×
بین الملل
شناسه خبر : 234626
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 19:28
اروپا به دنبال تمدید 6 ماهه مهلت فعال‌سازی مکانیسم ماشه

رویترز خبر داد؛

اروپا به دنبال تمدید 6 ماهه مهلت فعال‌سازی مکانیسم ماشه

خبرگزاری انگلیسی نوشته دیپلمات‌های ارشد کشورهای اروپایی در گفت‌وگوی استانبول قصد دارند، پیشنهاد تمدید 6 ماهه مهلت فعال‌سازی این مکانیسم را به ایران ارائه کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری غربی به نقل از برخی دیپلمات‌ها نوشت که فرانسه، انگلیس و آلمان قرار است روز جمعه برای نخستین بار پس از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به سایت‌های هسته‌ای ایران، با مقامات ایرانی دیدار مستقیم داشته باشند تا میزان آمادگی تهران برای مصالحه جهت جلوگیری از اعمال تحریم‌ها را بسنجند.

مذاکرات روز جمعه بین دیپلمات‌های ارشد تروئیکای اروپایی و تیم مذاکره‌کننده ایران در استانبول برگزار خواهد شد.

آمریکا پیش از حملات تجاوزکارانه خود به ایران در ماه ژوئن، پنج دور مذاکره با ایران انجام داده بود. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفته است این حملات «برنامه‌ای را نابود کرده‌اند» که واشنگتن و رژیم صهیونیستی ادعا می‌کنند هدف آن ساخت بمب هسته‌ای بوده؛ ادعایی که ایران بارها آن را رد کرده است.

طبق گزارش رویترز، دیپلمات‌های اروپایی و ایرانی می‌گویند در حال حاضر هیچ چشم‌اندازی برای ازسرگیری مذاکرات ایران با آمریکا وجود ندارد اما طرفین اروپایی می‌گویند مذاکرات باید به دلیل توقف بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای ایران و نزدیک شدن به ضرب‌الاجل ۱۸ اکتبر - زمان انقضای مفاد برجام - از سر گرفته شود.

آن‌ها همچنین خواستار شفاف‌سازی درباره محل نگهداری حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا هستند که از زمان حملات ماه گذشته، سرنوشت آن نامشخص مانده است.

«یوهان وادفول» وزیر خارجه آلمان تاکید کرده است: «ما مصمم هستیم که همه تلاش خود را برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک به کار بگیریم.»

بر اساس مفاد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ رسمیت بخشیده، امکان بازگردانده شدن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران (موسوم به مکانیسم ماشه) پیش از انقضای کامل توافق وجود دارد.

رویترز نوشته سه کشور اروپایی که نمی‌خواهند با پایان یافتن رسمی توافق، اهرم فشار خود را از دست بدهند، هشدار داده‌اند که اگر توافق جدیدی درباره برنامه هسته‌ای حاصل نشود، مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد. این اقدام به بازگرداندن تمامی تحریم‌های قبلی سازمان ملل علیه ایران منجر خواهد شد.

با توجه به اینکه روسیه — یکی از متحدان ایران — در ماه اکتبر ریاست شورای امنیت را برعهده خواهد گرفت، سه کشور اروپایی اعلام کرده‌اند که آخرین فرصت برای فعال‌سازی این مکانیسم، پایان ماه اوت (اواخر مرداد) خواهد بود.

سه دیپلمات اروپایی، یک دیپلمات منطقه‌ای و یک دیپلمات ایرانی گفته‌اند که محور اصلی نشست استانبول، مکانیسم ماشه خواهد بود.

آن‌ها گفته‌اند که کشورهای اروپایی قصد دارند در این جلسه، پیشنهاد تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی این مکانیسم را به ایران ارائه کنند.

در عوض، ایران باید در مورد مسائل مهم از جمله مذاکرات با واشنگتن، همکاری کامل با آژانس و پاسخگویی در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا، تعهداتی را ارائه دهد.

یک مقام دولت آمریکا نیز گفته که واشنگتن با تروئیکای اروپایی برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه، هماهنگ است.

«کاظم غریب‌آبادی» معاون وزیر خارجه ایران روز چهارشنبه و در گفت‌وگو با خبرنگاران در نیویورک از سفر تیم فنی آژانس به ایران در هفته‌های پیش‌رو خبر داد اما اعلام کرد این تیم فنی از تاسیسات هسته‌ای بازدید نخواهد کرد.

غریب‌آبادی هشدار داد که فعال‌سازی مکانیسم ماشه با پاسخ ایران مواجه خواهد شد و گزینه خروج از ان‌پی‌تی روی میز است.

