×
سیاسی
شناسه خبر : 234663
تاریخ انتشار :

تاکید رییس‌جمهور بر صرفه‌جویی در مصرف آب

« مسعود پزشکیان» در جریان بازدید سرزده از پروژه‌های عمرانی استان البرز در نشست با مدیران استان البرز با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی‌ها نسبت به میانگین بلندمدت کشور، نسبت به وضعیت منابع آبی در استان‌های تهران و البرز هشدار داد.

 نورنیوز-گروه سیاسی: رییس جمهور ضمن اشاره به همکاری‌های بین‌بخشی و مردمی، مهم‌ترین راهکار عبور از این شرایط را صرفه‌جویی گسترده در مصرف آب دانست و گفت: مردم شریف تهران، کرج و شهرهای اطراف باید نسبت به مصرف آب نهایت دقت را داشته باشند، چراکه اگر منابع فعلی به اتمام برسند و آب‌های زیرزمینی نیز مدیریت نشوند، با بحران بزرگی در منطقه روبرو خواهیم شد.

در پنجشنبه شب « مسعود پزشکیان» در جریان بازدید سرزده از پروژه‌های عمرانی استان البرز در نشست با مدیران استان البرز با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی‌ها نسبت به میانگین بلندمدت کشور، نسبت به وضعیت منابع آبی در استان‌های تهران و البرز هشدار داد.

وی اظهار داشت: روند بارندگی امسال حدود ۴۰ تا ۴۴ درصد کمتر از میانگین بلندمدت ۸۰ ساله کشور بوده است و این موضوع تاثیر مستقیمی بر حجم ذخایر سدها داشته است.

وی تاکید کرد: به عنوان نمونه، سطح آب پشت سد طالقان نزدیک به ۴۸ متر کاهش یافته که زنگ خطری جدی برای تامین آب شرب پایتخت و شهرهای اطراف است.

رییس جمهور افزود: تلاش‌های شبانه‌روزی توسط استاندار البرز، وزارتخانه‌های ذی‌ربط، شهرداری‌ها و با مشارکت مردم در حال انجام است تا بتوانیم با انتقال اضطراری آب از سد طالقان، از بروز بحران‌های شدیدتر جلوگیری کنیم.

وی اضافه کرد: در دولت تصمیم گرفتیم چمن‌هایی که نیاز به آبیاری روزانه دارند را جمع‌آوری کنیم. در گفت‌وگو با شهرداری‌ها نیز تأکید شده تا از گونه‌های گیاهی مقاوم به کم‌آبی استفاده شود تا هم زیبایی شهری حفظ شود و هم مصرف آب کاهش یابد.

رییس جمهور با تاکید بر مسئولیت‌پذیری نسل حاضر نسبت به آینده گفت: تغییر الگوی مصرف و بهره‌گیری از کشاورزی هوشمند و پایدار، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای حفظ منابع آبی کشور و تضمین زندگی برای نسل‌های آینده است.

پزشکیان با اشاره به بحران آب و پیامدهای فرونشست‌های زمین گفت: ما داریم منابعی را مصرف می‌کنیم که جایگزین ندارند؛ آب‌های زیرزمینی چندصد میلیون ساله را بالا می‌کشیم و زمین فرو می‌نشیند. توسعه بدون تناسب با منابع طبیعی، فاجعه‌آفرین خواهد بود. باید از نخبگان، اساتید، متخصصان و مردم برای حفظ محیط‌زیست کمک بگیریم.

قدر مردم را باید در عمل دانست، نه در حرف

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دولت مردمی باید در مسیر عدالت‌محوری حرکت کند، گفت: هنر ما در حل مشکلات کسانی است که دیده نمی‌شوند؛ آن‌هایی که در حاشیه هستند، فقرا، محرومان، بی‌سوادها، بیکاران و زنان سرپرست خانوار. اگر نتوانیم صدای این مردم را بشنویم، رسالت‌مان را ادا نکرده‌ایم.  پزشکیان با قدردانی از تلاش‌های مسوولان در مدیریت بحران‌ها از جمله جنگ تحمیلی رژیم صهیونی ، بیان داشت: در بحران اخیر، دستگاه‌های اجرایی، نیروهای درمانی، حمل‌ونقل، کشاورزی، انرژی و آموزش کشور با تمام توان در میدان بودند. این تلاش‌ها قابل قدردانی است، اما در کنار آن باید اشتباهات را نیز شناسایی و اصلاح کرد. وی تأکید کرد: همه بحث‌هایی که مطرح می‌شود، برای انتخاب بهترین مسیر است. نباید فقط به آن‌هایی که صدایشان بلندتر است توجه کنیم. عدالت یعنی دیدن کسانی که دیده نمی‌شوند. باید با نهادهای مردمی، انجمن‌ها، ثمن‌ها و گروه‌های محلی کار کنیم؛ چون آن‌ها هم بخشی از مردم‌اند و باید به مشکلات‌شان گوش داد.

باید مردم را در اداره محلات سهیم کنیم

رئیس‌جمهور با تأکید بر اصل محله‌محوری در حکمرانی محلی اظهار داشت: باید مردم را در اداره محلات سهیم کنیم. نه اینکه فقط برای آن‌ها تصمیم بگیریم. باید از دل مسجدها، محله‌ها و ظرفیت‌های مردمی، مشارکت واقعی شکل بگیرد.  

