×
سیاسی
شناسه خبر : 234477
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/01 ساعت 18:00
تأکید هیات پارلمانی ایران و عراق بر اخراج نیروهای آمریکایی

تأکید هیات پارلمانی ایران و عراق بر اخراج نیروهای آمریکایی

هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در دیدار با نمایندگان استان کربلا در پارلمان عراق، بر ضرورت اخراج نیروهای آمریکایی از عراق و مقابله با نقض حاکمیت این کشور توسط رژیم صهیونیستی تأکید کرد. این دیدار با تأکید بر پیروزی ملت ایران در نبرد 12 روزه و تقویت همبستگی دو ملت ایران و عراق همراه بود.

نورنیوز - گروه سیاسی:  ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز چهارشنبه( اول مردادماه)‌ از دیدار هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با نمایندگان استان کربلا در پارلمان عراق خبر داد. در این جلسه، سیدمحمود نبویان، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی، گزارشی از دفاع ۱۲ روزه ملت ایران در مقابل رژیم صهیونیستی و پیروزی ملت ایران ارائه کرد.

در این گزارش تأکید شد که تمام اقدامات رژیم صهیونیستی با حمایت و دستور مستقیم آمریکا انجام می‌شود و جدا کردن این دو از هم، اشتباهی راهبردی است. آمریکا به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست و رژیم صهیونیستی به دنبال توسعه سرزمینی است.

رضایی افزود: در این گزارش تاکید شد که همه اقدامات رژیم صهیونیستی با دستور و پشتیبانی مستقیم آمریکایی‌ها بوده و تفاوت قائل شدن بین رژیم صهیونیستی و آمریکا یک خطای راهبردی است. بدون شک آمریکا به هیچ وجه قابل اعتماد نیست و رژیم صهیونیستی به دنبال توسعه سرزمینی خودش است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همچنین علی خضریان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در این دیدار تجاوز و استفاده صهیونیست‌ها از آسمان عراق در جنگ اخیر را نقض حاکمیت این کشور دانست و گفت باید پاسخ جدی به نقض حاکمیت عراق توسط صهیونیست ها و جنایات رژیم صهیونیستی با اقدام عملی پاسخ داده شود و بر ضرورت برخورد با گروهک‌های ناامن ساز تاکید کرد.

رضایی در ادامه با بیان اینکه حماسه اربعین، میعادگاه شیعیان است و نمادی از وحدت دو ملت ایران و عراق محسوب می شود، گفت: همچنین در این دیدار یادآوری شد که باید از همه ظرفیت ها برای برخورد با متجاوزینی که از آسمان عراق بر علیه ایران استفاده کردند، بهره برداری شود و جاسوسان رژیم صهیونیستی در عراق نیز اخراج و مورد برخورد قرار بگیرند. در ادامه بر اجرای مصوبه پارلمان عراق در سال ۲۰ ۲۰ مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی از عراق تاکید شد.

مردم، دولت و مرجعیت عراق معتقد به باطل بودن رژیم صهیونیستی هستند

رضایی بیان کرد: آقای خفاجی، نماینده کربلا در پارلمان عراق نیز در این دیدار با تبریک پیروزی ملت ایران در جنگ اخیر، بیان کرد کاری که نیروهای مسلح ایران کردند و بر رژیم صهیونیستی پیروز شدند، برای ما نیز باعث افتخار است. همچنین وی تصریح کرد مردم، دولت و مرجعیت عراق نسبت به اینکه رژیم فاسد و اشغالگر صهیونیستی باطل بوده و به دنبال تجاوز است هیچ اختلاف نظری ندارند زیرا می دانند آنها به دنبال اشغال کشورهای دیگر هستند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: خفاجی همچنین یادآور شد که پارلمان عراق، تجاوز رژیم صهیونیستی به آسمان این کشور و تجاوز به ایران را محکوم کرده است.

وی با اشاره به بخش دیگری از اظهارات نماینده کربلا در پارلمان عراق، گفت: خفاجی به قانون شجاعانه سال ۲۰۲۰ پارلمان عراق مبنی بر اخراج آمریکایی ها بعد از ترور شهید سلیمانی اشاره و تاکید کرد که دولت عراق باید به تعهد خودش درباره حاکمیت کشور عمل کند چراکه در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی حاکمیت عراق نقض شده است؛

رضایی یادآور شد: نماینده پارلمان عراق عنوان کرد در رابطه با قانون خروج نیروهای آمریکایی، موضوع در دست اجراست و تاکید داشت عناصر تروریستی، گروهکی و جاسوسانی که در عراق هستند باید مورد برخورد قرار بگیرند و اخراج شوند.

رضایی درباره سخنان خانم هلالی، عضو دیگر پارلمان عراق گفت: ایشان به روابط تاریخی و هزاران ساله دو کشور و ملت ایران و عراق اشاره کرد و گفت شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس رابطه جدایی ناپذیری را بین ایران و عراق پدید آوردند، وی اعلام کرد ما به پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی و پیروزی جمهوری اسلامی بر رژیم صهیونیستی افتخار می کنیم؛ چراکه این موضوع باعث سربلندی ملت عراق بود.

این نماینده مجلس ادامه داد: وی همچنین بر خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق تاکید و تصریح کرد که ایران همواره پشتیبان عراق بوده به ویژه در جنگ با داعش لذا ما امروز باید با ایران همکاری ویژه داشته باشیم. عناصر تروریستی نیز باید از عراق اخراج شوند.

نماینده مردم دشتستان در مجلس دوازدهم افزود: خانم موسوی، عضو کمیته انرژی و برق مجلس نمایندگان عراق نیز در این دیدار با تبریک پیروزی ایران در جنگ ۱۲ روزه، گفت ما از دولت خواستیم که در سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی شکایت و در توافقات خودش با آمریکا و ناتو تجدید نظر کند؛ وی اظهار کرد امنیت ایران و عراق یکی بوده و ما به صورت واحد باید به آن نگاه کنیم.

رضایی با اشاره به اظهارات خانم منال موسوی، دیگر نماینده کربلا در پارلمان عراق، خاطرنشان کرد: وی ضمن تبریک پیروزی ایران، بیان کرد آمریکا تاکید دارد که عراق خلع سلاح شود اما به هدف خودش نخواهد رسید؛ منطقه و عراق هم اکنون در پیچ خطرناکی هستند زیرا آنها مثلثی علیه عراق تشکیل دادند.

ترامپ، نتانیاهو و اردوغان به دنبال توسعه طلبی در خاورمیانه هستند

رضایی یادآور شد: بنا به گفته این عضو پارلمان عراق، یک راس این مثلث ترامپ است که به دنبال خاورمیانه بوده و دیگری نتانیاهو است که به دنبال تجاوز و توسعه طلبی و جنایت است و ضلع شوم پروژه دولت اردوغان است که تلاش می‌کند برای تحقق نقشه ترامپ کمک کند. همچنین وی به فشارهایی که برای خلع سلاح حشد الشعبی می آورند اشاره کرد و گفت ما از حشد الشعبی نمی گذریم و کوتاه نمی آییم و سلاحشان را تحویل نمی دهیم.

حضور هیات پارلمانی ایران در نجف

رضایی درباره حضور هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف گفت: اعضای هیات اعزامی ابتدا با آیت الله سیدمجتبی حسینی، نماینده رهبر معظم انقلاب در عراق دیدار و ملاقات داشتند؛ در این دیدار گزارشی از سفر عراق و تحولات اخیر به وی داده شد و نمایندگان نیز شنونده نکات و مطالب ایشان بودند.

وی درباره ملاقات با آیت الله حسن جواهری گفت: ایشان در این دیدار تاکید کردند که جنگ ایران با رژیم صهیونیستی، جنگ بین اسلام و کفر بود زیرا صهیونیست‌ها با تفکر و عقیده اسلام مشکل دارند؛ به عبارتی این جنگ، جنگ صهیونیست با پیغمبر و اسلام بود که البته به هدفشان نرسیدند و سیلی سختی خوردند. آیت الله جواهری همچنین از انسجام ملی ملت ایران که در جنگ اخیر به وجود آمد تجلیل کرد.

رضایی با اشاره برگزاری جلسه هیات پارلمانی کشورمان با سران عشایر در نجف اشرف گفت: آنها به شدت از پیروزی جمهوری اسلامی ایران بر رژیم صهیونیستی و سیلی رزمندگان و نیروهای مسلح ما به رژیم جعلی خوشحال بودند و تاکید داشتند اخبار روزهای جنگ ۱۲ روزه را از نزدیک دنبال می کردند و پیروزی جمهوری اسلامی ایران را پیروزی خودشان می دانستند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هیات پارلمانی ایرانی نیز در این دیدار گزارشی از آخرین تحولات ارائه کرد؛ سران عشایر نیز همگی با نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران اعلام همبستگی کردند و تاکید داشتند که خون ما درهم آمیخته و ما در کنار برادران ایرانی خودمان هستیم. همچنین برای پذیرایی از زوار اربعین نیز اعلام آمادگی کردند.


نظرات

آخرین اخبار
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به شیراز ، یزد، اصفهان و قشم
افزایش 23 درصدی قیمت بنزین در آمریکا
از فردا؛ هجدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر مجازی برگزار می شود
کالبدشکافی دلاریزه شدن اقتصاد ایران
تایید فروش بزرگترین بسته تسلیحات به تایوان توسط آمریکا
رم، وین و فرانکفورت در حمایت از ایران به‌پا خواستند
منزل دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بمباران شد
قیمت مواد غذایی در آمریکا افزایش یافت
حمایت مردم منتقم ایران از نیروهای مسلح
آغاز طرح تماس با سالمندان تنهای پرخطر در تهران
پزشکیان: هر چه را ویران کرده‌اند، بهتر از قبل می‌سازیم
اجرای «پرستار داوطلب محله» در دستور کار قرار گرفت
مدارس غیردولتی به پرداخت حقوق معلمان طبق قرارداد ملزم شد
شورای نگهبان لایحه بودجه 1405 را مغایر شرع و قانون اساسی نشناخت
عراقچی تاکید کرد: ایران به هرگونه حمله علیه تأسیسات انرژی پاسخ خواهد داد
استرالیا میزان ذخایر انرژی اش را اعلام کرد/اوضاع وخیم است
اعتراف رسانه اسرائیلی به هدف قرار داده شدن بانک‌های آمریکایی در منطقه
هلال احمر: تاکنون به 160 مرکز بهداشتی- درمانی آسیب وارد شده است
تعلیق بخشی از محرومیت‌های چک برگشتی
شورای امنیت درباره تمدید مأموریت یوناما رأی‌گیری می‌کند
پسکوف: روسیه با ونزوئلا در تماس است
گزارش تصویری / مراسم دریا سالار شهید علی شمخانی در امامزاده صالح بن موسی الکاظم (ع)
دبیرکل کتائب سیدالشهدا عراق: خروج از غرب آسیا برای آمریکا پرهزینه خواهد بود
ترامپ دست به دامن چین شد
دیپلماسی همچنان بهترین راه برای حل‌وفصل تنش‌های کنونی است
77 امدادگر در حملات اسرائیل به لبنان شهید و مجروح شدند
سرنوشت نتانیاهو همچنان در هاله‌ای از ابهام
تداوم صادرات و واردات ️از مرزهای کرمانشاه
طومار حزب انگلیسی خطاب به استارمر برای توقف تجاوز علیه ایران
رادیو اسرائیل تایید کرد: ایران، مرکز و جنوب اسرائیل را موشک باران کرد
کرملین: نفت روسیه برای بازار جهانی ضروری است
قالیباف: پایگاه‌های آمریکایی از هیچ‌کس محافظت نمی‌کنند
گزارش تصویری / مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
ترامپ: هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکا آسیب ندیده اند!/اعتراف به حمله از عربستان به ایران
دانشجویان با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای اعلام بیعت می‌کنند
سخنگوی سپاه: حمله به شعب بانک‌های آمریکایی در پاسخ به تجاوز دشمن به دو بانک ایرانی بود
بارگیری 2.7 میلیون بشکه‌ای 2 نفتکش، امروز از خارک
یمن: احتمال بستن باب‌المندب وجود دارد
حماس: ایران حق دارد به هر شیوه‌ای که مناسب می‌داند به تجاوز پاسخ دهد
چه خبر از تحویل خودروهای ثبت‌نامی؟
ناخدای امنیت ایران در ساحل ابدیت آرام گرفت؛ بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی + فیلم
گزارش تصویری / مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
بقائی: گفته بودیم عواقب حمله به ایران کل منطقه را درگیر خواهد کرد
هشدار فوری به ساکنان امارات
گروسی: درباره نیروگاه زاپروژیا با مسکو رایزنی کردیم
انهدام 87 پهپاد اوکراینی توسط روسیه
صلیب سرخ: باید از زیر ساخت‌های غیر نظامی حفاظت شود
کمک‌های بشردوستانه ترکمنستان وارد خراسان رضوی شد
هنوز از 6 کلاس موشکی ایران رونمایی نشده است
انهدام دو تانک مرکاوا در عملیات جدید حزب الله