×
اجتماعی
شناسه خبر : 234458
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/01 ساعت 15:45
برای نخستین بار صورت گرفت؛ رصد دنباله دار «31/اطلس»  با هابل

برای نخستین بار صورت گرفت؛ رصد دنباله دار «31/اطلس» با هابل

تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که دنباله‌دار 31/اطلس می‌تواند حتی هیجان‌انگیزتر از آنچه در ابتدا تصور می‌شد باشد زیرا مسیر آن در منظومه شمسی نشان می‌دهد از منطقه‌ای در کهکشان راه شیری می‌آید که از منظومه شمسی 4.6 میلیارد ساله ما قدیمی‌تر است. با سن تخمینی هفت میلیارد سال، این امر 31/اطلس را به قدیمی‌ترین دنباله‌داری که تاکنون دیده‌ایم تبدیل می‌کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: «تلسکوپ فضایی هابل» برای اولین بار توانست دنباله‌دار «۳۱/اطلس» را رصد کند و عکسی را از آن ارائه دهد.

تلسکوپ فضایی هابل اولین نگاه اجمالی خود را به دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای «۳۱/اطلس»(3I/ATLAS) انداخته است. این دنباله‌دار سومین جرمی است که بشر از بیرون محدوده منظومه شمسی مشاهده کرده و به آن وارد شده است.

به نقل از اسپیس، پیش از ۳۱/اطلس، دو دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای «1I/'Oumuamua» در سال ۲۰۱۷ و «2I/Borisov» در سال ۲۰۱۹ شناسایی شدند که هر دو اکنون از منظومه شمسی خارج شده‌اند؛ اگرچه پیش‌بینی می‌شود که سایر اجرام میان‌ستاره‌ای در حیاط خلوت کیهانی ما به صورت ناشناخته باقی بمانند.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که دنباله‌دار ۳۱/اطلس می‌تواند حتی هیجان‌انگیزتر از آنچه در ابتدا تصور می‌شد باشد زیرا مسیر آن در منظومه شمسی نشان می‌دهد از منطقه‌ای در کهکشان راه شیری می‌آید که از منظومه شمسی ۴.۶ میلیارد ساله ما قدیمی‌تر است. با سن تخمینی هفت میلیارد سال، این امر ۳۱/اطلس را به قدیمی‌ترین دنباله‌داری که تاکنون دیده‌ایم تبدیل می‌کند.

«آسترافوکسن»(astrafoxen) دانشجوی کارشناسی اخترفیزیک در یک پست، دنبال‌کنندگانش را از انتشار تصاویر هابل از دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای ۳۱/اطلس آگاه کرد. در این پست آمده است: تصاویر تلسکوپ فضایی هابل از دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای ۳۱/اطلس منتشر شدند. این تصاویر پنج ساعت پیش گرفته شده‌اند. پرتوهای کیهانی زیادی در تصاویر دیده می‌شوند اما گیسوی دنباله‌دار، بسیار زیبا و پف‌کرده به نظر می‌رسد. برای پژوهشگرانی که سعی در نوشتن مقالاتی برای این موضوع دارند، آرزوی موفقیت می‌کنم.

یکی از این مقالات که در حال حاضر به صورت پیش‌چاپ موجود است، با توصیف طیف‌سنجی نوری و فروسرخ نزدیک انجام شده روی ۳۱/اطلس نوشته است: ۳۱/اطلس یک دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای فعال حاوی یخ آب فراوان است که ترکیب غبار آن بیشتر به ترکیب غبار سیارک‌های نوع D شباهت دارد تا اجرام فراسرخ نپتونی.

سیارک‌های نوع D، سنگ‌های فضایی مملو از سیلیکات‌های غنی از مولکول‌های آلی و کربن دارای یخ آب در فضای داخلی خود هستند. ورود ۳۱/اطلس به منظومه شمسی، دوره هیجان‌انگیزی را برای ستاره‌شناسان پس از زمانی آغاز کرده است که این مزاحم منظومه شمسی در اول ژوئیه ۲۰۲۵ توسط تلسکوپ نقشه‌برداری اطلس مشاهده شد. مجموعه‌ای از تجهیزات دیگر نیز تلاش کرده‌اند تا با مشاهده این دنباله‌دار وارد عمل شوند.

یکی از پروژه‌هایی که سعی در بررسی دقیق ۳۱/اطلس دارد، «رصدخانه ورا روبین»( Vera Rubin Observatory) است که جهان را از نزدیک و دور با بزرگترین دوربین دیجیتالی که تاکنون ساخته شده، رصد می‌کند. این رصدخانه یک انتخاب کاملاً درست است زیرا این دنباله‌دار را از ورای منظومه شمسی برای اولین بار پس از زمانی مشاهده کرد که دانشمندان در حال آماده شدن برای انجام مشاهدات با آن بودند.

انتظار می‌رود این رصدخانه جدید که اولین تصاویر خود از کیهان را در ۲۳ ژوئن ۲۰۲۵ منتشر کرد، بین پنج تا ۵۰ جرم میان‌ستاره‌ای را هنگام عبور سریع از منظومه شمسی در طول یک دهه بررسی میراث فضا و زمان کشف کند.

در این میان، ۳۱/اطلس می‌تواند از توجه بی‌دریغ ستاره‌شناسانی که با هدف مطالعه اجرام میان‌ستاره‌ای و ترسیم تصویری دقیق از منظومه‌های سیاره‌ای فراتر از منظومه شمسی ما به مطالعه این اجرام می‌پردازند، بهره‌مند شود.


نظرات

آخرین اخبار
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید