×
بین الملل
شناسه خبر : 234624
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 21:45
ترکیه موشک هایپرسونیک خود را به نمایش گذاشت

ترکیه موشک هایپرسونیک خود را به نمایش گذاشت

شرکت صنایع دفاعی «روکتسان» ترکیه این هفته در نمایشگاه ملی تسلیحات چندین سامانه جدید از جمله موشک‌های هوا به هوا، موشک‌های بالستیک و یک سلاح مافوق‌صوت (هایپرسونیک) را به نمایش گذاشت.

نورنیوز-گروه بین الملل: همزمان با تنش‌های فزاینده در منطقه، ترکیه از مجموعه‌ای از موشک‌های بالستیک و سایر مهمات پیشرفته رونمایی کرد که عمدتا ایران در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی از آنها استفاده کرد.

 شرکت صنایع دفاعی «روکتسان» ترکیه این هفته در نمایشگاه ملی تسلیحات چندین سامانه جدید از جمله موشک‌های هوا به هوا، موشک‌های بالستیک و یک سلاح مافوق‌صوت (هایپرسونیک) را به نمایش گذاشت.

طبق گزارش پایگاه خبری «میدل ایست‌آی»، در حالی‌که آنکارا مدتی است موشک‌های بالستیک از نوع «تایفون» تولید می‌کند، جدیدترین نوع آن که با نام «تایفون بلوک ۴» شناخته می‌شود، به دلیل قابلیت‌های مافوق صوت خود قابل توجه است. این موشک با وزن ۷.۲ تن و طول ۱۰ متر، بردی معادل ۱۰۰۰ کیلومتر دارد.

این پایگاه خبری مستقر در لندن که عمدتا وقایع مربوط به غرب آسیا را پوشش می‌دهد، در این گزارش تاکید می‌کند: «رونمایی از موشک تایفون بلوک ۴ توجه رسانه‌ای قابل توجهی را به خود جلب کرده است، به خصوص که استفاده ایران از موشک‌های بالستیک و مافوق صوت علیه اسرائیل همچنان در سراسر منطقه زیر ذره‌بین است؛ تسلیحاتی که ایران به‌طور موثر از آنها برای حمله به عمق اسرائیل از جمله اهدافی در تل‌آویو، استفاده کرد.»

«مراد ایکینجی» مدیر کل شرکت روکتسان، روز سه‌شنبه در نمایشگاه بین‌المللی صنایع دفاعی (IDEF) گفت: «در میدان نبرد مدرن امروزی، اهمیت موشک‌های بالستیک مافوق صوت، همانطور که رویدادهای اخیر نشان داده‌اند، کاملا آشکار شده است. این موشک جدید به عنوان یک عامل تقویت‌کننده نیرو برای ارتش ترکیه عمل خواهد کرد.»

موشک «تایفون بلوک ۴» «هالوک گورگون» رئیس آژانس صنایع دفاعی ترکیه به خبرنگاران گفت که چندین پروژه موشکی و سلاح‌های مافوق صوت دیگر در حال انجام است و در زمان مناسب برای عموم رونمایی خواهد شد.

در این نمایشگاه دفاعی، شرکت روکتسان همچنین موشک هواپرتاب ۳۰۰ ER را معرفی کرد که قادر است در صورت استقرار از روی سکوهایی مانند جت‌های جنگنده و پهپادها، اهدافی را در فاصله بیش از ۵۰۰ کیلومتری هدف قرار دهد.

علاوه بر این، شرکت روکتسان از توسعه موشک ماهواره‌بر سیمسک-۲، یک سامانه پیشرفته ۲ مرحله‌ای با سوخت مایع که قادر به حمل محموله ۱.۵ تنی به مدار بالای ۷۰۰ کیلومتر است، رونمایی کرد.

«نیلوفر کوزولو» مدیر بخش تحقیق و توسعه، توضیح داد که کلاهک‌ها تاکنون عمدتا از دید عموم پنهان مانده‌اند، که دلیل آن طولانی بودن فرآیندهای تکمیل، صدور گواهینامه و احراز صلاحیت پس از ۱۲ سال توسعه بوده است.

او تاکید کرد که که بمب سنگرشکن متعاقبا در یک سناریوی پرتاب هوایی نیز آزمایش شد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در ماه ژوئن گفت که ترکیه با افزایش ذخایر موشک‌های میان‌برد و دوربرد خود، «بازدارندگی خود را تقویت خواهد کرد».


نظرات

آخرین اخبار
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد