×
بین الملل
شناسه خبر : 234513
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/01 ساعت 23:30
هوش مصنوعی عامل اصلی رشد هزینه‌های برق در آمریکا شد

هوش مصنوعی عامل اصلی رشد هزینه‌های برق در آمریکا شد

گزارشات جدید نشان می‌دهد که رشد سریع استفاده از فناوری هوش مصنوعی و مراکز داده مرتبط، باعث افزایش قابل توجه هزینه‌های برق در ایالات متحده شده است؛ پدیده‌ای که وعده دونالد ترامپ، برای کاهش هزینه انرژی خانوارها را تحت تأثیر قرار داد.

نورنیوز - گروه بین الملل: فایننشال تایمز به نقل از بزرگ‌ترین اپراتور شبکه برق آمریکا، شرکت پی‌جی‌ام، اعلام کرده است که افزایش سریع تقاضا برای فناوری هوش مصنوعی (AI) منجر به رشد هزینه‌های برق در این کشور شده است. این روند برخلاف وعده رئیس‌جمهور دونالد ترامپ مبنی بر تأمین انرژی ارزان‌تر برای خانواده‌های آمریکایی است.

مصرف برق به ویژه در مراکز داده‌ای که به‌صورت گسترده برای پردازش هوش مصنوعی استفاده می‌شوند – به‌خصوص در منطقه معروف به «دالان مراکز داده» در ایالت ویرجینیا – به طور چشمگیری افزایش یافته است. پس از فراگیر شدن چت‌جی‌پی‌تی، تقاضا برای محاسبات مبتنی بر هوش مصنوعی به طور ناگهانی جهش کرده و فشار زیادی بر شبکه برق وارد آورده است. کارشناسان می‌گویند این افزایش مصرف، همراه با تأخیر در توسعه پروژه‌های جدید تأمین برق و تعطیلی نیروگاه‌های قدیمی، شرکت‌های خدمات برق را مجبور کرده است تا هزینه‌های هنگفتی برای به‌روزرسانی زیرساخت‌ها متقبل شوند.

شرکت پی‌جی‌ام که به بیش از ۶۵ میلیون نفر در ۱۳ ایالت و واشینگتن دی‌سی خدمات می‌دهد، روز سه‌شنبه اعلام کرد که برای پاسخگویی به تقاضای پیش‌بینی‌شده در بازه زمانی میانه سال ۲۰۲۶ تا میانه سال ۲۰۲۷، مبلغ ۱۶.۱ میلیارد دلار به تولیدکنندگان برق پرداخت خواهد کرد؛ رقمی که ۱۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است. انتظار می‌رود هزینه‌های برق مصرف‌کنندگان نیز تا ۵ درصد افزایش یابد.

این فشار اقتصادی، ضربه‌ای جدی به وعده مکرر ترامپ برای کاهش نصف هزینه‌های انرژی خانوارها است. داده‌های وزارت کار آمریکا نشان می‌دهد قیمت برق در یک سال گذشته ۵.۶ درصد رشد داشته، در حالی که نرخ تورم کلی ۲.۷ درصد بوده است.

تیموتی فاکس از شرکت ClearView Energy Partners به فایننشال تایمز گفته است: «این موضوع برای مصرف‌کنندگان ناخوشایند است. قیمت‌های بالاتر در مزایده‌ها منجر به قبوض بالاتر برای مشتریان خواهد شد.»

پی‌جی‌ام پس از افزایش ۸۰۰ درصدی قیمت‌ها در سال گذشته، سقف قیمتی برای مزایده‌های برق تعیین کرد. این مزایده‌ها پرداخت‌هایی را برای تولیدکنندگان برق مشخص می‌کند تا در ساعات اوج مصرف برق ارائه دهند و از خاموشی جلوگیری شود. با این حال، نتایج مزایده امسال همچنان نزدیک به سقف تعیین‌شده بود و بیش از ۳۲۹ دلار به ازای هر مگاوات-روز پرداخت شد.

افزایش هزینه‌های برق فشار تورمی ناشی از سیاست‌های اقتصادی دوران ترامپ – از جمله تعرفه‌های جهانی و لایحه زیرساختی موسوم به «بزرگ و زیبا» – را تشدید کرده است که همه این موارد بار مالی بیشتری بر خانوارهای آمریکایی تحمیل می‌کند.

تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که بحران برق در آمریکا ادامه خواهد داشت. پی‌جی‌ام پیش‌بینی می‌کند تا سال ۲۰۳۰، تقاضای برق ۳۲ گیگاوات افزایش یابد که عمدتاً از سوی مراکز داده خواهد بود. شرکت‌های فناوری بزرگ مانند آمازون در حال جستجو برای ظرفیت اضافی در سراسر شبکه برق هستند، موضوعی که به افزایش بیشتر هزینه‌ها دامن می‌زند.


اخبار مرتبط
گوگل از هوش مصنوعی برای شناسایی کاربران زیر 18 سال استفاده می‌کند
پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 15:16
گوگل از هوش مصنوعی برای شناسایی کاربران زیر 18 سال استفاده می‌کند
گوگل قصد دارد با بهره‌گیری از فناوری هوش مصنوعی، کاربران زیر 18 سال را در سرویس‌های خود شناسایی و محدود کند. این طرح ابتدا در ایالات متحده اجرا می‌شود. هدف این طرح، محافظت از نوجوانان در برابر محتوای نامناسب اعلام شده است.
آینده‌ شغلی در تله هوش مصنوعی: فرصت یا تهدید؟
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 10:34
نورنیوز بررسی می‌کند؛
آینده‌ شغلی در تله هوش مصنوعی: فرصت یا تهدید؟
بر اساس گزارش تازه‌ای از مایکروسافت، حدود 40 شغل فکری مانند تحقیق و نویسندگی به‌شدت در معرض حذف توسط هوش مصنوعی هستند؛ تغییری نگران‌کننده که در نبود سیاست‌گذاری هوشمندانه، می‌تواند به بی‌ثباتی اجتماعی منجر شود.
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
شنبه 1404/05/04 ساعت 17:49
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
شرکت هواوی چین در کنفرانس جهانی هوش مصنوعی شانگهای، با رونمایی از سیستم «کلود ماتریکس 384»، گام بلندی برای رقابت با انویدیا برداشت؛ سیستمی که برخی تحلیل‌گران آن را حتی پیشرفته‌تر از محصولات فعلی انویدیا می‌دانند.
هوش مصنوعی، پایان کولرهای گازی
سه‌شنبه 1404/04/31 ساعت 04:00
هوش مصنوعی، پایان کولرهای گازی
تیمی بین‌المللی به رهبری دانشگاه تگزاس، با استفاده از هوش مصنوعی، ماده‌ای حرارتی طراحی کرده‌اند که بدون مصرف برق، دمای سقف‌ ساختمان‌ها را تا 20 درجه کاهش می‌دهد؛ گامی انقلابی که می‌تواند پایان کار کولرهای گازی را رقم بزند.
هوشمندترین هوش مصنوعی جدید رونمایی شد
پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 17:15
هوشمندترین هوش مصنوعی جدید رونمایی شد
استارتاپ هوش مصنوعی xAI به رهبری ایلان ماسک، مدل پیشرفته Grok 4 را معرفی کرد که رقیبی قدرتمند برای ChatGPT و جمنای به شمار می‌رود. این شرکت همچنین گران‌ترین طرح اشتراک خود را با قیمت ماهانه 300 دلار رونمایی کرده است.
امارات پیشتاز جهانی در هوش مصنوعی؛ ChatGPT Plus رایگان شد!
سه‌شنبه 1404/03/06 ساعت 01:03
امارات پیشتاز جهانی در هوش مصنوعی؛ ChatGPT Plus رایگان شد!
امارات متحده عربی به عنوان نخستین کشور در جهان، دسترسی رایگان به نسخه پولی ChatGPT Plus را برای همه شهروندان و ساکنانش فراهم می‌کند؛ اقدامی پیشرو در مسیر توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی با مشارکت غول‌های تکنولوژی جهان.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
احتمال افزایش تنش در منطقه
اقتصادنگار | حذف ارز ترجیحی درد یا درمان؟
ترامپ دستور محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد
بی‌نیاز از دشمن
از تعلیق تا توازن
ترامپ محدودیت‌های جدید ورود به آمریکا را اعلام کرد
بارش برف و باران در جاده‌های 24 استان
مادورو: قسم خورده‌ایم از میهن خود دفاع کنیم
عراقچی: موضوع هسته‌ای ایران راه حل نظامی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 26 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروزچهارشنبه 26 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمستان خطرناک برای دیابتی‌ها: مراقب سلامت خود باشید
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
پلیس راه: هموطنان از سفرهای غیرضروری به مازندران خودداری کنند
نورنما | جذاب‌تر از مارتن کیش
یارانه نقدی آذرماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
نماینده پارلمان اروپا: جایزه صلح نوبل را به فرانچسکا آلبانیزه بدهید
اعتراض‌ها جاده‌های شمال فلسطین را بست
احضار مربی استقلال به کمیته اخلاق
برکناری برخی مسئولان عراق در پی اشتباه سهوی درباره حزب‌الله و انصارالله
اعتراض به رأی دادگاه کره جنوبی علیه دوومیدانی‌کاران ایرانی
تبادل نامه بر سر اسرای جنگی بین روسیه و اوکراین
ردگیری گردش مالی سنگین 3 فرد با 45 حساب بانکی
ریزش ساختمان در یافت‌آباد/ نجات زنده 4 نفر از زیر آوار
مدارس استان کرمان در روز چهارشنبه 26 آذرماه غیرحضوری شد
عراقچی: وضعیت منطقه غرب آسیا آشفته و خطرناک است
لغو پروازهای کیش/ مدارس کیش غیرحضوری شد/ تغییر ساعت کار بانک ها
آمریکا نفتکش‌های بیشتری از ونزوئلا را توقیف می‌کند
X
آگهی تبلیغاتی