×
بین الملل
شناسه خبر : 234365
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/31 ساعت 20:07
بیانیه مهم آنتونیو گوترش درباره بحران‌های جهانی، از غزه تا اوکراین

بیانیه مهم آنتونیو گوترش درباره بحران‌های جهانی، از غزه تا اوکراین

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت با تأکید بر افزایش بی‌وقفه درگیری‌ها در جهان، هشدار داد که قوانین بین‌المللی به شکل گسترده‌ای نقض می‌شوند و بحران‌های انسانی همچون گرسنگی و آوارگی در سطوح بی‌سابقه‌ای قرار دارند.

نورنیوز - گروه بین الملل: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه در نشست شورای امنیت با موضوع «صلح بین‌المللی و چندجانبه‌گرایی» اظهار داشت: «از غزه تا اوکراین، از ساحل تا سودان، هائیتی و میانمار و بسیاری مناطق دیگر جهان، درگیری‌ها همچنان بی‌وقفه ادامه دارد، قوانین بین‌المللی به شدت پایمال می‌شوند و بحران‌های انسانی مانند گرسنگی و آوارگی در سطحی بی‌سابقه قرار دارند.»

گوترش یادآور شد که ۸۰ سال پیش سازمان ملل با هدف حفاظت از بشریت در برابر بلای جنگ تأسیس شد. طراحان منشور سازمان ملل معتقد بودند که در زمان تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، تنها راه نجات، حل مسالمت‌آمیز اختلافات است، چرا که اختلافات حل‌نشده منجر به شعله‌ور شدن درگیری‌ها و از بین رفتن اعتماد میان کشورها می‌شود.

وی به ماده ۲.۳ منشور سازمان ملل اشاره کرد که تأکید دارد: «همه اعضا باید اختلافات بین‌المللی خود را با روش‌های مسالمت‌آمیز حل و فصل کنند تا صلح و امنیت بین‌المللی و عدالت به خطر نیفتد.»

دبیرکل سازمان ملل افزود: «امروز شاهد نقض آشکار قوانین بین‌المللی، از جمله حقوق بشر، حقوق پناهندگان و قوانین بشردوستانه، بدون پاسخگویی هستیم.» او شکست در اجرای تعهدات بین‌المللی را در شرایطی می‌داند که شکاف‌ها و درگیری‌های ژئوپلیتیکی رو به افزایش است.

گوترش با اشاره به وضعیت فاجعه‌بار غزه گفت: «سطح مرگ و ویرانی در این منطقه در دوران اخیر بی‌سابقه بوده و سوءتغذیه و گرسنگی به شدت رو به افزایش است.»

وی همچنین از حمله به اماکن سازمان ملل از جمله تاسیسات دفتر خدمات پروژه سازمان ملل و انبارهای سازمان جهانی بهداشت ابراز تاسف کرد و تأکید نمود که این اماکن غیرنظامی باید تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه محافظت شوند.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: «تروریسم، افراط‌گرایی خشونت‌آمیز و جرایم فراملی همچنان تهدیداتی هستند که امنیت جهانی را بیش از پیش به خطر می‌اندازند.»

گوترش در پایان تأکید کرد که شورای امنیت باید بازتاب‌دهنده واقعیت‌های ژئوپلیتیکی امروز باشد، نه جهان ۸۰ سال پیش. او از کشورهای عضو خواست تعهد خود را به حفظ صلح، چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی برای پیشگیری از درگیری‌ها و حل اختلافات از طریق گفتگو تجدید کنند.


اخبار مرتبط
درخواست گوترش برای پایان اشغالگری غیرقانونی اراضی فلسطین
شنبه 1404/09/08 ساعت 11:21
درخواست گوترش برای پایان اشغالگری غیرقانونی اراضی فلسطین
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین، بر لزوم پایان اشغالگری غیرقانونی در اراضی فلسطین تأکید کرد و خواستار حرکت به سمت راهکار دو دولتی برای تحقق عدالت و حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها شد.
عارف به گوترش: فجایع غزه نتیجه بی‌عملی سازمان ملل است
سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 16:30
عارف به گوترش: فجایع غزه نتیجه بی‌عملی سازمان ملل است
معاون اول رئیس‌جمهور ایران در دیدار با دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که اگر سازمان ملل اقدام شایسته‌تری در قبال تجاوزات رژیم صهیونیستی به فلسطین می‌کرد، شاهد فجایع کنونی در غزه نبودیم. وی از جامعه جهانی خواست تا به حقوق فلسطینیان توجه بیشتری داشته باشد.
زلنسکی خواستار تغییر رژیم در روسیه و مصادره دارایی‌های مسکو شد
پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 16:17
زلنسکی خواستار تغییر رژیم در روسیه و مصادره دارایی‌های مسکو شد
رئیس‌جمهور اوکراین در سخنانی جنجالی خواستار «تغییر رژیم» در روسیه و مصادره کامل دارایی‌های مسکو شد. زلنسکی هشدار داد اگر جهان در این مسیر اقدامی نکند، پوتین به بی‌ثبات‌سازی منطقه ادامه خواهد داد.
سرویس اطلاعات روسیه: آمریکا و انگلیس به‌دنبال جایگزین زلنسکی هستند
چهارشنبه 1404/05/08 ساعت 02:00
سرویس اطلاعات روسیه: آمریکا و انگلیس به‌دنبال جایگزین زلنسکی هستند
طبق بیانیه‌ای از سرویس اطلاعات خارجی روسیه، مقامات ارشد آمریکا و بریتانیا در نشستی محرمانه با برخی از مقامات عالی‌رتبه اوکراینی درباره کنار گذاشتن ولودیمیر زلنسکی از ریاست‌جمهوری و انتخاب جانشینی جدید گفت‌وگو کرده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار امروز پنجشنبه 22 مرداد +جدول قیمت ارزها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 مرداد 1405 +جدول پخش
قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
تصویب قانون جنجالی عفو عمومی در لبنان
قیمت طلا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
جوانان فرنگی‌کار ایران مسافر اسلواکی شدند
پاسخ تند عراقچی به فرانسه
شناسایی استرس با حسگرهای پوشیدنی
چرا با نوشیدن آب دچار نفخ می‌شویم؟
بهترین راه مقابله با گرمازدگی
چالش جدید انویدیا برای اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل عظیم متن‌باز
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی