×
بین الملل
شناسه خبر : 234626
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 19:28
اروپا به دنبال تمدید 6 ماهه مهلت فعال‌سازی مکانیسم ماشه

رویترز خبر داد؛

اروپا به دنبال تمدید 6 ماهه مهلت فعال‌سازی مکانیسم ماشه

خبرگزاری انگلیسی نوشته دیپلمات‌های ارشد کشورهای اروپایی در گفت‌وگوی استانبول قصد دارند، پیشنهاد تمدید 6 ماهه مهلت فعال‌سازی این مکانیسم را به ایران ارائه کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری غربی به نقل از برخی دیپلمات‌ها نوشت که فرانسه، انگلیس و آلمان قرار است روز جمعه برای نخستین بار پس از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به سایت‌های هسته‌ای ایران، با مقامات ایرانی دیدار مستقیم داشته باشند تا میزان آمادگی تهران برای مصالحه جهت جلوگیری از اعمال تحریم‌ها را بسنجند.

مذاکرات روز جمعه بین دیپلمات‌های ارشد تروئیکای اروپایی و تیم مذاکره‌کننده ایران در استانبول برگزار خواهد شد.

آمریکا پیش از حملات تجاوزکارانه خود به ایران در ماه ژوئن، پنج دور مذاکره با ایران انجام داده بود. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفته است این حملات «برنامه‌ای را نابود کرده‌اند» که واشنگتن و رژیم صهیونیستی ادعا می‌کنند هدف آن ساخت بمب هسته‌ای بوده؛ ادعایی که ایران بارها آن را رد کرده است.

طبق گزارش رویترز، دیپلمات‌های اروپایی و ایرانی می‌گویند در حال حاضر هیچ چشم‌اندازی برای ازسرگیری مذاکرات ایران با آمریکا وجود ندارد اما طرفین اروپایی می‌گویند مذاکرات باید به دلیل توقف بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای ایران و نزدیک شدن به ضرب‌الاجل ۱۸ اکتبر - زمان انقضای مفاد برجام - از سر گرفته شود.

آن‌ها همچنین خواستار شفاف‌سازی درباره محل نگهداری حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا هستند که از زمان حملات ماه گذشته، سرنوشت آن نامشخص مانده است.

«یوهان وادفول» وزیر خارجه آلمان تاکید کرده است: «ما مصمم هستیم که همه تلاش خود را برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک به کار بگیریم.»

بر اساس مفاد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ رسمیت بخشیده، امکان بازگردانده شدن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران (موسوم به مکانیسم ماشه) پیش از انقضای کامل توافق وجود دارد.

رویترز نوشته سه کشور اروپایی که نمی‌خواهند با پایان یافتن رسمی توافق، اهرم فشار خود را از دست بدهند، هشدار داده‌اند که اگر توافق جدیدی درباره برنامه هسته‌ای حاصل نشود، مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد. این اقدام به بازگرداندن تمامی تحریم‌های قبلی سازمان ملل علیه ایران منجر خواهد شد.

با توجه به اینکه روسیه — یکی از متحدان ایران — در ماه اکتبر ریاست شورای امنیت را برعهده خواهد گرفت، سه کشور اروپایی اعلام کرده‌اند که آخرین فرصت برای فعال‌سازی این مکانیسم، پایان ماه اوت (اواخر مرداد) خواهد بود.

سه دیپلمات اروپایی، یک دیپلمات منطقه‌ای و یک دیپلمات ایرانی گفته‌اند که محور اصلی نشست استانبول، مکانیسم ماشه خواهد بود.

آن‌ها گفته‌اند که کشورهای اروپایی قصد دارند در این جلسه، پیشنهاد تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی این مکانیسم را به ایران ارائه کنند.

در عوض، ایران باید در مورد مسائل مهم از جمله مذاکرات با واشنگتن، همکاری کامل با آژانس و پاسخگویی در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا، تعهداتی را ارائه دهد.

یک مقام دولت آمریکا نیز گفته که واشنگتن با تروئیکای اروپایی برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه، هماهنگ است.

«کاظم غریب‌آبادی» معاون وزیر خارجه ایران روز چهارشنبه و در گفت‌وگو با خبرنگاران در نیویورک از سفر تیم فنی آژانس به ایران در هفته‌های پیش‌رو خبر داد اما اعلام کرد این تیم فنی از تاسیسات هسته‌ای بازدید نخواهد کرد.

غریب‌آبادی هشدار داد که فعال‌سازی مکانیسم ماشه با پاسخ ایران مواجه خواهد شد و گزینه خروج از ان‌پی‌تی روی میز است.

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین گفته است: برای ورود به مذاکرات با طرف آمریکایی، چند اصل مهم است؛ جلب اعتماد ایران و اینکه ایران به آمریکا به هیچ وجه اعتماد ندارد، عدم استفاده از مذاکرات به‌عنوان سکویی برای دستورکارهای پنهان مانند اقدام نظامی، هرچند ایران آمادگی همه جانبه خواهد داشت و احترام و شناسایی حقوق ایران تحت معاهده عدم اشاعه شامل غنی سازی مطابق با نیازهای مطلوب ایران


اخبار مرتبط
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 19:45
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد؛
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از بررسی طرحی خبر داد که در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط غرب، دولت موظف به خروج از معاهده NPT خواهد شد. همچنین طرح تقویت مرزبانی جمهوری اسلامی نیز در نشست کمیسیون با حضور نمایندگان نیروهای مسلح بررسی شد.
تمدید «سازوکار ماشه» چگونه محقق خواهد شد؟
جمعه 1404/05/03 ساعت 16:20
فایننشال تایمز به نقل از دیپلمات‌های غربی گزارش داد؛
تمدید «سازوکار ماشه» چگونه محقق خواهد شد؟
فایننشال تایمز به نقل از دیپلمات‌های غربی گزارش داد که تمدید مهلت فعال‌سازی «سازوکار ماشه» تنها در صورت توافق ایران با شروطی همچون ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن و همکاری با آژانس انرژی اتمی ممکن خواهد بود و برای این تمدید، تصویب قطعنامه‌ای در شورای امنیت ضروری است.
مکانیزم ماشه؛ قدرت‌نمایی اروپا یا جبران تحقیر؟
سه‌شنبه 1404/04/31 ساعت 11:25
رحمان قهرمانپور:
مکانیزم ماشه؛ قدرت‌نمایی اروپا یا جبران تحقیر؟
قهرمانپور نوشت: «برای فهم اهمیت دور جدید مذاکرات ایران و اروپا، کافی است به تجربه مذاکرات پیشین بازگردیم؛ زمانی که گفت‌وگوهای استانبول بی‌نتیجه ماند و اروپایی‌ها به سرعت به شورای حکام پناه بردند و خواستار انتشار زودهنگام گزارش مدیرکل آژانس شدند. همان گزارشی که به گفته مقامات ایرانی، بهانه‌ای شد برای حمله اسرائیل در 23 خرداد.»
نوراینفو | اسنپ بک چیست؟
شنبه 1404/04/14 ساعت 15:49
نوراینفو | اسنپ بک چیست؟
نظرات

آخرین اخبار
راهبرد جدید بانک مرکزی در سیاست های ارزی
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین