×
سیاسی
شناسه خبر : 234698
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/03 ساعت 14:00
بقایی: نشست استانبول، فرصتی برای تصحیح مواضع ضدایرانیِ اروپاست

بقایی: نشست استانبول، فرصتی برای تصحیح مواضع ضدایرانیِ اروپاست

سخنگوی وزارت خارجه گفت: نشست امروز ایران با سه کشور اروپایی در استانبول، آزمونی برای واقع‌بینی غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران است. وی تأکید کرد: این فرصتی برای تصحیح مواضع جانبدارانه اروپا و مطالبه‌گری حقوق ایران در چارچوب برجام خواهد بود .

نورنیوز - گروه سیاسی: اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگویی، نشست امروز جمعه ایران با سه کشور اروپایی عضو برجام را فرصت مغتنمی برای تصحیح نگاه و موضع این سه کشور در قبال موضوع هسته‌ای ایران دانست و ابراز امیدواری کرد که این سه کشور از این فرصت برای جبران رویکردهای غیرسازنده قبلی که موجب مخدوش شدن اعتبار و جایگاه مذاکراتی اروپا و تبدیل آن به بازیگر حاشیه‌ای نیز گردیده است، استفاده کنند.

بقائی با ابراز تاسف از مواضع جانبدارانه سه کشور اروپایی در قبال تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران - که عملاً این سه کشور را به‌عنوان توجیه‌گران قانون‌شکنی و تجاوز به دنیا معرفی کرد- تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران پیش‌تر نسبت به چنین موضع‌گیری‌های ناشایستی اعتراض کرده و قطعاً در نشست روز جمعه نیز مراتب اعتراض ایران در این خصوص به طرف‌های اروپایی ابلاغ و از آنها توضیح خواسته خواهد شد.

بقائی در پاسخ به سوال دیگری راجع به تهدید مکرر کشورهای اروپایی مبنی بر استفاده از سازوکار موسوم به "پس‌گشت" (اسنپ‌‌بک)، گفت: هیچ توجیهی برای عدم خروج موضوع هسته‌ای ایران از دستور کار شورای امنیت در موعد مقرر وجود ندارد. ضمن اینکه سه کشور اروپایی اساساً به دلیل مواضع و عملکردهای خود در قبال تعهداتشان در برجام، هیچ اهلیت و حقی برای توسل به چنین ساز و کاری ندارند. به عبارت دیگر سه کشور اروپایی به دلیل نقض مستمر تعهدات خود طبق برجام و موضع‌گیری حمایتی از حملات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران - که نقض قطعنامه 2231 و تعرض به موضوع اصلی آن یعنی "تایید برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران به‌شمول غنی‌سازی" بود- آگاهانه جایگاه خود به‌عنوان "مشارکت‌کننده برجام" را مخدوش کرده‌اند و لذا دیگر صلاحیت حقوقی برای استفاده از -یا حتی تمدید- سازوکارهای برجامی که خود ناقض آن هستند ندارند.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت که در سال 2015 به‌موجب برجام و قطعنامه 2231 لغو شده است، هیچ توجیه یا مبنای حقوقی، اخلاقی و منطقی ندارد، چرا که اولاً ایران کماکان عضو برجام است و مجموعه اقدامات جبرانی که یک‌سال بعد از خروج آمریکا از برجام اتخاذ کرد نیز به‌موجب برجام و در واکنش به نقض عهد آمریکا و سه کشور اروپایی بوده است. اساساً سه کشور اروپایی که خود مستمراً مرتکب نقض تعهدات خود در قبال ایران شده‌اند، صلاحیت قانونی و منطقی برای متهم‌کردن ایران به نقض همان قطعنامه‌ای که خود ناقض آن هستند، ندارند.

بیشتر بخوانید

اختصاصی| مذاکرات ایران و اروپا جمعه در کنسولگری ایران در استانبول

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به فشار رژیم صهیونیستی بر سه کشور اروپایی در این خصوص، گفت: اینکه رژیم صهیونیستی به‌عنوان تنها دارنده سلاح‌ هسته‌ای در منطقه و به‌عنوان بزرگترین دشمن برجام و عامل اصلی خروج یکجانبه آمریکا از این سند، اکنون در صدد تعیین تکلیف برای اروپا و پیچیده‌کردن بیشتر این موضوع باشد، تعجب‌آور نیست اما سوال این است که آیا این سه کشور حاضرند بیش از این اعتبار خود را قربانی مطامع شرورانه رژیم صهیونیستی کنند؟ ضمن اینکه همانطور که عرض شد اساساً سه کشور اروپایی در این رابطه فاقد صلاحیت حقوقی هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی راجع به گزارش اخیر برخی رسانه‌ها مبنی بر احتمال طرح تمدید قطعنامه 2231 از سوی اروپا گفت: اساساً وقتی اصل موضوع بازگرداندن تحریم‌ها فاقد هرگونه دلیل و وجاهت قانونی و منطقی است، و طرف‌های اروپایی به دلیل عملکردشان صلاحیت و مجوز چنین کاری ندارند، صحبت‌کردن از تمدید قطعنامه 2231 را نیز به‌طور مضاعف بی‌معنا و بی‌مبنا می‌دانیم و با آن مخالفیم. 

بقائی در خصوص آخرین وضعیت همکاری‌های ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: توقف همکاری ایران با آژانس نتیجه مستقیم اقدامات غیرقانونی و تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و آمریکا است که با نقض منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل، ضربه مهلکی به رژیم منع اشاعه زده و با حمله به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، ایمنی و امنیت این تاسیسات را به شدت مخدوش کردند. بر این اساس، جامعه جهانی باید ضمن محکوم‌کردن حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، متجاوزان را به‌خاطر این وضعیت پاسخگو و بازخواست کند.  

بقائی تاکید کرد: ایران کماکان عضو معاهده منع اشاعه و موافقتنامه جامع پادمان است، اما در وضعیت فعلی (پس از حملات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران) مبنا و چارچوب تعامل ما با آژانس، قانون اخیر مصوب مجلس است که همکاری با آژانس را منوط به کسب مجوز و هماهنگی لازم با شورایعالی امنیت ملی کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد خبر سفر یکی از مسئولان ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران و احتمال بازدید وی از تاسیسات هسته‌ای آسیب‌دیده، گفت: سفر معاون مدیر کل آژانس به تهران در دستور کار است و احتمالاً طی چند هفته آینده انجام خواهد شد. هدف از این سفر، رایزنی جهت تنظیم شیوه ‌نامه جدید برای همکاری ایران-آژانس است و هیچ برنامه‌ای برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای که در جربان حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌‌اند در دستور کار قرار ندارد.


ایرنا
اخبار مرتبط
پیشنهاد مشروط اروپا برای تعویق مکانیسم ماشه به ایران
شنبه 1404/05/04 ساعت 09:15
پیشنهاد مشروط اروپا برای تعویق مکانیسم ماشه به ایران
وزارت خارجه آلمان اعلام کرده تروئیکای اروپایی در نشست استانبول، پیشنهاد مشروطی برای تعویق فعال‌سازی مکانیسم ماشه به ایران ارائه کرده است. این پیشنهاد منوط به پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای و رعایت «معیارهایی مشخص» عنوان شده است.
بقائی: جنایتکاران بی‌رحم صهیونیست را باید مهار کرد
پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 19:15
بقائی: جنایتکاران بی‌رحم صهیونیست را باید مهار کرد
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه و در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به تشدید نسل‌کشی و اوضاع فاجعه‌بار انسانی در غزه با حمایت همه جانبه غرب از این رژیم نوشت: رژیم صهیونیستی با استفاده از تسلیحات ساخت غرب به کشتار ادامه می‌دهد؛ با همراهی غرب غزه را دچار قحطی و گرسنگی می‌کند؛
بقایی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌وگو با آمریکا نداریم
دوشنبه 1404/04/30 ساعت 10:47
بقایی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌وگو با آمریکا نداریم
درنشست خبری صبح امروز سخنگوی وزارت خارجه، سید علی رضا صابر برادر شهید «محمد رضا صدیقی صابر» یکی از دانشمندان هسته‌ای که در آستانه اشرفیه به همراه خانواده‌اش به شهادت رسید مهمان این نشست بود.وی در این نشست تصاویری از خانواده شهید خود و اسباب‌بازی‌های کودکانی که در این جنایت به شهادت رسیدند را در معرض دید خبرنگاران قرار داد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
براساس شواهد جدید دریاچه های آب مایع در مریخ وجود ندارد
غذا خوردن در تنهایی سلامت سالمندان را به خطر می‌اندازد
سیاه دانه و نقش آن در کاهش چربی خون
واکسن زونا ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهد
شایعه یا واقعیت؟ سیر خام ناشتا لاغر نمی‌کند
یک مربی تناسب اندام همیشه همراه شما!
سرماخوردگی را با آنتی‌بیوتیک درمان نکنید
استرس روزانه شما شبیه جنگیدن با شیر است!
نتانیاهو در حال بررسی برکناری یسرائیل کاتس از وزارت جنگ
جزئیات دیدار شهباز شریف با علی لاریجانی / تأکید بر همکاری‌های دوجانبه
سرنوشت جنگل‌های هیرکانی در دست باران / آتش‌ فرو می‌نشیند؟
پیام تسلیت الحوثی به شیخ نعیم قاسم / لزوم همبستگی در برابر اسرائیل
شناسایی مظنونان جدید سرقت از لوور
واکنش تند مسکو علیه ماکرون درباره دارایی‌های روسیه
زلنسکی برای توافق صلح به دیدار ترامپ می‌رود
سازمان ملل: 127 غیرنظامی از زمان آتش‌بس در لبنان کشته شده‌اند
بیانیه سرایا القدس درباره شهادت دو رزمنده جهاد اسلامی
150 پروژه در اولویت وزارت اقتصاد / آغاز طرح «اقتصاد برای همه»
پیشرفت‌های جدید در مذاکرات صلح روسیه به روایت کاخ سفید
موزه های تهران هم تعطیل شدند
سپاهان به مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا صعود کرد+ فیلم گلها
نورنما | بزرگ‌ترین مجسمه مذهبی جهان در برزیل
حضور دوباره رونالدو در جام جهانی
کدام استان‌ها چهارشنبه تعطیل شدند
مقاومت یک جسد اسرائیلی دیگر را تحویل می‌دهد
یمن رسماً اعلام کرد: در کنار حزب‌الله هستیم
اعلام سیدبندی جام جهانی 2026 + تاریخ قرعه کشی
اوکراین با طرح صلح پیشنهادی آمریکا موافقت کرد
اعلام زمان و جزئیات ثبت‌نام حج عمره رجب و شعبان
مهاجرانی: نرخ بنزین بدون اطلاع قبلی به مردم تغییر نخواهد کرد
رئیس جمهور: بدون ثبت اموال، خدمات دولتی قابل دریافت نیست
نخست‌وزیر لبنان: کشور ما در وضعیت جنگ فرسایشی قرار دارد
انفجار در دادگاه ترکیه
تهران 3 درجه سردتر می‌شود / تداوم آلودگی هوا
اردن: اسرائیل بیش از 500 بار آتش‌بس را در غزه نقض کرده است
توافق نهایی بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی با آتیه سازان حافظ+اعلام جزییات بزودی
سهمیه بنزین خودروهای وارداتی و صفر تولید داخل حذف می‌شود+توضیحات وزیر نفت
جزئیات پرتاب ماهواره‌های سنجشی ایران / 3 ماهواره در یک روز
درخواست سوئد برای موشک‌هایی با برد هدف‌گیری خاک روسیه
موج اعتراض علویان به کشتارها و بازداشت های فرقه ای در سوریه
شرایط فروش وانت نیسان ارتقاء یافته اعلام شد+جدول فروش
اوکراین با مفاد توافق صلح موافقت کرده/زلنسکی برای مذاکره به آمریکا می رود
نظامی‌گری ژاپن و بازی دوگانه آمریکا
رئیس مجلس پاکستان: روابط دوجانبه با ایران به مرحله‌ای مهم رسیده است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: بی‌اخلاقی کنند، نمی‌رویم
کدام سینماگران ایرانی داور جشنواره جهانی فجر شدند؟
دیدار و گفت‌وگوی وزیر امور خارجه با همتای هلندی
نورنما | هفته مقدس بسیج گرامی‌باد
چشم‌انداز اقتصاد اسرائیل پس از دو سال جنگ
هوای ناسالم و وظایف نظام حکمرانی در کیفیت زندگی
X
آگهی تبلیغاتی