×
سیاسی
شناسه خبر : 234698
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/03 ساعت 14:00
بقایی: نشست استانبول، فرصتی برای تصحیح مواضع ضدایرانیِ اروپاست

بقایی: نشست استانبول، فرصتی برای تصحیح مواضع ضدایرانیِ اروپاست

سخنگوی وزارت خارجه گفت: نشست امروز ایران با سه کشور اروپایی در استانبول، آزمونی برای واقع‌بینی غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران است. وی تأکید کرد: این فرصتی برای تصحیح مواضع جانبدارانه اروپا و مطالبه‌گری حقوق ایران در چارچوب برجام خواهد بود .

نورنیوز - گروه سیاسی: اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگویی، نشست امروز جمعه ایران با سه کشور اروپایی عضو برجام را فرصت مغتنمی برای تصحیح نگاه و موضع این سه کشور در قبال موضوع هسته‌ای ایران دانست و ابراز امیدواری کرد که این سه کشور از این فرصت برای جبران رویکردهای غیرسازنده قبلی که موجب مخدوش شدن اعتبار و جایگاه مذاکراتی اروپا و تبدیل آن به بازیگر حاشیه‌ای نیز گردیده است، استفاده کنند.

بقائی با ابراز تاسف از مواضع جانبدارانه سه کشور اروپایی در قبال تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران - که عملاً این سه کشور را به‌عنوان توجیه‌گران قانون‌شکنی و تجاوز به دنیا معرفی کرد- تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران پیش‌تر نسبت به چنین موضع‌گیری‌های ناشایستی اعتراض کرده و قطعاً در نشست روز جمعه نیز مراتب اعتراض ایران در این خصوص به طرف‌های اروپایی ابلاغ و از آنها توضیح خواسته خواهد شد.

بقائی در پاسخ به سوال دیگری راجع به تهدید مکرر کشورهای اروپایی مبنی بر استفاده از سازوکار موسوم به "پس‌گشت" (اسنپ‌‌بک)، گفت: هیچ توجیهی برای عدم خروج موضوع هسته‌ای ایران از دستور کار شورای امنیت در موعد مقرر وجود ندارد. ضمن اینکه سه کشور اروپایی اساساً به دلیل مواضع و عملکردهای خود در قبال تعهداتشان در برجام، هیچ اهلیت و حقی برای توسل به چنین ساز و کاری ندارند. به عبارت دیگر سه کشور اروپایی به دلیل نقض مستمر تعهدات خود طبق برجام و موضع‌گیری حمایتی از حملات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران - که نقض قطعنامه 2231 و تعرض به موضوع اصلی آن یعنی "تایید برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران به‌شمول غنی‌سازی" بود- آگاهانه جایگاه خود به‌عنوان "مشارکت‌کننده برجام" را مخدوش کرده‌اند و لذا دیگر صلاحیت حقوقی برای استفاده از -یا حتی تمدید- سازوکارهای برجامی که خود ناقض آن هستند ندارند.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت که در سال 2015 به‌موجب برجام و قطعنامه 2231 لغو شده است، هیچ توجیه یا مبنای حقوقی، اخلاقی و منطقی ندارد، چرا که اولاً ایران کماکان عضو برجام است و مجموعه اقدامات جبرانی که یک‌سال بعد از خروج آمریکا از برجام اتخاذ کرد نیز به‌موجب برجام و در واکنش به نقض عهد آمریکا و سه کشور اروپایی بوده است. اساساً سه کشور اروپایی که خود مستمراً مرتکب نقض تعهدات خود در قبال ایران شده‌اند، صلاحیت قانونی و منطقی برای متهم‌کردن ایران به نقض همان قطعنامه‌ای که خود ناقض آن هستند، ندارند.

بیشتر بخوانید

اختصاصی| مذاکرات ایران و اروپا جمعه در کنسولگری ایران در استانبول

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به فشار رژیم صهیونیستی بر سه کشور اروپایی در این خصوص، گفت: اینکه رژیم صهیونیستی به‌عنوان تنها دارنده سلاح‌ هسته‌ای در منطقه و به‌عنوان بزرگترین دشمن برجام و عامل اصلی خروج یکجانبه آمریکا از این سند، اکنون در صدد تعیین تکلیف برای اروپا و پیچیده‌کردن بیشتر این موضوع باشد، تعجب‌آور نیست اما سوال این است که آیا این سه کشور حاضرند بیش از این اعتبار خود را قربانی مطامع شرورانه رژیم صهیونیستی کنند؟ ضمن اینکه همانطور که عرض شد اساساً سه کشور اروپایی در این رابطه فاقد صلاحیت حقوقی هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی راجع به گزارش اخیر برخی رسانه‌ها مبنی بر احتمال طرح تمدید قطعنامه 2231 از سوی اروپا گفت: اساساً وقتی اصل موضوع بازگرداندن تحریم‌ها فاقد هرگونه دلیل و وجاهت قانونی و منطقی است، و طرف‌های اروپایی به دلیل عملکردشان صلاحیت و مجوز چنین کاری ندارند، صحبت‌کردن از تمدید قطعنامه 2231 را نیز به‌طور مضاعف بی‌معنا و بی‌مبنا می‌دانیم و با آن مخالفیم. 

بقائی در خصوص آخرین وضعیت همکاری‌های ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: توقف همکاری ایران با آژانس نتیجه مستقیم اقدامات غیرقانونی و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و آمریکا است که با نقض منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل، ضربه مهلکی به رژیم منع اشاعه زده و با حمله به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، ایمنی و امنیت این تاسیسات را به شدت مخدوش کردند. بر این اساس، جامعه جهانی باید ضمن محکوم‌کردن حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، متجاوزان را به‌خاطر این وضعیت پاسخگو و بازخواست کند.  

بقائی تاکید کرد: ایران کماکان عضو معاهده منع اشاعه و موافقتنامه جامع پادمان است، اما در وضعیت فعلی (پس از حملات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران) مبنا و چارچوب تعامل ما با آژانس، قانون اخیر مصوب مجلس است که همکاری با آژانس را منوط به کسب مجوز و هماهنگی لازم با شورایعالی امنیت ملی کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد خبر سفر یکی از مسئولان ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران و احتمال بازدید وی از تاسیسات هسته‌ای آسیب‌دیده، گفت: سفر معاون مدیر کل آژانس به تهران در دستور کار است و احتمالاً طی چند هفته آینده انجام خواهد شد. هدف از این سفر، رایزنی جهت تنظیم شیوه ‌نامه جدید برای همکاری ایران-آژانس است و هیچ برنامه‌ای برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای که در جربان حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌‌اند در دستور کار قرار ندارد.


ایرنا
اخبار مرتبط
پیشنهاد مشروط اروپا برای تعویق مکانیسم ماشه به ایران
شنبه 1404/05/04 ساعت 09:15
پیشنهاد مشروط اروپا برای تعویق مکانیسم ماشه به ایران
وزارت خارجه آلمان اعلام کرده تروئیکای اروپایی در نشست استانبول، پیشنهاد مشروطی برای تعویق فعال‌سازی مکانیسم ماشه به ایران ارائه کرده است. این پیشنهاد منوط به پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای و رعایت «معیارهایی مشخص» عنوان شده است.
بقائی: جنایتکاران بی‌رحم صهیونیست را باید مهار کرد
پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 19:15
بقائی: جنایتکاران بی‌رحم صهیونیست را باید مهار کرد
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه و در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به تشدید نسل‌کشی و اوضاع فاجعه‌بار انسانی در غزه با حمایت همه جانبه غرب از این رژیم نوشت: رژیم صهیونیستی با استفاده از تسلیحات ساخت غرب به کشتار ادامه می‌دهد؛ با همراهی غرب غزه را دچار قحطی و گرسنگی می‌کند؛
بقایی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌وگو با آمریکا نداریم
دوشنبه 1404/04/30 ساعت 10:47
بقایی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌وگو با آمریکا نداریم
درنشست خبری صبح امروز سخنگوی وزارت خارجه، سید علی رضا صابر برادر شهید «محمد رضا صدیقی صابر» یکی از دانشمندان هسته‌ای که در آستانه اشرفیه به همراه خانواده‌اش به شهادت رسید مهمان این نشست بود.وی در این نشست تصاویری از خانواده شهید خود و اسباب‌بازی‌های کودکانی که در این جنایت به شهادت رسیدند را در معرض دید خبرنگاران قرار داد.
نظرات

آخرین اخبار
سرقت 80 میلیارد ریالی طلا در تهران؛ سارق، فرزندان صاحبخانه را در حمام حبس کرد
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
ماجرای پاداش 20 هزار دلاری هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال چیست؟
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ کدام خبرها واقعی نبودند؟
9 خبر جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
قیمت دینار عراق امروز شنبه 21 شهریور 1405 + نرخ هزار دینار در تهران
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 21 شهریور + جدول قیمت از 50 سوت تا یک گرم
گاردین: جنگ علیه ایران بار دیگر تورم آمریکا را بالا نگه داشت
نقض آتش‌بس غزه در اولین روزهفته؛ جزئیات حملات به شهر غزه، خان‌یونس و رفح
فصل طلایی تغییرات در ایران فرارسیده است
دیدار سرلشکر وحیدی و امیر حاتمی؛ واقعیت‌های نظامی ایران در میدان رونمایی می‌شود
تراکنشهای بانکی مشکوک به اخلال در نظام پولی و ارزی کشور رصد و شناسایی می شود
روایت فرمانده ‌هوافضا از کپی برداری آمریکایی‌ها از پهپاد شاهد 136
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ کاهش قیمت سکه امامی و جهش ربع سکه
واحد 123 مگاواتی آسیب‌دیده از جنگ به مدار بازگشت
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ دلار آرام گرفت، یورو بالا رفت
بورس امروز سبزپوش شد؛ شاخص کل وارد کانال 7.27 میلیون شد
نتایج نهایی امتحانات دوازدهم و یازدهم چه زمانی اعلام می‌شود؟
آمار نهایی ثبت‌نام ایران خودرو اعلام شد؛ چند نفر متقاضی خرید خودرو شدند؟
شکست در جنگ فناورانه باخطای محاسباتی بزرگ
برق کدام مناطق چهارمحال و بختیاری امروز شنبه 21 شهریور قطع می‌شود؟
جدول قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز 21 شهریور و قطعی برق یاسوج شنبه
نورنما | پل‌های شاهکاری که مهندسان ایرانی ساخته‌اند!
روایت اشتباه محاسباتی آمریکا و اسرائیل؛ چرا نتیجه جنگ با ایران تغییر کرد؟
آتش‌سوزی جنگل‌های ماهور میلاتی ممسنی همچنان ادامه دارد
عملیات غافلگیرانه امروز در سراوان؛ خانه تیمی گروهک‌های تروریستی منهدم شد
پزشکیان: مقاومت مردم ایران در برابر حملات آمریکا و اسرائیل، دشمن را ناکام کرد
پیام یمن به عربستان؛ مسیر صلح کم‌هزینه‌تر از ادامه تجاوز است
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛حمله پهپادی به عربستان وشرط پزشکیان برای بازگشایی تنگه هرمز
پزشکیان و رئیس‌جمهوری هند دیدار کردند
اسماعیل بقایی: جنایت لامرد علیه کل ایران و انسانیت بود
کره شمالی موشک‌های بالستیک جدید شلیک کرد
روایت رسانه های غربی از ناکامی فشار اقتصادی آمریکا علیه ایران
نوراینفو | ایرانی‌ها چند ساعت در هفته کار می‌کنند؟رتبه ایران در جدول جهانی
پزشکیان: ایران به دنبال جنگ نیست؛ لغو تحریم‌ها و احترام به حقوق ایران را می‌خواهیم
نفت حاضر به عقب‌نشینی از 100 دلار نشد
فدراسیون فوتبال 2 هزار دلار جریمه شد
عفو عمومی‌ راهبردی ضروری برای ایران امروز
مشکل جدید استقلال برای سفر به عراق؛ فرودگاه بصره پروازهای ایران را لغو کرد
جدول قطعی برق ایلام امروز شنبه 21 شهریور؛ زمان خاموشی‌ها اعلام شد
«7 اکتبر» در مرکز انتخابات «27 اکتبر»
احتمال شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان وجود دارد
درس‌های یمن برای دانشگاه‌های نظامی جهان
برنامه قطعی برق قم امروز 21 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی
سیا 71 سند محرمانه درباره 11 سپتامبر را منتشر کرد
قیمت خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405+ جدول قیمتها
اعلام جدول خاموشی برق کرمانشاه؛ شنبه 21 شهریور کدام مناطق خاموش می‌شوند؟
مرز مهران همچنان فعال است
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
کافه فرهنگ | یک همنشینی فرهنگی در روز ملی سینما