقابل تلاش مسوولان این کشتی برای در هم شکستن محاصره غزه را ستود.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز یکشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: به شدت عملیات دزدی دریایی ارتش اشغالگر و نازی اسرائیل با حمله به کشتی حنظله را محکوم میکنیم.
همچنین این جنبش دلاوری و روحیه انساندوستی تمامی کسانی را که برای در هم شکستن محاصره ظالمانه علیه نوار غزه در تلاش هستند، ستود.
جهاد اسلامی فلسطین در ادامه نیز تاکید کرد: کاری که این قهرمانان انجام میدهند، در واقع حجت را بر تمامی افراد بیکفایت و ناتوان و همه کسانی تمام میکند که در برابر جنایات جنگی که علیه نوار غزه انجام میشود، سکوت کردهاند.
کشتی حنظله وابسته به ناوگان آزادی که در تلاش برای شکستن محاصره غزه، راهی این منطقه شده بود، در هفتمین روز از سفر خود که از ۲۲ تیرماه آغاز شده بود، مورد حمله نیروی دریایی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و توقیف شد، فعالانی که در این کشتی حضور داشتند نیز به بندر اشدود منتقل شدند.
این حمله در حالی رخ داد که کشتی در آبهای بینالمللی بود و پس از یک سری تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه خدمه کشتی، از جمله تهدید به توقیف اجباری آن در صورت ادامه حرکت به سمت سواحل غزه، توقیف شد.