×
اجتماعی
شناسه خبر : 234726
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/03 ساعت 15:56
ربات جایگزین جراحی قلب باز شد

خبر خوش برای بیماران قلبی؛

ربات جایگزین جراحی قلب باز شد

در یک دستاورد بی‌سابقه، پزشکان توانستند با استفاده از فناوری رباتیک، یک دریچه قلب را از طریق برشی کوچک در گردن جایگزین کنند، بدون اینکه قفسه سینه را باز کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: جراحان کلینیک کلیولند برای نخستین بار در جهان موفق شدند دریچه آئورت قلب را با کمک ربات و از طریق یک برش کوچک در ناحیه گردن جایگزین کنند، بدون اینکه نیازی به باز کردن قفسه سینه باشد.

 در یک دستاورد بی‌سابقه، پزشکان توانستند با استفاده از فناوری رباتیک، یک دریچه قلب را از طریق برشی کوچک در گردن جایگزین کنند، بدون اینکه قفسه سینه را باز کنند.

به نقل از آی‌ای، این روش نوآورانه توسط دکتر «ماریجان کوپریواناک»، جراح قلب و قفسه سینه در کلینیک کلیولند، انجام شد و نخستین مورد استفاده بالینی از دسترسی رباتیک ترانس‌سرویکال (از طریق گردن) برای تعویض دریچه آئورت به شمار می‌رود.

چهار بیمار اوایل امسال این جراحی را انجام دادند و تنها طی چند روز پس از عمل از بیمارستان مرخص شدند. یکی از بیماران تنها یک هفته بعد از جراحی به تمرین در باشگاه بازگشت.

بدون شکاف سینه، بدون درد طولانی دکتر کوپریواناک می‌گوید: ما امیدواریم این روش بتواند نقطه عطفی باشد برای بهره‌بردن از مزایای جراحی تعویض دریچه آئورت، بدون دوره نقاهت طولانی و دردناک که در روش‌های رایج دیده می‌شود.

در جراحی‌های سنتی تعویض دریچه آئورت (AVR)، معمولا لازم است که قفسه سینه از طریق استرنوتومی (شکاف کامل استخوان جناغ) باز شود، که باعث افزایش درد و طول دوره بهبودی می‌شود. روش‌های کمتر تهاجمی مانند مینی‌استرنوتومی یا توراکوتومی قدامی راست باعث کاهش آسیب بافتی شده‌اند، اما روش جدید با حذف کامل هرگونه شکاف سینه‌ای، قدم را فراتر می‌گذارد.

تعویض دریچه قلب بدون باز کردن قفسه سینه برای اولین بار در جهان

در این روش، از یک سیستم رباتیک استفاده می‌شود که از طریق برشی کوچک در امتداد چین طبیعی گردن وارد بدن می‌شود. این روش از جراحی رباتیک تیمکتومی (برداشتن غده تیموس) الهام گرفته شده است. بازوهای رباتیک، دقت، دید و کنترل بیشتری در ناحیه تنگ اطراف دریچه آئورت فراهم می‌کنند. از طریق چهار برش کوچک، جراحان می‌توانند دریچه معیوب را خارج کرده و دریچه مصنوعی جدید را جایگزین کنند.

دوره بهبودی بسیار سریع بوده است. هر چهار بیمار سطح درد کمی گزارش کرده‌اند که عمدتا با استامینوفن و ایبوپروفن کنترل شده است. یکی از بیماران سه هفته پس از عمل به کار کشاورزی بازگشت و دیگری تنها یک هفته بعد شروع به دویدن کرد.

جراحی سریع، جسورانه و کمتر تهاجمی پایه این روش بر تجربه پیشین دکتر کوپریواناک در جراحی تیمکتومی ترانس‌سرویکال است، که از طریق گردن به حفره قفسه سینه دسترسی دارد. او برای توسعه این روش، ابتدا در مرکز تحقیقات لرنر کلینیک کلیولند آن را روی حدود ۲۰ جسد آزمایش کرد.

