×
بین الملل
شناسه خبر : 234676
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/03 ساعت 10:45
سویداء از کنترل دمشق خارج شد

با توافق اسرائیل و شورشیان سوریه؛

سویداء از کنترل دمشق خارج شد

بر اساس توافقی با میانجی‌گری آمریکا میان اسرائیل و دولت شورشیان سوریه، استان سویداء عملاً از کنترل دمشق خارج شد. طبق این توافق، ورود هرگونه نهاد وابسته به دولت مرکزی سوریه به این استان ممنوع و پرونده اداره مناطق جنوبی سوریه مستقیماً زیر نظر آمریکا قرار گرفته است.

نورنیوز - گروه بین الملل: شبکه المیادین به نقل از دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داد که توافقی با میانجی‌گری آمریکا میان اسرائیل و دولت شورشیان سوریه به امضا رسیده که بر اساس آن، استان سویداء از سیطره دولت مرکزی دمشق خارج شده و مدیریت آن به شوراهای محلی و نظارت مستقیم آمریکا سپرده می‌شود.

بر اساس مفاد این توافق، ورود هرگونه نهاد یا سازمان وابسته به دولت سوریه به استان سویداء ممنوع اعلام شده است. این بند به معنای خروج کامل سویداء از نفوذ دولت دمشق تفسیر می‌شود. با این حال، سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل متحد همچنان اجازه فعالیت در این منطقه خواهند داشت.

طبق این توافق، واشنگتن متعهد به نظارت مستقیم بر روند اداره و اجرای امور در مناطق جنوبی سوریه، به‌ویژه سویداء، شده است. همچنین نیروهای عشایری و یگان‌های امنیت عمومی موظف به عقب‌نشینی از روستاهای دروزی‌نشین شده‌اند و مسئولیت پاک‌سازی این مناطق از هرگونه نیروی مسلح به گروه‌های محلی دروزی سپرده شده است.

در حوزه مدیریت داخلی، شوراهای محلی متشکل از ساکنان بومی سویداء تشکیل خواهد شد تا وظیفه ارائه خدمات به مردم را بر عهده بگیرند. همچنین کمیته‌ای ویژه برای ثبت و مستندسازی موارد نقض حقوق بشر ایجاد می‌شود که گزارش‌های آن به‌طور مستقیم به طرف آمریکایی ارائه خواهد شد.

در بخش دیگری از این توافق، مناطق درعا و قنیطره نیز شامل برنامه خلع سلاح کامل می‌شوند. مقرر شده تمامی سلاح‌ها از این مناطق جمع‌آوری شود و کمیته‌های امنیتی محلی، که صرفاً نقش نظارتی دارند و فاقد سلاح خواهند بود، برای کنترل اوضاع ایجاد شوند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، روز گذشته در واکنش به تحولات جنوب سوریه اظهار داشت: «ما در برابر آنچه برای برادرانمان در سویداء سوریه اتفاق می‌افتد، نمی‌توانیم نظاره‌گر باشیم. باید منطقه واقع در جنوب دمشق و سوریه را خلع سلاح کنیم و از دروزی‌ها به حمایت‌های خود ادامه دهیم.»

رژیم اسرائیل همواره بر ضرورت جلوگیری از حضور سلاح سنگین یا نیمه‌سبک در استان‌های نزدیک به مرز فلسطین اشغالی تأکید کرده است. طی ماه‌های اخیر، این رژیم اقدام به نابودی بسیاری از زیرساخت‌های نظامی سوریه از جمله جنگنده‌ها، بالگردها و توپخانه‌های ارتش سوریه کرده است.

درگیری‌های شدید میان عشایر سوریه و گروه‌های دروزی در استان سویداء که از چند هفته قبل آغاز شده بود، روز دوشنبه (۳۱ تیرماه) با میانجی‌گری آمریکا و توافق آتش‌بس میان دمشق و تل‌آویو پایان یافت. شورای قبایل سوریه نیز اعلام کرد که در راستای پایبندی به این توافق، تمامی نیروهای عشایر و قبایل از شهر سویداء خارج شده‌اند.


اخبار مرتبط
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
شنبه 1404/05/25 ساعت 22:40
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
منابع خبری گزارش داده‌اند که انفجاری شدید در دمشق، پایتخت سوریه، رخ داده است و جزئیات بیشتری از علت و پیامدهای آن در دست بررسی است.
اسرائیل از جان سوریه چه می خواهد؟
سه‌شنبه 1404/04/31 ساعت 13:10
جمیله کدیور:
اسرائیل از جان سوریه چه می خواهد؟
کدیور نوشت: «با توجه به مواضع پیش‌گفته جولانی در قبال اسرائیل، چرا رژیم صهیونیستی در حالی‌که هیچ تهدیدی از سوی رژیم جدید حاکم بر سوریه علیه اسرائیل وجود نداشت و سوریهٔ جولانی نسبت به اسرائیل در موضع تسلیم و تمکین کامل بود، به نهادهای حاکمیتی در دمشق حمله ‌کرد و با بمباران کاخ ریاست‌جمهوری، وزارت دفاع و ستاد کل ارتش، در عمل دولتی را هدف گرفت؟»
فرستاده آمریکا: اسرائیل به سوریه تجزیه‌شده علاقه دارد
دوشنبه 1404/04/30 ساعت 22:15
فرستاده آمریکا: اسرائیل به سوریه تجزیه‌شده علاقه دارد
فرستاده آمریکا در امور سوریه، مداخله اسرائیل در استان سویدا را اقدامی "در زمان بد" خواند و گفت این مداخله فصل "گیج‌کننده‌ای" در سوریه ایجاد می‌کند. وی با اشاره به توافق آتش‌بس، خواستار توقف انتقام‌گیری از سوی طرفین شد.
نظرات

آخرین اخبار
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند