×
بین الملل
شناسه خبر : 234608
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 19:00
دوران تحریم‌ نفتی ایران به پایان رسیده است

فارن‌پالسی:

دوران تحریم‌ نفتی ایران به پایان رسیده است

به نوشته فارن‌پالسی، به‌رغم حملات به ایران، این کشور به صادرات نفت ادامه داد و مشتریان نفت ایران در چین هم مقاومت به خرج داده و از خرید نفت این کشور ناامید نشدند.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه آمریکایی نوشته با اشاره به نزدیکی بیشتر ایران و روسیه به چین در پی تحریم‌های غرب، نوشته دوران استفاده از تحریم‌های نفتی به‌عنوان یک ابزار قهری به پایان رسیده است.

در ماه ژوئن و درحالی که ایران هدف حملات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود، به قول نشریه آمریکایی، موردی عجیب اتفاق افتاد و صادرات نفت ایران افزایشی شد. 

به نوشته فارن‌پالسی، به‌رغم حملات به ایران، این کشور به صادرات نفت ادامه داد و مشتریان نفت ایران در چین هم مقاومت به خرج داده و از خرید نفت این کشور ناامید نشدند.

این رسانه نوشته دلیل موفقیت ایران در فروش نفت خود به‌رغم شرایط جنگی یک دلیل است: تحریم‌ها دیگر موثر نیستند، حداقل نه به اندازه‌ای که از ابتدا بود.

 فارن‌پالسی نوشته است: تصور از تحریم‌ها، به‌عنوان یک ابزار قهری است که به یک کشور فشار اقتصادی وارد کند تا رفتار خود را تغییر دهد. در عمل اما کشورها در مقابل تحریم‌ها مقاومت می‌کنند و ضمن تحمل هزینه‌ها، به‌دنبال راه‌هایی برای دور زدن آن می‌گردند. تحریم‌ها اکنون به‌جای تغییر رفتار کشورها، باعث تغییر بازارها می‌شوند و روابط اقتصادی را تغییر شکل می‌دهند.

طبق این گزارش، دوران استفاده از تحریم‌های نفتی به‌عنوان یک ابزار قهری به پایان رسیده است. 

این رسانه نوشته است: در حالی که بسیاری از سیاستمداران در واشنگتن هنوز وسوسه می‌شوند که تحریم‌ها را به عنوان ابزاری برای جدایی از چین تشدید کنند، سیاست آمریکا با چرخش به سمت ابزارهای دیگر که قدرت تخریب کمتری داشته باشند، بهتر پیش می‌رود.

در این گزارش آمده که تحریم‌های ایران و روسیه فراز و فرود تحریم‌های نفتی به عنوان یک ابزار اقتصادی را نشان داده است. پس از کاهش شدید فروش نفت ایران پس از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ و همچنین همه‌گیری کرونا، فروش نفت ایران اکنون به نزدیکی زمان پیش از تحریم‌ها بازگشته و چین اصلی‌ترین خریدار آن است.

برخلاف ایران، تحریم‌های غرب علیه نفت روسیه، منابع مالی آن را هدف گرفت تا جریان آن را. اقداماتی نظیر تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه از سوی سران گروه هفت به‌منظور کاهش توانایی روسیه برای دستیابی به منابع مالی بدون از بین بردن حضور نفت روسیه در بازار، اقدامی بود که غربی‌ها احساس می‌کردند بر قیمت‌ها تاثیر منفی خواهد گذاشت.

 فارن‌پالسی در ادامه نوشته که هدف قرار دادن منابع مالی روسیه هم به اندازه‌ای که غربی‌ها امید داشتند، خوب پیش نرفت چراکه روسیه اکنون نفت خام خود را به آسیا گسیل داشته است.

در این گزارش آمده که تحریم‌ها علیه ایران و روسیه باعث تغییر رفتار آن‌ها نشده است؛ ایران در برابر فشارهای آمریکا در ارتباط با برنامه هسته‌ای خود مقاومت کرده و روسیه هم میدان اوکراین را خالی نکرده است. تلاش‌ها برای منزوی‌کردن این دو کشور و همچنین ونزوئلا از بازار جهانی نفت، آن‌ها را به تقاضای چین وابسته کرده است.

فارن‌پالسی در این گزارش آورده است: در حالی که آمریکا و متحدان این کشور، روسیه و ایران را به آغوش چین سوق داده‌اند، تلاش‌ها علیه یک بازیگر اقتصادی مانند چین که بزرگترین واردکننده انرژی در جهان است و بیش از ۱۰ درصد از عرضه نفت جهان را مصرف می‌کند، به راحتی قابل مهار نخواهد بود.

در این گزارش آمده است: علاوه بر این، جداکردن آن‌ها از یکدیگر از طریق تحریم‌ها مستلزم آن است که واشنگتن بازیگران آمریکایی و اروپایی را که با چین تجارت می‌کنند، به تحریم‌های ثانویه تهدید کند. شرکت‌های انرژی آمریکایی که میلیاردها دلار گاز طبیعی، نفت خام و محصولاتی مانند اتان را به چین ارسال می‌کنند، ناگهان دسترسی به بزرگترین مصرف‌کننده انرژی جهان را از دست خواهند داد. با وجود آن‌که این اقدام برای چین دردناک است، اما برای تولیدکنندگان آمریکایی فاجعه‌بار خواهد بود.

رسانه آمریکایی به سران کاخ سفید توصیه می‌کند که «واشنگتن به جای افزایش فشار، باید کارآمدی تحریم‌های نفتی را مجددا ارزیابی کند یا جسورانه‌تر، کنار گذاشتن کامل این سیاست را در نظر بگیرد». در مورد ایران، ایالات متحده می‌تواند از کاهش تحریم‌ها به عنوان انگیزه‌ای برای ورود این کشور به مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای استفاده کند، در حالی که آمریکا به این موضوع اذعان دارد که توانایی‌ آن برای محدود کردن معنادار صادرات نفت ایران محدود است. در مورد روسیه نیز ایالات متحده باید چرخش مشابهی داشته باشد و بیشتر به ابزارهای جایگزین، از جمله گسترش حمایت از اوکراین و هدف گرفتن صادرات سلاح روسیه، تکیه کند.

در پایان مطلب فارن پالسی آمده است: تحریم‌های نفتی می‌توانند باقی بمانند، اما این تصور را که تحریم‌ها رفتار ایران یا روسیه را به طور معناداری تغییر خواهند داد، باید کنار گذاشت. واشنگتن و متحدانش باید واقعیت جدید را درک کنند که تحریم‌ها بازار جهانی نفت را تغییر داده‌اند، ایران و روسیه را وادار به نزدیکی بیشتر به چین کرده‌ و جریان‌های انرژی جهانی را در امتداد خطوط ژئوپلیتیکی و نه تجاری، منشعب کرده‌ است.


ایرنا
اخبار مرتبط
آمریکا در متن جدید خود لغو موقت تحریم‌های نفتی ایران را پذیرفته است
دوشنبه 1405/02/28 ساعت 15:35
آمریکا در متن جدید خود لغو موقت تحریم‌های نفتی ایران را پذیرفته است
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده گفت که آمریکایی‌ها برخلاف متون پیشین خود، در متن جدید پذیرفته‌اند که در طول دوره مذاکره، تحریم‌های نفتی ایران را Wave کنند. به گفته این منبع، محور متن تازه ایران بر پایان جنگ و اقدامات اعتمادساز آمریکا متمرکز است.
بررسی آغاز خرید نفت ایران توسط پالایشگاه‌های دولتی چین
دوشنبه 1405/01/03 ساعت 23:10
بررسی آغاز خرید نفت ایران توسط پالایشگاه‌های دولتی چین
پس از لغو تحریم‌های فروش نفت ایران از سوی آمریکا برای مهار قیمت جهانی نفت، پالایشگاه‌های دولتی چین بررسی ازسرگیری واردات نفت ایران را آغاز کردند.
4 دلار  میزان تخفیف نفتی ایران به چین
یکشنبه 1404/05/05 ساعت 17:00
بلومبرگ خبر داد؛
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
شرکت رهیابی محموله‌های نفتی ورتکسا اعلام کرده که صادرات نفت ایران به چین در ماه گذشته میلادی به بیش از 1.7 میلیون بشکه در روز افزایش یافته که نسبت به 1.1 میلیون بشکه در ماه می رشد چشمگیری داشته است. در اوایل ماه ژوئن، بارگیری‌ محموله‌های نفتی به 2.5 میلیون بشکه در روز رسید.
در «جنگ نفتی دوم» میان ایران و ترامپ کدام طرف پیروز شد؟
جمعه 1404/05/03 ساعت 11:15
موسسه کپلر گزارش می دهد؛
در «جنگ نفتی دوم» میان ایران و ترامپ کدام طرف پیروز شد؟
گزارش مؤسسه کپلر و داده‌های ورتکسا نشان می‌دهد صادرات نفت ایران به چین در سه هفته نخست ژوئن 2025 به رکورد 1.8 میلیون بشکه در روز رسیده است؛ رقمی که شکست کامل تلاش‌های تحریمی دولت ترامپ برای صفر کردن صادرات نفت ایران را نشان می‌دهد.
نظرات

آخرین اخبار
مهران همچنان انتخاب اول زائران؛ ثبت‌نام اربعین از 1.7 میلیون نفر گذشت
طرح ضربتی پلیس برای برخورد با تردد موتورسواران در خطوط ویژه
ثبت رکورد جدید تردد مسافران از مرز رازی
افشاگری بورل از اختلاف ترامپ و نتانیاهو؛رئیس‌جمهور آمریکا از سرسختی اسرائیل خسته شده است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 3 مرداد+ وضعیت استان ها
تجاوز نظامی عربستان به یمن/شهرهای جیزان و ینیع عربستان زیر آتش حملات موشکی و پهپادی یمن
عبور از چشم در مقابل چشم
قدرت؛ تنها قانون مستقر در عرصه بین‌المللی
پیروز قربانی سرمربی آلومینیوم شد
پیش بینی شوکه‌کننده ایلان ماسک از سال 2036؛ هوش مصنوعی از انسان عبور می‌کند
وضعیت اضطراری در فرانسه و اسپانیا؛ بزرگ‌ترین آتش‌سوزی جنگلی در قلب اروپا
عراقچی در دیدار وزیر خارجه روسیه: اجازه سوءاستفاده آمریکا از تنگه هرمز را نمی‌دهیم
اکبر عبدی درگذشت/ علت درگذشت ستاره سینمای ایران چه بود؟ اعلام زمان خاکسپاری
چرا با وجود ورزش منظم وزن کم نمی‌کنیم؟
ایران: هدف قرار دادن عامدانه دو شناور ایرانی از سوی آمریکا جنایت جنگی است
انفجار مهیب در قلب انگلیس/ اعلام وضعیت فوق‌العاده و تخلیه ساکنان
تنبیه متجاوز ادامه دارد؛ انفجارهای شدید در ناوگان پنجم آمریکا در بحرین
نخستین دستورکار صحن مجلس پس از جنگ تحمیلی سوم منتشر شد
تأکید اردن و عمان بر ضرورت دستیابی به آتش‌بس جامع در منطقه
لفاظی‌های جدید رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران
پزشکیان: نام استاد اکبر عبدی در زمره ارکان ماندگار فرهنگ و هنر ایران ثبت می‌شود
اعتراف رسمی عربستان به هدف قرار گرفتن کشتی خود در دریای سرخ
عکس های منتخب جهان؛ 24 جولای 2026
حمله آمریکا به شلمچه صحت ندارد
گزارش بانک جهانی از فاجعه ونزوئلا
کشته شدن 2 نظامی اسرائیلی در عملیات تیراندازی در کرانه باختری
زیاده‌خواهی آمریکا عامل اصلی وضعیت کنونی منطقه است
عملیات در کرانه باختری؛ 4 صهیونیست کشته و زخمی شدند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: پایداری ایران در برابر دشمنان ریشه در فرهنگ متعالی دارد
تنگه یا تله؟ بلینکن پاسخ می‌دهد
تهدید تازه ترامپ علیه اروپا
قوه قضاییه: شعبات ساعدی‌نیا همچنان پلمب است
رسانه ملی با صدور بیانیه‌ای بر هماهنگی با دولت و حفظ انسجام ملی تأکید کرد
ناهماهنگی ترامپ با عربستان در مطرح کردن عادی سازی روابط با اسرائیل
سرنوشت بهترین بازیکن جام جهانی مشخص شد
صعود دختران هاکی ایران به نیمه‌نهایی قهرمانی آسیا
تحولات خاورمیانه محور نشست چین و آسه‌آن
ارتقای زیرساخت‌های هوشمند جاده‌ای برای سفرهای اربعین در مرزهای کشور
افزایش قیمت نفت و تشدید جنگ؛ فشار تازه بر آمریکایی‌ها
زائران اربعین بخوانند؛ نرخ سواری، ون و اتوبوس از مرزهای عراق
سرمربی تیم ملی وزنه برداری زنان:به دنبال قهرمانی آسیا هستیم
ادامه عقده‌گشایی و خصومت‌ورزی آمریکا علیه ایران با تحریم‌های جدید
هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به اتباع خود درباره احتمال لغو پروازها و سفر به غرب آسیا
اسلام‌آباد در حال بررسی احیای مذاکرات ایران و آمریکا با ابتکار چین
واکنش مهاجرانی به سانسور سخنان پزشکیان در صداوسیما
معادله جدید؛ به ازای شهادت هر ایرانی، به درک واصل شدن یک نیروی آمریکایی
ادعای تازه ترامپ درباره ایران؛ پکن و مسکو سلاح نمی‌فروشند
انتقاد تند وزارت خارجه یمن از فرستاده سازمان ملل؛ جانبداری آشکار از ریاض
غریب‌آبادی: انتظار از اروپا این است پیشران دیپلماسی باشد و نه دنباله‌رو متجاوز
کارشناسان سازمان ملل خواستار پاسخگویی آمریکا و اسرائیل درباره قتل‌عام کودکان میناب شدند