×
اجتماعی
شناسه خبر : 234416
تاریخ انتشار :

وزیر آموزش و پرورش: آماده ارائه خدمات آموزشی برخط به دانش آموزان افغانستانی هستیم

وزیر آموزش و پرورش در دیدار با کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، از اعلام آمادگی آموزش و پرورش برای ارائه خدمات آموزشی برخط و مجازی به دانش آموزان افغانستانی خبر داد.

نورنیوز - گروه اجتماعی: بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، فیلیپو گرندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان که برای رایزنی با مقام‌های کشورمان به تهران سفر کرده است، با علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش دیدار و درباره مسائل آموزشی دانش آموزان اتباع مقیم ایران، گفت و گو کرد.

وزیر آموزش و پرورش، ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و قدردانی از حمایت‌هایی که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد از پناهندگان در بخش‌های مختلف انجام می‌دهد، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره با نگاه انسان دوستانه و دینی میزبان پناهندگان کشورهای مختلف به ویژه کشور افغانستان بوده و بیش از ۴ دهه است که اقدامات بسیار ارزشمندی را به پناهندگان و اتباع خارجی ارائه داده است و این در حالی است که ایران در شرایط تحریم‌های ظالمانه قرار دارد؛ از این روی انتظار می‌رود این مهم، در مجامع جهانی و بین المللی تبیین و چهره انسان دوستانه این کشور از سوی سازمان ملل متحد به جهانیان بیشتر نمایانده شود.

کاظمی در ادامه ضمن تشریح خدمات ارائه شده از سوی آموزش و پرورش ایران به دانش آموزان اتباع، گفت: ایران به مهاجرین و پناهندگان خارجی در حوزه آموزش عمومی، خدمات گسترده‌ای ارائه می‌دهد که از آن جمله می‌توان به ثبت نام و تحصیل رایگان دانش آموزان، تأمین کتب درسی مورد نیاز، همانند دانش آموزان ایرانی، سنجش بدو ورود و غربالگری آنان از نظر وضعیت بهداشتی و سلامت، سنجش هوش و دیگر معاینات پزشکی اشاره کرد.

وی با اشاره به خدمات بهداشتی ارائه شده از سوی آموزش و پرورش به دانش آموزان تبعه سایر کشورها در ایران، افزود: ارائه خدمات بهداشتی رایگان، بهداشت دهان و دندان، مشاوره‌های رایگان، شرکت در اردوهای آموزشی، علمی و فرهنگی، خدمات مددکاری، ارائه فرصت استفاده از امکانات ورزشی رایگان، امکان استفاده از فعالیت‌های فوق برنامه و برگزاری کلاس‌های تقویتی و جبرانی، تنها بخشی از خدماتی است که کشور جمهوری اسلامی ایران به دانش آموزان افغانستانی ارائه می‌دهد.

کاظمی اذعان داشت: طبق برآوردها، ایران سالانه ۱۰۰ میلیون دلار جهت ارائه خدمات به اتباع هزینه می‌کند، این در حالی است که در دو سال اخیر کمک کمیساریا در این بخش، کمتر از یک درصد بوده است!

عضو کابینه دولت چهاردهم به مشکلات و تهدیدهای حضور پناهندگان در ایران اشاره کرد و گفت: اکنون که کشور افغانستان به ثبات و آرامش خوبی دست پیدا کرده، بهتر است افغانستانی‌های عزیز، با عزّت و با حفظ کرامت انسانی، به کشورشان بازگردند و برای اعتلای کشور و مردم جامعه خود، خدمت کنند.

کاظمی، اختلافات و تنازعات فرهنگی در سطح جامعه را از دیگر مسائل حضور پناهندگان در ایران به شمار آورد و افزود: حضور دانش آموزان اتباع کلاس‌های درس ما را با افزایش تراکم مواجه کرده است و این موضوع سبب افت تحصیلی شدید دانش آموزان ایرانی شده است.

وی به کمبود فضای آموزشی و صرف هزینه‌های بسیار برای تأمین آن اشاره کرد و گفت: این مهم نیز هزینه‌های بسیاری دارد که بخشی اقتصادی و برخی اجتماعی هستند، زیرا مردم ما از مسئولان توقع دارند این هزینه‌ها صرف دانش آموزان ایرانی شود و این درخواست منطقی و بجایی است.

وزیر آموزش و پرورش به مشکلات اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی اتباع خارجی در ایران اشاره کرد و گفت: پناهندگان افغانستانی به دلیل مشکلات اقتصادی از فرزندانشان به عنوان نیروی کار و درآمدزایی استفاده می‌کنند که این موضوع در جامعه ایران سبب بروز آسیب‌های جدی می‌شود.

کاظمی با تأکید بر اینکه با وجود همه مشکلاتی که کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند، هیچ گاه از خدمات ارائه شده به پناهندگان کم نکرده است.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به ابراز همدردی و تسلیت گرندی، گفت: این مصیبت و ضایعه‌ای که بر ما مترتب شد، در مقابل جنایات رژیم صهیونی در غزه و ظلم و ستمی که بر کودکان مظلوم غزه می‌شود بسیار ناچیز و هیچ است.

وی گفت: ما مانند دانش آموزان ایرانی، کماکان بهترین خدمات را به مهاجرین و میهمان افغانستانی که به صورت رسمی و مجاز در ایران هستند ارائه می‌دهیم و حتی «دستور العمل ثبت نام دانش آموز اتباع» را به ادارات کل آموزش و پرورش کشور ابلاغ کردیم؛ همانگونه که در سال‌های گذشته نیز اجازه ندادیم هیچ دانش آموز افغانستانی، از آموزش محروم بماند.

کاظمی با توجه به مشکلات پیش روی دانش آموزان در کشور دوست و همسایه افغانستان، اذعان داشت: ما آمادگی داریم در راستای حمایت آموزشی، تمامی دانش آموزان افغانستانی را با استفاده از شبکه آموزش بومی و در چارچوب تفاهم نامه همکاری سه جانبه، آموزش داده و بر اساس اساسنامه مدارس مجازی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش، به آنان مدرک تحصیلی معتبر ارائه دهیم.


خبرگزاری مهر
اخبار مرتبط
تأکید وزیر آموزش و پرورش بر مردمی‌سازی نهضت مدرسه‌سازی
جمعه 1404/05/03 ساعت 20:20
تأکید وزیر آموزش و پرورش بر مردمی‌سازی نهضت مدرسه‌سازی
وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مدیران کل نوسازی مدارس کشور بر اهمیت مردمی‌سازی نهضت مدرسه‌سازی و نقش مشارکت نهادها، سازمان‌ها و شرکت‌ها تأکید و اعلام کرد که در مسیر توسعه عدالت آموزشی، نه تنها ساخت مدارس بلکه استفاده بهینه از ظرفیت‌های مردمی و دولتی نیز ضروری است.
آموزش و پرورش، لو رفتن سؤالات مدارس استعدادهای درخشان را تکذیب کرد
جمعه 1404/04/27 ساعت 18:00
آموزش و پرورش، لو رفتن سؤالات مدارس استعدادهای درخشان را تکذیب کرد
وزارت آموزش‌وپرورش با انتشار اطلاعیه‌ای رسمی، اخبار منتشر شده در فضای مجازی درباره افشای سؤالات آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی پیش از برگزاری آزمون را قویاً تکذیب کرد و آن را شایعه‌ای بی‌اساس دانست.
زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش، وزارت بهداشت و دستگاه‌های اجرایی اعلام شد
سه‌شنبه 1404/04/24 ساعت 07:00
زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش، وزارت بهداشت و دستگاه‌های اجرایی اعلام شد
زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و دستگاه‌های اجرایی کشور مشخص شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
ایران در عملیات «بشارت فتح» به پایگاه العدید چه چیزی را هدف قرار داد؟+فیلم
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 4 مرداد 1404
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
عملیات تروریستی در زاهدان؛ حلقه تکمیلی جنگ ترکیبی علیه ایران
برانکو: از ایران پیشنهاد دارم!
بیانیه 191 فعال سیاسی و فرهنگی: «روز ایستادن پای ایران است»
نخست‌وزیر مالزی: اسرائیل باید از سازمان ملل اخراج شود + فیلم
انقلاب در حمل‌ونقل پایتخت با تاکسی اینترنتی شهرداری تهران
ترجیحات ایران و اروپا در استانبول
طرح بیمه رانندگان کامیون در مجلس کلید خورد
X
آگهی تبلیغاتی