×
بین الملل
شناسه خبر : 234709
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/03 ساعت 14:45
گروسی: ایران آماده ازسرگیری مذاکرات فنی هسته‌ای است

گروسی: ایران آماده ازسرگیری مذاکرات فنی هسته‌ای است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از آمادگی ایران برای ازسرگیری مذاکرات فنی در سطح کارشناسی خبر داد. این اظهارات همزمان با رایزنی‌های دیپلماتیک ایران و سه کشور اروپایی در استانبول مطرح شد، جایی که کارشناسان آن را گامی مهم در تعیین مسیر آینده مذاکرات هسته‌ای می‌دانند.

نورنیوز - گروه بین الملل: همزمان با رایزنی دیپلمات‌های ایرانی و اروپایی در استانبول، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از اعلام آمادگی جمهوری اسلامی برای ازسرگیری مذاکرات فنی درباره برنامه هسته‌ای خود خبر داد.

گروسی اظهار داشت که ایران برای آغاز مذاکرات فنی در سطح کارشناسی اعلام آمادگی کرده و تأکید کرد که شفاف‌سازی درباره فعالیت‌ها و تأسیسات هسته‌ای ایران همچنان یک ضرورت است. این در حالی است که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تحت نظارت کامل آژانس قرار دارد و تهران بارها اعلام کرده که فراتر از تعهدات خود با این نهاد همکاری کرده است.

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه ایران، پیشتر اعلام کرده بود که یک تیم فنی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی دو یا سه هفته آینده به تهران سفر خواهد کرد تا درخصوص چگونگی همکاری‌های آتی رایزنی کند. وی با این حال تصریح کرده بود که این هیأت قرار نیست از تأسیسات هسته‌ای ایران بازدید داشته باشد.

غریب‌آبادی با اشاره به اهمیت این گفت‌وگوها گفت: «در شرایط جدید، نحوه اجرای تعهدات نیازمند گفت‌وگوهای تازه با آژانس است و این موضوع اهمیت دارد.»

وی همچنین درباره موضوع مکانیسم ماشه تأکید کرد: «ما هیچ تصمیمی برای خروج از ان پی تی نگرفته‌ایم. ما تعهداتی داریم. اما اینکه چگونه تعهدات را در شرایط جدید اجرا کنیم، این نیاز به بحث جدید با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد. قانونی توسط مجلس ما تصویب شده است که تمام همکاری‌ها باید با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به حالت تعلیق درآید و دو شرط برای بازگرداندن این همکاری تعیین شده است: ایمنی و امنیت تأسیسات و همچنین پرسنل.»

لازم به ذکر است این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که مسیر مذاکرات سیاسی بین تهران و واشنگتن همچنان نامشخص است. کارشناسان مسائل بین‌الملل معتقدند گفت‌وگوهای امروز جمعه در استانبول میان ایران و تروئیکای اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) می‌تواند به روشن‌تر شدن چشم‌انداز دیپلماسی و توافقات احتمالی کمک کند.

گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال شکل‌گیری دور جدید مذاکرات هسته‌ای در حالی افزایش یافته که هرگونه توافق نهایی نیازمند هماهنگی فنی و سیاسی میان ایران، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و قدرت‌های جهانی خواهد بود.


اخبار مرتبط
بازرسان آژانس احتمالا به ایران بازمی‌گردند
سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 18:03
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی :
بازرسان آژانس احتمالا به ایران بازمی‌گردند
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانسی ادعا کرد: «گفت‌وگوها با ایران همچنان ادامه دارد و بازرسان آژانس برخلاف برخی اظهارات قبلی، قرار است به ایران بازگردند.»
تخت‌روانچی: غنی‌سازی در ایران باید ادامه پیدا کند
جمعه 1404/05/03 ساعت 18:40
تخت‌روانچی: غنی‌سازی در ایران باید ادامه پیدا کند
معاون سیاسی وزارت خارجه ایران در نشست با نمایندگان سه کشور اروپایی، ضمن تاکید بر حق غنی‌سازی در داخل کشور، مخالفت قاطع تهران را با بازگشت تحریم‌ها و اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی اعلام کرد.
مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی در استانبول پایان یافت
جمعه 1404/05/03 ساعت 14:16
مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی در استانبول پایان یافت
مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی در استانبول مذاکرات ایران و اروپا هنوز به پایان رسید. .
رایزنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی
پنج‌شنبه 1404/04/26 ساعت 15:10
رایزنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی
وزارت امور خارجه مصر از برقراری تماس‌های مهم «بدر عبدالعاطی» با مقامات ایران، آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد تا با هدف کاهش تنش‌ها در منطقه و پیشبرد مذاکرات برنامه هسته‌ای ایران، گام‌های موثری برداشته شود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزییات جدید از اجرای مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیک
برنامه فیلم‌های سینمایی امروز جمعه 16 آبان
وقتی آمارها گریه می‌کنند؛ فقر در عصر وفور
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 16 آبان+ وضعیت استان ها
برنامه کامل مسابقات ورزشی امروز 16 آبان
با شکستن شیشه جلو هواپیما چه اتفاقی خواهد افتاد؟
کشف راز اقلیم باستانی زمین با گیاهان 400 میلیون‌ ساله
اسنپ‌چت به موتور جست‌وجوی هوش مصنوعی مجهز می‌شود
آیا ورزشکاران جوان باید کراتین مصرف کنند؟
کاهش اعتیاد به گوشی با قاب فولادی
مکرون «بدترین» رئیس‌جمهور فرانسه در 60 سال اخیر
گوترش: جهان در جلوگیری از گرمایش زمین شکست خورده است
رسانه‌های اسرائیلی: حملات به لبنان با هماهنگی آمریکا انجام می‌شود
ویتکاف موسسه صلح نوبل را به تقلب علیه ترامپ متهم کرد!
پهپاد، فرودگاه سوئد را تعطیل کرد
اقدام خصمانه وزارت خزانه داری آمریکا علیه افراد مرتبط با حزب‌الله
هشدار اتحادیه اروپا درباره رقابت‌ تسلیحاتی جدید میان روسیه و آمریکا
عون: حملات امروز اسرائیل، یک جنایت کامل است
هکرهای ایرانی به ایمیل جان بولتون دست یافته‌اند
مذاکرات استانبول متوقف شد
اعلام لیست نامزدهای بهترین بازیکن سال/نبود دو بازیکن مطرح در لیست فیفا
کاهش 140 میلیارد مترمکعبی بارش‌های کشور
هشدار مصر نسبت به اعزام نیروی بین‌المللی برای خلع سلاح حماس
نگرانی ناتو از «همکاری بی‌سابقه» ایران و روسیه
استاندار تهران: حریم پایتخت خط قرمز دولت است
اکسیوس: قزاقستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد
خداحافظی «عموری» از فوتبال
ویتکاف مدعی پیوستن کشوری دیگر به توافق سازش با اسرائیل شد
مرزبانان پاکستان و افغانستان به روی هم آتش گشودند
تظاهرات بزرگ ضد ترامپ در واشنگتن دی سی
پیروزی والیبال زیر 16 سال دختران آسیا مقابل استرالیا
مسئول لبنانی: حملات دشمن ما را نمی‌ترساند
پزشکیان: افتخار من به نسل جوانی است که آینده را خواهد ساخت
گزارش تصویری | درون گنجینه فرعون مصر
کاهش 10 درصدی پروازهای آمریکا به دلیل تعطیلی دولت
پیروزی تیم ملی والیبال ایران مقابل قطر
تعویض رایگان قطعه معیوب 3 خودرو از سوی ایران خودرو
نجات 8 نفر از جمله یک کودک دو ساله در آتش‌سوزی یک ساختمان اداری
عناوین سلطنتی شاهزاده انگلیسی رسماً لغو شد
خرسندی ترامپ از بازنشستگی پلوسی
رئیس‌جمهور: اختلافات و دعواهای جناحی را کنار بگذاریم
رونالدو: جنون قهرمانی در جام‌جهانی ندارم
نماینده حزب‌الله: رژیم صهیونیستی تعهدی به توقف عملیات‌های خصمانه ندارد
واکنش قالیباف به انتخاب شهردار نیویورک
راه‌های جایگزین برای تردد در روز جمعه در اطراف میدان انقلاب
پول زائرانی که زمینی از عربستان بازگشتند، پس داده شد
ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند
وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز
موافقت «نیروهای پشتیبانی سریع» با آتش بس در سودان
X
آگهی تبلیغاتی