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین گفته است: برای ورود به مذاکرات با طرف آمریکایی، چند اصل مهم است؛ جلب اعتماد ایران و اینکه ایران به آمریکا به هیچ وجه اعتماد ندارد، عدم استفاده از مذاکرات به‌عنوان سکویی برای دستورکارهای پنهان مانند اقدام نظامی، هرچند ایران آمادگی همه جانبه خواهد داشت و احترام و شناسایی حقوق ایران تحت معاهده عدم اشاعه شامل غنی سازی مطابق با نیازهای مطلوب ایران


اخبار مرتبط
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 19:45
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد؛
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از بررسی طرحی خبر داد که در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط غرب، دولت موظف به خروج از معاهده NPT خواهد شد. همچنین طرح تقویت مرزبانی جمهوری اسلامی نیز در نشست کمیسیون با حضور نمایندگان نیروهای مسلح بررسی شد.
تمدید «سازوکار ماشه» چگونه محقق خواهد شد؟
جمعه 1404/05/03 ساعت 16:20
فایننشال تایمز به نقل از دیپلمات‌های غربی گزارش داد؛
تمدید «سازوکار ماشه» چگونه محقق خواهد شد؟
فایننشال تایمز به نقل از دیپلمات‌های غربی گزارش داد که تمدید مهلت فعال‌سازی «سازوکار ماشه» تنها در صورت توافق ایران با شروطی همچون ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن و همکاری با آژانس انرژی اتمی ممکن خواهد بود و برای این تمدید، تصویب قطعنامه‌ای در شورای امنیت ضروری است.
مکانیزم ماشه؛ قدرت‌نمایی اروپا یا جبران تحقیر؟
سه‌شنبه 1404/04/31 ساعت 11:25
رحمان قهرمانپور:
مکانیزم ماشه؛ قدرت‌نمایی اروپا یا جبران تحقیر؟
قهرمانپور نوشت: «برای فهم اهمیت دور جدید مذاکرات ایران و اروپا، کافی است به تجربه مذاکرات پیشین بازگردیم؛ زمانی که گفت‌وگوهای استانبول بی‌نتیجه ماند و اروپایی‌ها به سرعت به شورای حکام پناه بردند و خواستار انتشار زودهنگام گزارش مدیرکل آژانس شدند. همان گزارشی که به گفته مقامات ایرانی، بهانه‌ای شد برای حمله اسرائیل در 23 خرداد.»
نوراینفو | اسنپ بک چیست؟
شنبه 1404/04/14 ساعت 15:49
نوراینفو | اسنپ بک چیست؟
نظرات

آخرین اخبار
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد
پرده‌برداری امام جمعه بغداد از یک پرونده قدیمی
روایتی از تخلیه 4 بیمارستان تهران در دوران جنگ
اردوی ترکیه و اعزام به آمریکا زیر ذره‌بین دولت/ فدراسیون منتظر نقد شدن وعده‌ها
کامبک قهرمانانه سلتیک/ جام از چنگ هارتس خارج شد
نورنما | سالروز شهادت باب الحوائج امام جواد (ع) تسلیت باد
سیرجانی‌ها در انتظار فتح جام
طوفان حمایت از فلسطین در نیویورک
تدابیر پلیس راه برای ترافیک شمال؛ از انسداد کندوان تا یک‌طرفه شدن مرزن‌آباد
چایکاران بخوانند؛ نیمی از مطالبات بهاره پرداخت شد
نقوی در دیدار با مؤمنی: پاکستان به دنبال تسهیل گفتگوهاست
نظارت دقیق بر جیب بیماران/ پرونده تخلفات بیمارستانی به تعزیرات می‌رود
نرخ تورم سالانه در سرزمین‌های اشغالی صعودی شد
ترخیص از بخش مراقبت‌های ویژه/ حال عمومی اکبر عبدی رو به بهبود است
تلاش اسلام‌آباد برای نزدیک‌کردن مواضع تهران و واشنگتن
سرمربی سابق استقلال تهران از هدایت تیم جدیدش کنار رفت
سقوط پهپاد در محله‌ای مسکونی در ترکیه
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و رگبار در تهران
یک والیبالیست قدیمی در رأس مدیریت تیم‌های ملی هندبال
توازن در سیاست خارجی؛ راهبرد جدید بغداد در دوران الزیدی
جوما علیه استقلال در دادگاه عالی فوتبال
خداحافظی احساسی لواندوفسکی از بارسلونا
ارسال کوله‌پشتی کودکان شهید میناب به موزه سازمان ملل
فاصله زیاد عرضه تا تقاضا در بازار گازوئیل بورس انرژی
صوفی: با مدیریت مصرف، تهران وارد جیره‌بندی آب نمی‌شود
1729 تماس مزاحم با اورژانس تهران در یک هفته
ادعای الاخبار: لبنان به شریک امنیتی رژیم صهیونیستی می شود
امارات :خروج از اوپک و اوپک‌پلاس یک تصمیم راهبردی است
صادرات 10 میلیون بشکه‌ای نفت عراق از تنگه هرمز