×
اقتصادی
شناسه خبر : 234557
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/05/02 ساعت 11:45
وزیر صنعت: 10 هزار مگاوات برق تولیدی صنایع به شبکه سراسری تزریق می‌شود

وزیر صنعت: 10 هزار مگاوات برق تولیدی صنایع به شبکه سراسری تزریق می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با نمایندگان آذربایجان‌غربی از تلاش‌های دولت برای فعال‌سازی صنایع و معادن این استان خبر داد. سید محمد اتابک بر لزوم رفع موانع تولید و حمایت از کارخانه‌های غیر فعال تأکید کرد و به ظرفیت‌های بالقوه این منطقه در زمینه‌های تجارت مرزی و معدنی اشاره نمود.

نورنیوز - گروه اقتصادی: سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت شامگاه چهارشنبه در جلسه‌ای با اعضای مجمع نمایندگان آذربایجان غربی به بررسی وضعیت صنایع و معادن این استان پرداخت. وی اظهار کرد: «در حال حاضر کارخانه‌هایی در بخش صنعت کشور فعال هستند که نه تنها برق مورد نیاز خود را تولید می‌کنند، بلکه بخشی از مازاد آن را نیز به شبکه سراسری برق تزریق می‌کنند تا برای مصارف شهری استفاده شود.»

وزیر صمت تأکید کرد که حمایت از صنایع در این شرایط برای تداوم تولید ضروری است. وی با اشاره به وجود ۵۰۰ معدن در آذربایجان‌غربی گفت: «برای توسعه فعالیت‌های معدنی در این استان، رفع موانع تولید بسیار حائز اهمیت است و به همین منظور برخی اختیارات به استان تفویض می‌شود.»

اتابک اضافه کرد: «حدود ۴۰ درصد معادن استان آذربایجان‌غربی غیرفعال هستند که این وضعیت قابل قبول نیست. همچنین، ۳۷ درصد از صنایع این استان با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد فعالیت می‌کنند و ۱۱ درصد از صنایع نیز به‌طور کامل غیرفعال هستند.»

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به اینکه در کشور ۸۰۰ شهرک صنعتی وجود دارد، گفت: «این شهرک‌ها نیازمند مدیریت صحیح و جذب تسهیلات برای تقویت فعالیت‌های صنعتی هستند.» وی همچنین به ۲۶ شهرک صنعتی در آذربایجان‌غربی اشاره کرد و افزود که بسیاری از این شهرک‌ها هنوز با ظرفیت کامل فعالیت نمی‌کنند.

اتابک همچنین به ۲ هزار واحد صنعتی فعال در استان اشاره کرد و بیان داشت: «از این تعداد، ۷۹ پروژه با پیشرفت ۸۰ تا ۱۰۰ درصدی وجود دارد که باید در اولویت تکمیل قرار گیرند و به چرخه تولید وارد شوند.»

وی بر لزوم فعال‌سازی واحدهای راکد تأکید کرد و خواستار تسریع در رفع موانع تولید این کارخانه‌ها شد. در بخش تجارت مرزی، وزیر صمت به ظرفیت‌های بومی و منطقه‌ای آذربایجان‌غربی اشاره کرده و گفت: «سهم این استان از تجارت کشور ۱.۸ درصد و صادرات آن ۸ درصد است که نشان‌دهنده غفلت از ظرفیت‌های مرزی این منطقه است.»

اتابک در پایان اظهار کرد: «مزیت جغرافیایی آذربایجان‌غربی و همسایگی با سه کشور این استان را در ردیف استان‌های مهم کشور قرار می‌دهد و می‌تواند سهم تجارت آن را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.» وی همچنین افزود: «آذربایجان‌غربی در زمینه بیکاری با نرخ ۵.۸ درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است و در ایجاد ارزش افزوده در ردیف ۱۶ کشور قرار دارد.»