اختیار باید به استان‌ها و مدیران توانمند داده شود

وی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و نخبگان اضافه کرد: من بارها گفته‌ام، اختیار باید به استان‌ها و مدیران توانمند داده شود. مملکت را آدم‌ها می‌سازند، نه یک نفر. باید راه را برای شکوفایی نیروی انسانی باز کنیم. هر که توانایی دارد باید میدان عمل داشته باشد، با نگاه علمی، تدبیر و مشارکت مردمی. رئیس‌جمهور همچنین با تأکید بر لزوم تحول در آموزش‌وپرورش گفت: آینده کشور را نسل امروز می‌سازد. اگر آموزش درست نباشد، هر چقدر هم که تلاش کنیم، زیربنای کشور سست خواهد بود. باید برای ارتقای کیفیت آموزش و مدرسه‌سازی، از همه توان علمی، اجرایی و مردمی بهره ببریم. پزشکیان  اظهار داشت: ما موظف هستیم بهترین‌ها را برای مردم رقم بزنیم. حتی اگر نتیجه نهایی دست ما نباشد، وظیفه داریم تا جایی که می‌توانیم تلاش کنیم. مملکت ما پر از استعداد است؛ کافی‌ست بستر رشد را فراهم کنیم و باور داشته باشیم که می‌توانیم.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بیانیه 191 فعال سیاسی و فرهنگی: «روز ایستادن پای ایران است»
نخست‌وزیر مالزی: اسرائیل باید از سازمان ملل اخراج شود + فیلم
انقلاب در حمل‌ونقل پایتخت با تاکسی اینترنتی شهرداری تهران
ترجیحات ایران و اروپا در استانبول
طرح بیمه رانندگان کامیون در مجلس کلید خورد
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: هیچ عذری برای آنچه در غزه می‌گذرد پذیرفتنی نیست
قیمت دلار امروز شنبه 4 مرداد 1404
نبرد نان؛ نقشه جدید قدرت از مزرعه تا مرزهای ژئوپلیتیک
کشتی «حنظله» با وجود تهدید توسط 30 پهپاد به غزه نزدیک می‌شود
یمن باز هم با موشک «فلسطین 2» به اسرائیل حمله کرد
ترامپ: «در آستانه تحقق بزرگ‌ترین توافق تجاری با اروپا هستیم»
قیمت خودرو امروز شنبه 4 مرداد 1404
نورنما | آتش گرفتن بوئینگ 767
سخنگوی شورای نگهبان: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در شورای نگهبان تایید شد
نظارت ویژه بر 600 مجتمع خدماتی در مسیر زائران اربعین
فروش ارز اربعین از امروز در 4 بانک کلید خورد +جزئیات
دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد فیزیک 2025 درخشیدند
لایحه‌ای برای رواج خلاف‌گویی
وام 50 میلیونی بازنشستگان به زودی برای مشمولان واریز می‌شود
توضیحات عراقچی درباره اقدامات ایران برای جلوگیری از جنایات اسرائیل در غزه
هشدار تند دموکرات‌ها به ترامپ درباره بحران غزه
رئیس‌جمهور لبنان: روند مذاکره درباره مسئله سلاح حزب‌الله مثبت است
نگذارید غزه از گرسنگی و تشنگی بمیرد
کاربران موبایل در جهان؛ آمارها شگفت‌زده می‌کنند
جزئیات حمله تروریستی گروهک جیش‌الظلم به دادگستری زاهدان؛ 3 تروریست هلاک شدند +عکس و فیلم
استوارنامه سفیر جدید ایران در چین تقدیم رئیس‌جمهور این کشور شد
ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته + فیلم
هشدار گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا درباره وخامت اوضاع در نوار غزه
پیشنهاد مشروط اروپا برای تعویق مکانیسم ماشه به ایران
روایت یک نظامی آمریکایی از جنایت صهیونیست‌ها در توزیع کمک‌ها به غزاوی‌ها
بازار کار ایران بدون مهاجران افغان: رکود یا رونق؟
برای احمد توکلی و میراث او/ اصلاح از درون شدنی است
پزشکیان: اگر در چهارچوب سیاست‌های کلی حرکت کنیم کار جلو می‌رود
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 4 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
اتفاق عجیب در بازار مسکن؛ نحوه خرید و فروش مسکن تغییر کرده است +جزئیات
رجزخوانی محمد رسولی شاعر، این بار علیه جنایاتت نتانیاهو در غزه +فیلم
غزه؛ اردوگاه مرگی که جهان نمی‌خواهد ببینید! +فیلم
کشف بیش از 2 هزار تن برنج احتکار شده در بازرسی‌های پلیس
ادعای جدید اسرائیل: با ارسال کمک‌های هوایی به غزه مشکلی نداریم!
احیای آخرین شب جمعه ماه محرم در بین‌الحرمین
آیت‌الله سیستانی: صحنه‌های گرسنگی در غزه نباید اجازه دهد انسانی در آرامش غذا بخورد
پروازهای مسافری به فرودگاه بین‌المللی پیام برگشت
78 درصد خانوارهای تهرانی بیش از دو برابر حد مجاز آب مصرف می‌کنند
وال استریت ژورنال: هیچ پیشرفت یا شکست بزرگی در مذاکرات امروز رخ نداد
دادگاه عالی فرانسه حکم بازداشت بشار اسد را لغو کرد
قانون 8 ثانیه برای دروازه‌بان‌ها کلید خورد؛ تاخیر مساوی با کرنر!
گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و مصر درباره بحران انسانی در غزه
انگلیس، فرانسه و آلمان: مخالف تحمیل حاکمیت اسرائیل در فلسطین هستیم
خط یک متروی تهران دوباره در مسیر عادی قرار گرفت
مصر و قطر: آمریکا درباره شکست مذاکرات غزه دروغ می‌گوید
X
آگهی تبلیغاتی