×
بین الملل
شناسه خبر : 234627
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 22:15
«گروه ضربت» وارد عمل می‌شود

برای بررسی دخالت اوباما در پرونده تبانی ترامپ و روسیه؛

«گروه ضربت» وارد عمل می‌شود

وزارت دادگستری آمریکا از تشکیل «گروه ضربت» برای بررسی گام‌های قانونی احتمالی بعدی خبر داد که نشان می‌دهد مقامات دولت اوباما اطلاعاتی را «ایجاد» کرده‌اند تا روایتی را شکل دهند که دونالد ترامپ، نامزد وقت، با روسیه تبانی کرده تا بر انتخابات ریاست جمهوری 2016 تأثیر بگذارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت دادگستری آمریکا یک «گروه ضربت» تشکیل داده است تا شواهد منتشر شده توسط تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی، در رابطه با ادعای دخالت باراک اوباما رئیس جمهور سابق و مقامات ارشد امنیت ملی و اطلاعاتی او درباره  تبانی دونالد ترامپ و روسیه را ارزیابی کند.

 وزارت دادگستری آمریکا از تشکیل «گروه ضربت» برای بررسی گام‌های قانونی احتمالی بعدی خبر داد که نشان می‌دهد مقامات دولت اوباما اطلاعاتی را «ایجاد» کرده‌اند تا روایتی را شکل دهند که دونالد ترامپ، نامزد وقت، با روسیه تبانی کرده تا بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ تأثیر بگذارد.

مقامات وزارت دادگستری آمریکا به شبکه فاکس نیوز گفتند که وزارت دادگستری ادعای استفاده ابزاری از جامعه اطلاعاتی را با «جدیت کامل» بررسی می‌کند.

یک منبع آشنا با تشکیل گروه ضربت به فاکس نیوز گفت که همه ادعاها در حال بررسی است و هیچ سرنخ جدی از روی میز برداشته نشده است.

این منبع به فاکس نیوز دیجیتال گفت که بخش امنیت ملی وزارت دادگستری «احتمالاً در تحقیقات مشارکت خواهد کرد.»

پم باندی دادستان کل آمریکا گفت: «وزارت دادگستری مفتخر است که با دوستم، گابارد، همکاری می‌کند و ما از همکاری او در تحقق خواسته مردم آمریکا سپاسگزاریم.»

او گفت: «ما این افشاگری‌های نگران‌کننده را به طور کامل بررسی خواهیم کرد و از هیچ تلاشی برای اجرای عدالت دریغ نخواهیم کرد.»

به گفته وزارت دادگستری آمریکا، این گروه ضربت متشکل از تیم‌هایی متشکل از بازپرسان و دادستان‌ها است که بر «بزرگتریت متخلفان درگیر در فعالیت‌های کلاهبرداری، از جمله، کلاهبرداری در مراقبت‌های سلامتی، کلاهبرداری بانکی، کلاهبرداری پستی، کلاهبرداری بانکی، جرائم پولشویی، جرائم مربوط به اظهارات دروغین» و موارد دیگر تمرکز دارند.

پیش از این در ماه ژوئیه، جان راتکلیف، رئیس سیا، پیگرد کیفری جان برنان، رئیس سابق سیا، را به اف‌بی‌آی ارسال کرد.

این پیگرد پس از آن صورت گرفت که راتکلیف بررسی «درس‌های آموخته‌شده» از ایجاد ارزیابی جامعه اطلاعاتی (ICA) سال ۲۰۱۷ را از طبقه‌بندی محرمانه خارج کرد. ارزیابی سال ۲۰۱۷ ادعا کرد که روسیه به دنبال تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ برای کمک به ترامپ، نامزد وقت، بوده است. اما این بررسی نشان داد که روند ایجاد ارزیابی با «ناهنجاری‌های رویه‌ای» (اشکالاتی در روند کار) همراه بوده و مقامات از استانداردهای اطلاعاتی منحرف شده‌اند.

همچنین مشخص شد که «تصمیم روسای آژانس برای گنجاندن پرونده استیل در این ارزیابی مغایر با اصول اساسی کار بوده و در نهایت اعتبار یک قضاوت کلیدی را تضعیف کرده است.

این پرونده – که یک سند ضد ترامپ پر از ادعاهای تأییدنشده و کاملاً نادرست است – توسط شرکت تحقیقاتی "فیوژن جی‌پی‌اس" (Fusion GPS) تهیه شده بود و هزینه آن را ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات ریاست‌جمهوری، به همراه کمیته ملی حزب دموکرات (DNC) پرداخت کرده بودند. این سند به طور گسترده‌ای بی‌اعتبار شناخته شده است.

در بررسی هفته گذشته، برای نخستین بار است که مقامات سیا (CIA) اذعان کرده‌اند که فرآیند تهیه این ارزیابی، به‌ویژه توسط منصوبان سیاسی دوران اوباما، سیاسی شده بوده است.

سوابقی که به عنوان بخشی از بررسی از طبقه‌بندی خارج شدند، بیشتر نشان دادند که برنان در واقع برای گنجاندن این پرونده در ارزیابی اطلاعاتی سال ۲۰۱۷ تلاش کرده است.

کش پاتل، مدیر اف‌بی‌آی، پیگرد کیفری را دریافت و تحقیقاتی را در مورد برنان آغاز کرد. پاتل همچنین تحقیقات جنایی را در مورد جیمز کومی، مدیر سابق اف‌بی‌آی، آغاز کرد.

دامنه کامل تحقیقات جنایی در مورد برنان و کومی مشخص نیست، اما دو منبع، دیدگاه اف‌بی‌آی در مورد تعاملات این دو نفر را یک "توطئه" توصیف کردند که می‌تواند طیف وسیعی از گزینه‌های بالقوه پیگرد قانونی را ایجاد کند.

اف‌بی‌آی و سیا از اظهار نظر خودداری کردند. چند روز بعد، گابارد اسنادی را از حالت طبقه‌بندی خارج کرد که «شواهد قاطعی» را آشکار می‌کرد که نشان می‌داد چگونه پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ در مقابل کلینتون، رئیس جمهور وقت اوباما و تیم امنیت ملی او زمینه را برای تحقیقات طولانی مدت تبانی ترامپ و روسیه فراهم کردند.


نظرات

آخرین اخبار
پیروزی بارسلونا در شبی تلخ برای یامال و پرتنش برای هواداران
دو سرباز نیروی هوایی اسرائیل به جاسوسی برای ایران متهم شدند
بایرن در فینال جام حذفی؛ شاگردان کمپانی در مسیر سه‌گانه
بازگشت مقتدرانه سیتی؛ گواردیولا صدر جدول را از آرسنال گرفت
توقف 10 دقیقه‌ای بازی بارسلونا برای نجات جان یک هوادار
شهادت خبرنگار روزنامه «الاخبار» لبنان در حمله هوایی به جنوب این کشور
رئیس فدراسیون فوتبال: هنوز درباره سهمیه‌های AFC تصمیمی نگرفته‌ایم
آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند
پنجمین تلاش سنای آمریکا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ
چهار دیدار تدارکاتی تیم ملی در اردو‌ی ترکیه قطعی شد
فاصله‌گیری برخی متحدان اروپایی از واشنگتن در پرونده ایران
تیم محمد بنا قهرمان اروپا شد
احتمال افزایش 15 تا 20 درصدی نرخ بلیت هواپیما در آمریکا
چه میزان شغل در معرض خطر ورشکستگی‌ قرار دارد؟
حزب الله 4 پهپاد شناسایی رژیم اسرائیل را منهدم کرد
هت‌تریک کومان و جشن پنج‌گله النصر؛ صعود مقتدرانه به فینال آسیا
برد دراماتیک الچه مقابل اتلتیکومادرید
مهدی فرید چگونه جذب شد و چه اطلاعاتی منتقل کرد؟
لیلاز پاسخ می دهد؛ آیا ایران با محاصره دریایی متضرر می شود؟
معاون دفتر پزشکیان: اینترنت طبقاتی یا پرو با نظرات رئیس‌جمهور در تضاد است
تاکید عراقچی بر ضرورت اتخاذ موضع قاطع کشورها در محکومیت تجاوز به ایران
صدها شهرک‌نشین به مسجد الاقصی یورش بردند
دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه مالاکا برنامه جدید اندونزی
سرمربی چلسی برکنار شد
رژیم اسرائیل به دنبال ایجاد شهرک صهیونیست‌نشین در جنوب سوریه
چند بشکه نفت ایران از خلیج فارس خارج شد؟
هشدار امنیتی در کاخ سفید اعلام شد
آیا موضوع هسته‌ای جزو راهبردهای تیم مذاکره‌کننده ایرانی بود؟
سومالی: عبور کشتی‌های اسرائیلی از باب المندب ممنوع است
سی‌بی‌اس گزارش داد: توان نظامی ایران بیش از چیزی است که ترامپ می‌گوید
پزشکیان: بدعهدی، محاصره و تهدید مانع اصلی مذاکره واقعی است‌
پس از یک دوره توقف؛ صدور مجوز کنسرت‌ها ازسرگرفته شد
دیپلماسی خشن ترامپ مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات اسلام آباد است
پیش‌بینی آب و هوای تهران؛ وزش باد نسبتا شدید در راه است
اروپا از بسته بودن تنگه هرمز روزانه چقدر خسارت دیده است؟
2 خبرنگار لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی زخمی‌ شدند
فاش شدن دستکاری پنتاگون در آمار تلفات ناشی از جنگ با ایران
چاک شومر: ترامپ در حال فرو رفتن در یک گودال است
آشکار شدن شکست رویکرد نظامی واشنگتن علیه تهران
حزب‌الله: رژیم صهیونیستی باید از خاک لبنان عقب نشینی کند
موگرینی: ترامپ با خروج از برجام مشکلات امروز را ایجاد کرد
پاسخ امارات به ترامپ: روابط با بر پایه منافع مشترک است، نه وابستگی
امیرحسین قیاسی عذرخواهی کرد
ممنوعیت تردد در جاده چالوس و هراز تا این تاریخ
پایگاه آمریکایی: «آزادی مردم ایران» توجیه اقدامات سیاسی و نظامی واشنگتن است
سرپرست وزارت اطلاعات: سپاه از دل پاک‌ترین جوانان کشور در نخستین روزهای انقلاب جوشید
بوفون پس از 20 سال اعتراف کرد
قالیباف: بازگشایی تنگه هرمز با نقض فاحش آتش‌بس ممکن نیست
عراقچی از همتای سریلانکایی خود قدردانی کرد
نشست چارچوب هماهنگی عراق برای تعیین نامزد نخست‌وزیری به تعویق افتاد