نظرات

آخرین اخبار
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند
صرب‌الاجل نهایی خروج نظامیان آمریکایی از عراق
گفت‌وگوی دقیقه نودی عراقچی و وزیر پاکستانی
اختصاص 7 همت برای مطالبات رتبه‌بندی فرهنگیان
اوپک:تولید نفت ایران در ژوئیه صعودی شد
انفجار مرگبار در بلوچستان پاکستان؛ 18 شورشی کشته شدند
سرمربی سابق کرواسی هدایت اماراتی‌ها را بر عهده گرفت
نورنما | دلم یک «یا رضا » می خواهد و یک پنجره فولاد ...
واکنش حماس به بستن مسجد ابراهیمی
جنگ با ایران، اقتصاد تاجیکستان را تحت فشار گذاشت
هویتی نشأت‌گرفته از پیوند سنجیده شعر و آواز
پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 22 مرداد/ دلار افت می کند؟
هشدار روسیه درباره تأثیر جنگ ایران بر همکاری‌های خزر
پیام تبریک آیت‌الله حسینی بوشهری به محسن رضایی
وزن‌کشی تیم ملی کشتی پهلوانی ایران در ترکیه
غلامحسین محمدی سرپرست سازمان تأمین اجتماعی شد
اعزام حداکثری ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای جابه‌جایی زائران مشهد مقدس
زیردریایی هسته‌ای کره جنوبی، منطقه را بی‌ثبات می‌کند
2200 طرح مدرسه‌سازی در راه است؛ هزاران کلاس آماده می‌شود
تردید آمریکا در دفاع مقابل تلافی‌جویی‌های ایران
آخرین وضعیت پاک‌سازی آلودگی نفتی در سواحل قشم و هنگام
آماده‌باش ویژه پلیس برای موج میلیونی سفر به مشهد
آب چغندر چگونه فشار بارداری بر کلیه‌ها را کم می‌کند؟
دستور جدید واشنگتن به سفارتخانه‌ها در غرب آسیا
امنیت، کارآمدی و بقا با جوان‌گرایی در حکمرانی
معمار اقتصاد نوین چین درگذشت
تاریخ دربی پایتخت مشخص شد
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 22 مرداد/ طلا گران می شود؟
جزییات و شرایط برخورداری از بازنشستگی مشاغل سخت وزیان آور
فرجام قمه‌کشی و عربده‌کشی در خیابان‌های تهران
شکستن چارچوب «توافق چارچوب» از سوی صهیونیست‌ها
هشدار هند به چین؛ آرامش در مرز شرط بهبود روابط است
ایران و پاکستان در نقش عقبه راهبردی یکدیگر
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد
گام جدید ایران برای ورود به بانک توسعه نوین بریکس
بکارگیری زیرساخت‌های کانتینری برای پرتاب‎‌های فضایی
روسیه و قرقیزستان وارد رزمایش نظامی مشترک شدند
درخواست آمریکا از اوکراین برای توقف حملات به نفتکش‌ها در دریای سیاه
پهلوان آواز ایران درگذشت
بازگشایی تنگه هرمز آسان نخواهد بود
جزئیات آتش‌سوزی در مجتمع خلیج فارس قشم
رونمایی از مشعل بازی‌های آسیایی 2026؛ تلفیق تکنولوژی و تاریخ در آیچی-ناگویا
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محله‌محور در حوزه سلامت با ظرفیت بسیج
هشدار هواشناسی استان مرکزی: گردوخاک و افزایش ابر در راه است
افزایش دما در تهران؛ پیش‌بینی هوای 38 درجه برای روزهای آینده
درخشش دختران وزنه‌بردار ایران در آسیا
افت شدید تردد در تنگه هرمز؛ کاهش عبور کشتی‌ها به 9 فروند در روز
صدای انفجار در جاسک؛ مردم از نزدیک شدن به منطقه خودداری کنند
نورنما | یادگار عاشقانه امیر حیدری و همسرش در حرم امام رضا(ع)