×
اجتماعی
شناسه خبر : 234732
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/03 ساعت 17:10
مدیرعامل آبفای تهران: تنها 9 درصد آب کشور در منازل مصرف می‌شود! +فیلم

مدیرعامل آبفای تهران: تنها 9 درصد آب کشور در منازل مصرف می‌شود! +فیلم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران با اشاره به مصرف بالای آب در بخش کشاورزی، صرفه‌جویی 20 درصدی در مصرف را تنها راه‌حل عبور از بحران کم‌آبی در پایتخت دانست. او همچنین بر ضرورت واقعی شدن قیمت آب تأکید کرد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آبفای تهران، روز جمعه در گفت و گویی با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی، اردکانی همچنین بر لزوم بازنگری در سیاست‌گذاری‌های حوزه آب تأکید کرده و گفت: «بایستی آب قیمت واقعی خودش را پیدا کنه. اگرم قراری هست که دولت کمک بکنه، از طرق دیگری به این موضوع کمک بکنه.»

وی ضمن قدردانی از کارشناسانی که به وضعیت نگران‌کننده منابع آبی کشور اشاره کرده‌اند، اظهار داشت: « الان حدود ۹۰ درصد از آب در کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود. با ابزار، امکانات و روش‌های نوین آبیاری راندمان مصرف آب رو در اون بخش کشاورزی واقعاً افزایش بدیم.»

محسن اردکانی ادامه داد: «اکنون ۳۱ درصد از مشترکان بر اساس الگوی تعریف‌شده مصرف می‌کنند؛ ۶۲ درصد مصرفی معادل 1.5 برابر الگو دارند و حدود هفت درصد از مشترکان در وضعیت قرمز قرار دارند و مصرف آنها دو برابر میزان استاندارد است.»

اردکانی با یادآوری اینکه در وضعیت تنش‌ آبی، مصرف از منابع پیشی گرفته و سبب ناپایداری منابع آبی شده است، گفت: «نمی‌توان اجازه داد در این شرایط بحرانی، بخشی از منابع آبی در استخرها و مصارف غیرضروری مصرف شود.»

وی وضعیت آب تهران و کشور را بحرانی دانست و تنها راه مقابله با آن را مدیریت دقیق مصرف و صرفه‌جویی حداقل ۲۰ درصدی توسط شهروندان برشمرد.

مدیرعامل آبفای استان تهران خاطر نشان کرد: «میزان بارندگی در پنج سال اخیر نشان می دهد که همیشه کمتر از ۲۸۰ میلی‌متر بارش داشته‌ایم؛ در حالی که در طول ۶۰ سال گذشته، در استان تهران فقط دو سال خشکسالی داشتیم و به جز یک سال، باقی سال‌ها بارندگی مناسبی ثبت شده است.»

اردکانی با یادآوری اینکه در سال ۱۳۷۲ میزان بارندگی تنها ۴۰ میلی‌متر بود در حالی که سال قبل از آن ۳۵۷ میلی‌متر و سال بعد ۳۲۰ میلی‌متر بارش داشتیم، یعنی کمبود بارش‌ها در سال های بعد جبران شده است، افزود: «این در حالی است که بارندگی ها در پنج سال اخیر همواره کاهشی بوده است.»

وی، میانگین بارندگی سالانه در قاره اروپا را حدود ۷۵۰ میلی‌متر اعلام کرد و افزود: «در استان تهران، میزان بارش امسال تنها ۱۵۰ میلی‌متر بوده و پیش‌بینی ما این است که این رقم نهایت به ۲۸۰ میلی‌متر برسد.»

مدیرعامل آبفای تهران درباره میزان مصرف آب در این استان نیز گفت: «حدود ۳۱ درصد از شهروندان تهرانی ۱۳۱ لیتر آب در شبانه‌روز مصرف می‌کنند. ۶۲ درصد بین ۱۳۰ تا ۲۶۰ لیتر و ۷ درصد از شهروندان بیش از ۲۶۰ لیتر آب در روز مصرف دارند.»

ارکانی با تاکید بر اینکه ما نیاز جدی به مدیریت مصرف و افزایش آگاهی عمومی درباره استفاده بهینه از منابع آبی داریم، افزود: «فقط ۹ درصد از مصرف آب مربوط به بخش خانگی است؛ اما همین میزان نیز باید به صورت بهینه مدیریت شود تا از بحران کم‌آبی پیشگیری کنیم.»


اخبار مرتبط
محدودیت برای 190 هزار خانوار بدمصرف تهران جهت کاهش مصرف آب
چهارشنبه 1404/05/29 ساعت 16:25
محدودیت برای 190 هزار خانوار بدمصرف تهران جهت کاهش مصرف آب
190 هزار خانوار بدمصرف در تهران محدود می‌شوند و 20 درصد دستگاه‌های اداری هشدار پرمصرفی دریافت کردند تا بحران پنجمین خشکسالی پیاپی کنترل شود و مدیریت مصرف آب در استان بهبود یابد.
7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت انتقال آب به تهران و کرج
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 00:00
7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت انتقال آب به تهران و کرج
طرح بزرگ انتقال آب از سد طالقان به تهران و کرج با اعتبار 7 هزار میلیارد تومان، تا پایان مرداد ظرفیت انتقال آب تهران را دو برابر می‌کند و با تکمیل پروژه در مهرماه، ظرفیت انتقال به 10 متر مکعب بر ثانیه خواهد رسید. این پروژه که در مراحل نهایی لوله‌گذاری و نصب تجهیزات قرار دارد، نقش کلیدی در تأمین پایدار آب شرب کلانشهرهای تهران و کرج ایفا می‌کند.
78 درصد خانوارهای تهرانی بیش از دو برابر حد مجاز آب مصرف می‌کنند
جمعه 1404/05/03 ساعت 22:50
رئیس آبفای جنوب شرق استان تهران:
78 درصد خانوارهای تهرانی بیش از دو برابر حد مجاز آب مصرف می‌کنند
در شرایطی که خشکسالی شدید و کاهش بی‌سابقه بارندگی‌ها منابع آبی کشور را با بحران مواجه کرده، آمارهای رسمی نشان می‌دهد بخش زیادی از خانوارهای تهرانی چندین برابر الگوی مصرف مجاز، آب استفاده می‌کنند؛ موضوعی که زنگ خطر جدی برای مدیریت منابع آبی پایتخت به‌صدا درآورده است.
نوراینفو | راهکارهای مدیریت منابع آب در کشور
جمعه 1404/05/03 ساعت 21:10
نوراینفو | راهکارهای مدیریت منابع آب در کشور
4 ورزشگاه بزرگ تهران به دلیل کمبود آب و برق تعطیل شد
چهارشنبه 1404/05/01 ساعت 19:30
4 ورزشگاه بزرگ تهران به دلیل کمبود آب و برق تعطیل شد
شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی اعلام کرد که به منظور مقابله با گرمای شدید و مدیریت بهینه مصرف منابع، چهار مجموعه ورزشی مهم تهران به صورت موقت تعطیل خواهند شد.
30 درصد آب شرب شهری در لوله‌ها گم می‌شود؛ در 2 استان 50 درصد
سه‌شنبه 1404/04/31 ساعت 10:40
30 درصد آب شرب شهری در لوله‌ها گم می‌شود؛ در 2 استان 50 درصد
آخرین آمارها نشان می‌دهد تنها 14 درصد از ظرفیت سدهای تهران پُر است و حدود 30 درصد آب شرب شهری کشور بدون هیچ درآمدی در سیستم توزیع از بین می‌رود. در دو استان خوزستان و کهگیلویه‌وبویراحمد این عدد نگران‌کننده به حدود 50 درصد می‌رسد.
نظرات

آخرین اخبار
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه