×
بین الملل
شناسه خبر : 234667
تاریخ انتشار : جمعه 1404/05/03 ساعت 08:45
رویارویی واشنگتن و پاریس در به رسمیت شناختن فلسطین

رویارویی واشنگتن و پاریس در به رسمیت شناختن فلسطین

تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین با واکنش تند آمریکا روبه‌رو شد. مارکو روبیو این اقدام را «تصمیمی بدون ملاحظه» خوانده و رد کرد. همزمان، مکرون بر «تعهد تاریخی پاریس به صلح پایدار» تاکید کرده و کشورهای اروپایی نیز از موضع فرانسه استقبال کرده‌اند.

نورنیوز - گروه بین الملل: مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، به شدت از تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین انتقاد کرد و آن را «تصمیمی بدون ملاحظه» خواند. به گزارش ایرنا، روبیو جمعه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آمریکا طرح امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای به رسمیت شناختن دولت فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل را قویا رد می‌کند.»

وی در ادامه افزود: «این تصمیم بدون ملاحظه صرفا به پروپاگاندای حماس خدمت کرده و صلح را عقب می‌اندازد. این یک سیلی به صورت قربانیان هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) است.» این موضع‌گیری آمریکا، نشان‌دهنده اختلاف نظر میان واشنگتن و پاریس درخصوص روند صلح خاورمیانه است.

رئیس‌جمهور فرانسه، پنجشنبه شب اعلام کرد که «پاریس کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت» و این تصمیم را در ماه سپتامبر و در جریان مجمع عمومی سازمان ملل رسماً اعلام می‌کند. مکرون در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «صلح امکان‌پذیر است» و این تصمیم را «به دلیل تعهد تاریخی خود به صلحی پایدار و عادلانه در خاورمیانه» اتخاذ کرده است.

وی همچنین بر «لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه، آزادی همه اسرای صهیونیست و ارسال گسترده کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه» تأکید کرده و خواستار «خلع‌سلاح حماس» و بازسازی غزه شده است.

این اقدام فرانسه با واکنش مثبت جنبش حماس مواجه شد. این جنبش در بیانیه‌ای موضع مکرون را «نشانه‌ای از تغییر رویکرد بین‌المللی و تأکیدی بر شکست تلاش‌های رژیم صهیونیستی در جعل واقعیت و تحریف افکار عمومی» توصیف کرد.

همچنین، اسپانیا و ایرلند از تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین استقبال کردند و آن را گامی مهم در راستای تحقق «راه‌حل دو دولتی» دانستند. از سوی دیگر، بلومبرگ گزارش داده که کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس، نیز تحت فشار اعضای ارشد دولت خود و امانوئل مکرون قرار دارد تا به دلیل وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه، هرچه سریع‌تر فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.


اخبار مرتبط
لغو سفر نخست وزیر اسپانیا به پاریس به دلیل نقص فنی هواپیما
پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 14:06
لغو سفر نخست وزیر اسپانیا به پاریس به دلیل نقص فنی هواپیما
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا پس از اینکه هواپیمای دولتی دچار نقص فنی شد مجبور به بازگشت به مادرید شد و برنامه‌ سفر خود به پاریس را لغو کرد.
فرانسه، سفیر آمریکا را به دلیل اتهامات یهودستیزی احضار کرد
دوشنبه 1404/06/03 ساعت 10:15
فرانسه، سفیر آمریکا را به دلیل اتهامات یهودستیزی احضار کرد
فرانسه به اتهامات سفیر آمریکا درباره ناکافی بودن اقدامات پاریس در مقابله با یهودستیزی واکنش نشان داد و چارلز کوشنر را احضار کرد.
ایرلند و اسپانیا با فرانسه همصدا شدند؛ زمان اجرای راه‌حل دو دولتی فرا رسیده است
جمعه 1404/05/03 ساعت 10:00
ایرلند و اسپانیا با فرانسه همصدا شدند؛ زمان اجرای راه‌حل دو دولتی فرا رسیده است
اسپانیا و ایرلند از تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین استقبال کردند. پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، این اقدام را گامی حیاتی برای حفظ راه‌حل دو دولتی خواند، در حالی که سیمون هریس، وزیر خارجه ایرلند، آن را «کمک مهمی به صلح پایدار» دانست. امانوئل مکرون نیز تأکید کرد این تصمیم ناشی از تعهد تاریخی فرانسه به صلح در خاورمیانه است.
نتانیاهو: به رسمیت شناختن فلسطین از سوی فرانسه، تهدیدی علیه اسرائیل است
جمعه 1404/05/03 ساعت 09:30
نتانیاهو: به رسمیت شناختن فلسطین از سوی فرانسه، تهدیدی علیه اسرائیل است
«بنیامین نتانیاهو» تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را «پاداشی برای تروریسم» خواند و مدعی شد این اقدام، امنیت اسرائیل را تهدید می‌کند. همزمان، مقامات دیگر رژیم صهیونیستی این تصمیم مکرون را «ننگ» و «حمایت از تروریسم» توصیف کرده‌اند.
حماس: تصمیم مکرون شکست سیاست‌های صهیونیست‌هاست
جمعه 1404/05/03 ساعت 09:15
حماس: تصمیم مکرون شکست سیاست‌های صهیونیست‌هاست
جنبش حماس از تصمیم فرانسه برای شناسایی رسمی کشور فلسطین استقبال کرده و آن را «نشانه‌ای از تغییر رویکرد بین‌المللی» دانست. این تصمیم مکرون که موجی از واکنش‌ها در جهان به‌همراه داشته، با خشم مقامات اسرائیل و حمایت گروه‌های فلسطینی مواجه شده است.
عربستان: تصمیم مکرون درباره فلسطین تاریخی است
جمعه 1404/05/03 ساعت 09:00
عربستان: تصمیم مکرون درباره فلسطین تاریخی است
عربستان با استقبال از موضع فرانسه در به رسمیت شناختن فلسطین، آن را «تصمیم تاریخی» خواند و سایر کشورها را به اقدامی مشابه فراخواند. مکرون نیز این اقدام را «تعهد تاریخی پاریس به صلحی پایدار و عادلانه در خاورمیانه» دانست و خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد.
سفر وزیر صهیونیست به فرانسه پیش از مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا
پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 20:10
سفر وزیر صهیونیست به فرانسه پیش از مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا
چهار منبع، از جمله یک منبع نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اعلام کردند که «ران درمر» وزیر امور استراتژیک این رژیم امروز (پنج‌شنبه) پیش از مذاکرات هسته‌ای بین تروئیکای اروپایی و ایران که قرار است روز جمعه در استانبول برگزار شود، در پاریس، پایتخت فرانسه حضور دارد.
مکرون: سرنوشت اروپا با جنگ اوکراین پیوند خورده است
جمعه 1404/04/27 ساعت 19:45
مکرون: سرنوشت اروپا با جنگ اوکراین پیوند خورده است
رئیس‌جمهوری فرانسه، با استقبال از تصویب بسته جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو، اعلام کرد که آینده اروپا به جنگ اوکراین گره خورده است و غرب مصمم است با افزایش فشارها، روسیه را به آتش‌بس وادار کند.
نظرات

آخرین اخبار
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است