×
اجتماعی
شناسه خبر : 234416
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/05/01 ساعت 10:36
وزیر آموزش و پرورش: آماده ارائه خدمات آموزشی برخط به دانش آموزان افغانستانی هستیم

وزیر آموزش و پرورش: آماده ارائه خدمات آموزشی برخط به دانش آموزان افغانستانی هستیم

وزیر آموزش و پرورش در دیدار با کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، از اعلام آمادگی آموزش و پرورش برای ارائه خدمات آموزشی برخط و مجازی به دانش آموزان افغانستانی خبر داد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، فیلیپو گرندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان که برای رایزنی با مقام‌های کشورمان به تهران سفر کرده است، با علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش دیدار و درباره مسائل آموزشی دانش آموزان اتباع مقیم ایران، گفت و گو کرد.

وزیر آموزش و پرورش، ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و قدردانی از حمایت‌هایی که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد از پناهندگان در بخش‌های مختلف انجام می‌دهد، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره با نگاه انسان دوستانه و دینی میزبان پناهندگان کشورهای مختلف به ویژه کشور افغانستان بوده و بیش از ۴ دهه است که اقدامات بسیار ارزشمندی را به پناهندگان و اتباع خارجی ارائه داده است و این در حالی است که ایران در شرایط تحریم‌های ظالمانه قرار دارد؛ از این روی انتظار می‌رود این مهم، در مجامع جهانی و بین المللی تبیین و چهره انسان دوستانه این کشور از سوی سازمان ملل متحد به جهانیان بیشتر نمایانده شود.

کاظمی در ادامه ضمن تشریح خدمات ارائه شده از سوی آموزش و پرورش ایران به دانش آموزان اتباع، گفت: ایران به مهاجرین و پناهندگان خارجی در حوزه آموزش عمومی، خدمات گسترده‌ای ارائه می‌دهد که از آن جمله می‌توان به ثبت نام و تحصیل رایگان دانش آموزان، تأمین کتب درسی مورد نیاز، همانند دانش آموزان ایرانی، سنجش بدو ورود و غربالگری آنان از نظر وضعیت بهداشتی و سلامت، سنجش هوش و دیگر معاینات پزشکی اشاره کرد.

وی با اشاره به خدمات بهداشتی ارائه شده از سوی آموزش و پرورش به دانش آموزان تبعه سایر کشورها در ایران، افزود: ارائه خدمات بهداشتی رایگان، بهداشت دهان و دندان، مشاوره‌های رایگان، شرکت در اردوهای آموزشی، علمی و فرهنگی، خدمات مددکاری، ارائه فرصت استفاده از امکانات ورزشی رایگان، امکان استفاده از فعالیت‌های فوق برنامه و برگزاری کلاس‌های تقویتی و جبرانی، تنها بخشی از خدماتی است که کشور جمهوری اسلامی ایران به دانش آموزان افغانستانی ارائه می‌دهد.

کاظمی اذعان داشت: طبق برآوردها، ایران سالانه ۱۰۰ میلیون دلار جهت ارائه خدمات به اتباع هزینه می‌کند، این در حالی است که در دو سال اخیر کمک کمیساریا در این بخش، کمتر از یک درصد بوده است!

عضو کابینه دولت چهاردهم به مشکلات و تهدیدهای حضور پناهندگان در ایران اشاره کرد و گفت: اکنون که کشور افغانستان به ثبات و آرامش خوبی دست پیدا کرده، بهتر است افغانستانی‌های عزیز، با عزّت و با حفظ کرامت انسانی، به کشورشان بازگردند و برای اعتلای کشور و مردم جامعه خود، خدمت کنند.

کاظمی، اختلافات و تنازعات فرهنگی در سطح جامعه را از دیگر مسائل حضور پناهندگان در ایران به شمار آورد و افزود: حضور دانش آموزان اتباع کلاس‌های درس ما را با افزایش تراکم مواجه کرده است و این موضوع سبب افت تحصیلی شدید دانش آموزان ایرانی شده است.

وی به کمبود فضای آموزشی و صرف هزینه‌های بسیار برای تأمین آن اشاره کرد و گفت: این مهم نیز هزینه‌های بسیاری دارد که بخشی اقتصادی و برخی اجتماعی هستند، زیرا مردم ما از مسئولان توقع دارند این هزینه‌ها صرف دانش آموزان ایرانی شود و این درخواست منطقی و بجایی است.

وزیر آموزش و پرورش به مشکلات اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی اتباع خارجی در ایران اشاره کرد و گفت: پناهندگان افغانستانی به دلیل مشکلات اقتصادی از فرزندانشان به عنوان نیروی کار و درآمدزایی استفاده می‌کنند که این موضوع در جامعه ایران سبب بروز آسیب‌های جدی می‌شود.

کاظمی با تأکید بر اینکه با وجود همه مشکلاتی که کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند، هیچ گاه از خدمات ارائه شده به پناهندگان کم نکرده است.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به ابراز همدردی و تسلیت گرندی، گفت: این مصیبت و ضایعه‌ای که بر ما مترتب شد، در مقابل جنایات رژیم صهیونی در غزه و ظلم و ستمی که بر کودکان مظلوم غزه می‌شود بسیار ناچیز و هیچ است.

وی گفت: ما مانند دانش آموزان ایرانی، کماکان بهترین خدمات را به مهاجرین و میهمان افغانستانی که به صورت رسمی و مجاز در ایران هستند ارائه می‌دهیم و حتی «دستور العمل ثبت نام دانش آموز اتباع» را به ادارات کل آموزش و پرورش کشور ابلاغ کردیم؛ همانگونه که در سال‌های گذشته نیز اجازه ندادیم هیچ دانش آموز افغانستانی، از آموزش محروم بماند.

کاظمی با توجه به مشکلات پیش روی دانش آموزان در کشور دوست و همسایه افغانستان، اذعان داشت: ما آمادگی داریم در راستای حمایت آموزشی، تمامی دانش آموزان افغانستانی را با استفاده از شبکه آموزش بومی و در چارچوب تفاهم نامه همکاری سه جانبه، آموزش داده و بر اساس اساسنامه مدارس مجازی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش، به آنان مدرک تحصیلی معتبر ارائه دهیم.


خبرگزاری مهر
اخبار مرتبط
نسخه الکترونیکی کتاب‌های درسی سال تحصیلی 1405–1404 در دسترس قرار گرفت
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 08:48
نسخه الکترونیکی کتاب‌های درسی سال تحصیلی 1405–1404 در دسترس قرار گرفت
وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرد فایل کامل کتاب‌های درسی سال تحصیلی1405–1404 در پایگاه رسمی کتاب‌های درسی بارگذاری شده است. دانش‌آموزان، معلمان و خانواده‌ها می‌توانند با مراجعه به این سامانه، به نسخه الکترونیکی کتاب‌ها دسترسی داشته باشند.
تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ممنوعیت ثبت‌نام نکردن دانش‌آموزان به دلیل افت تحصیلی
یکشنبه 1404/05/12 ساعت 13:15
تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ممنوعیت ثبت‌نام نکردن دانش‌آموزان به دلیل افت تحصیلی
وزیر آموزش و پرورش، ممنوعیت عدم پذیرش دانش‌آموزان در میان پایه‌ها به بهانه افت تحصیلی و کاهش معدل را به مدارس سراسر کشور ابلاغ کرد.
تأکید وزیر آموزش و پرورش بر مردمی‌سازی نهضت مدرسه‌سازی
جمعه 1404/05/03 ساعت 20:20
تأکید وزیر آموزش و پرورش بر مردمی‌سازی نهضت مدرسه‌سازی
وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مدیران کل نوسازی مدارس کشور بر اهمیت مردمی‌سازی نهضت مدرسه‌سازی و نقش مشارکت نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌ها تأکید و اعلام کرد که در مسیر توسعه عدالت آموزشی، نه تنها ساخت مدارس بلکه استفاده بهینه از ظرفیت‌های مردمی و دولتی نیز ضروری است.
آموزش و پرورش، لو رفتن سؤالات مدارس استعدادهای درخشان را تکذیب کرد
جمعه 1404/04/27 ساعت 18:00
آموزش و پرورش، لو رفتن سؤالات مدارس استعدادهای درخشان را تکذیب کرد
وزارت آموزش‌وپرورش با انتشار اطلاعیه‌ای رسمی، اخبار منتشر شده در فضای مجازی درباره افشای سؤالات آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی پیش از برگزاری آزمون را قویاً تکذیب کرد و آن را شایعه‌ای بی‌اساس دانست.
زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش، وزارت بهداشت و دستگاه‌های اجرایی اعلام شد
سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 07:00
زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش، وزارت بهداشت و دستگاه‌های اجرایی اعلام شد
زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و دستگاه‌های اجرایی کشور مشخص شد.
نظرات

آخرین اخبار
سرپرست وزارت دفاع: در جنگ رمضان قوی‌تر از جنگ 12 روزه ظاهر شدیم
بدهی آمریکا از مرز 40 تریلیون دلار عبور کرد
بیت‌کوین آماده جهش دوباره قیمت
ولیعهد عربستان راهی فرانسه می شود
سرلشکر عبداللهی: پاسخ ایران به تهدیدات دشمن، کوبنده خواهد بود
مانع تراشی آمریکا برای حضور محمود عباس در سازمان ملل
نتایج اولیه کنکور 1405 اواخر شهریور اعلام می‌شود
قالیباف بر مزار شهید «ابومهدی المهندس» حضور یافت
جنگ با ایران را متوقف کنید
هشدار سیلاب در مازندران؛ گردشگران از رودخانه‌ها فاصله بگیرند
بنزین 80 هزار تومانی تکذیب شد
سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری در آلاسکا با 8کشته
جاده چالوس از ساعت 16 امروز یک‌طرفه می‌شود
رایزنی عراق و سوئیس برای کاهش تنش ایران و آمریکا
اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکا در تنگه هرمز
«بهار دلشکسته»؛ قطعه تازه حسام‌الدین سراج برای رهبر شهید
قالیباف: ایران و عراق به نقشه راه اقتصادی نیاز دارند
برنامه قطعی برق قزوین امروز جمعه 30 مرداد + لینک
کاهش شدید تردد در هرمز؛ تنها 7 شناور عبور کردند
جدول خاموشی برق در کهگیلویه و بویراحمد امروز جمعه 30 مرداد
قیمت نفت امروز جمعه 30 مرداد چقدر افزایش یافت؟
صعود دوباره قیمت نفت
موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با عمان نهایی شد
جنوب لبنان زیر آتش؛ حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل
برنامه قطعی برق کرمان امروز جمعه 30 مرداد اعلام شد
پل B1 کرج در مسیر بازسازی
طرح حمله به کنگره نیویورک خنثی شد
دلالان به دنبال بازیکنان جوان استقلال
بازگشت رئیس‌جمهور 93 ساله کامرون پس از 10 هفته غیبت
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز جمعه 30 مرداد
نقشه خروج اضطراری از محاصره‌ی تمام‌عیار
ظهور شگفتانه‌های قدرت ملی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 مرداد 1405 +جدول پخش
توهم محدودیت
برد تاریخی والیبال زنان ایران در قهرمانی آسیا؛ ایران وارد جمع 100 امتیازی‌های جهان شد
برنامه قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز جمعه 30 مرداد اعلام شد/ جدول خاموشی شهرستان‌ها
جدول قیمت محصولات ایران خودرو امروز جمعه 30 مرداد
بروزترین قیمت محصولات سایپا امروز جمعه 30 مرداد + جدول
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون30 مرداد 1405+جدول پخش
برنامه قطعی برق ایلام امروز جمعه 30 مرداد+لینک
رقابت کنکور انسانی و ریاضی کلید خورد
قیمت دلار امروز جمعه 30 مرداد + جدول قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت طلا امروز جمعه 30 مرداد + قیمت طلا 18 عیار
قطعی برق تهران امروز جمعه 30 مرداد+ لینک
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 30 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز جمعه 30 مرداد + جدول
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز جمعه 30 مرداد + جدول
واکسن شخصی‌سازی‌شده سرطان منطبق بر تومورها و جهش‌ها
جمینای در نقش دستیار دانش‌آموزان و دانشجویان
افشاگری علیه متا؛ ایمنی کودکان فدای افزایش تعامل کاربران