در چهار بیمار اول، میانگین زمان بستن شریان آئورت حدود ۱۴۰ دقیقه بود. سن بیماران بین ۶۰ تا ۷۴ سال بود. بیشتر بیماران در عرض سه تا چهار روز مرخص شدند. تنها یک بیمار نیاز به ضربان‌ساز پیدا کرد و روز ششم ترخیص شد.

دکتر کوپریواناک می‌گوید: با کسب تجربه بیشتر، در حال اصلاح تکنیک‌ها هستیم. اکنون که ایمنی این جراحی اثبات شده، کاهش زمان بستن آئورت هدف اصلی ماست. هدف بعدی تیم، کاهش این زمان به ۹۰ دقیقه و در آینده حتی به ۶۰ دقیقه است. برای رسیدن به این هدف، ابزارهای جدید و بخیه‌های خاص‌تری طراحی می‌شوند تا بهتر با فضای تنگ آناتومی گردن تطابق داشته باشند.

تیم جراحی امیدوار است در آینده برخی بیماران حتی در روز دوم پس از عمل از بیمارستان مرخص شوند که گامی مهم برای شتاب‌دهی به بهبود پس جراحی است. در حال حاضر، این روش فقط در کلینیک کلیولند انجام می‌شود. اما دانشمندان امیدوار هستند در آینده آن را به مراکز تخصصی دیگر نیز گسترش دهند.


اخبار مرتبط
چرا دایسکشن آئورت یک اورژانس واقعی است؟
دوشنبه 1405/04/29 ساعت 05:27
چرا دایسکشن آئورت یک اورژانس واقعی است؟
یک جراح قلب با هشدار درباره دایسکشن آئورت، آن را یکی از خطرناک‌ترین فوریت‌های قلبی دانست و گفت این عارضه می‌تواند در ساعات نخست جان بیمار را تهدید کند و درد ناگهانی و شدید قفسه سینه یا کمر از مهم‌ترین نشانه‌های آن است.
درمان سریع و کم‌خطر آسیب‌های کوچک قلبی
یکشنبه 1404/09/09 ساعت 02:00
درمان سریع و کم‌خطر آسیب‌های کوچک قلبی
محققان با توسعه روش‌های نوین پزشکی، موفق شدند آسیب‌های کوچک قلبی را بدون نیاز به جراحی درمان کنند. این پیشرفت می‌تواند دوران نقاهت کوتاه‌تر، خطر کمتر و بازگشت سریع‌تر بیماران به زندگی عادی را به همراه داشته باشد.
جراحان تبریزی سومین پیوند موفق ساعد دست در جهان را رقم زدند
دوشنبه 1404/05/13 ساعت 17:14
جراحان تبریزی سومین پیوند موفق ساعد دست در جهان را رقم زدند
سومین پیوند موفق ساعد دست در جهان توسط تیم جراحی تبریز به سرپرستی دکتر علی بهکام راد انجام شد. این جراحی نادر در حالی با موفقیت انجام گرفت که 18 ساعت از قطع عضو گذشته و زمان طلایی برای پیوند سپری شده بود.
انقلاب در پیوند قلب با دست توانای متخصصان ایرانی + فیلم
دوشنبه 1404/05/06 ساعت 23:45
انقلاب در پیوند قلب با دست توانای متخصصان ایرانی + فیلم
ایران با دستیابی به فناوری تولید دریچه‌های قلب از بافت انسانی، به جمع 10 کشور برتر دنیا در این حوزه راه یافت؛ دستاوردی مهم که ضمن کاهش زمان انتظار بیماران نیازمند پیوند، از خروج ارز جلوگیری کرده و گامی در مسیر خودکفایی پزشکی کشور است.
مصرف زیاد ویتامین E خطر سکته قلبی را افزایش می‌دهد
یکشنبه 1404/04/22 ساعت 05:00
مصرف زیاد ویتامین E خطر سکته قلبی را افزایش می‌دهد
متخصص قلب در روسیه هشدار داد که مصرف بیش از حد ویتامین E خطر سکته قلبی و مغزی را افزایش می‌دهد. همچنین ویتامین A، پتاسیم و امگا 3 در دوزهای بالا می‌توانند به مشکلات قلبی و اختلال ریتم منجر شوند. توصیه می‌شود قبل از مصرف مکمل‌ها با پزشک مشورت شود.
نظرات

آخرین اخبار
برنهام تشکیل دولت جدید انگلیس را آغاز کرد
تحولات منطقه و اقتصاد؛ محور سفر هیئت ایرانی به پاکستان
تنها بازیکن آرژانتین که جوانمردانه رفتار کرد
سازمان ملل خواستار کاهش فوری تنش‌ها در منطقه شد
اطلاعیه درباره برگزاری امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم
المشاط: محاصره دریایی عربستان پاسخ به ادامه محاصره یمن است
ادعای جنجالی نماینده اردنی درباره نظامیان آمریکایی
جزئیات حملات دشمن جنایتکار آمریکایی به کشور/صدای پاسخ نیروهای مسلح ایران در اردن شنیده شد
برد پرگل هاکی ایران مقابل عراق در آسیا
درخواست قانونگذاران دموکرات آمریکا برای توقف جنگ علیه ایران
تحلیلگر سابق سیا: آمریکا توان حمله زمینی به جزایر ایران را ندارد
ادامه ناامنی و خشونت در آمریکا؛ 9 کشته و زخمی در حادثه تیراندازی
تبریک عراقچی به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
منابع مالی بازسازی خوزستان تأمین شد
گزافه گویی جدید ترامپ علیه ایران
روسیه، اوکراین را مسئول حمله پهپادی به خط لوله خزر دانست
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 29 تیر 1405
انتقام یا اعتراف؛ کدام آمریکا را رسواتر کرد؟
روسیه: آماده فراهم کردن بستر گفت‌وگوی ایران و کشورهای عربی هستیم
باب‌المندب؛ اهرم فشار جدید صنعا علیه ریاض
ایجاد مسیرهای جدید پرواز اربعین
نماینده پارلمان عراق: خروج آمریکا شرط ثبات منطقه است
مشکل آتش‌بس دقیقاً اینجاست
الزیدی درباره سفرش به تهران با سفیر ایران گفت‌وگو کرد
وزش باد کیفیت هوای تهران را ناسالم کرد
زاخارووا: اوکراین به‌دنبال بی‌ثبات کردن بازارهای جهانی نفت است
روسیه ورود بدون ویزای شهروندان چینی را تا 2027 تمدید کرد
پزشکیان: حل مشکلات کشور بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
نخست‌وزیر جدید انگلیس: حمایت از اوکراین تغییر نمی‌کند
شهادت ستوان دوم مهداد پاشایی در حمله آمریکای جنایتکار به تبریز
ادعای روسیه درباره برنامه هسته‌ای آلمان
آتش‌سوزی منزل مسکونی در بندرعباس 6 قربانی گرفت
عارف: ایران باید در جمع 10 کشور برتر هوش مصنوعی قرار گیرد
رضایت از تصمیم ترامپ برای حمله به ایران به منفی 30 درصد رسیده است
ضربات سنگین نیروی دریایی سپاه در موج 23 عملیات نصر2 به دشمن متجاوز آمریکایی
سخنگوی دولت: شایعات پیرامون افزایش قیمت بنزین کذب است
مسکو و پیونگ‌یانگ بر تعمیق همکاری‌های راهبردی تأکید کردند
تصمیم‌های سیاسی باید پیوست اقتصادی داشته باشند
حادثه دریایی در سواحل عمان
آغاز اجرای طرح آزمایشی توافق لبنان و اسرائیل با نظارت آمریکا
شومر: ترامپ فاسدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا است
نورنما | حال و هوای مسیر پیاده روی اربعین از بصره تا کربلا
بی‌اطلاعی وزارت ورزش از پاداش 350 میلیاردی تیم ملی فوتبال
سرکنسول جدید ایران در طرابوزان معرفی شد
محدودیت صادرات خرما برداشته شد
پیشنهاد بزرگ ایتالیا به گواردیولا
همتی: اصلاح سیاست ارزی و برخورد با بانک‌های ناسالم در اولویت است
سخنگوی دولت وارد هرمزگان شد
پرسپولیس قرارداد عمری را تمدید کرد
سخنگوی ارتش: تداوم جنگ برای رسیدن به بازدارندگی کامل است