×
سیاسی
شناسه خبر : 234324
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/04/31 ساعت 18:10
پزشکیان: هیچ مجوزی نباید برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر شود

پزشکیان: هیچ مجوزی نباید برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر شود

رئیس جمهور با بیان اینکه تاکید بنده بر این است که هیچ مجوزی برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر نشود و همه طرح‌های توسعه‌ای به سواحل جنوبی منتقل شوند، گفت: اگر شرایط فراهم بود بنده تا کنون دولت را به منطقه مکران منتقل کرده بودم؛ بالاخره باید یکی در این عرصه پیش‌قدم شود.

نورنیوز - گروه سیاسی: دکتر مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در جمع رئیس و معاونین سازمان حفاظت محیط زیست، با طرح این سوال که مسئله اصلی این است که چگونه می‌توانیم معضلات متراکم و انباشته شده از جمله در حوزه محیط زیست را حل و فصل کنیم، اظهار داشت: اگر بخواهیم همچنان راهکارهایی را که تا امروز اجرا می‌کردیم، دنبال کنیم، قطعا نمی‌توان بر مشکلات غلبه کرد، چرا که اگر این راهکارها راهگشا بودند، حداقل مشکلات اینگونه روی هم انباشته نمی‌شدند.

رئیس جمهور افزود: یک نکته اساسی در این زمینه این است که حل و فصل بسیاری از معضلات محیط زیستی، نیاز به لایحه و قانون جدید ندارد و با اختیارات دستگاه‌های اجرایی قابل حل و فصل شدن است؛ باید رویکردها در سیاست‌گذاری‌ها و اجرا تغییر کند.

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه هر اقدام توسعه‌ای آسیب‌رسان به محیط زیست، قطعا ضد توسعه است، تصریح کرد: در موضوع تفویض اختیار به استانداری‌ها نیز تاکید شده که هیچ برنامه و اقدامی، تحت هیچ عنوانی اعم از توسعه‌ای و خدماتی و غیره نباید باعث آسیب به محیط زیست شود.

رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه مسائل هر منطقه باید در همان منطقه از سوی کارشناسان، اهالی فن و ذینفعان بومی، بررسی شده و برای آن راهکار تدوین شود، گفت: یکی از دلایل ناکارآمدی راهکارها این است که عده‌ای در پایتخت می‌نشینند و بدون شناخت و ارزیابی دقیق میدانی از مسائل، راهکاریی ارائه می‌کنند که قرار نیست خودشان هم آن را اجرا کنند.

دکتر پزشکیان توسعه پایدار را در گرو تناسب میان منابع و مصارف دانست و خاطرنشان کرد: اگر این اصل مهم را در نظر نگیریم، هر قدمی که به اسم توسعه برداریم، گامی به سوی نابودی خودمان است. اتفاقی که امروز در کشور به اسم توسعه در حال رخ دادن است، کشور را با بحران‌های متعدد و متنوع در زمینه آب، برق، انرژی، فرونشست زمین و امثال آن مواجه کرده است.

رئیس جمهور از مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست خواست، مباحث آموزشی در زمینه پیشگیری از وقوع بحران‌های محیط زیستی را به شکلی که مناسب ارائه در کارگاه‌های آموزشی باشد، تهیه و آماده کنند و اظهار داشت: همچنین تلاش کنید با اطلاع‌رسانی کاربردی، مردم را در موضوع جلوگیری از آسیب‌رساندن بیشتر به محیط زیست پای کار بیاورید.

دکتر پزشکیان بر ضرورت بهره‌گیری از تکنولوژی‌ها و روش‌های نوین در زمینه حفاظت از محیط زیست تاکید کرد و افزود: حفاظت از محیط زیست چشمان بیدار و مسئول می‌خواهد نه لزوما نیروی انسانی؛ با استفاده از تکنولوژی‌های جدید می‌توان به شکلی موثر بر سراسر فضای کشور نظارت کرد.

رئیس جمهور همچنین بر تقدم پیشگیری از تجاوز به حریم محیط زیست بر برخورد با متجاوزان تاکید و تصریح کرد: قلع و قمع کردن ساخت و سازها در عرصه‌های طبیعی اقدامی است که آسیب به محیط زیست را تشدید می‌کند، لذا ضروری است که از تجاوز به حریم طبیعت و محیط زیست جلوگیری شود. همه دستگاه‌ها در این زمینه مکلف به همراهی و همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست هستند و به عنوان مثال دستگاه‌های متولی آب و برق و گاز نباید به متجاوزان به حریم محیط زیست خدمات ارائه دهند. همچنین ایجاد عرصه‌های جدید زراعی در مناطق فاقد آب کافی باید متوقف شود.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه تاکید بنده بر این است که هیچ مجوزی برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر نشود و همه طرح‌های توسعه‌ای به سواحل جنوبی منتقل شوند، گفت: اگر شرایط فراهم بود بنده تا کنون دولت را به منطقه مکران منتقل کرده بودم؛ بالاخره باید یکی در این عرصه پیش‌قدم شود.

رئیس جمهور همچنین در این نشست از همه تلاشگران و به خصوص شهدای حفاظت از عرصه‌های طبیعی کشور قدردانی و تاکید کرد که سازمان حفاظت محیط زیست به طور جدی پیگیر رفع مشکل کسانی باشد که در حین انجام ماموریت خود دچار مشکل شده‌اند.


ریاست جمهوری
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد